Invidia, prostia şi răutatea nasc monştri



Văzând că unii mă vorbesc de rău pe diferite bloguri sau pe pagini de facebook, m-aţi întrebat cine sunt aceste persoane, de ce fac asta şi ce părere am despre ele. Voi răspunde din respect faţă de cititorii mei, singura ocazie în care voi vorbi despre asta pentru că, așa cum am mai spus, pe mine nu mă veți vedea bălăcărindu-mă cu nimeni pe nicăieri, nici măcar pentru a-mi apăra reputația. 
Cine sunt aceste persoane? Păi, cred că prin purtarea lor se descriu foarte bine şi își arată calitățile, pentru că identitatea lor este prea puţin importantă. Pentru mine sunt nişte nimeni disperaţi să mă transforme și pe mine într-o nimeni... și se iluzionează că vor reuși cu 2-3 minciuni aruncate pe ici pe colo să distrugă ceea ce eu prin munca mea și prin ceea ce însemn am construit.  
Desigur că eu îmi cunosc duşmanii, pentru că ştiu foarte bine cum am relaţionat cu lumea, pe cine şi cu ce am supărat. Pe aceste persoane care mă denigrează pe unde apucă le-am supărat cu simplul fapt că am ales să mă îndepărtez de ele atunci când am realizat că nu avem aceleaşi valori, aceleaşi preocupări şi că nu au ce căuta în viaţa mea. Iar purtarea lor de acum îmi confirmă că am ales corect, că într-adevăr nu erau persoanele care să merite încrederea și prețuirea mea. 
Şi, pentru că nu toată lumea ştie să piardă, pentru că nu toţi ştiu să încheie relaţiile civilizat, pentru că nu toţi ştiu să accepte cu demnitate o respingere sau un abandon, unii nu mai au pace dacă nu se răzbună, dacă nu denigrează, dacă nu distrug. Adevărata faţă a unora se vede abia după ce aceştia încheie o relaţie cu cineva… Atunci scot din ei tot ce e mai urât şi mai rău.  

Ce părere am despre asemenea persoane? Aceeaşi părere pe care o am despre oricine bârfeşte şi vorbeşte de rău pe cineva cu care a încheiat o relaţie: foarte proastă. Pentru că am deja destulă experienţă în privința oamenilor încât să ştiu că numai persoanele cu caractere dubioase au asemenea apucături. Preocuparea asta pentru bârfă şi denigrarea altor oameni este o caracteristică a persoanelor care n-au acces la cultură, la educaţie, la bunătate și a căror stimă de sine este extrem de scăzută. Ei simt o plăcere maladivă şi compulsivă de a face rău și dezvoltă niște obsesii bolnăvicioase.

Chiar dacă aparent ar trebui să mă deranjeze apucăturile acestor persoane, vă spun sincer, că îmi este indiferent ce fac. Aş putea să mă apăr demascându-le şi arătând lumii (cu dovezi concrete) cine sunt (pentru că nu-s puţine lucrurile care nu le fac cinste pe care le ştiu despre ele) dar asta m-ar face să cobor la nivelul lor, unul nu tocmai onorabil.

Ştiu că vor exista mereu guri sparte care să debiteze inepţii şi enormităţi, cât şi minţi înguste care să asculte şi să creadă tot ce aud. Dar totodată ştiu că oamenii de calitate, inteligenţi şi cu discernământ nu se uită în gura celor care vorbesc de rău şi nu-şi fac o părere bună despre aceştia. Elita firavă a societăţii, care crede orice subiect demn de can-can şi care iubeşte circul, nu mă interesează. Ştiu că oamenii cu preocupări normale şi sănătoase nu pierd vremea ascultând păreri, că n-au nevoie de descrierile altora pentru a cunoaște un om. 

Când am decis să devin persoană publică mi-am asumat şi păreri contra mea (ale celor care nu mă plac - au tot dreptul) şi, de ce nu, reacţiile nebuneşti ale celor invidioşi, care nu suportă succesul meu… Culmea este că aceste persoane, care azi se străduiesc să îmi strice reputaţia, au tăcut ani de zile după ce am încheiat relaţiile cu ele (tocmai pentru că nu aveau ce spune rău despre mine și nici ce să-mi reproșeze), ba chiar mi-au zâmbit și au fost amabile… Nu-i cam dubios că doar de când am ajuns în centrul atenţiei și-au amintit că au ceva urât de spus despre mine, iar zâmbetele lor perfide s-au transformat în priviri urâcioase? 
De când lumea și pământul se știe că orice realizare și orice succes atrage după sine şi câţiva duşmani. 

Nu voi începe acum să mă apăr în faţa lumii şi nici să mă justific pentru toate prostile pe care le spun unii despre mine… Ar fi o pierdere inutilă de timp şi de energie. Eu pot dovedi în orice clipă cine am fost, ce am făcut, cine sunt şi ce fac. Faptele mele şi oamenii din viaţa mea sunt mărturie a tot ceea ce am însemnat şi însemn eu ca om. Nu am fost un om perfect, am greşit şi eu în viaţă, nu am ştiut întotdeauna să mă port ireproşabil, dar nici nu am făcut greşeli reprobabile care să mă transforme într-un om detestabil, demn de a fi condamnat şi executat de cei care se erijează în călăi, uitând că nu sunt perfecţi şi că nu au niciun drept să judece şi să execute. Dumnezeu și oamenii care mă cunosc îmi sunt martori că nu am făcut rău cu bună ştiinţă, că nu am adus prejudicii financiare sau morale nimănui, că nu datorez bani, că nu am stricat relaţii, că am ajutat cât am putut (uneori chiar şi peste puterile mele) şi că intenţiile mele au fost mereu onorabile.
Ştiu, pe unii i-am deranjat cu asertivitatea mea, cu faptul că nu le-am dat acces la viaţa mea personală, că nu i-am lăsat să îmi invadeze sufletul şi viaţa, că nu am făcut eforturi ca să le fiu pe plac, că nu am făcut compromisuri de dragul aparenţelor şi pentru a păstra relaţii inutile cu persoane cu care nu aveam aceleași principii de viață, preocupări și valori morale.

Aşadar, ce părere pot avea despre aceste persoane care decad de la orice calitate umană, cărora invidia şi răutatea le-au întunecat sufletele şi minţile atât de mult, încât nu se mai pot controla, încât au decurs la cele mai mari mojicii, inclusiv la insulte şi la batjocură la adresa familiei mele şi a tatălui meu (pe care nici măcar nu l-au cunoscut vreodată), care-mi jignesc cititorii şi-i cataloghează în fel şi chip de parcă ar avea calitatea care să le permită să îşi dea cu părerea despre sute de mii de oameni și care încearcă să instige lumea împotriva mea cu îndemnuri criminale? 
Ce părere să am despre nişte persoane care îşi fac profile false pe facebook numai ca să facă rău, care sub anonimat se simt protejate, uitând că Dumnezeu vede totul şi că nu rămâne nimic neplătit în viaţa asta, că va veni o zi când conștiința lor le va deveni propriul judecător și călău?
Ce părere să am despre nişte persoane care găsesc o plăcere bolnavă în flecăreală despre alţii, care dedică ore în şir din timpul lor ca să facă rău, care mint cu nerușinare, care scornesc povești dubioase și a căror fiecare vorbă este otravă şi are menirea de a face rău?
La o privire mai atentă, veţi observa că aceste persoane sunt dedicate răului, că nu au alte activităţi şi precupări. Nu veţi vedea discuţii frumoase şi culte, ci doar bârfe şi instigare la comportament antisocial. Nu le veţi vedea sărind să ajute pe cineva, nu le veţi vedea implicate în cazuri sociale - aşa cum fac prietenii mei dragi, care iau câte un copil de pe stradă, îl spală, îl îmbracă cu haine curate şi îl hrănesc, care se zbat să ajute familii sărace, care au mereu o vorbă bună şi care prin tot ce fac încearcă să înfrumuseţeze lumea asta sătulă de circ, de prostie, de răutate și de dezbinare…
Părerea mea despre cei care recurg la asemenea gesturi este că sunt persoane nefericite și triste, care se detestă profund şi care nu se mai respectă deloc, care nu se mai tem de nimic și care nu mai iubesc nimic. Nu sunt cu nimic diferite de personajele ridicole, inculte și patetice care merg să bălăcărească persoane publice prin emisiunile televizate... 

Cu siguranţă toţi avem slăbiciunile noastre, nemerniciile noastre şi defectele noastre, dar unii ţin cu tot dinadinsul să le arate lumii întregi, să dea un exemplu execrabil, să arate cum nu ar trebui să fie un om. Cred că le face plăcere să se tăvălească prin mocirlă, că se simt bine în posturi degradante, pentru că “doamnelor!”, nu vă face cinste deşănţarea pe site-uri publice, defilarea cu bârfe şi cu discuţii demne de uşa cortului... Nu e o onoare să denigrezi un om, nu-ţi creezi o imagine imaculată cât timp murdăreşti pe altcineva şi în niciun caz nu vei fi mai presus decât cel pe care încerci să-l înjoseşti cu minciuni şi calomnii. Poate păcăliți câțiva naivi (fani ai Narcisei a lui Guță), dar nu subestimați chiar pe toată lumea!

Nu pot decât să compătimesc persoanele care au ajuns într-un asemenea stadiu de degradare sufletească şi să sper că într-o zi vor cunoaşte iubirea… pentru că e clar că acum nu au acces la iubire, la bunătate şi la frumos… și că viețile lor sunt pustii și lipsite se sens dacă au atâta timp și energie să se ocupe cu asemenea prostii. De exemplu, una dintre aceste persoane este mamă... și nu înțeleg de ce preferă să aloce ore întregi ca să mă denigreze pe mine, în loc să petreacă timp de calitate cu copiii ei (mai ales că nu are foarte mult timp liber), să le citească ceva, să le facă o prăjitură sau să-i țină pur și simplu în brațe și să se bucure de pacea și de alinarea pe care o poate oferi un copil...  
Dacă aș fi mamă, aș face tot posibilul să nu decad, să fiu un exemplu bun pentru copiii mei, să nu existe ceva în purtarea mea care să-i facă pe copiii mei să se rușineze de mine... înțelegi madam "C"? Înțelegi că faptul că eu nu mă apuc să te demasc pe tine acum pe site-uri publice și să spun toate lucrurile rușinoase pe care le știu despre tine, e un favor pe care ți-l fac, ca să nu ajungi într-o zi în postura ingrată să citească copiii tăi lucruri urâte despre mama lor? Pentru că așa procedează un om responsabil și bun, nu acționează sub impulsul invidiei și a urii... așa cum faci tu, care nu mai ai alt scop decât să-mi faci rău, lovind în mine cu nepăsare și indiferență față de oamenii care mă iubesc și pe care-i rănesc răutățile tale.

Acestea fiind spuse, sper să nu fiu nevoită într-o zi să mă apăr de aceste persoane care nu au loc de mine... pentru că nu aș vrea să vadă ce înseamnă să plătească pentru inconștiența și nedreptățile pe care le fac. Oricum plătesc deja cu vârf și îndesat cu nefericirea lor, cu neputința de a-și depăși condiția degradantă, slăbiciunile și frivolitatea... 

Până atunci, mă concentrez strict pe prietenii și pe cititorii mei buni și frumoși, oameni care îmi umplu viața și sufletul până la refuz, oameni de calitate de la care învăț mereu, care în urma fiecărui text scris îmi trimit gândurile lor (mă apreciază sau mă ceartă, după caz), oameni care nu mă lasă să fiu ridicolă și nici să uit care e menirea mea... aceștia sunt oamenii care merită atenția și prețuirea mea. 
Gânduri bune! 

28 de comentarii

  1. Sau stii ce le-as spune eu celor care te vorbesc pe la spate? Ca se afla in pozitia perfecta sa te poata pupa in dos! :)) Iarta-ma, o meritau si nu m-am putut abtine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Irina. Te admir foarte foarte mult si desi am o varsta nu foarte mare, (23 de ani), nu pot sa spun ca ma aflu in masura sa dau sfaturi. Si de obicei ma rezum sa dau sfaturi doar atunci cand mi se cer. Insa din punctul meu de vedere, nu trebuie sa irosesti energia pe oamenii care te vorbesc de rau. Desi e greu, te-ai putea ruga pentru ei. Tu ai o viata mult prea buna, in care nu are rost sa lasi sa patrunda rautatea. Cu mult drag, Andreea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da eu ma rog pentru ei sa le dea dzeu numai rele ca doar asta merita

      Ștergere
    2. Sa te rogi pentru ei dar sa lași pe bunurile Dumnezeu să le dea ce merita

      Ștergere
  3. http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/sa-nu-condamnam-raul-ci-sa-l-indreptam-1 - Un articol frumos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Le cunosc pe cele doua "doamne" care te vorbesc de rau si stiu ce le poate capul....stiu ca ai fost cumsecade cu ele si stiu si de ce ai preferat sa nu mai fi prietena cu asemenea specimene.nu iti bate capul cu ce nu merita.de cand sunt ele asta fac,barfesc si barfesc...sunt doua frustrate nefericite.e logic ca un om cu capul pe umeri nu se uita in gura unora care vorbesc pe cineva de rau...
    sunt obsedate de tine irina,poate le trece...poate acum de sarbatori isi mai revin si ele la sentimente mai umane.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede-mă, nu devin mai bune de sărbători... în sufletele frumoase e sărbătoare mereu, în cazul lor e cam imposibil. ;)

      Ștergere
  5. Intrebarea mea pentru tine Irina Binder este urmatoarea : De ce te stresezi pentru cei care te mananca de "spate"? Vezi-ti de viata ta si lasa-i pe altii sa fie rosi de invidie. Nu te simpatizez prea tare, nu ma framanta viata ta personala, doar vad multa agitatie pe aici ca si cum as fi la piata si vad doamne care se cearta pe legume si pretul acestora. Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu o simpatizezi pe Irina si nu-ti place agitatia de aici de ce mai intri? :)

      Ștergere
    2. Nu mă stresez deloc.. chiar dacă așa pare. :)

      Ștergere
  6. facebook, un virus pe gratis. Sponzorizat de multi, cu mult entuziasm.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim 2014 4 decembrie 08 45 Intru aici ca sa ii fac rating. Suport scriitori pentru ca sunt si eu unul...

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Irina,
    Imi place cum scrii, de aceea din cand in cand mai arunc cate un ochi pe blogul tau. Totusi sunt cateva lucruri care ma deranjeaza. Eu sunt de principiul daca vrei sa intelegi exact un om fii foarte atent la ce cuvinte foloseste pentru ca acelea exprima foarte clar lucrurile pe care isi canalizeaza atentia.
    Din pacate in articolele tale gasesc destul de des cuvinte precum "vorbesc de rău", "invidia", "prostia", "monstri", "disperati", "dusmani", "prostii', "invidie", "ura" ... etc Astea sunt cuvinte care, desi vorbesc despre altii vin din interiorul tau. Numai spre ele iti indrepti atentia.
    Mi-ar placea sa gasesc mai des cuvinte precum "fericire" "implinire', "echilibru". Fa un efort sa se scrii mai des. Adaugate la talentul tau cred ca va iesi ceva minunat! :)

    Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc că mă citești!
      Nu folosesc mereu cuvinte negative... depinde de stare și de experiențele care mă determină să scriu. Crede-mă, aș scrie numai despre floricele, inimioare și fluturași... dar viața nu e o poveste roz. În ultimul timp mi se întâmplă tot felul de lucruri, sunt calomniată, șantajată, amenințată, hărțuită... Au ajuns să afirme despre mine chiar și că ar trebui să fiu ucisă și îngropată pe un deal ca să vină fanaticii (cititorii) să se închine la mormântul meu ca la Arsenie Boca... Toate acestea de o mână de oameni care nu suportă succesul meu, care nu-și vând cărțile și trăiesc cu impresia că eu îi pun în umbră. Aceste persoane și-au pierdut mințile la propriu, au dezvoltat o obsesie față de persoana mea și decad la niște fapte oribile...
      Își fac tot felul de conturi pe facebook și comentează pe unde apucă, spunând minciuni despre mine, cu scopul de a mă denigra, de a instiga oamenii împotriva mea. Am ajuns chiar să fac plângeri la poliție și să le dau de lucru avocaților mei.
      Că-i ignor pe acești demenți e una, că nu mă afectează mitocăniile lor e alta, dar uneori trebuie să scriu, mai ales atunci când cititorii mei mă întreabă ce se întâmplă. Din păcate mi-am asumat și asta când am decis să devin persoană publică. Totuși, sunt siderată de ceea ce descopăr... asta este, mergem mai departe.
      Sper să găsești pe blog și postări pe placul inimii tale... nu vreau să-mi încarc cititorii negativ, din contră.
      Gânduri bune cu mult drag!


      Ștergere
    2. Intr-adevar Irina, ai o carte de succes cunoscuta atit in tara cat si in strainatate, si ai si o reputatie la fel de bine cunoscuta, la noi si peste hotarele noastre. Dar irina, cred ca te inseli daca consideri ca doar astea sunt motivele pentru care esti calomniata, esti hartuita, si amenintata cu moartea. Cred ca maltratarile psihice la care esti supusa isi au cauza originii in alta parte. Cred Irina sunt unele adevaruri pe care tu le spui, si sunt uni oameni la care asta le sta undeva pe trahee. Comparatia lor n-ar trebui sa te intristeze. Arsenie Boca a fost un om de o valoare deosebita, asa ca tine Irina. El a fost un cunoscut tamaduitaor pentru boli fizice, tu esti o vindecatoare pentru suflete ranite. Arta prin care incerci sa vindeci aceste suflete ranite ia deranjat. Ca la orisice boala, si la un suflet ranit pentru al vineca si ai inlatura durerea definitiv trebuie sa-i cunosti cauza. Iar cauzele pentru care avem mii de oameni suferinzi la noi in tara, si pe care tu le-ai observat, scrii despre ele si incerci sa le inlaturi facind o lume mai buna, sunt niste adevaruri care deranjeaza lumea la putere care le provoaca. Tactica de maltratare e comparativ aceiasi. Pe Arsenie Boca la-u trimis atunci demult la canal. Acum nu mai avem canal dar pe tine te trimite disperata moral si psihic pe ta tot felu de avocati si la politie. Oamenii mici care te supara sunt numai pionii din spatele nebunilor de pe tabla de sah. Afirmatiile care le aduc vis-a-vis persoanei tale sunt sigur denaturate, si e doar mijlocul si unealta pentru a-si atinge ei scopul de ruinare si nimicire. Tu deranjezi pentru ca ne spui niste adevaruri in dorinta unei lumi lipsita de rautate, si in sparanta unei lumi cu oameni adevarati si cu suflete inplinite curate nobile si frumoase.
      De aceea esi in centrul atemtiei oamenilor rai cu potentiale si intentii masive de distrugere, pentru ca iti doresti o lume mai frumoasa si mai buna. Si o lume mai buna ii exclude pe ei.
      Dar nu ceda Irina, intentiile tale sunt onorabile. Gandeste-te ca pe o tabla de sah nu sunt numai nebunii si pionii, mai sunt si turele si altele, uite oameni ca noi...
      Pentru lumea ta frumoasa pe care o doresti am sa te respect, am te sustin si iti sunt mereu alaturi.

      Ștergere
  9. Buna Irina,citisem acest articol zilele trecute si ma intrebam cine ar putea sa te vorbeasca de rau si de ce? Eu te cunosc si stiu ce fel de om esti,respecti pe toata lumea,ajuti,iti vezi de treaba ta,esti foarte serioasa. Eram curioasa cine e madam C si daca nu cumva o cunosc si eu.:)Apoi am vazut pe pagina unei nebune ca postase o critica la adresa ta si am facut legatura cu madam C....si tare cred ca e colega ta Corina L,nu-i asa?Pentru ca am vazut ca a dat like acolo unde te balacarea nebuna aia si ii comenteaza lu aia pe pagina.Am avut un soc intial pentru ca stiam ca voi sunteti prietene.Sau nu mai sunteti?Oricum,foarte urat din partea ei ca face asa ceva chiar daca nu mai sunteti prietene.Nu credeam ca e asa de josnica.Dar nu ma mira nimic ca doar o stim bine pe madam Corina...e cu barfa in freza si e o tipa tare antipatica.Stii ce m-a distrat aseara?Ca daduse like acolo unde zicea un prost ceva de hormoni,tocmai madam Corina L care nu ii poate stapani nici macar la varsta ei de ba se marita,ba divorteaza si face cate un copil cu fiecare.:)))))Ce lume ipocrita!Sper ca nu o bagi in seama.Vrei sa-i pun piedica cand o vad pe hol la munca?:))))E clar ca are ciuda pe tine….e invidioasa sau de ce iti poarta sambetele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu voi bârfi persoane cu care am relaționat în trecut, chiar dacă acestea încearcă să îmi facă rău și nu se poartă corect. Le las lor plăcerea asta și slăbiciunea de a se bucura făcând lucruri urâte, nedemne de un om care se respectă.
      Eu nu mă apăr de minciuni și calomnii demascând persoane... știi de ce? Pentru că nu vreau să le fac rău. Există o justiție divină care se ocupă de toate.

      Ștergere
    2. Am inteles....apreciez asta.e inca o dovada ca le esti superioara celor care se poarta aiurea.te pup!!

      Ștergere
  10. Buna Irina,
    Imi place foarte mult modul dumneavoastra de gandire, chiar sunteti un bun model de urmat pentru tinerii si nu numai din ziua de astazi.In ceea ce priveste invidia celor care vor sa faca rau trebuie tratata cu multa indiferenta si sa ai puterea de a nu baga in seama cuvintele urate spuse de acele persoane.Va imbratisez cu mult drag si astept cu nerabdare urmatorul articol! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Sper ca lumea să preia de la mine numai ce este bun.
      Gânduri bune cu drag!

      Ștergere
  11. Draga Irina,

    iti urmaresc gandurile de ceva vreme. Te-am "intalnit" fara sa vreau, doar pentru ca o anume EA a vrut sa-ti simta fluturii, si i-a primit de Mos Nicolae. Si daca tot am avut cartea in mana, am citit-o, inainte ca mosul sa ajunga la ea. Ca sa fiu sincer, te-am criticat in gand pe fiecare pagina. Dar povestea e adorabila, si m-am trezit ca dupa ce am vrut doar s-o rasfoiesc putin seara, m-a prins finalul primul volum la 6 dimineata, in bucatarie :))
    Nu am facebook, si nu imi formez pareri dupa ale altora. Iar tu, cred ca le acorzi o importanta pe care nu o merita. Postul asta mi-a adus aminte de o intamplare din viata lui Voltaire. Nu stiu care e doza de adevar, dar se pare ca la un moment dat marele filozof si scriitor a citit o recenzie foarte acida la adresa operei proprii. Raspunsul a fost pe masura:
    "Stimate domn, ma aflu in cea mai mica incapere a casei. Scrisoarea dumneavoastra se afla in fata mea. In curand, va fi in spatele meu!"

    Cred ca cei pe care i-ai deranjat, ar trebui tratati la fel. Uneori, tacerea si ignoranta doare mai tare decat riposta, oricat de eleganta ar fi.

    Oricum, mi-a facut placere sa-ti citesc gandurile. Si le urmaresc in continuare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Cristi!
      Ai dreptate. Am realizat și eu că n-ar trebui să-i las pe unii să-mi distragă atenția, pentru că asta vor.
      Mi-am promis în 8 decembrie, de ziua mea, că nu voi mai lsa nimic să-mi fure pacea inimii și că nu voi mai citi absolut nicio răutate scrisă despre mine. Nici până acum nu citeam, nu am timp să urmăresc alte bloguri și pagini facebook, dar îmi trimiteau cititorii link-uri... Știu cine sunt haterii și-i ocolesc, nu mai intru în spațiile lor, așa cum nu intru în locuri mizerabile unde se întâmplă lucruri urâte.
      Am învățat multe în ultima perioadă și m-am imunizat...
      Îți trimit gânduri bune cu drag și îți doresc să ai tot ce îți bucură inima!

      Ștergere
  12. Irina,parerea mea este ca n-ar trebui sa le aloci nici macar 1 min din timpul tau celor care n-au loc de tine.Esti persoana publica acum.Invata sa te acomodezi cu asta si sa te porti ca atare.Ai vazut tu persoane publice decente sa se justifice pe undeva pentru ceea ce spun gurile rele despre ele?Poate doar pitipoancele alea avide dupa celebritate fac orice numai ca sa iasa in evidenta,dar nu e cazul tau.Persoanele decente din tara asta isi vad de treaba lor si sunt multe exemple de doamne,asa cum esti tu.Crezi ca ele nu sunt barfite si criticate?Ai vazut doar ce minciuni se spun despre anumite persoane.Lasa-i pe cei care n-au ce face sa spuna ce vor si tu concentreaza-te pe proiectele tale.Ei asta vor sa te atraga intr-un cerc vicios.Chiar vazusem ca te criticase un scriitoras cu pretentii de critic,nu-i zic numele ca nu merita sa ii fa reclama.....Omul e atat de jeg incat minte cu nerusinare si cauta sa creeze o alta imagine a cartii tale.Omul e obsedat de tine pur si simplu.Unde te uiti el latra aiurea despre tine si cartea ta.Se vede de la o posta ca nu a citit cartea iar daca a citit-o,inseamna ca e retardat daca poate afirma ceea ce afirma.La unul din asta te cramponezi tu?Care moare de ciuda ca ai succes?Tocmai astia care urla asa in gura mare arata cata importanta ai tu si faptul ca se simt pusi in pericol de tine si de succesul tau...ca daca nu erai cineva,nu le pasa de tine.De ce nu se leaga de alti scriitori romani contemporani?Sunt vedete si scriitori cu pretentii care au publicat niste prostii de carti de te doare mintea.De ce nu se leaga de ei?Pentru ca nu-i deranjeaza decat ceea ce are succes,adica tu si cartea ta.Tu ai realizat ceea ce el nu a realizat si nu va realiza niciodata.Ai succes,esti iubita de lumea si asa cum spun toti ai reusit sa reinvii pasiunea oamenilor pentru citit.Ai dat un start bun acestei generatii.Nimeni nu o sa iti poata lua ceea ce ai realizat oricat ar latra aiurea.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Irina,
    se spune ca albinele cauta flori iar mustele rahat, mizerie si rani.Cei de care spui sunt niste muste....Tu fii in continuare albinuta si nu-i baga in seama.Sunt si eu persoana publica si nu iti imaginezi cate prostii s-au spus despre mine,cum au aparut oameni din trecut cu povesti urate menite sa imi strice reputatia....Lumea proasta pleaca urechea la mizerii,dar tu nu scrii pentru prosti.
    Nu baga in seama si vei vedea ca se vor potoli. Eu am incetat sa mai reactionez cand am realizat ca nebunii si rautaciosii nu merita bagati in seama.Un om cu capul pe umeri nu isi rezolva problemele in public si nu balacareste pe cineva din trecut,fie ca i-a fost sot,sotie sau prieten....
    Restul e cancan si trebuie sa existe si asta pentru devoratorii de senzational.:)))
    Te pup si te admir cu tot sufletul!Stii tu de ce!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Irina. am citit ambele volume si poate ca toata lumea tia spus ca subt foarte minunate. dar eu vreau sati spun ca sunt extraordinare si datorita tie viata mi sa schimbat ,am incatat de la tine foarte multe lucruri si vreau sati multumesc din tot sufletul meu . ca viata mia aratat acest drum pentru a te gasi pe tine si de ati citi toate articolele...si avem lucruri in comun si eu sunt o persoana la fel de sincera si buna cum esti tu si datorita tie miam dat seama ca pentru nimeni nu ar trebui sa ma schimb.. daca te rog sami raspunzi va fii si vol 3? pentru ca sigur voi fii printre primi care o sal cumpar . inca odata iti nultumesc :) cu drag ana

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai o poezie pe privat...se potriveste cazului.Citeste-o cand poti!Pupici

    RăspundețiȘtergere