Insomnii - Irina Binder


Insomnii - Irina Binder

Numar de pagini: 352
Format: 130 x 200
Editie: Necartonata
Greutate: 0.46 Kg
Editura: Editura For You
Anul publicarii: 2016
ISBN: 9786066391283


Cumpără cartea Insomnii de Irina Binder de la librăria ta preferată aici:

Citește despre carte:

Cartea Insomnii este o colecţie de eseuri ce reuneşte cele mai cunoscute şi mai iubite „insomnii” ale Irinei – pastilele de înţelepciune care s-au bucurat de cea mai mare apreciere în rândul cititorilor.
Dezvoltat iniţial sub formă de blog, devenit în scurt timp adevărat balsam pentru suflet şi generator de dependenţă, proiectul „Insomnii” a grupat în jurul lui câteva zeci de mii de cititori din toată ţara şi din străinătate, uniţi prin universalitatea emoţiilor cărora autoarea, Irina Binder, reuşea să le dea glas mai bine ca nimeni alta.
Cartea Insomnii de Irina Binder dă glas sărbătorii sufletelor noastre. Îndelung aşteptată de public – mai mult, scrisă la cererea cititorilor –, cartea Insomnii este o colecţie de cugetări despre iubire, familie, dorinţe, visuri, împliniri, dezamăgiri, regrete, despre viaţă cu bune şi cu rele. Reflecţiile nocturne cuprinse în cartea Insomnii sunt trăirile fiecăruia dintre noi, din orice colţ al lumii şi din orice epocă, aşadar, ne vom regăsi oriunde am deschide-o, iar inima noastră îşi va găsi alinare.„A venit momentul fericit în care insomniile Irinei Binder să ni se prindă ca o podoabă în jurul sufletelor, iar gândurile ei de la ceasuri târzii să ne îmbrățișeze pe toți cu generozitate. Citindu-i trăirile, vom descoperi încă o dată, cu uimire, că nedormirile ei sunt și ale noastre, că nesomnul meu și al tău ne apropie pe toți în acele clipe în care reușim să ne privim viața cu sinceritate și cu inimile așternute în palme. Vom afla astfel, în nopți încercănate, că gândurile și simțirile Irinei sunt şi ale noastre, că bucuriile, tristeţile și speranțele ei ne curg năvalnic prin sânge tuturor, iar Irina e a fiecăruia dintre noi.
Fiindcă Irina Binder scrie pentru noi, naște splendori inspirate de stele și de viață și dăruiește confesiunile sale nocturne fiecărui om, fie el din Brașov, de la Melbourne sau Toronto - spre liniștea cugetelor și mai ales a existențelor noastre, unindu-ne într-o lume ideală, fără diferențe în simțire și fără frontiere geografice - pentru că universalitatea trăirilor sale reușește să ne fie far autentic şi sincer, fără prețiozitate și fără emfază."

Camen Voinea-Răducanu, autoarea cărții Visătorii nu mor niciodată, apărută la Editura For You


Fragmente din carte:

Vă iert pe toți cei care m-ați irosit și care m-ați folosit, ascunși după măștile bunelor intenții și ale dragostei.
Vă iert pe toți cei care mi-ați luat pacea sufletească și care mi-ați oferit nopți albe, pline de frământări și de lacrimi.
Vă iert pe toți cei care m-ați mințit, care mi-ați înșelat așteptările, care m-ați trădat și care m-ați lovit pe la spate, nemeritat.
Vă iert pe cei care ați făcut din durerile și din necazurile mele bucuria voastră și prilej de a bârfi.
Vă iert pe toți cei care, prin disprețul vostru, ați reușit să mă faceți să cred că nu sunt destul de bună și de frumoasă, că nu sunt demnă de voi, că nu am nicio valoare și că nu merit să fiu prețuită.
Vă iert pe cei care ați fost indiferenți la durerile mele, care mi-ați oferit priviri răutăcioase atunci când aveam nevoie de un zâmbet, care m-ați rănit cu cuvinte grele atunci când aveam nevoie de o vorbă bună și care mi-ați întors spatele atunci când aveam nevoie de o îmbrăţişare... A sosit timpul să uit.


Tot ajutorul pe care il oferi cuiva si toate gesturile tale frumoase vor fi uitate de indata ce vei deranja cu ceva…


Dincolo de zambetele noastre, de mastile pe care ni le asumam zi de zi pentru a fi acceptati de lume si pentru a nu fi judecati doar pentru ca suntem oameni cu trairi firesti, ne aflam noi. Noi, cu povestile noastre de viata, cu tristetile noastre, cu zbuciumurile si cu durerile noastre. Suntem noi, nefericiti, neimpliniti, neintelesi si, de prea multe ori, neiubiti. Suntem noi, fragili si vulnerabili, atat de dependent de putina atentie, de o mangaiere, de putina iubire…
Suntem noi, frumosi, buni, dispusi sa oferim toata frumusetea pe care o avem in noi, dornici sa ne daruim si sa oferim toata dragostea de care suntem capabili.
Ar trebui doar sa fim putin mai ingaduitori si mai atenti unii cu altii… Sa fim mai putin grabiti, mai putin egoisti, mai putin orgoliosi…


Cumpără cartea Insomnii de Irina Binder de la librăria ta preferată aici:

Review-uri Goodreads pentru cartea Insomnii :