"Clientul nostru = stăpânul nostru"



Sunt de acord cu "Clientul nostru = stăpânul nostru" până în momentul în care clientul înțelege greșit noțiunea de stăpân și confundă omul care îl servește cu o slugă. 
Vânzătorii, ospătarii, taximetriștii, coafezele și toți cei care ne oferă serviciile lor nu ne sunt slugi, iar banii noștri cumpără doar serviciile lor, nicidecum demnitatea lor.
Trist este că atunci când vedem un angajat abuzat verbal și umilit de câte un client care se poartă ca un vătaf de plai, ne uităm lung și nu intervenim. Ce să mai spun de angajatorii grețoși care acceptă ca angajații lor să fie tratați fără respect (= abuzați) de clienți... aviz marilor hipermarketuri care acceptă așa ceva. Plătiți omul pentru munca lui, nu pentru uzură psihică suplimentară celei care există oricum când se lucrează cu public, nu plătiți și pentru umilințe și abuzuri, iar dacă permiteți așa ceva sunteți la fel de răi ca deținătorii de sclavi de pe vremuri...
Clienții needucați și răi, care cred că atitudinea superioară chiar îi face să fie superiori, ar trebui să știe: cu cât e mai mic sufletul cu atât mai mare este orgoliul... și cu cât este un om mai nesigur pe calitățile lui și mai complexat, cu atât încearcă să se impună mai tare și să convingă că este cineva.


Un comentariu

  1. Sunt de acord cu tine cu ce spui. Nu trebuie trati cu superioritate sau să le vorbim urât nici noi. În schimb nu sunt de acord cu casierii din supermarket care se comporta arogant cu clienți. Și când spun asta mă refer că dau ochii peste cap dacă o bătrână nu știe cum să folosească cardu la ei, dacă cumva nu au mărunt, nu ajută când ceri ajutor sau vorbesc urât. Mi s-a intamplat să aud chiar după ce au plecat clienții din fața mea cum facea un top. "vai astia sunt cei mai nepregătiți și aerieni clienți care i-am avut astăzi". Într-un fel îi critica că nu aveau bani suficienți cash și a cerut bonul jumatate card jumatate cash să le ajungă. Mi sa părut neplăcut să facă pe profesoara și după ce pleacă (barfa cu colega prin casca). Câteodată și ei din frustrare se considera stăpâni nostri din păcate, nu sunt mereu doar victime. Imi plac mult subiectele care le abordezi pe blog. Zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere