Despre Parga mea dragă



Prima oară când am citit despre Parga și am aflat că există turiști care își petrec vacanțele de vară acolo de 10-15 ani încoace am gândit: de ce ar merge cineva, ani la rând, în același loc, când lumea asta abundă de locuri minunate care trebuie văzute? Am înțeles de ce abia când am ajuns în Parga.  Și am fost și eu deja de patru ori.
Grecia este iubirea vieții mele, iar Parga a devenit preferata mea.
În Parga nu te poi plictisi. Orașul din nord vestul Greciei este foarte animat și plin de atracții turistice. Iar oamenii de aici mi se par mai calzi și mai buni decât oriunde în altă parte. Sunt mereu senini și binedispuși, deși muncesc enorm, de dimineață până seara. Ospitalitatea celor din Parga m-a cucerit și m-a făcut să îndrăgesc și să admir poporul grec.  


În Parga trebuie să mergeți cu mașina sau să închiriați o mașină acolo pentru a putea umbla în voie. Ar fi păcat să stați numai în Parga și să nu explorați împrejurimile, să nu mergeți și la plajele Lichnos, Valtos și Sarakiniko, situate la 4, la 2 sau chiar la 12 km distanță de Parga. Și în Parga există o plajă, însă este foarte aglomerată și mie nu-mi plac plajele care au în spate clădiri și trafic. Îmi plac plajele intime, cât mai sălbatice. 


Din Parga puteți face diferite excursii (cu ambarcațiuni) către insulele Paxos și Antipaxos, dar și către Corfu (cu feribotul). Dacă mergeți în Kerkyra, neapărat să treceți pe la Biserica Sf. Spiridon.
În apropiere de Parga veți putea vizita și alte orașe superbe, vă recomand Sivota unde veți putea trece de pe continent pe o insulă traversând prin mare. Este o experiență foarte frumoasă.
Pe faleza din Parga veți găsi multe restaurante și baruri cu vedere la mare, dar și magazine de unde puteți cumpăra suveniruri și diverse lucruri. Eu cumpăr mereu din Parga creme de corp cu lapte de măgăriță, ulei de măsline, măsline, feta și condimente grecești pentru salate.


Vă recomand să urcați la castelul Venețian și la cetatea lui Ali Pașa de unde veți avea parte de priveliști copleșitoare, mai ales seara, înainte de apus.
Locul unde îmi place foarte mult să mănânc este restaurantul Coral situat pe plaja Lichnos (au și apartamente frumoase de închiriat), iar taverna mea preferată este Arkoudas, aflată pe faleza din Parga, chiar în centru. Aici au o supă de pește senzațională, iar platoul cu mix de pește și fructe de mare este absolut fabulos.


Anul acesta am fost cazată la hotelul Anemolia aflat pe plaja Sarakiniko, una dintre cele mai frumoase plaje din Parga, aflată într-un golf superb. Hotelul mi-a depășit așteptările. Este un hotel nou, mobilat și utilat după cele mai înalte standarde, s-au gândit în cel mai amănunțit detaliu la necesitațile oaspeților și au creat un resort luxos unde să te simți minunat. Curățenia este impecabilă, este o liniște minunată, paturile sunt foarte mari și confortabile, iar locația este atât de frumoasă și de vastă, încât nu-ți vine să pleci. Au plajă privată cu șezlonguri și umbrele, au și o piscină cu șezlonguri, un bar frumos lângă piscină, terase și restaurant cu vedere la mare, toată curtea este plină de pomi și de flori, iar atracția principală este o cățelușă labrador adorabilă. 


Anemolia este o afacere de familie și se vede până în cel mai mic amănunt că gazdele au creat o locație așa cum și-ar fi dorit-o pentru ei. Am preferat mereu afacerile de familie în loc de resorturile mari de lux.
Micul dejun este fabulos, croissantele, clatitele și toate preparatele sunt pregătite pe loc, până și dulceața este făcută de gazde, trebuie să încercați marmelada de portocale, este senzațională.


Restaurantul lor este deschis toată ziua, au preparate foarte bune, pește și fructe de mare proaspete, preparate tradiționale și deserturi delicioase. 
Gazdele de la Anemolia sunt foarte prietenoase și atente, sunt o familie superbă pe care o îndrăgești definitiv. 

Puteți vedea aici și un filmuleț despre Anemolia: Anemolia Stylish Suites

Sper că v-am convins să vizitați Parga și aștept cu drag impresiile voastre după vacanță.

Pozele sunt făcute de mine și nu sunt fotoshopate. Nu am primit nicio sponsorizare sau vreun favor pentru a scrie despre Parga sau despre locurile menționate.

Mai multe poze din Parga și împrejurimi aici: Poze PARGA


Un comentariu

  1. Am fost mereu alaturea de tine, cu Sufletul citind, te-am însotit. Ma bucur sincer ca esti bine, si-ti spun din inima un sincer : Irina, bun venit ! :)

    RăspundețiȘtergere