Iubitelor mele prietene - Irina Binder & Carmen Voinea-Răducanu


Iubitelor mele prietene - Irina Binder si Carmen Voinea-Raducanu

Numar de pagini: 376
Format: 130 x 200
Editie: Necartonata
Greutate: 0.37 Kg
Editura: Bookzone
Anul publicarii: 2024
ISBN: 9786303052038


Cumpără cartea Iubitelor mele prietene de la librăria ta preferată aici:

Citește despre carte:

Iubitelor mele prietene, cartea scrisă de Irina Binder în colaborare cu scriitoarea ei preferată, Carmen Voinea-Răducanu, este acum disponibilă într-o ediție revizuită și adăugită!

Una dintre cele mai iubite autoare contemporane, Irina Binder și prietena sa Carmen Voinea-Răducanu, dedică acesta carte tuturor doamnelor și domnișoarelor aflate în proces de auto-descoperire și în căutarea iubirii, invitându-le totodată să exploreze o gamă largă de sentimente și experiențe umane.

Această carte este de o sinceritate remarcabilă, un soi de confesiune personală, o expresie a dorinței arzătoare de a oferi cititoarelor o sursă de regăsire și de inspirație, care să aducă în inimile lor o forță de nestăvilit, o pace de neperturbat, o fericire nebună și un elan vibrant pentru a trăi viața plenar și frumos. Stilul autentic și magia cuvintelor Irinei Binder, cuceresc încă de la primele rânduri și transformă această carte într-o experiență profundă, un veritabil leac pentru suflet.

Nu căutăm nimic în viață cu mai multă pasiune și ardoare precum tovărășia unui suflet. Nimic nu ne aduce mai multă împlinire și satisfacție decât actul de a împărtăși, de a fi în comuniune și de a oferi dragoste. Ceilalți, fie ei prieteni sau iubiți, ne aduc în egală măsură agonie și extaz, plăcere și suferință, bucurie și dezamăgire. Totuși, indiferent de modul în care se desfășoară sau se încheie o relație, fie ea de prietenie sau de dragoste, ne rămâne întotdeauna ceva de neprețuit: înțelepciunea…

Ca prietene în arta scrisului și în viața cotidiană, Irina Binder și Carmen Voinea-Răducanu ne împărtășesc în această carte o parte din poveștile lor, suișuri și coborâșuri ale relațiilor lor cu oamenii, momente extatice ori dureroase, experiențe care le-au modelat și le-au oferit lecții valoroase, dar care nu le-au diminuat dorința de a înțelege oamenii, în toată complexitatea lor. Cartea Iubitelor mele prietene este astfel o colecție de portrete sufletești și un ghid esențial pentru navigarea prin labirintul relațiilor interumane, oferindu-ne sprijin în călătoria noastră către sufletele celorlalți, dar mai ales către propriul nostru eu.


Vă rog să nu uitați că viata este un dar și, ca orice dar, trebuie prețuită și împărțită doar cu cei care merită. Care vă merită. Fiți pace, bucurie și iubire și vă asigur că viața vă va răsplati cu povestea minunată pe care o meritați!

A voastră, până la sfârșit,
Irina Binder


Fragmente din carte:

Am învățat să plec fără uși trântite și fără vorbe grele, conștientă că reproșurile nu-mi alină durerile și că nu schimbă nimic. Dar am învățat să plec imediat ce nu mă mai regăsesc într-un loc sau lângă cineva care-mi aduce mai multă nefericire decât fericire.
Am învățat să spun „Nu” și să nu mă mai simt vinovată atunci când nu-i pot mulțumi pe toți.
Am învățat că atunci când ai încredere în tine și ești pe deplin mulțumit de persoana ta nu mai simți nevoia să dovedești lumii cum ești, cine ești și ce ai. Nevoia de validare dispare și trăiești după bunul plac. Ești tu: senin și mulțumit, conștient că nu ești nici acele lucruri pe care le ai, nici cine spun unii că ai fi. Și ești fericit așa cum te cunoști: gras, slab, cu riduri, cu freza vraiște, în trening sau în ce te simți comod și chiar nu ai niciun complex de inferioritate. Știi deja că tot ce ai mai valoros și mai frumos se află în inima ta.


Imi doresc sa te gandesti si tu cat mai serios la cel mai pretios bun al tau: timpul. Da, cel mai pretios, dar si acela pe care il irosesti cel mai usor… Iesi din rutina si acorda-ti cele mai frumoase sanse, caci timpul nu sta in loc pentru nimeni. Preschimba-l in bucurie!


Căutăm obstacole în loc să căutăm magie, vedem ziduri în loc să vedem stele, purtăm ochelari de cal în loc să purtăm cireșe-cercei la urechi, visurile în buzunarul din dreptul inimii și curcubeul în priviri. Prețuim lucrurile în loc să-i prețuim pe oameni, trăim în trecut în loc să trăim clipa de față, iubim timid și cu frică în loc să iubim dezlănțuit și încrezător, aplaudăm superficialitatea în loc să aplaudăm profunzimea, plângem pentru fleacuri în loc să plângem de fericire, ne bucurăm rar în loc să ne bucurăm în fiecare moment, ne îndoim de existența miracolelor în loc să ne îndoim de existența răului. Ne ascundem sufletul de cei dragi în loc să-l ascundem de cei străini și stăm pe loc în loc să înaintăm.
Oare de ce facem totul de-a-ndoaselea?


Cumpără cartea Iubitelor mele prietene de la librăria ta preferată aici: