Pleacă!



Atunci când un loc sau o persoană îţi produc mai multă tristeţe decât fericire, pleacă. Nu stărui acolo unde nu te simţi binevenit, dorit, aşteptat. Nu te încăpăţâna să rămâi lângă oameni care nu te preţuiesc şi cărora nu le pasă de fericirea ta.

Atunci când te afli printre oameni care îţi spulberă visurile, care te împiedică să evoluezi şi să îţi atingi ţelurile, pleacă. Nu-i permite nimănui să îţi irosească şansele de a deveni cine vrei să fii cu adevărat şi de a ajunge acolo unde îţi doreşti.

Atunci când te afli lângă cineva care te face să te simţi inutil, neimportant, incapabil, neapreciat şi neiubit, pleacă. Nu-i permite nimănui să te facă să crezi că nu ești suficient de bun, că nu poți mai mult, că nu ți se cuvine tot ceea ce e mai bun. Nu lăsa pe nimeni să te descurajeze și să-ți impună limite.

Atunci când, indiferent de locul unde te afli, plângi mai des decât râzi, pleacă. Nu-i datorezi nimănui tristeţea şi nefericirea ta.

Atunci când te afli într-un loc, lângă o persoană sau într-o situaţie care îţi fură pacea sufletului, pleacă. Nu rămâne să te obişnuieşti cu ceva ce este toxic pentru sufletul tău. Mai târziu nu vei mai putea scăpa. Teama, nesiguranţa şi neîncrederea sunt sentimente distructive, pe care nu le meriţi.

Atunci când te afli într-o relație în care ești nevoit mereu să te justifici și să-ţi dovedești iubirea și loialitatea, pleacă. Nu-ţi irosi ani preţioşi din viaţă străduindu-te să-i convingi de sentimentele tale şi de intenţiile tale bune pe cei incapabili să primească iubirea.

Atunci când omul de lângă tine nu te mai priveşte şi nu îţi mai vorbeşte cu iubire, făcându-te să te simţi mai mult o povară decât o binecuvântare, pleacă. Nu depinzi de un om anume şi, cu siguranţă, există un altul care să te iubească aşa cum meriţi. 
Nu rămâne nicio clipă în plus lângă cineva pentru care nu mai însemni nimic – acordă-ţi libertatea să pleci şi, cine ştie?, poate chiar vei găsi pe cineva pentru care să însemni totul.  


Fragment din cartea Insomnii (care se poate comanda aici: Cartea Insomnii)

Irina Binder - Insomnii


72 de comentarii

  1. Draga Irina iti multumesc pentru aceste ganduri!Sper sa gasesc puterea sa plec de langa omul care ma face sa ma simt o povara si neiubita....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți trebuie curaj pentru asta, însă după ce ai făcut-o, vei fi mândră de tine. E greu, e înfricoşător, însă doar prin decizii radicale poți face asta. Nu mai da voie nimănui, să te facă să simți că eşti o povară. TU, eşti singura care poți face asta. Îți doresc sărbători pline de curaj şi un An Nou cu o nouă identitate; aceea de învingătoare!

      Ștergere
    2. Nu stati nu merita dacă nu e ok!

      Ștergere
  2. Sti ce e atat de greu ..ca stiu ca daca plec distrug universul omului langa care am trait 5 ani..nu vrea sa distrug viata lui..dar pur si simplu nu mai iubesc..si da,povestea pe care vreau sa o traiesc nu e aceasta..si in tot acest timp m-am amagit singura crezand ca sunt fericita..ce ma fac eu oare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va inteleg perfect...

      Ștergere
    2. Ai o singura viata. Trebuie sa o traiesti pentru tine, nu pentru altii... ca nimeni nu traieste in locul tau! nimeni nu iti va da anii astia de viata inapoi atunci cand poate el va decide sa va despartiti... de ce sa irosesti timpul cand poate cineva te-asteapta si are nevoie de tine pt a trai povestea pe care si-a dorit-o...si tu ...la fel.. ce conteaza daca in urma deciziei luate vei parea cel mai mare monstru?!( intr-o alta poveste, vei fi printesa!) Nu conteaza ce cred ceilalti, ci fericirea ta! Ai curaj pt fericirea ta pt ca altfel nu vei putea intreprinde nimic nobil! Daca tu esti fericita, vei avea puterea insesizabila de a-i face si pe altii! P.S . Cu toate astea, nu uita, tu esti cea mai importanta persoana din viata ta!

      Ștergere
    3. ... te amgesti mai mult plecand...
      Daca nu ai aflat ca fericirea si bucuria de a trai nu stau intr-un om anume, atunci nu ai invatat nimic. Sa iubesti inseamna sa te daruiesti, sa te faci vulnerabila, sa te arunci in gol si sa ai incredere in celalalt.




      Ștergere
    4. Pleaca, daca am plecat toti findca nu Suntem multumiti de viata noastra Cine ar mai ramane?Cand iubesti sincer stai...iubirea toate le credee ,toate le indura

      Ștergere
    5. Iubirea nu trebue sa indure chiar totul.

      Ștergere
    6. Aceeasi situatie o am si eu....casatorita de 7 ani,dar nu mai simt iubire,atractie, atentie...a si pleca dar nu vreau sa l ranesc...e un om bun,dar nu stie sa ma faca sa simt ca traiesc

      Ștergere
  3. este foarte greu, greu dar TREBUIE.... eu am facut-o.. ... cam tarziu , dar mi-am recapatat increderea in mine !!!!!..... Doamne cat de adevarat este indemnul tau IRINA.....” Atunci când, acolo unde te afli, plângi mai des decât râzi, pleacă. Nu datorezi nimănui tristeţea şi nefericirea ta. ”-

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am ramas prea mult intr o asemenea relatie...Concluzia?Daca omul de langa tine vrea mereu sa te schimbe,daca prietenii tai nu au ce cauta langa tine pt ca el e gelos...PLEACA! Nimeni nu merita sa renunti la tine de dragul lui...pt CA o asemenea persoana nu stie sa iubeasca!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Irina, as dori sa stiu daca se poate comanda cartea "Fluturi" si din Austria. Multumesc anticipat de raspuns

    RăspundețiȘtergere
  6. EU SIMT CA TREBUIE SA PLEC DIN TARA ASTA!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim draga mea pt toate randurile frumoase pe care ni le oferi...stii multi ne regasim in cuvintele si vorbele tale....te urmaresc cu mare drag si in curand voi cauta cartea ta in librarii...MULT SUCCES PE MAI DEPARTE SI NU NE UITA...ne inveselesti viata ....te sarut... o dupa amiaza cu mult soare in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  8. Azi a fost ziua mea, iar aceste randuri scrise de tine mi-au cutremurat sufletul, deoarece...asta mi s-a intamplat ieri...a trebuit sa plec de langa omul pe care il iubeam ... un om care a stiut cu maiestrie sa ma distruga pe dinauntru ... intrebarea care totusi inca mi-o mai pun in adancul inimii mele....si la care nu gasesc raspuns...este :''de ce ajungi sa iubesti o persoana atat de mult incat ti-ai da si viata ...in timp ce aceea persoana ar face orice sa te distruga?'' , daca nu iubesti de ce stai langa o persoana ? si daca iubesti de ce nu faci tot ce simti si ce poti ca persoana respectiva sa fie fericita?...cand eram mica visul meu era ca persoana pe care o iubesc sa traiasca pt mine si eu pt ea...in timp mi-am dat seama ca prea putini oameni s-ar mai jertfi cu adevarat pentru persoana de langa ei...ma doare si imi doresc ca o minune sa-mi stearga iubirea pt el...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu ma regasesc in cuvintele tale,dar spre deosebire de tine eu inca nu am curajul sa il parasesc

      Ștergere
    2. Omul care crezi ca te-a distrus te iubeste enorm si te vrea lana el

      Ștergere
    3. de crezi tu? asta daca vorbesti de cea care a scris ca ziua ei a fost pe 12 mai

      Ștergere
    4. Cum adica te iubeste enorm?

      Ștergere
  9. Am urmarit ce ai scris, imi place apreciez tot ce scri. Nu inteleg un lucru la cine te referi cand spui "pleaca", e ca si cum ai goni pe cineva. Fiecare om e liber sa-si aleaga prietenii, sa vorbeasca cu cine vrea, si cum vrea. Sa spuna ceea ce gandeste, si sa gandeasca ceea ce spune. Irina am citit foarte mult ce ai scris. Tu esti o persoana buna, blanda, iubitoare, tu iubesti pe cei din jurul tau. Dumnezeu sa te vegheze, si sa fie cu tine mereu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E atat de simplu ... Irina spune "pleaca" doar celor ce nu au curajul sa faca pasul spre fericire....

      Ștergere
  10. te urmaresc cu drag.ferice de cei curajosi care ajung sa implineasca acest cuvint....

    RăspundețiȘtergere
  11. Să pleci? Şi ce faci dacă eşti legat şi nu poţi pleca? Sau, ce faci dacă, de fapt, toţi acei oameni care te fac să suferi nu sunt decât uneltele lui Dumnezeu, care tocmai lucrează la caracterul tău, desăvârşind-ul prin suferinţă? Oare pe Dumnezeu Îl interesează mai mult confortul nostru decât caracterul nostru? De exemplu, ce intenţionează El să ne spună prin întoarcerea şi a celuilalt obraz imediat după ce primeşti o palmă? Sau, oare, de ce ne spune să îi dăm şi cămaşa celui care ne ia, cu forţa, haina de pe noi? De ce oare, la îndemnul Lui, am căra poverile cuiva, încă mai mult de un kilometru şi jumătate, după ce, acel cineva, ne-a obligat deja s-o facem tot pentru aceeaşi distanţă? Fericirea, noastră, da, este un scop al lui Dumnezeu, dar nu pentru parte aceasta a veşniciei... Va veni o zi, în care, nu va mai fi boală, suferinţă şi nici moarte. Şi El va şterge orice lacrimă din ochii celor care au ştiut să sufere de dragul Lui...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ,sint de acord....Irina deseori se comporta ca un om egoist ...."nu uita ca cea mai importanta persoana esti tu"...Unde ar fi universul acesta cu astfel de oameni

      Ștergere
  12. Pentru anonimul care a scris pe 15 mai si care spune ca oamenii rai sunt uneltele lui Dumnezeu.... da, or fi, dar nu pentru o viata. Viata asta ne e data ca sa evoluam, nu sa stam in aceeasi suferinta continuu, pentru ca asta inseamna ca n-ai invatat nimic din acea suferinta. Trebuie sa o depasim si sa tragem invatatura din ea. Atunci cand intalnim un om care ne trage in jos, prima intrebare ar fi daca il poti tu ajuta cu ceva, apoi incerci sa il ajuti si daca nu reusesti pleci... NU POTI ZBURA DACA AI UN BOLOVAN LEGAT DE PICIOR... or rostul omului pe pamant este sa zboare, sufletul sau sa zboare cat mai sus... spre alte provocari..poate in timpul acela pierdut cu un om ca un bolovan, am fi putut sa ajutam alte suflete, dar noi il irosim in van. Eu cred ca Dumnezu este bun, dar si drept, el nu ne vrea nefericiti, el vrea sa fim iubire, bunatate, altruism, dar cand altcineva calca in picioare aceste valori, te vrea drept si corect! Are dreptate, Irina - sa pleci e o mare dovada de curaj si de evolutie.... stand pe loc in aceeasi mocirla nu te ridici, ba te funz mai tare, risti sa devii ca cel care te trage in jos, or Dumnezeu nu vrea asta pentru noi... Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu i-am spus niciodata mamei, dar regret ca nu a putut pleca la timp de langa cel care ne-a facut atata rau. Am oferit copiiilor mei toata siguranta de care eu nu am avut parte. Te iubesc Irina Binder. <3

    RăspundețiȘtergere
  14. cred ca toti ne regasim in aceste vorbe adevarate!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. si daca esti intr o tara straina insarcinata si fara munca s nu ai cea ce iti doresti de la tata...cand stai incasa lui cu familia lui s de alta origine decat a noastra s el nu ofera nimik unde sa plec? am gresit pt ca pana a ramane insarcinata avea o alta fata acum sa schimbat nu ii mai pasa de nimik stau toata ziua inchisa in casa fara nimik sunt insarcinata cu copilu lui si nici mancare nici bani nu imi lasa unde sa plec de aici nu te poti deplasa fara masina sunt practic sechiestrata s legata de el unde sa plec k as plek...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare nespus de rau sa vad astfel de mesaje.Suflete indurerate care merita sa fie eliberate din coliviile create de niste monstrii, ce nu au ce cauta in viata lor.Nu stiu nimic despre tine, in ce tara te aflii...si eu sunt in alta tara si am indurat multe pana cand am inceput sa prind curaj putin cate putin singura incurajandu-ma.Nu este corect fata de noi sa fim tratate altfel decat ne-am dori.daca te pot ajura chiar si cu o vorba buna , adresa mea de email este ally_27may@yahoo.com .Conteaza mult incurajarile si sa stii ca nu esti singura pe acest pamant.chiar daca toate vrem un anumit confort si o viata bogata, uneori trebuie sa o cladim cu proprille forte de la zero.incet incet, timpul vindeca inimile frante si rezolva greutatile .Nu pierde speranta, nu renunta la tine, lupta si nu te lasa calcata in picioare doar pentru ca nu ai avere sau job.Omenia, prietenia.sufletul cald si intelegator, pretuies mult mai mult decat orice bogatie materiala.sanatate si numai bine.gandeste-te la copil si la tine.Ce viata va avea copilul traind aceasta situatie????

      Ștergere
  16. Pentru femeia care este sechestrata: Imi pare rau ca te afli intr-o asa situatie. Noi oamenii facem multe greseli, dar doua lucruri iti cer nu le pierzi: speranta si credinta. Roaga-te Domnului sa te ajute sa iesi din acesta situatie, cauta-L cu toata inima si El te va ajuta. Nu te cunosc dar ma ruga pentru tine! Apoi, incearca sa iei legatura cu familia ta sau cu vreo prietena buna, sa le explici situatia si sa te ajute sa iesi din acesta situatie. Un lucru vreau sa mai stii: ca esti un om creat de Dumnezeu si nimeni nu are dreptul sa faca ce vrea cu viata ta, sa nu-ti pierzi demnitatea desi condiitile exteioare asta urmareste sa-ti faca, sa nu mai ai demnitate de om - liber. Dumnezeu sa te intareasca si sa te ajute sa iei deciziile cele mai bune pentru tine si copilul tau care creste in tine! Sa-i dai nastere copilului si ai sa vezi ca peste ani ai sa fii binecuvantata prin acest copil!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ma intreb ,oare cine isi mai traieste povestea vietii pe care si-a imaginat-o? cred ca cei mai norocosi...

    RăspundețiȘtergere
  18. multumesc mult pt incurajare nu stiu cum ai simtit k sunt o pers apropiata de Dumnezeu ... ma rog sa se schimbe cv sa fim o familie dar din cate vad nu ii arde nu este pregatit si atat timp cat o sa stau inpreuna cu familia lui in ksa nu vom fi nikiodata noi 3 , suntem noi toti sora lui cu cumnatul care au un copil de app 2 ani fratele si mama lui au o casa cu etaj dar este undeva la tara ei nu sunt romani s sunt de o mizerie care eu nu am vazut plus k poate zici k nu are romanul ce mank dar astia au un frigider mare si nu au niciodata nimik in el si dak gatesc vb nu apuci park sunt in haita sta toata ziua si ma controleaza cred k ma inbolnavesc si din cauza lor k nu imi place comportamentul lor si felul lor de a fi... inainte nu am stat aici dar de cand cu sarcina nu mai si a permis sa platim chiria si am zs sa stam aici dar de cand ne am mutat sa schimbat si el nu mai are nici o responsabilitate ,nu mai ii pasa de mn,nu mai este cum a fost knd stateam am2 era alceva acum pleaca dak merg cu el sa stau atarnata intr o cafenea eu femeie gravida sa stau cu prietenii lui o zi intreaga bn dak nu ma lasa in ksa s mai vine dimineata am uitat sa specifik k are un pub de noapte si asa sunt zilele rutina nervi si ma doare ca port copilu lui si nu il intereseaza knd ma doare cv sau dak am nevoie de cv sau dak imi este ok fara nimeni mereu in ksa sau dak am mankt cv in ziua respectiva k trebuie sa ai un regim ku mankre sanatoasa knd esti insarcinata... practik el nici nu stie unde nasc la spital sau la particular pt k nu am acte si trebuie sa platim zice O SA VEDEM ATUNCI CAND SE RUPE APA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna.E mai mult decat trist ceea ce traiti si trebuie sa se poata gasi o solutie pt a iesi din aceasta situatie. Nu aveti pe nimeni din familie aici? Ô prietena sau un prieten care sa poata sa va ajute? Putem sa facem ceva pt d-voastra!? Lasa-ti un id sau un nr de tel , sigur se poate face ceva! Curaj si incredere. Pe cat de curand!

      Ștergere
  19. E greu si mi-e frica pt ca iubesc enorm si nu stiu daca voi mai reusi si a doua oara sa iubesc sincer...si daca plec sa nu ma aleg cu o retinere cu care voi avea numai de pierdut :( am luptat mult,aveam niste vise si dorinte care nu au veniti din partea persoanei de langa mine nici pana azi si avem cativa ani impreuna :((

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu-i deloc usor sa renunti la cineva cu care ai impartit atat de multe trairi chiar daca nu ai primit ce ai visat, chiar daca nu esti asa de fericita cum credeai...e greu

    RăspundețiȘtergere
  21. si am plecat... ca sa nu mai plang in fiecare zi, dar inca plang, sufletul mi s-a rupt in doua, mi-e mila de el, mi-e mila de mine, doare ingrozitor... si acum ce fac? Doamne cat doare si ce greu e...

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am avut curaj si am plecat. Acum sunt fericita si traiesc povestea de dragoste la care am visat.

    RăspundețiȘtergere
  23. Vreau sa plec dar nu reusesc sa prind curaj...mi-e teama de ce va urma si mi-e teama de el...am ajuns sa cred k trebuie sa fug nu sa plec...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ma simt si eu si e foarte greu simt ca pierd puterile zi de zi

      Ștergere
  24. vreau sa imi postez parerea de 2 luni si mereu nu ma lasa adminul ..nu cred ca e corect sa posteze doar raspunsurile care ii convin ei ... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aprob toate comentariile, cu excepția celor care conțin limbaj vulgar, jigniri la adresa mea sau a cititorilor mei, instigare la ură și discriminări de orice fel, obrăznicii și reclame mascate. Îmi convine orice părere, oricât ar fi de împotriva ideilor mele, dacă este expusă și argumentată civilizat.

      Ștergere
    2. sa imi zici ce are raspunsul meu te rog! Mai ales ca ceea ce am scris nu se regaseste in nimic in ceea ce tu ai mentionat mai sus.

      "Toate variantele tale se rezuma la "pleaca!" . Ai incercat si ai reusit sa acoperi exact toate variantele negative care ti se pot intampla intr-o relatie. Tocmai asta e scopul intr-o relatie, sa treceti peste piedici impreuna, amandoi de mana , nu la primele hopuri iti iei jucariile si pleci. Ce se intampla cu " incearca" sa rezolvi problemele si amandoi veti fi mai puternici, dupa ce vei trece peste obstacolole ivite de-a lungul drumului .Ce se intampla cu femeia puternica din spatele barbatului care in majoritatea situatiilor e mai determinata decat el si poate sa i-a decizii in asa fel incat relatia lor sa supravietuiasca Ai ales cea mai simpla varianta : "pleaca!".

      Culmea, multe persoane citesc ,iti dau dreptate si ce e mai rau chiar iti urmeaza sfatul fara a mai cauta o cale de mijloc prin care sa revina la acele sentimente care au facut relatia posibila. Eu nu cred ca asa poti rezolva problemele intr-un cuplu, vorbiti unul cu altul, nu presupuneti si nu interpretati cuvintele todeauna cum e mai rau .

      Sunt foarte multe cazuri in care nu poti sa mai faci nimic dar inainte sa ajungi la concluzia asta ar trebui sa incerci sa faci ceva. Viata e formata din piedici si probleme, daca nu le avem, le creeam singuri . E mult mai usor sa treci peste ele cu fiinta pe care ai ales-o sa iti petreci viata langa ea . Te cunoste , stie ce iti place , ce nu iti place , stii ce o face sa zambeasca sau ce o intristeaza, iti stie slabiciunile si felul cum sa te determine. "Ceea ce mu te doboara te face mai puternic" si in urma raman doar amintirile de povestit cand amandoi au nepotii si rad de problemele minore avute in tinerete. Nu stiu daca e posibil doar daca unul isi doreste lucrul asta dar stiu ca daca ea vrea, nu ai nici o sansa, ea va reusi. "PLEACA" e pentru cineva care e slab si nu are puterea de a schimba ceva si nici nu vrea ! Deci inainte de a pune suflet si a te regasi in toate lucrurile negative care clar se intampla in orice relatie, i-a aminte la ce poti tu sa schimbi, la ce ai incercat si la toate lucrurile, sentimentele, gesturile care te fac sa zambesti si care te-au apropiat de persoana respectiva cu care esti.

      "PLEACA!" NU E O SOLUTIE, e o ultima solutie!"

      Ștergere
    3. Corect este "ia decizii", "ia aminte", de la verbul "a lua" - pers. a II-a, singular.

      Ștergere
  25. Foarte frumoase cuvintele .........am citit fiecare rand si ma-m regasit in ele..........

    RăspundețiȘtergere
  26. Oamenii renunta la diferite lucruri din viata lor. Nu intotdeauna renuntarea inseamna slabiciune sau neputinta, uneori trebuie sa lasi ceva deoparte doar pentru ca acel “ceva” nu mai corespunde cu viata ta, nu mai inseamna parte din tine sau nu mai este pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  27. Foarte frumos!eu am aplicat si îmi este foarte bine multumesc am învățat mult de la tine Îngerul păzitor al meu ❤

    RăspundețiȘtergere
  28. minunate cuvinte, dar ? unde sa pleci? unde? o viata intreaga te-ai descurcat singura, ai avut prieteni, dusmani, ai ajutat la nevoie, nu esti perfecta, ai si gresit, ai fost alaturi si de prieteni si de rude, ai lasat de la tine, mai apoi ai ales singuratatea, si in momentele de cumpana care au venit cand ai nevoie de ajutor, nu material, nici macar sufleteste, nu ai la cine apela, se spune ca daca ajuti, daca faci bine in decursul vietii nu cere « recompensa » dar sunt momente cand ai nevoie de ajutor si ti se intoarce spatele………..dar e tot vina ta ca nu ai stiut ca « totul se plateste » binele cu rau, raul cu rau, tu ai fost cea care nu ai stiut sa iti alegi persoanele care te inconjoara, tu ai fost cea care ai ales singuratatea, tu ai fost cea care ai lasat de la tine, tu esti cea care inca pastrezi bunul simt si nu reprosezi nimic nimanui, doar iti descarci sufletul si atat………….

    RăspundețiȘtergere
  29. As pleca in momentul acesta dar iubirea asta ceo simt pt el e mai puternica decat orice minciuna orice tradare chiar daca pe zi ce trece ma distruge tot tot mai mult atat de mult rau imi face greseliile lui atat de rau incat simt ca raman fara aer dar nu pot renunta la el .......oare pana cand

    RăspundețiȘtergere
  30. nici eu nu pot lasa in urma ceea ce a fost... simt ca mai iubesc, buburuza, ne doare sufletul, pentru ca nu stim sa iubim neconditionat, nu stim sa iubim cu adevarat... ispitele sunt mari.... eforturile spirituale prea mici.... pacat ... oamenii se pot schimba doar daca vor....

    RăspundețiȘtergere
  31. Solutia ta e PLEACA!Sa inteleg ca atunci ne vom petrece intreaga viata cu bagajul in mana.Mereu vor exista oameni care sa te raneasca,care sa te faca sa plangi.Asa este aici jos.Eu credca ar fi fost mai potrivit sa-tu folosesti cuvintele pentru a da sfaturi pentru toate situatiile amintite.Sfaturi pentru oamnei care pot deveni mai puternici si care pot schimba situatii...si nu sfaturi pentru oameni lasi...sa pleci chear nu e o solutie...

    RăspundețiȘtergere
  32. Nimeni nu trebuie sa gandeasca in locul nostru...daca exista respect incredere,fidelitate...asta este iubirea,cu astea poti trece peste tot.Sa fi sigur ca iubesti nu doar sa crezi ca iubesti,altfel cu toate ca exista toate acestea din partea partenerului tot nu o sa fie de ajuns,la prima greseala o sa va ganditi sa plecati,stiti de ce? Ptr ca nu iubiti cu adevarat..

    RăspundețiȘtergere
  33. Draga Irina,apreciez ceea ce faci dar aici cred ca gresesti un pic,nu se pleaca daca iubesti,deci chiar daca iubesti decat in anumite situatii,nu se pleaca oricand nu mai iti convine ceva,oricand crezi ca tu nu te mai regasesti in aceea relatie,trebuie sa fi sigur ca ai facut totul,ai dat totul 100℅ si apoi daca chiar cel de langa tine nu vede,nu realizeaza inseamna ca ori nu te iubeste ori nu mai stie sa hraneasca iubirea,bineinteles dupa ce te pui fata in fata si comunici totul,dar totul...altfel iubirea oricat am nega intra intr-o rutina,se transforma in ceva matur,fluturii din stomac mai si dispar doar trebuie mereu comunicare si sa se intretina pe cat posibil iubirea...altfel vremurile care le traim ne indeamna din ce in ce mai mult sa fim comozi,sa nu mai luptam,iar apoi ne trezim ca suntem vesnic nefericiti...a nu se intelege caxurile grave cu motive foarte grave ptr care atunci nu are sens,rost sa luptam,dar atunci este clar ca celalalt nu ne iubeste.Totusi este posibil sa iubesti si sa poti face pe cel de langa tine sa sufere neintentionat,pur si si simplu neconstientizand ca anumite lucruri sau fapte chiar fiind ele si marunte pot face rau...asa ca ganditi de 100 de ori inainte de a pleca...daca omul de langa voi merita.

    RăspundețiȘtergere
  34. o sa va spun si eu povestea mea daca ma veti putea ajuta cu un sfat....am avut multe realtii serioase de ani de zile....pana intro zi cand am intalnit ceea ce credeam ca va fi ultima cel putin speram...eram bolnav tocami ce isisem din spital din cauza unor probleme la plamani..plus ca avea si diabet...eu iam spus ei toate lucrurile astea si ma inteles a spus ca nui nici o problema ca nu voi putea lucra un timp...prima luna a fost totul perfect...dupaia sa schimbat tot eu eram nervos si mai am comportam urat cu cainele ei pana am realizat ca greseam...apoi a inceput dezastrul...ma mutasem la ea...mia spus pt prima oara ca nu mai vrea sa fim impreuna eu am insistat ca nu voi mai fi asa si cu greu a acceptat adooua oara la ora 1 noaptea ma dat afara pt ca neam certat...am insistat neam impacat pt 2 saptamani cu cinditia sa nu mai se desparta asa la prima cearta de mine si sa ma alunge...ma alungat la doar o saptamna tot noaptea si am icnercat sa o rog sa insist si mia vb fff urat si am acedat si am impinso...de atunci mia spus ca nu mai ma iubeste...am insistat iam spus ca o iubesc doar vreau sa nu mai ma alunge neam impacat peste vreo 2 saptamani dar nu ca si iubiti ci doar pt sex pt ca nu vroia ca si iubiti si eu faceam orice sa o am aproape...din acel moment au mai fost 4 incercari mereu care durau cate o saptamana pana sa ma alunge mereu sa vb urat cu mine sa o las in pace...desi zicea ca tine la mine acuma ultima oara mia spus ca nu insemn nimic pt ea ma amenintat cu politia daca no las in pace si de atunci nu mai stiu de ea nici de craciun am icnercat so sun si cand mia auzit vocea de craciun mia inchis....va rog ajutatima ce as putea sa fac...mereu gasea ceva pt care nu eram bun la prima cearta ma alunga mereu spunea ca o trag in jos....

    RăspundețiȘtergere
  35. Daca iubirea nu este reciproca indiferent de ce parte , cel mai bine este sa pui punct acelei relatii .Normal ar fi sa se discute , dar anormal cum se intampla de cele mai multe ori se ajunge la jigniri , violete , umiliri , pentru ca asa li se pare unora ca vor rezolva problemele ?Nu poate nimeni schimba pe nimeni , e o vorba ce se naste din pisica soareci mananca , deci iubitelor/iubitilor studiati putin si familia ( ignorati putin fluturii din stomac ) .

    RăspundețiȘtergere
  36. Răspunsuri
    1. Asa e si eu am parte de jigniri la fiecare cearta, degeaba sunt si clipe frumoase ca la un moment dat ti se ia. Adevarul e ca zici ca ai analizat bine, inainte de a face pasul cel mare, ca ai gasit omul de casa pe care il cautai, pana intr-o zi cand ai aflat ca te inseala, ca are bani pusi deoparte in timp ce tu cheltuiai in casa si pt copil si surpriza nu mai e ce era acu 7 ani. Si stai sa te gandesti : plec, accept si raman sau stau in scandal? Ca dragii mei am aflat ca in afara de moarte toate problemele au 3 solutii. Se merita? Pt cine? Pt copil? Pt societate? Dar pt tine???

      Ștergere
  37. Aș pleca acum dar nu pot...am un fiu cu el...si îmi e frică sa îmi pierd copilul!mă simt o prizonieră dpdv psihic.Omul acesta pe care l am iubit mă ține lângă el cu ajutorul copilului. Legile spun să nu pleci ca mama pt ca se numește abandon de domiciliu, sau să nu pleci cu copilul pt ca se numește răpire... Deci ce faci când vrei sa pleci dar nu poți?

    RăspundețiȘtergere
  38. Au 35 de anii de chinuri si nimic! Fetele au crescut in aceleasi chinuri cu mine😢😢😢Nu am avut unde sa plec, nu am avut pe nimeni!Fetele au plecat, una departe,s-a casatorit iar cealalta sta mai bine departe si ea! Viata mea? Am pierdut-o, ma zbat de 10 ani intr-o depresie crunta,nu mai pot😢😢😢nu am unde sa plec...stau cu un om care ma ameninta tot timpul,violent verbal, aproape si fizic..si un consumator de alcool!Nu siu cit mai rezist????

    RăspundețiȘtergere
  39. Si daca depinzi financiar si ai 2 copi la scoala ..ce faci ?Si nu ai nicio ..scapare,ajutor ..ce faci ?

    RăspundețiȘtergere
  40. M%AM REGASIT IN TOTE FRAZELE IRINEI....AS PLECA IN ACEST MOMENT DAR CEVA MA IMPIEDICA.......NU AM CURAJ...

    RăspundețiȘtergere
  41. Sper sa găsesc puterea sa plec. Pentru ca ma aflu într-o relație care nu face decât sa ma distrugă. El nu da doi bani pe mine, dar are pretenția ca eu sa ii ofer totul. Simt ca ma sting ușor și totuși nu am avut în 20 de ani puterea sa ii pun capăt. Sper ca 2019 sa ma lumineze în drumul pe care trebuie sa o iau, cu copii mei. Iar el, sa se iubească în continuare singur. E foarte bun la asta. Noi suntem nimicuri.

    RăspundețiȘtergere
  42. Raspunsul il gasesti.. Anonim 12 mai 2014..in cartea "Femei cr iubesc prea mult" de Robin Norwood, carte ce mie mi-a schimbat perspectiva. A fost ca o revelatie..

    RăspundețiȘtergere