20 de sfaturi pentru un an fericit
1. Fă-ți o listă cu obiective și visuri de realizat anul acesta. Pune lista undeva la vedere, să nu treacă nicio zi fără să o citești. Nu uita să pui sănătatea printre priorități. 
Nu te abandona în muncă și nu te irosi în proiecte care nu îți aduc satisfacții. Evită goana, agitația și stresul. Organizează-ți timpul și banii cât mai eficient. 

2. Nu amâna nimic din ceea ce ți-ai propus. Nu amâna să schimbi ceea ce nu îți place la tine, ceea ce te nemulțumește, ceea ce te abate de la țelurile tale. Iar dacă într-o zi te-ai abătut de la planurile tale, nu renunța. Ia-o de la capăt în următoarea zi. 
Nu lăsa pe nimeni și nu lăsa planurile nimănui să te distragă de la planurile tale. 

3. Fă-ți ordine în casă. Renunță la toate lucrurile care nu-ți sunt folositoare și pe care le-ai păstrat sperând că-ți vor trebui cândva. Mai bine dăruiește-le. Donează-le. O casă ordonată și aerisită te va face să te simți și să te organizezi mult mai bine.

4. Evită să intervii în viața și în planurile altora dacă nu îi poți ajuta concret. Nu mai da sfaturi și nu te implica în lucruri care nu te privesc. Nu influența deciziile nimănui și nu deveni răspunzător pentru alegerile și eșecurile altora. Fiecare trebuie să învețe să își rezolve problemele singur. Oferă-ți sprijinul doar la nevoie și doar dacă ți se solicită, iar dacă vreo problemă te depășește direcționează omul către o persoană competentă: doctor, psiholog, avocat, mediator, autorități, familie, etc.

5. Gândește mereu pozitiv. Fii optimist. De gândurile tale depind starea ta de bine, frumusețea ta și calitatea sănătății tale.

6. Învață să deosebești problemele reale de cele închipuite. Nu te mai lamenta pentru lucruri pe care nu le poți schimba. Schimbă-ți tu percepția asupra lor și încearcă să înțelegi că viața înseamnă să primești și bine și rău. Ambele te ajută să evoluezi. 

7. Fii autentic și asumat. Nu imita pe nimeni, nu copia, nu deveni altă persoană doar pentru a te face acceptat și plăcut de cei care te vor altfel decât ești. Nu te mai compara cu alții, nu mai aspira la ceea ce au alții, fii așa cum îți este ție bine și oferă-ți strict ceea ce îți trebuie cu adevărat și ceea ce te face fericit. Nu trebuie să fii ca nimeni, nu trebuie să ai exact ce au alții. Ai grijă ce idoli și ce repere ai. 

8. Încearcă să ai așteptări realiste de la tine și de la oamenii din viața ta. Nu cere mai mult decât oferi și nu promite mai mult decât poți oferi. Să nu depinzi de nimeni și nu lăsa pe nimeni să depindă de tine. Nu te lăsa folosit și nu te folosi de oameni. 

9. Ai încredere în tine, nu te lăsa descurajat. Poți și meriți mai mult decât crezi sau decât îți spun ceilalți. Nu te lăsa influențat de părerile și de limitele celorlalți. 

10. Iubește-te. Fii bun cu tine, oferă-ți tot ceea ce e mai bun. Oferă-ți mâncare sănătoasă, odihnă, relaxare și lucruri frumoase. Nu accepta niciun abuz din partea nimănui. Nu lăsa pe nimeni să-ți fure pacea interioară și să te întunece. 

11. Oferă-ți timp pentru tine, pentru a face ceea ce-ți place. Mergi la teatru, la concerte, fă mișcare, scrie-ți gândurile și trăirile într-un jurnal, scrie scrisori, ascultă muzică și călătorește. Încearcă lucruri noi. Fă din fiecare zi a vieții tale o sărbătoare. 

12. Fă-ți o listă cu (cel puțin) 12 cărți pe care să le citești. Fiecare carte citită te va face să trăiești câte o poveste nouă, să înveți lucruri noi, să te dezvolți pe plan spiritual. 

13. Nu lăsa să treacă nicio zi fără să faci ceva bun pentru tine și măcar o faptă bună pentru omenire. Orice gest de bunătate te va face să te simți minunat și va da un exemplu bun semenilor. 

14. În zilele mai grele nu te bloca în stări negative, ci caută bucurii în lucrurile mărunte. Vizionează un film, fă o plimbare în natură, caută compania cuiva drag, fă voluntariat pentru o cauză nobilă. În orașul tău vei găsi cu siguranță un adăpost pentru animale unde să poți fi de ajutor, o casă de copii, un azil de bătrâni. 
Nu uita să te rogi și să fii mereu recunoscător pentru tot ceea ce ai. 

15. Fii onest cu tine și cu ceilalți, fii asertiv și hotărât. Fii corect cu oricine. Respectă-i pe ceilalți, dar mai ales respectă-te pe tine. Fii decent. Nu te înjosi pentru nimic în lume. Oferă un exemplu frumos. 

16. Evită conflictele de orice fel. Stai departe de bârfe, de intrigi și de răutăți. Acestea doar îți degradează calitatea umană și te atrag în anturaje în care nu ar trebui să fii. Nu căuta să te răzbuni și nu îți face dreptate dacă asta înseamnă să decazi la acte grosolane. Nimeni nu merită să-ți degradezi sufletul și să devii urât. Răzbunarea cea mai mare este exemplul de omenie și de integritate pe care le poți oferi iertând și întorcându-le spatele celor nedemni de respectul tău. 

17. Evită oamenii negativi, toxici, manipulatori, falși și răi, care se plâng mereu de orice și de oricine, care sunt tot timpul în conflict cu cineva, care au mereu ceva de reproșat. Înconjoară-te de oameni buni, sinceri și pozitivi, de la care să poți învăța și care să te facă mereu să-ți dorești să devii mai bun. 

18. Învață să deosebești oamenii care merită dragostea ta și timpul tău de cei care nu le  merită. Nu îți irosi sentimentele și lacrimile pentru oamenii care nu sunt demni de ele. Cine te-a părăsit fără să-i pese că te-a rănit nu mai merită nimic în afară de uitare. 

19. Nu uita de dreapta măsură din tot ceea ce oferi, din tot ceea ce primești, din tot ceea ce ești, din tot ceea ce spui și din tot ceea ce pretinzi. Nimeni nu-ți datorează mai mult decât îi oferi și nimănui nu-i datorezi mai mult decât îți oferă.  

20. Zâmbește, fii pace, bucurie și iubire. Iubirea să-ți fi motivația în orice alegere și decizie, iubirea să-ți fie în fiecare zâmbet, în fiecare cuvânt, în fiecare atingere și în fiecare bătaie a inimii.

An nou fericit!  

9 comentarii

 1. An nou implinit, multă sănătate și povești frumoase de viață scrise in cărți minunate de autoare și mai minunată!!! Un exemplu pozitiv demn dr urmat��������

  RăspundețiȘtergere
 2. La mulți ani,Irina! Mulțumesc pentru tot ce invat de la tine! Astept cartea ta cu nerabdare si sunt convinsa ca "Iubirea ne invata" va fi bestseller-ul anului 2020

  RăspundețiȘtergere
 3. Iti multumesc pentru tot ce invat de la tine!Sa ai un an plin de sanatate, fericire si noroc!

  RăspundețiȘtergere
 4. La mulți ani ! Să ai în suflet mereu bucuria și dorința de a ne dărui gânduri și scrieri frumoase , la care să tresărim și uneori să ne recunoaștem în ele .

  RăspundețiȘtergere
 5. La mulți ani, Irina! Ești specială și să rămâi așa! ❤️

  RăspundețiȘtergere
 6. Cărțile tale transmit ceea ce esti ca om,suflet frumos !

  RăspundețiȘtergere
 7. LA MULȚI ANI,IRINA BINDER!..Mare suflet,dulce ființă,mare om !...Da,EȘTI SPECIALĂ!

  RăspundețiȘtergere
 8. La multi ani,Irina Binder! Multumesc din suflet pentru tot ce transmiti prin scrierile tale.

  RăspundețiȘtergere
 9. La multi ani suflet frumos❤️ Mereu invatam ceva frumos de la tine🤗

  RăspundețiȘtergere