Rămas bun, 2018! Bun venit, 2019!Mi-am luat rămas bun de la 2018 împăcată și fără regrete, cu sufletul plin de recunoștință pentru tot ce am trăit, pentru tot ce mi s-a dat, pentru tot ce mi s-a luat, pentru tot ceea ce am învățat și pentru tot ceea ce am devenit.
Nu mă voi plânge de faptul că o bună parte din an am frecventat Institutul Oncologic din Cluj, ci le mulțumesc tuturor celor de acolo care m-au ajutat și care mi-au dovedit că există cadre medicale excepționale, că într-un spital de stat lucrurile pot funcționa perfect, că se respectă cu sfințenie regulile, dar mai ales pacientul. 

2018 a fost anul care m-a ajutat să înțeleg care îmi sunt cu adevărat prioritățile. Mi-am făcut timp să mă văd și pe mine, să privesc în adâncul meu. Nu am mai tras de mine așa cum făceam în trecut, am fost mai blândă și mai indulgentă cu mine însămi. Mi-am acceptat slăbiciunile și neputințele și am înțeles că nu trebuie să fiu perfectă, că nu trebuie să le fac pe plac tuturor, să-i mulțumesc pe toți și să fac compromisuri în defavoarea mea.  
Am descoperit cât de benefică și revigorantă poate fi solitudinea, am evitat oamenii toxici, care obosesc cu capriciile și așteptările lor aberante. 

Începusem anul 2018 cu diferite planuri și visuri pe care, pe parcurs le-am abandonat. Nu am reușit să fac tot ce mi-am propus și nu am reușit să fiu mereu așa cum mi-am dorit să fiu, dar știu că există un timp pentru toate. 
Totuși, în 2018 am avut câteva realizări frumoase și am reușit să-mi ofer libertatea care mi-a lipsit în anii precedenți, în care, din cauza jobului, abia mai găseam puțin timp și pentru mine. 
În 2018 am publicat cartea Străinul de lângă mine,Irina Binder - Strainul de langa minecare a devenit bestseller de îndată ce i-am anunțat publicarea. Feedback-ul publicului a fost unul neașteptat de bun și mă bucur foarte mult că nu mi-am dezamăgit cititorii. 

Tot în 2018 am avut și cea mai frumoasă vacanță de până acum. Mi-am petrecut aproape 2 săptămâni în Elveția și în Franța. În luna august am fugit la Glacier 3000 și pe Aguille du Midi, aproape de Mont Blanc. Am văzut locuri senzaționale și am cunoscut oameni minunați. În acea vacanță am cunoscut oameni extrem de bogați și celebri de la care am învățat că nu există bogăție mai mare decât libertatea de a fi cum vrei și cu cine vrei și că doar lucrurile care te fac cu adevărat fericit sunt, de fapt, valoroase.   

Pentru 2019 mi-am propus să-mi îndrept atenția cât mai mult către persoana mea, nu către alții. Să mă educ și să mă corectez pe mine, să-mi ofer mai mult mie. 
Am înțeles că nu trebuie să trag de nimeni ca să-l ajut să se schimbe în bine, că nu pot grăbi sau forța evoluția nimănui, că pentru cei capabili și dispuși să învețe este suficient un bun exemplu și nu este nevoie să mă străduiesc să-i conving de nimic.   
Vreau să-mi ofer mai mult timp doar pentru mine, să fac ceea ce îmi place, să petrec timp de calitate cu oameni dragi. Nu sunt dispusă să fac concesii, nu mai vreau să mă irosesc cu oameni care mă întristează și mă stresează, nu mai vreau să fac nimic de dragul aparențelor sau de teamă că voi pierde pe cineva care nu înțelege că am dreptul să aleg ce vreau, să refuz, să fac doar ceea ce îmi doresc cu adevărat.  
Cea mai mare dorință a mea este să plec într-o vacanță prin Europa, dar fără planuri și restricții, fără termene limită, să-mi iau un bagaj, să mă urc în mașină și să mă opresc doar în orașele în care vreau și să le străbat în lung și în lat, să nu fac nimic în grabă, să rămân doar cât vreau în fiecare oraș, să nu fiu nevoită să las ceva nevăzut doar pentru că trebuie să plec, să-mi aleg în orice clipă altă destinație care mă atrage și să mă întorc acasă doar când mă satur de umblat și când îmi va fi dor de casă.
Deocamdată mi-am planificat câteva concerte: Elton John în Viena, Andre Rieu în Praga și Michael Buble în Munchen. 
Plănuiesc să public câteva cărți, printre care "Până la sfârșit" (adică Fluturi 4 - care este foarte  dorită de cititori) și "Iubirea te învață", dar am mai multe proiecte foarte dragi mie pe care sper să reușesc să le duc la bun sfârșit. 

Pentru tot ce mi-ați fost și mi-ați oferit în 2018, vă mulțumesc cu recunoștință! 
Să aveți un 2019 minunat, să vă oferiți tot ceea ce meritați, să vă concentrați cât de mult puteți asupra sănătății și păcii voastre, să stați în preajma oamenilor buni de la care aveți ce învăța, să faceți totul cu bucurie și să fiți iubiți!  
La mulți ani, oameni dragi!

17 comentarii

 1. Îți doresc un an minunat în care să reușești să realizezi tot ce ți-ai propus! Pupici

  RăspundețiȘtergere
 2. La multi ani, multa sanatate si sa te bucuri de tot cei bun si frumos in viata si in drumurile tale!��

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani cu liniste, pace si bucurii, în toate aspectele vietii, 'Pâna la sfârsit', înspre infinit, pe aripi de vers si cânt, mângâiata de Duh Sfânt,

  RăspundețiȘtergere
 4. La multi ani, dragă Irina!Eu sunt recunoscatoare ca fac parte din lumea ta frumoasa, iti multumesc pentru tot ce invat de la tine şi_ti doresc ca în anul ce abia a inceput sa reusesti sa faci absolut tot ce ti-ai propus .

  RăspundețiȘtergere
 5. La mulți și fericiți ani cu multă sănătate și numai bucurii alături de cei dragi!����

  RăspundețiȘtergere
 6. La mulți ani!!! An Nou plin de realizări frumoase și bucurii!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. La mulți ani cu sănătate, bucurii și împliniri frumoase, așa ca tine dragă fluturaș. ❤️

  RăspundețiȘtergere
 8. La Mulți Ani! Un an plin de reușite pe toate planurile, multa sănătate și fericire!

  RăspundețiȘtergere
 9. Dorintele sa devina fapte, planurile sa devina realizari, visurile sa devina împliniri! La Multi Ani !

  RăspundețiȘtergere
 10. La multi ani draga mea! Aș vrea sa stii ca astept cu nerăbdare Fluturi 4......cand o sa apară mai exact?❤������

  RăspundețiȘtergere
 11. La mulți ani!!Un An Nou cu multe realizări frumoase și bucurii!!De abia aștept ..Fluturi 4😊

  RăspundețiȘtergere
 12. Gusidi Adriana-Victoria08 ianuarie, 2019 17:01

  La multi ani copil frumos si sensibil !!! Fie ca 2019 sa-ti aduca sanatate,liniste si sa ai in preajma numai oameni frumosi la suflet,nu numai la chip.Sa faci exact ceeace iti doresti acum la inceput de an.Sa nu-ti aduci aminte decat de clipele frumoase din anul ce a trecut.Astept sa-ti citesc Insomniile,inca nu am cumparat-o.In schimb am citit "Strainul de langa mine".De unde ai atata experienta de viata,atata intelepciune ???

  RăspundețiȘtergere
 13. La multi ani !Un an bun cu sanatate.

  RăspundețiȘtergere
 14. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că trăiesc în România si pentru ca am avut șansa să te citesc și să fiu contemporană cu tine! Te iubesc Irina Binder!

  RăspundețiȘtergere
 15. Cat de bine ma regasesc in cea ce spui. Si eu m-am saturat de oameni toxici, vreau sa fiu eu. Nu vreau sa mai controlez ceea ce spun de teama de a nu supara. Vrau sa traiesc asa cum imi place si simt. Un an frumos iti doresc!

  RăspundețiȘtergere