Aș opri timpul tău, dragă mamă...



„Mama este începutul tuturor începuturilor.”
- Grigore Vieru
Dacă aş putea, aş opri timpul pentru tine, dragă mamă.
Aş opri timpul tău, ca să poţi trăi, în sfârşit, tot ceea ce nu ai trăit atunci când ar fi trebuit.
Aş opri timpul tău ca să nu-ţi răsară fire albe atât de devreme, ca să nu te împovăreze ridurile, ca să mai ai răgaz pentru a te simţi frumoasă, femeie, plină de viaţă.
Aş opri timpul tău ca să-ţi ofer toate momentele pe care le-ai fi meritat, toate mângâierile, îmbrățișările şi toate bucuriile de care ai fost privată pe nedrept.
Aş opri timpul tău ca să te odihneşti, să îți relaxezi mâinile atât de muncite, să ai și tu timp doar pentru tine. Să te văd bucurându-te de lucrurile pentru care ai muncit atât de mult, să faci numai ce-ți place și nu doar ceea ce trebuie.
Aș opri timpul ca să te răsfăț, să te alint și să te copleșesc cu iubire. Să îți șterg lacrimile și să le acopăr urmele cu sărutări.
Aş opri timpul tău ca să mă pot plimba cu tine, să îţi împărtăşesc din visurile mele şi să îţi aflu cele mai frumoase poveşti.
Aș opri timpul tău ca să te cunosc și să te înțeleg. Să îți aflu durerile, temerile, dorințele neîmplinite, să știu cum aș putea să îți bucur sufletul și cum ar trebui să fiu ca să fii mândră de mine.
Aş opri timpul tău ca să îţi împlineşti visurile frumoase pe care le-ai abandonat atunci când ai început să visezi doar pentru mine.
Aş opri timpul tău ca să te văd râzând şi ca să memorez fiecare zâmbet al tău, de care îmi va fi atât de dor atunci când mă vei lăsa singură și când voi avea nevoie de o amintire sfântă.
Aș opri timpul tău ca să primești fiecare clipă de fericire atât de meritată.
Aş opri timpul tău ca să învăţ de la tine tot ce trebuie să ştiu despre viaţă, despre renunţări, despre puterea de a trăi prin şi pentru cei dragi.
Aş opri timpul, ca să îţi spun toate cuvintele frumoase pe care nu ți le-am mărturisit la timp.

Aş opri timpul tău ca să nu pleci nicicând de lângă mine…


Fragment Cartea Insomnii

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina


47 de comentarii

  1. Esti atat de profunda...ma bucur ca existi. Tocmai am terminat de citit Fluturi....acum 3 zile nici nu auzisem de tine... acum vreau sa stiu mai mult.... esti speciala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din nefericire timpul lucreaza impotriva noastra, iar cand ne dam seama de trecerea lui naprasnica, deja e prea tarziu. Sa te bucuri Irina de fiecare moment al existentei mamei tale. Nimic nu se compara cu pasii tarsiti din spatele usii, cu mangaierea ei sublima, cu dojenile pe care ni le fac, chiar daca uneori ne intristeaza, cu alinturile pe care doar ele stiu sa ni le spuna, cu mancarurile unice, cu toata bunatatea de care numai ele dau dovada, intr-un cuvant cu prezenta fiintei cele mai dragi in viata noastra. MAMA.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Opreste-l si tu Anamaria" ! Acesta este gandul care m-a cuprins acum cand am terminat de citit aceste frumoase randuri. E un gand care imi da niste emotii aparte, iar pentru aceasta iti multumesc Irina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi doresc cele doua volume Fluturi, dar si Insomnii.Numai ca nu stiu daca livrati si in afara tarii,locuiesc in Spania si as dori nespus de mult aceste volume.Astept un raspuns.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elefant.ro le livreaza si in afara tarii din cate stiu. Si acolo se gasesc! Spor! :)

      Ștergere
  5. Este minunat sa fie rostite aceste randuri cand nu e prea tarziu. Si timpul s-a oprit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti un suflet minunat,ma bucur ca existi,ca ne impartasesti si noua prin scris ceea ce e in sufletul tau!!!Am citit cartea ca un om nesatul de cuvinte avand ca martor la emotiile si lacrimile mele doar canapeaua de care nu m-am dezlipit doua zile cat am citit cele doua volume!!!Te iubesc si iti doresc numai fericire!Cu drag Virginia

    RăspundețiȘtergere
  7. Suflet frumos, sa te bucuri de fiecare secunda, de fiecare moment, al existentei mamei tale. Nu exista cuvinte care sa poată descrie durerea și dorul care rămân, atunci când mama pleacă... Îți mulțumesc pentru tot ceea ce împărtășești cu noi...

    RăspundețiȘtergere
  8. ce bine ar fi sa putem opri timpul macar cateva clipe si sa ne bucuram de persoane dragi noua ,dar timpul trece .....si am vesnica intrebare :DE CE NE-AM NASCUT DACA TREBUIE SA MURIM?nu cred ca voi gasi niciodata in viata asta raspuns ....

    RăspundețiȘtergere
  9. Doresc sa stiu daca a aparut cartea Insomnii ? cu respect Viorica din Iasi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Lacrimi de emotie pt aceste minunate ganduri

    RăspundețiȘtergere
  11. Cuvinte simple si cata emotie si cate trairi poti transmite prin ele!!!Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  12. As opri timpul in loc pentru tine mama <3

    RăspundețiȘtergere
  13. Minunate... si in acelas timp emotionante cuvinte...Cuvinte pe care ,majoritatea dintre noi , nu le spunem mamelor noastre... Atatea renuntari, atatea sacrificii, atata dragoste pentru noi... fara sa astepte nimic in schimb. Nu ne dam seama de aceste lucruri, decat atunci cand devenim la randul nostru mame . Cu o imbratisare din partea noastra si un simplu "Te iubesc !" , ar fi in culmea fericirii.
    Te iubesc, mama mea draga, TE IUBESC !
    Multumesc , Irina Binder , pentru aceste minunate randuri...

    RăspundețiȘtergere
  14. foarte frumos scris este foarte greu pentru un copil sa creasca fara MAMA. Dar si atunci e foarte greu de deposit momentul Acela cand MAMA pleaca pe un drum fara intoarcere

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos, âmi place la nebunie Cum scrieți. ..Aștept să publicați cartea Insomnii, Fluturi vol. 3 Sunteți minunata doamna Irina.În Mai abea aștept sa o pot vedea pe Mama mea cea dragă.

    RăspundețiȘtergere
  16. FOARTE FRUMOS MULT RESPEC DOAMNA IRINA

    RăspundețiȘtergere
  17. E minunat sa simti asa, e minunat ca poti transmite aceste stari unice , pe care doar pentru aceasta fiinta le putem avea si tot minunat e ca TU poti sa -i dedici mamei tale aceste cuvinte. Felicitari!!! Ai un suflet frumos si incearca sa-l pastrezi asa toata viata! Mult respect pentru puterea sentimentelor tale !

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma-ti facut sa plang stimata doamna.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mulțumesc!Parcă ai luat gândurile mele și le-ai așternut pe hârtie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Profund și emoționant!

    RăspundețiȘtergere
  21. Frumos! Am si eu inel ca cel din fotografie. E bijuteria mea de suflet!

    RăspundețiȘtergere
  22. Esti ireala!!!!!! Dumnezeu sa te rasplateasca.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mama ta e fericită cu un copil ca tine.O iubești, o rrăsfetți ii dedici timp si atenție, te îngrijești sa nu -i lipseasca nimic.La mulți ani ,mamei tale!

    RăspundețiȘtergere
  24. Irina, sunt în autobuz, merg acasă de la sală. Am intrat pe Facebook să îmi mai clătesc un ochi și găsesc asta. Sunt în autobuz și curg șiroaie de lacrimi pe obrajii mei. Mama mea a murit acum 7 ani, abia împlinisem 14 ani de o zi. Textul acesta a intrat în sufletul meu și da! Eu i-aș fi oprit timpul să fie lângă mine măcar până acum.

    RăspundețiȘtergere
  25. As opri timpul tau, draga mama, este unul din fragmentele mele preferate din cartea Insomnii. Atat de frumos ai exprimat sentimentele pe care multi dintre noi le purtam mamelor noastre, incat nu pot decat sa iti multumesc ca ai dat glas simtirilor noastre. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  26. Minunat, sentimente si ginduri pe care toti le purtam, exprimate cu delicatete de tine!Multumim ca existi!

    RăspundețiȘtergere
  27. M-ați făcut să plâng şi acum când citesc a doua oară acest poem. Fata mea a citit fluturi, trei volume şi mi-a zis că eşti o scriitoare de suflet. Mulțumim că exişti.

    RăspundețiȘtergere
  28. Emotionante cuvinte...oare de ce multi apreciaza valoarea unei pers.doar atunci cand nu m ai e...de ce aceste cuvinte frumoase nu se spun la timpul lor...oameni au nevoie de aceste cuvinte ce mangaie sufletul..De ce oare nu am rostit aceste cuvinte cand mama era in viata?..Doamne cat de rau imi pare...

    RăspundețiȘtergere
  29. Ma pustiesc cuvintele tale...
    Asemenea trăiri la o asemenea intensitate...

    RăspundețiȘtergere
  30. Mama e cel mai bun prieten al meu
    M a purtat in pantec m a purtat in brate acum o port eu in carucior sii spun povesti de adormit copii
    Te iubesc

    RăspundețiȘtergere
  31. Atit de profund.emotionant mesaj scrisa cu suflet si caldura.dnezeu sa te binecuvinteze suflet frumos

    RăspundețiȘtergere
  32. iti multumesc, Irina Binder, pentru lacrimile de dragoste care m-au inviat

    RăspundețiȘtergere
  33. Ești unica si foarte speciala....multumesc

    RăspundețiȘtergere
  34. Este redat atit de profud,ca comentariile aici suntinutile.Superb!

    RăspundețiȘtergere
  35. Mi a plăcut f mult! Am lăcrimat. M am gindit la mama mea căreia eu nu mai pot sa i spun niciun cuvânt din acele frumoase cuvinte deoarece nu mai este.Cat de multe cuvinte as fi avut sa i spun! Tot ce pot sa i spun:mi e dor de tine mama mea!

    RăspundețiȘtergere
  36. Am atatea sa spun ,nu sunt in stare!
    Lacrimile i-mi opresc cuvintele gandurile ,emotii ma incearca ,pentru ca nu am avut parte sa-mi iau ramas bun
    de la maicuta mea scumpa !M-am trezit dintr-o data ne mangaiata ,neimbratisata ,furioasa ca nu i-am spus ceea ce aveam de spus ,inainte sa plece ,scumpa sidraga mea maicuta🙏🙏🙇🙇AM NADEJDE,ca poate m-a auzit ,dupa aceea ,acum si cat voi traii ,alaturi de icoana Maicii Domnului ,gasesc cu ochii minti ,chipul bland ce ma priveste cu dragoste ,zambitoare si sper,multumita!Cat voi traii vei fi cu mine !💝💝🙏🙏💐💐💐😢 Te caut in stele ,uneori in chipuri blande,in flori de camp ,in frunze care cad ,iubita si scumpa mea mama ,,Steaua mea din zori de zi"
    Multumesc d-na Iulia ! Multumesc Irinab pentru ca mi-ati oferit sansa sa mai trimit un gand catre mama mea iubita!
    Iarta-ma maicuta!💐💐💐💐💐🙇🙇🙇🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, mama este cea care iubește fără așteptări, care înțelege totul, care iartă neobosit, care uită tot ce a rănit-o și a întristat-o... Sunt sigură că mama ta îți simte dragostea și dorul și că tot ce și-ar dori este să fii fericită și liniștită.
      Cei dragi nouă nu mor cât timp îi iubim, iar mamele noastre nu mor niciodată, ele ne bat în piept fiindcă inima noastră este bucată ruptă din inima lor.
      Te îmbrățișez cu drag și îți doresc să fii fericită și iubită!

      Ștergere
    2. Multumesc mult draga Irina Binder,pentru poezia plina de emotii ,nostalgie si de ce sa nu spun ,ma gandesc la momentul meu😏,pe care nu vreau sa fie la fel cu cel pe care l-am descris mai sus!Ai voi pregatiieu cumva ,ca ei sa nu simta ceea ce am simtit eu !Stii Irina eu am acum aproape 68 de ani ,nu ma gandesc sa plec acum ,nu am ,,pasaportul"gata 🙋Deci mai am timp sa le raspund mai puternic iubirii pe care ne-o purtam unii altora ! Felicitari Irina Binder,multa admiratie si pretuire !💝💝💝💝💝👏👏👏👏💐💐💐💐💐

      Ștergere
  37. Din păcate eu nu am putut să opresc timpul care s-a scurs așa de repede pentru mama mea sunt 24 ani de când am pierdut-o.Prețuiți-vă mama cât o aveți în viață!Faceți pentru ea ceea ce a făcut și ea pentru voi!🌺💗

    RăspundețiȘtergere
  38. Mama sfanta si draga Mama!
    Bunul Dumnezeu sa aiba grija de tine oriunde ai fii!

    RăspundețiȘtergere
  39. Sfanta Mama, bunul Dumnezeu sa aiba grija de tine oriunde ai fi!

    RăspundețiȘtergere