De ziua mea...Ziua de naștere este ziua în care ești întrebat cel mai des câți ani ai împlinit... Eu răspund mereu la fel: sunt destul de tânără pentru a putea să îmi iau viața de la început și prea bătrână pentru a mai amâna ceva.
Pentru mine vârsta este irelevantă. Nu mă sperie faptul că viața trece și că îmbătrânesc. Mă bucur de fiecare an trăit și îmi fac planuri pentru următorul. Nu-mi mai fac planuri pe termen lung, nu mai amân să fac ceea ce îmi place și ceea ce mă împlinește. 
Am văzut oameni care au amânat și care și-au făcut planuri pe termen lung, convinși că vor trăi suficient să le realizeze, dar au plecat pe neașteptate, unii foarte tineri. În urma lor au rămas planurile, dar mai ales amânările, renunțările, tot ceea ce nu au trăit. Iar eu am învățat din exemplele lor nefericite. Am învățat să-mi stabilesc prioritățile în funcție de ceea ce mă face fericită. 
Am fost mereu un om spontan și curajos, dar experiențele din ultimii ani m-au făcut să fiu și mai liberă în alegeri, să nu renunț la nimic din ceea ce mă bucură, să nu mă simt vinovată atunci când fac ceea ce vreau și să nu mă tem de părerile și judecățile altora. 
Anul acesta a fost un an încărcat de experiențe și lecții de viață care m-au trezit și m-au maturizat. Prioritățile mele s-au schimbat semnificativ după ce am descoperit povești despre vieți irosite și netrăite, despre oameni singuri, decepționați, abandonați.  
Am învățat să îmi prețuiesc timpul și să nu-l mai consum aiurea cu lucruri inutile și cu oameni care nu merită. 
Am învățat să nu mai trag de mine pentru a răspunde tuturor cererilor și așteptărilor celorlalți. Și să nu mai accept niciun reproș. Nu datorez nimic, nimănui.  
Am învățat să renunț să mai schimb oamenii și să-i accept așa cum sunt, să le respect alegerile și mentalitățile greșite. Sunt convinsă că pentru cei capabili să învețe ceva și să se schimbe este suficientă puterea exemplului. 
Am învățat să nu mai fiu o sursă de beneficii pentru ceilalți și să nu mă mai las folosită. Am învățat să spun "nu" fără a mă simți vinovată că refuz și fără să-mi fie teamă că voi pierde persoana pe care am refuzat-o. 
Am învățat chiar și cum să-mi cheltuiesc banii: pe ceea ce-mi place și pe ceea ce-mi aduce bucurie de moment, fiindcă doar momentul este certitudine și nu știu dacă voi avea șansa unei alte ocazii să-mi fac acea bucurie sau să-mi satisfac acel moft.
Am înțeles că nu trebuie să fiu perfectă și am învățat să mă bucur de mine așa cum sunt, că este ok să greșesc, să eșuez, să am momente de slăbiciune și de rătăcire.  
Am învățat să fiu bună cu mine, să nu mă mai critic atât, să nu mai cer atât de mult de la mine și să-mi ofer mai mult.  
Am învățat că oricât de singur și de neiubit ai fi în viață, la un moment dat vei primi toată iubirea de care depinde sufletul tău, că toate rănile se vindecă, iar cicatricile nu trebuie să urâțească un om, din contră...
Am înțeles că viața nu ne este dată doar pentru a trece pur și simplu prin lumea aceasta, ci și pentru a lăsa ceva bun și frumos în sufletele oamenilor.  
Cu trecerea timpului învățăm tot mai mult despre noi înșine și despre ceilalți, despre cum ar trebui trăită viața, dar învățăm totodată că mai avem foarte multe de învățat... 

Pentru tot ce am învățat de la fiecare dintre voi, pentru toată bunătatea și iubirea voastră, pentru tot ceea ce am trăit împreună, pentru tot ceea ce îmi sunteți, vă mulțumesc și vă iubesc!


37 de comentarii

 1. Scumpa mea prietenă îți multumesc pentru fiecare minut pe care alegi sa il petreci cu mine si iti multumesc pentru tot ce invat de la tine! ��

  RăspundețiȘtergere
 2. Iti multumesc pentru ca mi-ai salvat viata! Ma rog pentru tine mereu sa fii sanatoasa si fericita.Te iubesc!Costina

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani sanatosi fericiti si binecuvantati!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunteți minunata!
  La mulți ani frumoși și sănătoși!

  RăspundețiȘtergere
 5. va cunosc de Putin vreau sa cumpar cartile Fluturi si Insoni ..le caut..tot ce citesc scris de voi e cum gindesc..si traiesc...un salut cu un compliment

  RăspundețiȘtergere
 6. Dupa ce am citit „Fluturi” și „Insomnii” aveam impresia ca esti un SupraOm! De cand te-am vazut in fotografiie cu Camelia Florescu, gandesc doar ca esti OM!Din cauza primei mele impresii, nici nu am gandit sa te caut pe FB! Acum, datorita acelei fotografii cu Camelia (pe care o cunosc si o apreciez), sper doar sa imi faci onoarea si sa imi accepti prietenia! Toata stima si admiratia, pentru tine, OMUlE
  !

  RăspundețiȘtergere
 7. La multi ani frumosi si sanatosi. Te iubesc 💋💋💞💞💖❤️😍

  RăspundețiȘtergere
 8. Te IUBESC❤ pur și simplu!!🦋😇😘🤗💝

  RăspundețiȘtergere
 9. Doamne! Cât te iubesc și cât de recunoscătoare sunt că te am! Să îmi trăiești ani mulți și fericiți, soră- mea!

  RăspundețiȘtergere
 10. La mulți ani! Irina scriitoare talentată.��

  RăspundețiȘtergere
 11. La mulți ani! Irina scriitoare talentată.��

  RăspundețiȘtergere
 12. Frumos Ce ai scris. Am multe de invatat din aceste rânduri. La multi ani ....am retinut ca ziua a fost in 8 , nu ? Si a mea . Te pup

  RăspundețiȘtergere
 13. Frumos Ce ai scris. Am multe de invatat din aceste rânduri. La multi ani binecuvântați pt data de 8. Am retinut bine? Suntem in aceeasi zi . Te pup

  RăspundețiȘtergere
 14. La Multi Ani,Irina! Si eu iți multumesc pentru tot ce ne-ai daruit!
  Felicia

  RăspundețiȘtergere
 15. La multi ani fericiti!Esti o persoana deosebita ti.am citit cartile si astept cu drag o alta carte!

  RăspundețiȘtergere
 16. La multi ani frumoși și sănătoși, OM Frumos!

  RăspundețiȘtergere
 17. La mulți ani! Să fii iubita! Toate gândurile bune să te însoțească pretutindeni!

  RăspundețiȘtergere
 18. La Multi Ani cu sanatate si numai bucurii !

  RăspundețiȘtergere
 19. La multi ani plini de fericire si impliniri alaturi de cei scumpi si dragii ! Toti iti admira stilul...e realitatea pe care o traiesti.

  RăspundețiȘtergere
 20. La multi ani sănătoși , Irina! Iti multumesc pentru tot ce ai scris până acum...carti, blog..."Străinul de lângă mine " a fost o buna lectie de viață pentru mine, si cred ca nu numai...
  Sa iti dea Dumnezeu putere si inspiratie in continuare să ne poti bucura sufletele! La multi ani, Fluturaș! ������

  RăspundețiȘtergere
 21. La mulți ani și multe binecuvântări divine

  RăspundețiȘtergere
 22. LA MULTI ANI BINECUVANTATI! Si ,, Strainul de langa mine" este BESTIALA! Mult succes!

  RăspundețiȘtergere
 23. La multi ani frumosi si plini de inspiratie!!! :)

  RăspundețiȘtergere
 24. Tu esti puterea exemplului pt mine! Te-am descoperit prin fiica mea,la ea am gasit "Fluturi"si-ti mărturisesc că am citit fără rasuflare, am stat conectată până la ultima pagină si am simtit fiori si sentimente pe care nu le-am mai atins din adolescență! Am citit multe cărți,dar nu-mi amintesc să fi simtit acei "fluturi "care mi-au răscolit toată ființa mea! Si crede-mă am 54 de ani! Te iubesc suflet frumos si-ti mulțumesc că existi! Sărbători fericite si LA MULTI ANI!

  RăspundețiȘtergere
 25. La multi si fericiti ani! Incerc sa in at si eu ceea ce tu ai invatat, Desi e posibil sa fie cam tarziu! Esti minunata, Irina!

  RăspundețiȘtergere
 26. La multi ani frumosi ca tine !!!😘

  RăspundețiȘtergere
 27. La multi ani așa cum îi doresti, la cât mai multe visuri implinite! Noi vom fi beneficiarii fericirii tale și vom respira emoție cu fie-care cuvânt tipărit!

  RăspundețiȘtergere
 28. Fii binecuvântat Suflet drag de OM adevarat, iar bucuria, pacea, linistea, libertatea si fericirea absoluta, sa-ti fie oferite din belsug în dar, prin har, de catre Dumnezeu, zi de zi pentru eternirate.

  RăspundețiȘtergere
 29. Îți mulțumesc că exiști! Îți mulțumesc pentru minunatele gânduri,cuvinte si pentru tot ce ai scris si vei scrie.Acum am terminat at de citit INSOMNII ,carte pe care nu am putut să o cumpăr, dar fiica mea a adus-o de la o colegă ,iar eu acum vreau să văd cum o cumpăr să o am in casa să pot reciti din ea .Multumesc!Să fi binecuvântată ,Irina!

  RăspundețiȘtergere