Fluturi vol. 1 - Irina Binder


Fluturi volumul 1 - Irina Binder

Numar de pagini: 368
Format: 130 x 200
Editie: Necartonata
Greutate: 0.37 Kg
Editura: Bookzone
Anul publicarii: 2023
ISBN: 9786303051604

Cumpără cartea Fluturi vol.1 de Irina Binder de la librăria ta preferată aici:

Citește despre carte:

Se spune că, atunci când citeşti unele cărţi, nu poţi sau nu ştii cum să vezi şi să treci dincolo de coperţi, dincolo de aparenţe, dincolo de cuvinte. Unele cărţi sunt aşa, iar altele sunt altfel. Sunt cărţi care te fac să pătrunzi cu paşi timizi şi mici, în lumea şi în sufletul celui care le-a scris. Iar cartea Fluturi este o invitaţie în universul unui suflet. Povestea începe oarecum timid, ca să continue cu paşi grăbiţi şi să sfârşească printr-o avalanşă, aparent haotică, a tot ceea ce înseamnă şi poate aduce iubirea în viaţa unui om: fluturii iubirii, fericire fără margini, lacrimi şi amărăciune, dezamăgire şi resemnare.
Citind cartea, descoperi magia fluturilor, care într-o singură zi se nasc, iubesc şi mor. Ei asistă la propria lor naştere şi îşi trăiesc viaţa, ca să asiste chiar şi la propria moarte. Au parte de iubiri stinghere care ofilesc şi visează pe flori străine, deseori nesărutate, făcându-le să vibreze a goluri neplânse, a doruri neînvinse. Fluturii iubirii ating pe oricine găsesc frumos. Ei surprind întreaga esenţă a lumii, în dorul dintre două bătăi de aripi. Se bucură alungând şi respirând doruri nebune, şoptind la fiecare deschidere de aripi, iubire.
Iubirea face ca, în timp, măştile oamenilor să cadă, pentru că prea puţini sunt cei care, odată dezveliţi de măşti, mai pot privi printre şi spre iluziile vinovate pe care le-au creat sau păstrat şi să topească lacrimi, prin sărutări fierbinţi, cu care să alunge toate umbrele vieţii.
Citind cartea Fluturi, te bucuri de un univers plin de emoţii şi te regăseşti în fiecare zbucium. Iar la finalul poveştii, te bucuri că Fluturi nu este doar o poveste, regăsind părţi din sufletul tău ascunse acolo, între pagini. La sfârşit, te bucuri, zâmbeşti şi mulţumeşti pentru tot: că ai cunoscut şi trăit iubirea cu toţi fluturii şi cu toate lacrimile ei, că ai avut parte de prietenii adevărate şi sincere, că ai crescut printre cei mai minunaţi şi delicaţi oameni, că te-ai pierdut ca să te regăseşti, pentru că toate au un rost şi pentru că nimic nu este întâmplător...


Nu mi-am propus ca Fluturi să ajungă în topurile vânzărilor și nici nu am sperat asta, fiindcă nu am avut nicio ambiție când am scris cartea. Scopul meu a fost să spun o poveste, într-un mod original și autentic. Desigur că, atunci când am publicat cartea mi-am asumat și popularitatea, care aduce cu sine atât avantaje, cât și dezavantaje. Primesc totul cu seninătate, știind că Universul își face mereu jocurile și echilibrează lucrurile.

Irina Binder


Fragmente din carte:

În fiecare dimineaţă mă trezeam cu acelaşi scop: să mi-l scot pe Robert din inimă şi din minte. Să scap de iubirea bolnavă şi obsesivă pentru el. Îmi impuneam și chiar reușeam câteodată să-mi schimb atitudinea faţă de el, să fiu distantă şi să-i arăt că îl iubeam pe Matei. Dar îmi era foarte greu să port tot timpul o mască doar pentru a mă proteja şi pentru a-i proteja pe ceilalţi de mine, de sentimentele mele. În preajma lui reușeam să mă arăt distantă şi indiferentă, dar noaptea, în singurătatea din inima mea, îmi lipsea foarte mult. Era atât de aproape şi totuşi, atât de departe de mine!... În fiecare seară îi scriam în jurnalul meu câte o scrisoare imaginară, în care-i spuneam ce simţeam şi cât de greu îmi era fără el. Ştiam că nu avea să citească vreodată acele rânduri, dar simțeam nevoia să împărtășesc cu cineva tot ceea ce simțeam. Iar jurnalul era cel mai potrivit confident, el nu m-ar fi judecat, dar nici nu m-ar fi îndemnat să fac ceea ce simt și să-mi trăiesc viața, așa cum ar fi făcut oricare dintre prietenele mele care mă iubeau.


El a vrut să spună ceva, dar s-a oprit. Am păşit către portiera pe care mi-a deschis-o şi am intrat în maşină. Nu îmi mai era somn, dar stăteam cu ochii închişi şi visam. Mă întrebam dacă tot ceea ce simţisem fusese ceva real sau totul era doar rodul imaginației mele. Oare mă îndrăgostesc de el? Nu se poate aşa ceva! Sunt o fiinţă cerebrală, echilibrată... Dar el? El parcă nici nu mă plăcea...


Cumpără cartea Fluturi vol.1 de Irina Binder de la librăria ta preferată aici: