Poți și meriți mai mult!



Mulţumeşte-te cu ceea ce este, dar caută mereu ceva mai bun.”
- Socrate

Poţi şi meriţi mai mult decât să-ţi limitezi universul la o singură persoană şi la un singur vis. Viaţa e plină de oameni frumoşi,  deschide-te să-i vezi.
Poţi şi meriţi mai mult decât să aştepţi după oameni indecişi, care nu fac decât să-ţi irosească timpul cu promisiuni şi iluzii. Acţionează.
Poţi şi meriţi mai mult decât să aştepţi în faţa unor ziduri, sperând zadarnic că vor deveni uşi. Pleacă. Mergi pe drumul tău.
Poţi şi meriţi mai mult decât să te tot învinovăţeşti pentru tot ceea ce ai făcut sau n-ai făcut, pentru ceea ce ai spus sau n-ai spus. Înseninează-te! Ai făcut tot ceea ce ai crezut mai bine la momentul acela, cu ceea ce ştiai la momentul acela.
Poţi şi meriţi mai mult decât să cerşeşti iubire şi să tânjeşti mereu după atenţia şi mângâierile de care depind sufletul tău. Întoarce-te cu iubire spre tine şi nu-i mai permite nimănui să fie etalonul fericirii tale. Tu contezi.
Poţi şi meriţi mai mult decât să auzi la nesfârşit „Iartă-mă!” şi „Îmi pare rău!”, spuse de guri mincinoase care doar te rănesc… Dacă nu sunt sincere, regretele celor ce ţi-au greşit sunt tot o formă de manipulare. Îndepărtează-te de acei oameni şi nu le mai permite să se joace cu emoţiile tale. 
Poți și meriți mai mult decât jumătăți de măsură. Meriţi iubire sinceră, prieteni adevăraţi, o viaţă senină. Alungă din cale tot ce-ți dăunează, iar dacă nu poţi alunga, atunci îndepărtează-te tu.
Poți și meriți mai mult decât să trăieşti situaţii în care fii nevoită să îți ascunzi lacrimile și grimasele de durere în spatele unor zâmbete chinuite. Opreşte-te, adună-ţi puterile şi fugi cât mai departe de cei care-ţi fac rău.
Poţi şi meriţi mai mult decât să asculţi mereu părerile greşite despre tine ale celor care trăiesc cu impresia că te cunosc atât de bine încât îşi pot permite să te judece şi să îţi critice alegerile. Nu. E viaţa ta. Sunt alegerile tale. Succesele tale. Eşecurile tale. Ale tale, nu ale lor.
Poți și meriți mai mult decât să îţi duci existenţa întrebându-te mereu „De ce?” și „Cum ar fi fost dacă...?” Poţi şi meriţi mai mult decât să porţi în suflet povara unui trecut care te ţine în loc şi care te ucide puţin câte puţin… Cu ce mai poţi schimba acum trecutul? Lasă-l aşa cum a fost şi învaţă lecţia lui ca să fii pregătit pe viitor.
Nu are rost să te torturezi acum cu regrete şi cu întrebări fără răspuns.
Nu mai poţi schimba trecutul, de aceea te rog să nu-ţi întuneci nici viitorul.
Poți și meriți mai mult!


Fragment din cartea Insomnii (care se poate comanda aici: Cartea Insomnii)

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina



25 de comentarii

  1. Da…poti si meriti mai mult!..



    Da…poti si meriti mai mult!..sa crezi ,si sa nu te mai gandesti la trecut!..
    Trecutul in care propriu-ti vis, ...prin amagirii singura ti l-ai descries!..
    Da…poti si meriti mai mult!,..fara sa privesti mult inapoi in demult!..
    Demultul duce cu noi,..de multe ori si amintirii neplacute de care te-indoi!..

    Da...poti si meriti mai mult!,..sa nu fi supusa ca un copil unui adult!..
    Adultul tanjeste la un scop,..vei cauta Iubirea adevarata la microscop!..
    Da....poti si meriti mai mult!,..sa primesti maqngaierea fara-un consult!..
    Consultul Sufletului pe cine interseaza,..cu “iarta-ma”,nu se mai trateaza!..

    Da... poti si meriti mai mult!,..sa nu-ti mai irosesti Timpul ca uncopil incult!..
    Incult ar fi daca rezi ca-acele zinuri,..cu-un nou tapet schimba si alte ganduri!..
    Da..poti si meriti mai mult!,..sa crezi in adevarata si vesnica iubire cu,cult!..
    Cult este cand jumatatea de masura ,..e langa tine si te plimba intr-o trasura!..

    Da…poti si meriti mai mult!,..sa nu mai fugi mereu dupa iubire descult!..
    Descult este cand te-trebi mereu “De ce?”..,si aplecandu-te te ti de pantece!..
    Da..poti si meriti mai mult!,..sa renunti la trecatoarele iubirii cu tumult!..
    Tumult este atunci cand cersesti dupa iubire,si ti se ofera strigand pagubire!..

    Da..poti si meriti mai mult!,..sa gasesti iubirea intr-un pahar curat la pult!..
    Pult de pe care poti sa zbori,..in universal frumos cu-ale tale Stelelor visarii!..
    Da…poti si meriti mai mult!,..iluziile si promisiunile sa devina un Divin ocult!..
    Ocult este atunci cand Steaua Polara ,..va stralucii din nou ca odinioara!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti putem si meritam mai mult, dar uitam si din cand in cand e bine ca cineva sa ne-o spuna.

    RăspundețiȘtergere

  3. Da…Poti si trebuie sa vrei mai mult!....


    Da…poti si meriti mai mult!..sa uiti declaratiile si „imi pare rau!“, trecatoare din Trecut!...
    Trecutul tau a fost pana-n ziua de ieri...uita te rog ale Sufletului si a tale Inimii Dureri!..
    Da…poti si meriti mai mult!...sa nu spui multumesc!, pentru o jumatate ,intr-un Cuvant!..
    Cuvantul unui intreg nu-l vei gasi in vant...de vei gasi intregul tau oglindit, iti va fi Sfant!..



    I. Ch.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase aceste ganduri! Oarecum ma regasesc in ele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de mult mi se potriveste.... Probabil ca merit mai mult...dar deocamdata in nu pot sa ma trezesc si sa primesc ce merit cu adevarat. Sunt prinsa intr-o plasa invizibila, sufar si nu pot sa zbor... sufletul mi-e stapanit de o forta mult mai puternica. Da-mi Doamne putere sa scap de lanturi si chin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) invata din ce ai trait, renunta la tot ce ai acum si o sa zbori....Bafta si o sa vezi.. o sa fie greu...si mai greu...dar o sa zbori.... o clipa! Merita!

      Ștergere
    2. .... invata din trecut... vezi de ce nu zbori acum....ai grija la Vulturi..

      Ștergere
  6. fiecare avem posibilitatile vietii care o avem,dar sa nu uitam ca nu suntem singuri in univers.putem mai mult daca avem sprijin prieteni si o viata cat de cat echilibrata,frumos ceea ce faci,iti urez multa sanatate ca meriti din plin

    RăspundețiȘtergere
  7. "Poti si meriti mai mult", dar trebuie sa fi educat pentru asa ceva, sau sa te educi singur daca ai inteles.Si mai este si pastrarea echilibrului (fin) intre "bine" si "mai bine".Daca sufletul a invatat sau invata sa zboare, sunt sanse de fericire, de rezolvare a situatiilor...Mult curaj, intelepciune si putere fiecareia dintre noi.Sa fie 8 Martie in fiecare zi."Poti si meriti mai mult", dar trebuie sa fi educat pentru asa ceva, sau sa te educi singur daca ai inteles. Multumim pentru ganduri.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Daca dragostea ta nu are speranta sa fie impartasita, trebuie sa o pastrezi in tacere.Ea poate sa mocneasca in tine, daca e liniste. Caci ea creeaza o directie in lume, si orice directie care iti permite sa te apropii, sa te indepartezi, sa intri, sa iesi, sa gasesti, sa pierzi, te inalta.Caci tu esti cel care trebuie sa traiasca. Dar nu exista viata daca nici un zeu n-a creat pentru tine linii de forta."
    (Antoine de Saint-Exupery, Citadela, pag.258, ed.2006,RAO)
    Iubirea este puterea unui suflet viu.Imi ridic privirea pana la albastrul cerului; imi deschid bratele intr-o respiratie de cuprind tot Pamantul; imi ridic bratele pana la cer si infloresc ca Floarea Florilor.Sunt gata sa lupt pentru iubirea mea sau sa merg mai departe.Poate ca si el este perfect in forma lui, dar nu ne potrivim ; noi, oamenii, suntem atat de diferiti...Iubesc, deci exist! Gata cu atata jelanie! Maine, Soarele va rasari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da!...mult mai bine nici eu nu as fi putut sa explic acest sentiment atat de profund de Iubire…o dorim cu totii atat de mult , visam la ea , alergam dupa ea din toate puterile si cu toata fiinta , si cand o avem o lovim asa cu piciorul la fel ca si la un oarecare meci de fodbal …de ce oare,?...de ce oare facem noi oamenii asa ceva?..pentru care echipa jucam?...
      Cine joaca , contra cine?..si cine trebuie in final sa castige?..daca ar fi trebuit sa castige in final Iubirea , nu am fi lovit Iubirea cu piciorul sa zboare ….Iubirea trebuie sa zboare dar numai atuncea cand e atinsa doar cu Sufletul si si dragostea Iubirii din noi, si doar intretinuta in tot timpul de zbor de rezonanta si ecoul batailor din inima noastra, care nu simbolizeaza de cand exista Suflete si omenire nimic altceva decat sentimentul da a invata Iubirea sa zboare..sa zboare ca o pasre libera si maiestuosa deasupra norilor , pana atinge cele mai indepartate Stele din galaxa Calea Lactee ,si cand e atat de aproape de Soare incat este orbita de Lumina Iubirii …iar atunci numai pentru un moment, pentru o secunda , o singura fractiune de secuna ,o jumatate de clipire , lasta sa cada ca si o Cometa libera si cu viteza Lumini spectaculos jos. …prinsa din nou cu toata dragostea si Iubirea in brate , stransa si adunata din priviri si cu intreaga pacoste sarutata, pentru a o atinge din nou cu Sufletul si Iubirea in punctul rampei de lansare ca din nou sa poata sa zboare , si mai sus ca si ultima data, si mai inalt , cu o si mai mare amploare arzatoare , si o frumusete a iubirii si mai cutremuratoare…in adincul Universului priveliste fermecatoare..
      Cel ce simte ca stie, si poate Iubii si Iubeste, aici si acum, acela exista in mod sigur in acest imens Univers ,si nu e lastat niciodata singur si la voia intamplari…pentru ca Iubirea nu e doar o simpla intamplare , nu e un joc care se termina nu un invins si un invingator…Iubirea e o Divinitate , e ceva extrem placut si de miraculos, fie ca e de la un Zeu , fie ca e de la Bunul Dumnezeu!..dar Acela ce a creat-o , fie un Zeu fie Bunul Dumnezeu a creat-o ca noi sa ne Iubim , si El va fi mereu alaturi de noi, fie vant , fie ploi , fie oamenii cei rai El va fi la noi, si El va fi cu noi…El nu a creat-o ca noi sa Suferim , sau sa-o lovim cu piciorul , El a creat-o doar ca noi cu dragoste si cu inimile sa ne respectam si sa ne Iubim …numai atat , iar restul sa lasam in seama Lui…pentru ca totul se va rezolva la vremea lui…
      Ca maine va fi o noua zi cu Soare sunt mai mult ca sigur de acasta certitudine…ca maine va Lumina si va straluci Soarele cu o si mai profunda amploare , sunt convins…Ca ceru albastru va insenina nu numai privirea noastra , ci mult mai mult ceea ce nu vor vedea toti …Sufletele noastre si gandurile noastre vor avea acel Cer albastru si pur , asa o puritate cum numai in visele din copilarie le-am mai vazut..

      Atunci vom putea in finalul din urma spune:
      -Doamne - Ajuta!... Portile asteptarilor se deschise , si visul in sfarsit se-inplinise!...



      Ștergere
  9. Foarte adevarat, in sfarsit am inteles si eu asta... dupa o lupta de ani de zile, am inteles ca pot si merit mai mult!
    Multumesc de incurajare, Irina :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ne dai hrana pentru suflet,Irina.Multumim

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa 5 ani de "Iarta-ma!", "Asta sunt eu si trebuie sa ma accepti asa cum sunt, pentru ca de nu ma vei pierde si fara mine vei fi pierduta!", multi "De ce?" din partea mea, si alte multe "Oare cum ar fi fost daca...?" am inteles ca Merit mai mult. Si am inteles ca Pot mai mult. Si nu voi fi pierduta fara el. Dimpotriva, langa el eram pierduta. Acum m-am regasit, acum pot face planuri, acum pot visa, acum pot fi eu. Multumesc, Irina! Multumesc ca existi, multumesc ca scrii si multumesc de incurajari!

    RăspundețiȘtergere
  12. irina esti pur si simplu "the best" ! esti minunata si ai un talent, un har ,ceva al tau care te face unica! descrii atat de frumos sentimente si intamplari incat cel ce iti citeste " insomniile" le traieste la randul lui ! am citit cartea FLUTURI si m-am bucurat," am trait " si am plans citind-o! nu am putut sa o las din mana pana nu am terminat de citit si simt ca tot nu am terminat-o ! din cate am inteles este adevarata povestea ...tin sa spun ca personal imi pare rau ca ai trecut prin asemenea intamplari ! de obicei lucruri mai putin bune se intampla oamenilor buni ! povestea ta si "insomniile" tale inspira , invata si ajuta alti oameni in diferitele lor momente ,stari sufletesti , greutati! Multumesc ...esti un om minunat

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumoasa starea asta :3 felicitari :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma regasesc in multe din povestirile voastre. Si eu sunt prinsa intr-o panza invizibila de aproare 27 de ani.NU ma pot rupe si nici nu sunt lasata sa ma rup de trecut,desi mi-a facut foarte mult rau si din aceasta cauza nu ma pot bucura de omul extraordinar pe care il am langa mine.Sunt chinuita de multi De ce?,imi fac procese de constiinta. Simt ca ma sufoc cu respiratia proprie,imi otravesc sufletul cu o iubire neampartasita.Trecutul a reusit sa ma ingenunchieze Ma simt vinovata fata de omul care ma adora,pe care il respect cu toata fiinta mea,dar atat, doar atat.Vreau sa ma rup de trecut ,vreau sa pot trai si sa ma pot bucura de omul de langa mine.

    RăspundețiȘtergere
  15. am sa le citesc si recitesc aceste randuri,pana amsa invat lectia cu adevarat.,,adica ca pot si merit mai mult,,.si cel mai important sa am incredere in mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Va multumesc mult, domnisoara Irinab, ca va faceti timp si pentru sufletele in deriva! Va asigur, ca 'mi-ati picat' pe subiect.Parca m-ati cunoaste,..parca ati sti ca imi framint existenta , cersind ceea ce nu va veni niciodata..Voi incerca un efort de vointa, asa de puternic, incat sa rup din filele vietii trecutul si prezentul si,..sa dau curs unui viitor, care s-ar fi putut prefigura de vreo doi ani, dar pe care mi l-am refuzat constant, deoarece sufletul meu insetat de frumos si poezie, cauta alte limanuri.Aceste limanuri nu vor fi niciodata porturi ale unei iubiri, pe care as putea-o oferi neconditionat. Ele apartin deja altor suflete.Aveti dreptate! Cand simti ca nu mai aparti unui loc, e bine sa pleci din el.Asa voi face.Sunt convinsa ca imi va fi foarte greu, dar nici 'aici' nu se mai poate;iar pe principiul ''pofta vine mincand'' , poate ,..sper,..sa reusesc sa ies din aceasta singuratate, in care nici macar un telefon nu mai am cui sa il dau, in probleme de prietenie. Cum refuzul meu de pina acum a fost constant , nu as putea face eu primul pas;dar promit sa fiu calda si binevoitoare, celui care ma suna de ani si ani, si care, acum cu ocazia Sf Sarbatori , sau a zilei mele de nume, o va face cu siguranta , ca de fiecare data . Pe altcineva,nu am,..nu mai pot sa am,sa pastrez,.... iar ''zimbetele chinuite , dupa care imi ascund lacrimile si grimasele de durere'' , deja m-au adus in pragul insuportabilitatii . Voi incerca! Ceva rau nu poate sa fie. Sper, cred in dumneavoastra si in jur de 23 aprilie a.c. va scriu aici un mesaj, prin care va voi explica aceea ca pot-nu stiu daca si merit-mai mult, mai demn, mai adevarat, mai frumos si mai inaltator! Pina atunci, va doresc Sarbatori fericite si tot binele din lume-! Ma voi ruga pentru dumneavoastra! Sa va dea Domnul tot ce ii cereti! Mi va trimis Ingerul meu pazitor , ca sa nu mor ucisa de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  17. Inteleapta postare!!! Cei care sunteti tineri, si va recunoasteti citind-o, invatati din talcul ei, hotarati pentru voi, nu va chinuiti, ....Zburatiiiiii....

    RăspundețiȘtergere
  18. bravooo Irinei citind ravasele ei devin tot mai optimista....

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte frumoase cuvinte, ma regasesc in ele, tocmai aseara am luat decizia ca pot si merit mai mult. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu m-am bucurat de omul care a fost lângă mine. L-am alungat crezând intr-o minciuna, intr-un om fără suflet..un om ce s-a prefacut si abia acum isi arata adevarata fata. Dc gresim încă? Dc când credeam ca suntem atât de maturi încât putem face diferența intre fericire si nefericire? Trăiesc o iubire bolnavă.. Si nu găsesc leacul. Îmi doresc sa mă întorc in trecut. Am nevoie de bratele celui care mă iubeste cu adevărat..

    RăspundețiȘtergere
  21. Ești minunată!!!❤️ Mai mult de atât nu pot spune .. nu am cuvinte pentru un suflet atât de frumos ca și al tău !

    RăspundețiȘtergere