Da, am numai fluturi în cap...



... și în viață. Și am sufletul atât de plin de oamenii buni și frumoși care mă iubesc, încât nu am loc și nici timp pentru cei care nu mă suportă și care nu mai contenesc cu atacuri la adresa mea. 
N-am timp și nici chef să mă ocup de inutilități sau de cei săraci cu duhul. 
Mie dacă nu îmi place cineva, îl evit. Nu simt nevoia să-i dedic timp și energie pentru a mă gândi la acea persoană și pentru a mă interesa de soarta ei. Nu simt nevoia să-i tulbur pacea sufletului, nici să instig lumea împotriva sa. Nu mă interesează acea persoană absolut deloc. Pentru mine este ca și inexistentă. 
Dar, se pare că nu toți sunt echilibrați ca mine, altfel nu îmi explic de ce aceia care susțin că nu mă suportă, nu se pot desprinde de mine? De ce bifează zilnic ceea ce scriu (și-au făcut conturi false de facebook doar ca să aibă acces la profilul meu privat, după ce le-am blocat profilele inițiale) :)) De ce, oare, îi interesează ce fac, de ce-mi dedică atâta timp și atenție? De ce nu trece o zi fără să-mi pronunțe numele, de ce mă cară mereu prin gândurile lor? :)
Eu știu răspunsul... dar mai știu că avem ceea ce merităm. Unii fac alegeri proaste în detrimentul lor. Incapabili să iubească, își umplu sufletele goale cu ură. Trist, nu-i așa? 
Cert este că faptele sunt cele care arată mai mult decât evident diferența dintre aceste persoane și mine. Ele se adună să bârfească și să facă rău, eu mă adun cu oameni buni și facem lucruri frumoase pentru noi și pentru cei care au nevoie de noi. Ele stau ascunse după monitoare, încruntate și tensionate, eu zâmbesc relaxată și mă bucur de viață, de prezența oamenilor dragi, de cuvinte frumoase, de îmbrățișări și râsete. Ele iau mărunțiș de la cei interesați să-mi facă reclamă negativă cărții (ce patetic!), eu dau bani să ajut oameni. Ele își dedică timpul să distrugă visuri, eu împlinesc visuri. Ele insultă și înjură, eu mă rog. Ele urăsc, eu iubesc. Ele se irosesc cu lucruri urâte, eu trăiesc frumos. Nu mă preocupă nimic din ceea ce este urât și nociv. Îmi prețuiesc viața și mă prețuiesc pe mine atât de mult, încât nu m-aș irosi pentru nimic în lume cu lucruri care m-ar întrista și care nu mi-ar face cinste.  
Dacă aceia care mă detestă consideră că eu merit timpul și energia lor, eu consider că ei nu merită timpul meu, pacea mea, demnitatea mea. 
N-am timp și nici chef să mă cert, să mă justific, să mă apăr și nici măcar să citesc aberațiile celor cu atracție patologică pentru scandaluri. N-am timp și nici chef să mă supăr, să mă încrunt, să mă gândesc vreo clipă la cei care nu au loc sub același cer cu mine. 
Dumnezeu mă iubește, oamenii apropiați mă iubesc, sute de mii de oameni mă admiră și știu să ia de la mine ceea ce este bun. Scopul meu este să însemn ceva bun pentru ceilalți și nu-i pot înțelege pe cei care și-au făcut ca scop principal în viață să fie toxici și răi. E trist să fii atât de mărunt și să ai ambiții atât de mărunte, să umpli lumea cu urât și cu exemplu negativ... dar n-am timp nici să-i compătimesc pe cei care fac alegeri proaste, pe cei slabi, care nu-și pot depăși condiția. 
Am fluturi în cap, pe cap, în urechi, în toată casa, în viață și în suflet. Sunt ai mei, am dreptul să-i am și mă bucur de ei și fără a avea aprobarea celor cărora nu le plac Fluturii! :) 



28 de comentarii

  1. Cred că nu știa ce spune persoana aia! Tu ești toată un fluture, frumos și blând! fluturi am eu... în stomac mereu când dau de iarna din frigider, în suflet când realizez cât de mult te iubesc și în minte mereu când mă gândesc la tine. Te iubesc enorm! heart emoticon

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti minunata si incantatoare, si frumoasa, eleganta, deosebita.... Esti perfecta! Te iubesc enorm, dar enorm de mult! Si cei care te displac te iubesc asa mult incat te urasc! :)))) te iubesc.... Si sa stii ca te iubeeeeeeeeeeesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos. :) Toate cele bune să se adune ! Dumnezeu are grijă de toată lumea ! Noapte bună fluturasi ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu imi place sa folosesc cuvinte marete , dar tu Irina Binder, esti o femeie deosebita,pura ,unica...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu zbori ca un fluture deasupra tuturor,calda Irina.Viata ta e colorata ca un flurure si la fel colorezi in culori vietile multor oameni. Te inteleg prin ce treci.Si eu scriu si nu pentru a castiga financiar ci doar pentru a scapa de stresul zilnic si a evada intr-o lume frumoasa, lumea literelor. Care jigniri mi-am luat, cat am plans de ciuda, neintelegand de ce un comportament atat de josnic,imsa au existat si oameni de suflet care m-au incurajat spunandu-mi sa nu renunt niciodata. Pasiunea pentru scris nu poate fi oprita si nici anihilata, ea curge constant.Bucura-te de viata ta,de fluturii ce te fac deosebit de frumosa si deosebita.O imbratisare de la mine.

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde scrii, dragă Carmen? Mi-ar plăcea să te citesc...

      Ștergere
    2. Pana la urma si eu un baiat de 14 ani scriu, fac poze, am citit cartea dvs. pe nerasuflate in parc, acasa, pe afara , pur si simplu nu ma puteam dezlipi de ea. Scrierile dv.s m-au incurajat sa continui in ciuda aparentelor.

      Ștergere
  6. Iubita mea,scriu pentru site-uri din diaspora desi locuiesc in Romania.Am inceput tot in 2010 ca si tine.Pe Confluente Literare am cele mai multe articole si poezii.Ma numesc Carmen Marin

    Te imbratisez cu tot sufletul

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina , eu iubesc fluturii tai , pe ai mei si ai tuturor !!! Te iubesc pe tine draga mea , esti minunata , binecuvantari divine iti doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Of,ca daca ar fi posibil sa fie exact cum scrii tu,draga Irina!Sa nu versi lacrimi pentru cei ce nu merita!Insa atit de mult doare cind stii ca ai depus mult suflet in tot ce ai facut,ca ai sadit din mila,ca ani la rind ai udat cu dragoste,ai luminat cu sinceritate,si nu culegi mai nimica,de fapt da,spini si amar...si cel mai trist e ca oricum ii iubesti! Doar un suflet bien nu poate uri! Care e solutia?

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu m-am mirat de unii si de unele care te dusmanesc..ce motive sa aibă?..mi-am zis că invidia le determină.Oricum,o persoană serioasă nu poate simți decât un gust amar citind ce scriu respectivii.Vorba ta:doar prostii cred ce scrie pe garduri. :)) Din curiozitate de a afla mai multe despre tine am citit si eu ceva..dar m-am lecuit si mă multumesc citindu-ti blogul pt că nu am facebook.Bineinteles ca am citit cele 2 volume si astept cu nerăbdare al treilea.Toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere
  10. O doamna distinsa. Felicitari pentru articol. Faptul ca exista unii care te urasc, nu are de-a face cu tine ci cu ei si cu perceptia lor . Cum traim intr-o lume a oglinzilor, ceea ce vad ei e de fapt prezent in sufletul lor. Eu am invatat bine unul din cele 4 legaminte toltece ale lui don Miguel Ruiz : sa nu iei nimic in nume personal. In rest...iti doresc o invazie de fluturi, monocolori sau multicolori, de zi si de noapte, in toate zilele vietii tale. Fluturi vrei, fluturi gasesti..O dau anonima dar o semnez . Daniel.

    RăspundețiȘtergere
  11. am vazut si eu niste proaste care vorbeau aiurea despre tine pe un blog...si este evident ca spuneau minciuni.am comentat si eu acolo dar nu mi-au aprobat comentariul.
    e blogul uneia care asa a reusit sa fie si ea bagata in seama putin.are o pagina patetica fara nici un like la postari.:))))) te mai miri ca e invidioasa si ca e disperata sa isi faca notorietate folosindu-se de numele tau?
    te pup
    ana m

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt ani de zile de cand Nu citesc si scriu romaneste. O prietena intr o zi mi a trimis cateva randuri din cartea ta si atunci am citit tot ce am gasit pe pagina ta. Imi place ce scrii, cum scrii ... iar eu iubesc literatura si literele clasice deci te am primit in lumea mea fara bariere... Sper ca vei continua sa scrii. Nu am citit toata cartea si vroiam sa te intreb cum as putea sa o cumpar pentru ca ibook nu o gaseste. Iar eu sunt o stewardeza si mi ar trebui luni intregi sa fiu acasa si sa o comand. Sper sa ma ajuti sa o cumpar online. Mi ar place foarte mult sa citesc cartea. Sa stiu cum se termina. E povestea ta adevarata? Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Irina,
    am vazut si eu circul pe care l-au facut cei 2 scriitori ratati ai momentului adica LM si IC.Iti spun sincer ca atata ura si inversunare nu am mai vazut in viata mea.Niste oameni care au pretentii ca sunt culti si ca promoveaza cultura sa se poarte mai abitir ca pe stadion,e deplorabil.Am citit comentariile lor si am vazut ca stateau zi si noapte sa vorbeasca despre tine.Urla invidia in fiecare cuvant al lor.Niste oameni seriosi nu fac asa ceva.
    tu mergi inainte si fii alaturi de noi,cei care te iubim.
    te pup fata frumoasa si buna!
    Felicia

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. ce om poti fi sa doresti raul unei persoane bune si minunata

    RăspundețiȘtergere
  16. am citit cele 2 volume din Fluturi,de curand,deci tot atunci am aflat cine este IRINA BINDER,,trebuie sa spun ca purtam acelasi nume,impartasim aceeasi idee despre dragoste si iubire,acele personae care gandesc negative,transmit de fapt frustrarile interioare.intr un cuvint,ai respectful si pritenia mea..

    RăspundețiȘtergere
  17. Salut, Irina. Eu demult te citesc pe blogul tau si, te admir. Eu nu sunt la curent despre lucrurile urite care se scriu despre tine dar, vreau sa-ti zic ca e natural sa nu te iubeasca toata lumea.Citind postarea ta, mi-am adus aminte de cuvintele care le-am citit mai demult, dar nu-mi mai amintesc unde:"Femeia care a reusit sa se faca iubita, urita si invidiata, nu-si traieste viata in zadar". Asa ca uitate din alt punct de vedere la situatie, si mindrestete cu tine, ca sunt si oameni care te invidiaza.
    Cu drag Dumitrita

    RăspundețiȘtergere
  18. Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile frumoase și vă asigur de prețuirea mea!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ești minunată abia aștept să primesc coletul cu ,,Fluturi,,

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Irina,pe cand Fluturi volumul 3 ????

    RăspundețiȘtergere
  21. Vă mulțumesc pentru toate gândurile frumoase și pentru toată susținerea!
    Volumul 3 va fi publicat în curând. Mi-am dorit să îl public în luna august, dar nu am reușit. Pănă la sfârșitul anului va fi publicat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Culmea este că mulţi dintre cei care acum critică iubeau cartea când a apărut prima dată... Eu sunt profesor de limba română, iubesc romanul şi abia am aşteptat continuarea. În cancelarie, toate colegele mele mi-au cerut cartea, a circulat din mână în mână, pur şi simplu nu dormeau noaptea pentru a o termina... Critici există peste tot, asta înseamnă că existăm, că avem un impact asupra cuiva... Chiar dacă percep diferit şi mulţi încearcă să îşi impună propriile puncte de vedere, tot e bine, înseamnă că a existat un ecou acolo...

    RăspundețiȘtergere
  23. Mihai Eminescu
    Glossă

    Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi şi nouă toate;
    Ce e rău şi ce e bine
    Tu te-ntreabă şi socoate;
    Nu spera şi nu ai teamă,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamnă, de te cheamă,
    Tu rămâi la toate rece.

    Multe trec pe dinainte,
    În auz ne sună multe,
    Cine ţine toate minte
    Şi ar sta să le asculte?...
    Tu aşează-te deoparte,
    Regăsindu-te pe tine,
    Când cu zgomote deşarte
    Vreme trece, vreme vine.

    Nici încline a ei limbă
    Recea cumpăn-a gândirii
    Înspre clipa ce se schimbă
    Pentru masca fericirii,
    Ce din moartea ei se naşte
    Şi o clipă ţine poate;
    Pentru cine o cunoaşte
    Toate-s vechi şi nouă toate.

    Privitor ca la teatru
    Tu în lume să te-nchipui:
    Joace unul şi pe patru,
    Totuşi tu ghici-vei chipu-i,
    Şi de plânge, de se ceartă,
    Tu în colţ petreci în tine
    Şi-nţelegi din a lor artă
    Ce e rău şi ce e bine.

    Viitorul şi trecutul
    Sunt a filei două feţe,
    Vede-n capăt începutul
    Cine ştie să le-nveţe;
    Tot ce-a fost ori o să fie
    În prezent le-avem pe toate,
    Dar de-a lor zădărnicie
    Te întreabă şi socoate.

    Căci aceloraşi mijloace
    Se supun câte există,
    Şi de mii de ani încoace
    Lumea-i veselă şi tristă;
    Alte măşti, aceeaşi piesă,
    Alte guri, aceeaşi gamă,
    Amăgit atât de-adese
    Nu spera şi nu ai teamă.

    Nu spera când vezi mişeii
    La izbândă făcând punte,
    Te-or întrece nătărăii,
    De ai fi cu stea în frunte;
    Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
    Între dânşii să se plece,
    Nu te prinde lor tovarăş:
    Ce e val, ca valul trece.

    Cu un cântec de sirenă,
    Lumea-ntinde lucii mreje;
    Ca să schimbe-actorii-n scenă,
    Te momeşte în vârteje;
    Tu pe-alături te strecoară,
    Nu băga nici chiar de seamă,
    Din cărarea ta afară
    De te-ndeamnă, de te cheamă.

    De te-ating, să feri în laturi,
    De hulesc, să taci din gură;
    Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
    Dacă ştii a lor măsură;
    Zică toţi ce vor să zică,
    Treacă-n lume cine-o trece;
    Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
    Tu rămâi la toate rece.

    Tu rămâi la toate rece,
    De te-ndeamnă, de te cheamă;
    Ce e val, ca valul trece,
    Nu spera şi nu ai teamă;
    Te întreabă şi socoate
    Ce e rău şi ce e bine;
    Toate-s vechi şi nouă toate:
    Vreme trece, vreme vine.

    Inapoi

    RăspundețiȘtergere