Lasă-l să pleceAtunci când un om drag încearcă să ți se smulgă din suflet, lasă-l să plece. Nu insista să-l oprești, nu te opune și nu încerca să-l convingi să rămână, e alegerea sa și atunci lasă-l să plece.
Dacă mângâierile tale nu-l mai alină, lasă-l să plece.
Dacă e nevoie de argumente și de justificări pentru a-l îndupleca să nu te părăsească, dacă trebuie să-l convingi că-l iubești, atunci lasă-l să plece.
Dacă nu mai contează nimic din ce vă unea cândva, dacă s-a transformat din iubitul tău în stăpânul tău, lasă-l să plece.
Dacă nu se mai grăbește să vină la tine, dacă nu mai simte nevoia să-și împartă bucuriile, tristețile și visurile cu tine, lasă-l să plece. 
Dacă simți și înțelegi că ai devenit doar un rău necesar pentru el, atunci lasă-l să plece.
Dacă pentru a te iubi trebuie să fii altfel, să devii altcineva, atunci lasă-l să plece.
Dacă trebuie să inventezi jocuri necinstite pentru a-i redeștepta interesul, dacă trebuie să faci pe inabordabila ca să-i captezi din nou atenția fiindcă el e atras doar de răceala ta și de joc, nicidecum de tine, cea adevărată și îndrăgostită, lasă-l să plece.
Dacă trebuie să îi cerșești atenția și mângâierea, dacă nu te mai face să te simți frumoasă și dorită, lasă-l să plece.
Dacă nu te mai privește ca la început, dacă ochii lui au devenit seci și goi când se uită înspre tine, atunci lasă-l să plece.
Dacă durerile tale îi sunt indiferente, dacă nu te mai ascultă, dacă nevoile tale îi par niște poveri, lasă-l să plece.
Dacă trebuie doar chinuit, pus pe jar, fiert și torturat cu artă numai ca să nu i se urce la cap că-l iubești, lasă-l să plece.
Dacă inima lui nu mai bate cu putere în preajma ta, dacă este indiferent că ești lângă el sau departe de el, atunci lasă-l să plece.
Dacă iubește doar iubirea și felul în care poate cuceri femeile, demonstrând doar ce bărbat e el, lasă-l să plece.
Dacă nu-ți mai observă zâmbetul, dacă îl enervează prezența ta, dacă e iritat de lacrimile tale în loc să ți le șteargă cu un sărut, atunci lasă-l să plece.
Dacă nu mai vrea să privească în aceeași direcție cu tine, dacă toate valorile pentru care l-ai iubit la început au dispărut ca prin farmec, lasă-l să plece.
Dacă-ți dă semne că nu te-ar mai dori, dacă ai înțeles deja că în viața lui acum e o altă femeie, atunci lasă-l să plece.
Dacă îți vinde doar speranțe deșarte, dacă nici nu te vrea și nici nu te alungă, lasă-l să plece.
Dacă ți-a spus deja că nu te mai iubește, nu-l implora, nu te agăța de el, chiar lasă-l cu adevărat să plece.

Lasă-l să plece, redă-i libertatea aceea pe care acum crede că a pierdut-o alături de tine, fericirea aceea pe care nu simte că o mai așteaptă în brațele tale. Deschide-i larg ușa casei și a sufletului și condu-l până în prag cu un zâmbet plin de dragostea aceea pe care i-ai dăruit-o mereu cât timp ați fost împreună. Lasă-l să plece și să rămână amintindu-și de tine demnă, caldă și frumoasă, senină și înțeleaptă, așa cum erai atunci când l-ai cucerit. Lasă-l să plece cu amintirea ta în prag urându-i noroc și fericire, surâzătoare și enigmatică, fluturând o batistă. Și după ce ai închis ușa în urma lui, plângi. Plângi atât cât ai nevoie, plângi mult, dar nicio lacrimă în plus peste. Apoi șterge-ți obrajii, limpezește-ți privirea să poți vedea cât mai bine și cât mai departe, îmbracă cele mai frumoase haine, machiază-te subtil și gingaș, apoi ieși în lume zâmbitoare, privind cu încredere înainte, dincolo de orizont. Undeva, cândva, vei întâlni un om cu o inimă frumoasă, iubitoare și caldă, care abia așteaptă să-i deschizi ușa sufletului tău...
Lasă-l să vină!
13 comentarii

 1. Abia atept cartea noua! Ti-am citit toate cartile, scrii minunat! Voi citi si cartile lui Carmen!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Lasa-l sa plece, lasa-l sa vina,
  Caci libertatea e Sfânta, Divina.
  Când esti cu adevarat îndragostit,
  Respecti alegerile omului iubit...
  Mult succes la (9)Noa carte, binecuvântari eterne, pace, dragoste si Libertate, draga Irina !

  RăspundețiȘtergere
 3. Superb. Abea astept🥰🥰😍😍😍

  RăspundețiȘtergere
 4. Ce surpriza frumoasa! Multumim,dragelor!Astept cu nerabdare cartea.

  RăspundețiȘtergere
 5. Trist dar adevarat, voi citi cartea! Felicitari si succes

  RăspundețiȘtergere
 6. Insomnii-ganduri izvorate din adancul sufletului meu...scrise de tine...au iesit la lumina..vindecandu -ma.MULTUMESC.

  RăspundețiȘtergere
 7. Cuvintela s-au pliat pe adevarul vietii mele......l-am lasat sa plece....si am plans....si-am plans......si acum sunt libera sa merg mai departe....eu cu mine.....

  RăspundețiȘtergere
 8. La mine a fost invers am lăsat-o să plece și am rămas cu perechea de copii acum sunt mari și am ajuns iar cu mine pa pa tai tai pupici

  RăspundețiȘtergere
 9. Salut Irina. Astăzi am început sa citesc ceea ce pierdusem din scrierile tale de pe blog. Aceste gânduri exprimate mai sus m-au emoționat și cu lacrimi în ochi mi-ai oferit o idee utila în viata personala.
  Toate cele bune îți doresc și te apreciez!

  RăspundețiȘtergere
 10. Lasa-l sa plece, chiar daca e barbatul vietii tale, Totul tau si in urma lui raman doar daramaturi, ruine...

  RăspundețiȘtergere
 11. Eu am citit cartea este minunata mie una mi-a deschis ochii și chiar merita citita Irina ești o Zână ������❤️❤️❤️❤️❤️

  RăspundețiȘtergere
 12. Eu am citit cartea e minunata, mi-a deschis ochii în felul a gândi altfel de cum gândeam înainte și as reciti de N ori Irina Binder, nu am cuvinte cum sa ma pot exprima cât de mult te apreciez ești un om minunat, mai bine te-aș putea numi Zână Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 13. Este minunat ceea ce scrii. Tot timpul am crezut că trebuie să rămân langa el să îl iubesc până își reamintește de mine.. am greșit! Mulțumesc, Irina.

  RăspundețiȘtergere