În lumea mea...



„Acolo unde eşti se află lumea întreagă.”
- William Shakespeare

Mi se spune adesea că sunt naivă şi că trăiesc într-o lume frumoasă, ireală. Într-adevăr, lumea în care trăiesc eu este frumoasă şi nu voi renunţa niciodată să cred în ea doar pentru că nu este totul perfect. Voi crede până la ultima bătaie a inimii mele în lumea mea frumoasă, în care oamenii sunt buni, sinceri şi au intenţii onorabile.
În lumea mea frumoasă oamenii nu au scopuri ascunse, nu găsesc o oportunitate în fiecare persoană şi nu iubesc din interes.
În lumea mea frumoasă oamenii nu se bucură de necazul cuiva, nu fac rău pe ascuns, nu sunt prefăcuţi şi nici perfizi.
În lumea mea frumoasă oamenii se ajută, dăruiesc și nu trăiesc doar pentru ei înșiși.
În lumea mea frumoasă oamenii nu judecă, nu condamnă şi nu execută fără milă.
În lumea mea frumoasă, oamenii nu pedepsesc şi nu se răzbună, ci iartă.
În lumea mea frumoasă oamenii îşi spun „Te iubesc!”, se îmbrăţişează şi se ţin de mână.
În lumea mea frumoasă oamenii nu se bârfesc unii pe alţii, nu răspândesc zvonuri şi nu tac atunci când cineva este nedreptăţit, înjosit sau umilit.
În lumea mea frumoasă oamenii sunt demni, nu se dedau la acte josnice și nu găsesc plăcere în răutăţi şi în acte mârşave.
În lumea mea frumoasă oamenii le respectă credinţa celorlalţi şi respectă ceea ce alţii iubesc.
În lumea mea frumoasă oamenii nu sunt invidioşi, ci se bucură de reuşitele şi de fericirea celorlalţi.
În lumea mea frumoasă o prietenie nu se sfârşeşte odată cu prima neînţelegere, iar greşelile se uită şi nu se reamintesc la fiecare nouă supărare.
În lumea mea frumoasă iubirea nu se transformă în ură de la o clipă la alta.
În lumea mea frumoasă oamenii iubesc adevărul şi n-au nevoie de complimente false şi linguşiri care să le hrănească orgoliile.
În lumea mea frumoasă oamenii se adună ca să facă bine, nu rău.
În lumea mea frumoasă oamenii construiesc, nu distrug.
În lumea mea frumoasă oamenii zâmbesc, nu se uită urât.
În lumea mea frumoasă oamenii mângâie, nu lovesc.
În lumea mea frumoasă oamenii iubesc, nu dispreţuiesc…


Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



10 comentarii

  1. Ai foarte mare dreptate,Irina.Fiecare avem nevoie de o lume doar a noastra.O lume frumoasa si buna in care sa credem,sa traim frumos,in care sa ne putem pastra bunatatea,frumusetea sufletului,visele,sperantele si amintirile cele mai frumoase.Nu rautatea si invidia pe care le intalnim la tot pasul.O lume buna si frumoasa in care sa putem spune zambind si cu bucurie:vine Craciunul,vin Sarbatorile de iarna.Tot ce iti doresc este sa poti pastra mai departe in suflet aceea naivitate de copil si aceea lume frumoasa in care incerci sa traiesti.Si iti mai doresc sa ai cele mai frumoase si fericite Sarbatori de iarna si o zi de Craciun pe masura!Si pentru ca ai putea sa-mi fi copil,un pupic virtual pe frunte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Irina,

    Ti-am lasat un comment pentru postul tau anterior legat de "cuvintele nocive" pe care le gasisem in textele tale si fara de care textele tale ar fi minunate. Sper ca l-ai citit. Oricum ma bucur foarte mult sa vad un articol frumos despre lumea ta frumoasa. Sa stii ca si lumea mea e la fel de frumoasa. Sunt inconjurata de oameni minunati de la care invat o multime de lucruri. Mi-a fost foarte greu sa vad la inceput acele lucruri bune dar acum sunt peste tot in jurul meu.
    In plus, as vrea sa iti impartasesc un secret care pe mine ma ajuta sa imi fac lumea si mai frumoasa.
    Am observat ca in majoritatea textelor, inclusiv in cartea ta, folosesti foarte mult cuvantul “nu”. La facultate (am terminat comunicare) am invatat ca mintea noastra nu percepe acest cuvant. Cel mai bun exemplu este: “Nu te gandi la un elefant roz” La ce te-ai gandit in acest moment?
    Prin urmare atunci cand citesc in articolele tale “In lumea mea frumoasa iubirea nu se tranforma in ura de la o clipa la alta”, eu , cititorul tau, de fapt vad cum se transaforma iubirea in ura.
    Ulterior am invatat de la un life coach sa inlocuiesc cuvantul “nu” si ce urmeaza dupa el cu “cum as vrea sa fie”. De exemplu am inlocuit “sa nu imi uit cheile”(pentru ca mereu le uitam) cu “sa imi amintesc sa imi iau cheile”.
    Daca vrei sa aplici acest principu in textele tale, lumea ta ar deveni si mai frumoasa.
    De exemplu “In lumea mea frumoasa iubirea se transforma in iubire stabila de la o clipa la alta” (eu personal asa vreau ).
    Tu in ce vrei sa se transforme?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma intreb oamenii atat de fericiti si inpliniti, ce preucupari ciudate au sa faca studii si analize de text nocturne pe blogul Insomnii?
    Nu pot dormii?, n-au somn? ,sau vor doar sa arate cat de frumoasa e lumea lor plina cu invidie?

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina , va exista si volumul 3 din Fluturi ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate, lumea reala nu este cea "frumoasa" si cat de mult regret asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimata Irina,ai descris foarte.foaarte frumos lumea care ar trebui fiecare in parte s-o radieze celor din jur.BRAVO !!!!

      Ștergere
  6. Lumea noastra e asa cum ne-o construim noi zi de zi , prin lucrurile pe care le facem , prin gandirea pozitiva , prin simple lucruri care pentru multi sunt lucruri complexe . Apropo irina abia astept al 3 volum , primele 2 le-am citit de doua ori . O zi superba cu multi fluturi va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere