13 noiembrie - Ziua Bunătății




Azi este ziua bunătății. 
Eu cred că bunătatea nu trebuie invocată și sărbătorită doar într-o singură zi, ci în fiecare zi. Putem fi buni în fiecare clipă a vieții noastre. Putem fi buni cu toată lumea, dar mai ales cu noi înșine.
Unii cred că a fi bun înseamnă doar a dărui lucruri materiale, iar cei care nu au lucruri de oferit, se simt săraci și cred că nu li s-a dat șansa să fie buni. De fapt, a fi bun înseamnă a dărui ceea ce ai ÎN TINE: pace, bucurie, înțelepciune, forță, exemplu frumos, mângâiere...
Am văzut cândva, într-un magazin, un băiețel mic (probabil avea vreo 4 anișori), care plângea de mama focului. O fetiță, care abia putea sta în picioare (probabil avea vreo 2 anișori) s-a apropiat de băiețel, l-a mângâiat pe obraz, apoi l-a îmbrățișat. M-a înduioșat gestul acelui pui mic de om. 
Poți fi mic de tot și sărac lipit, dar poți fi un munte de bunătate.
Chiar și un zâmbet în loc de o privire încruntată atunci când cineva îți greșește sau te deranjează, înseamnă bunătate. Dacă te superi, nu numai că nu ești bun cu celălalt, dar nu ești bun nici cu tine...   
Fiți buni, pur și simplu. Fiți buni cu voi înșivă, nu vă mai consumați pentru nimicuri, nu vă mai refuzați ceea ce vă bucură, investiți în sănătatea voastră, în evoluția voastră, în spiritul vostru. Oferiți-vă ceea ce este mai bun și stați lângă oameni buni.
Bunătatea este contagioasă. Bunătatea voastră îi poate contamina pe ceilalți, de aceea fiți buni orice ar fi.
Să fiți plini de bunătate și înconjurați de oameni buni!


Un comentariu

  1. Bunatatea este o valoare autentica izvorâta din IUBIREA ABSOLUTA, empatie si mila fata de cei aflati sub nivelul perceptiei tale, indiferent de treapta sociala pe care te-a asezat Dumnezeu, echivalenta cu gestul sacrificiului de sine, în favoarea si spre fericirea semenilor tai.
    "Domnul este bun fata de toti si îndurarile Lui se întind peste toate lucrarile Lui." - Psalmii 145 -

    RăspundețiȘtergere