Despre imunitate, prevenție și suplimente

 



Dragii mei,

am primit foarte multe mesaje de la cei care își amintesc că în trecut am recomandat mierea de manuka și am povestit despre anumite suplimente pe care le consum eu. M-ați întrebat ce aș recomanda pentru imunitate și am observat în mesajele voastre îngrijorarea și preocuparea față de sănătatea voastră și a celor dragi vouă. 

Știu că aveți încredere în mine - pentru că am recomandat mereu lucruri bune și am făcut-o cu onestitate și responsabilitate - însă vă rog să țineți cont de faptul că eu nu sunt medic, nu am nicio calitate care să-mi permită să fac recomandări medicale, eu sunt doar un om foarte bine informat și asta pentru că am în responsabilitate mulți copii și adulți de a căror sănătate trebuie să am grijă. Înainte să consum sau să recomand un produs, mă informez, mă asigur că acel produs nu poate produce daune și că este unul de calitate.  

Vă rog să aveți în vedere atunci când sunteți tentați să consumați vreun supliment alimentar (de medicamente nici nu poate fi vorba, nu concep ca o persoană să ia un medicament fără indicația unui medic!), că fiecare organism este diferit, are sensibilitate diferită, patologie diferită și nevoi diferite. Fiți rezonabili, nu vă "îndopați" cu suplimente, este normală prevenția, dar nu excesele. Fiți prudenți, asigurați-vă că, înainte de toate, îi oferiți organismului ceea ce îi trebuie: odihnă, relaxare, mișcare în aer liber, mâncare sănătoasă și câteva adjuvante pentru imunitate și asta doar pentru că, din păcate, din alimente nu reușim întotdeauna să ne luăm necesarul de vitamine și de minerale de care organismul nostru are nevoie (deficitul se datorează faptului că nu consumăm suficiente legume și fructe, dar și din cauză că legumele și fructele de pe piață sunt mai sărace în nutrienți).

Cunosc persoane care consumă anumite suplimente (calciu, magneziu) fără a avea deficit și fără a se gândi că excesele pot dăuna organismului. Nu sunt adepta consumului de suplimente doar pentru că ajută la...”. Organismului trebuie să îi dăm strict ce are nevoie și strict dacă și când are nevoie.

Prevenția începe cu investigații medicale, cu analize periodice care să vă ajute să descoperiți dacă aveți deficit de calciu, fier, magneziu sau vitamine. Organismul ne transmite niște semnale atunci când ceva nu este în regulă cu el și atunci când îi lipsește ceva. În funcție de aceste simptome se recomandă analizele necesare. Nu neglijați simptomele, nu amânați investigațiile.  

Când vine vorba despre imunitate ar trebui să știți că nu există pilula magică care să vă facă o imunitate de fier. Eu am fost nevoită să mă informez mult cu privire la suplimentele care ar putea ajuta imunitatea, mai ales că am avut în grijă și pacienți oncologici. 

În poza de mai sus puteți vedea ce produse consum eu zi de zi pentru prevenție, dar nu voi scrie despre fiecare produs în parte, găsiți informații despre toate aceste produse pe siteul Vegis (este magazinul de unde îmi cumpăr eu suplimentele). 

Eu consum zilnic Vitamina C (1000 mg), Vitamina D, Coenzima Q10, Omega 3-6-9 și Probiotice. Iarna fac și câte o cură cu System Well , iar Mierea de Manuka o consum toamna și primăvara sau oricând am simptome de răceală, dureri și usturimi în gât.

Cum alegem cele mai bune variante de vitamine și suplimente alimentare, acum când piața abundă de oferte și de reclame? Cumpărăm cea mai ieftină variantă? Cumpărăm cea mai scumpă variantă, convinși că este și cea mai bună? Trebuie să ne informăm cât mai bine despre calitățile unui produs și despre producător. Concentrația și sursa sunt foarte importante.

Eu prefer suplimentele alimentare de la Solgar, Jamieson, Secom și Jarrow.

Suplimente de la Solgar găsiți aiciSOLGAR

Suplimentele Jamieson se găsesc în farmaciile Help Net și la anumite farmacii naturiste.  

Probiotice găsiți aici: Probiotice Jarrow  și vă rog mult să citiți despre importanța lor! 

Despre mierea de manuka am scris și aiciMierea de Manuka și găsiți aici multe variante, diferite concentrații și cantități: Magazin Manuka

Deoarece am consumat doar două tipuri de miere de manuka (pe cea de la Wedderspoon și pe cea de la Manukashop), nu mă pot pronunța cu privire la altele.

Unii nu cred în efectele miraculoase ale mierii de manuka (și eu am fost sceptică la început), însă este cu adevărat o miere deosebită, cu proprietăți antibiotice dovedide. Eu o consum de câțiva ani (doar la nevoie, nu ca aliment), pe mine m-a ajutat, pe mulți cunoscuți i-a ajutat și, de câte ori am povestit pe rețelele de socializare despre mierea de manuka, sute de oameni au confirmat că această miere i-a ajutat în infecții cu helicobacter pylori, E.coli, stafilococ auriu și în diferite infecții virale.

Eu sunt o patrioată convinsă, iubesc produsele românești, iubesc mierea românească și o recomand pentru calitățile ei incontestabile, însă mierea de manuka este diferită datorită arborelui de manuka din care este extrasă și care îi oferă calitatea de a avea o putere antibiotică de 50 de ori mai mare decât au antibioticele. Vă recomand să citiți despre mierea de manuka, să vă documentați bine, să citiți părerile celor care au consumat-o și să alegeți un produs bun, autentic. Aici găsiți diferite variante de miere de manukaMierea de Manuka 

Nu știu dacă am reușit să răspund tuturor întrebărilor pe care mi le-ați trimis, însă vă rog să vă documentați cât mai bine atunci când alegeți un supliment alimentar și să cereți mereu sfatul unui medic.

Nu uitați că și starea psihică este un factor important care vă poate influența pozitiv sau negativ starea de sănătate a organismului. Încercați să vă feriți de oamenii toxici, de certuri, de încărcătură emoțională negativă. Stați pe lângă oameni senini și veseli, ieșiți în natură, dansați, citiți, căutați activități care să vă aducă bucurie.

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc multă sănătate!


5 comentarii

  1. Foarte foarte bun si util articolul draga Irina!Iti multumesc mult!
    Mie chiar doctorita de familie mi-a recomandat ca in perioada aceasta sa iau probiotice pentru ca ele ajuta enorm la imunitate.
    Iti doresc multa sanatate!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te admir si te imbratisez cu mult drag !

    RăspundețiȘtergere