Nu ești tu când... Fluturi. :))
Ai început să citești Fluturi vol 1... Doamneee!!!, cea mai proastă carte scrisă ever, nu există scriitor mai handicapat, e o mizerie de carte, o telenovelă, zero talent! Îți vine s-o arunci de la etaj, să o calci în picioare, să-i dai foc! (Totuși e flatant că o simplă carte a stârnit atâta pasiune). 
Regreți timpul pierdut să citești prostia asta de carte și le spui tuturor că așa ceva nu e de citit! Îi avertizezi cu tot felul de exagerări, scrii comentarii pline de venin pe unde apuci, dar oamenii nu știu să-ți aprecizeze intenția bună și citesc pe rupte Fluturi… Sunt din ce în ce mai mulți cititori și ție îți iau șansa de a deveni salvatorul omenirii! 
Suferi ca un câine că din ce în ce mai multă lume apreciază cea mai proastă carte din univers. Ba mai mult, unii suțin că înflăcărarea cu care s-au scris răutățile despre această carte le-a stârnit interesul și o vor citi și ei să vadă de ce atâta ură împotriva unei simple cărți? 
Ești conștient că lumea s-a dilit de tot și că nu mai poate fi salvată. Nici măcar tu?! Fiindcă ce faci? Citești si volumul 2!!! Păi de ce faci asta?! Ce credeai, că în vol. 2 vei descoperi o carte diferită? Credeai că autoarea va fi lovită de la un volum la altul de un talent nebănuit, că îi vei regăsi pe Bulgakov și pe Proust în scrierile lu’ Binder? Câtă naivitate! 
Ok. Ai constatat că și volumul 2 este o porcărie la fel de mare. Ba și mai mare. Efectiv nu poți citi așa ceva. Nici pe litere, nici pe silabe, nici beat mangă. Nu poți și basta. Dar tu nu te lași.  Faci eforturi supraomenești și te încăpățânezi să-ți ucizi ultimii neuroni și timp din prețioasa ta viață ca să citești toată cartea. Și o termini. Ești efectiv traumatizat. Ești atât de frustrat că nu ți-a plăcut încât le spui tuturor, pornești un război întreg împotriva autoarei și a familiei ei, te superi pe toți cititorii ei, suferi atât de mult încât devii neom și jignești pe oricine a citit cartea, mase întregi de oameni și dezvolți o ură patologică împotriva autoarei care a putut scrie așa ceva. Te porți mai rău ca un îndrăgostit de autoare, sedus și abandonat care nu mai poate trăi fără să se gândească la ea și fără să-și dedice viața să o facă nefericită. Doamne… bine că n-ai ajuns la spitalul de nebuni din cauza nemernicei! Ferească Dumnezeu! 
Ar trebui să-i ceri daune morale autoarei pentru ca tu, cel mai bun om din lume, cel mai integru, cu o moralitate desăvârșită, educat și inteligent, ai devenit din cauza cărții ei hater patologic, hărțuitor și abuzator, mitoman, agresor verbal, instigator la comportament antisocial și nu mai poți trăi liniștit din cauza ei, te bântuie fragmente din carte, visezi personajele, iar când vezi undeva fluturi îți dorești să ai o mitralieră să ucizi tooot! 
Din cauza nemernicei care a scris cartea tu ți-ai pierdut stima de sine, înjuri ca la ușa cortului, nu-ți mai poți controla furia, discriminezi, te cerți, aberezi, nu mai ai pace! 
Cartea asta te-a afectat atât de tare încât 3 ani de zile după ce ai terminat de citit și volumul 2 nu ți-ai mai găsit liniștea… ai vorbit numai despre ea, deși mai citiseși 3 cărți în toată viața ta (în urma cărora ai devenit în mod automat critic literar și ai dobândt toate calitățile necesare pentru a critica în mod obiectiv o carte) și ai fi putut vorbi și despre ălea, dar tu ai făcut obsesie pentru Fluturi... fiindcă Fluturi era bestseller, iar pe tine succesul ei te rodea.  😬
N-ai mai citit nicio carte după. Cu Fluturi s-a încheiat aventura ta literară și seria de critici. Fluturi ți-a distrus definitiv pasiunea pentru citit și ai rămas cu traume grave. 
Și… când sperai că vei uita, că vei scăpa de coșmar, că te vei vindeca de obsesii și de ura patologică, nemernica revine (așa cum revin fostele iubiri după ce abia ai reușit să uiți și să te vindeci de ele) cu volumul 3!!! 😱☠️ Ce  Ce coșmar!!!
Și tu ce faci? Tu, cel bun, cerebral, om cu inteligență sclipitoare, spirit superior maxim de evoluat, ce faci? Citești și volumul 3. Câtă nebunie! Cât sadism! Câtă ură împotriva propriei persoane încât să îți faci asta? E clar, ai devenit masochist.  Nu ești tu când... fluturi.  
Iar nebunia ta merge mai departe. Nu numai că ai citit tot volumul 3, dar mai și recunoști  asta în gura mare. Ți-ai pierdut mințile într-atât încât nu realizezi că lumea nu va înțelege de ce, dacă nu ți-au plăcut primele volume, l-ai mai citit și pe al 3-lea?! De ce faci tu la fel ca aceia care susțin că nu se uită la telenovele, dar le curg mucișorii la toate serialele mexicane și turcești? De ce faci și tu la fel ca aceia care susțin că urăsc manelele, dar le sare inima când aud o manea și rup podelele și scaunele la chefuri, doar așa, de bășcălie, desigur… 🤥
Nu mai bine tăceai tu? Și așa nu ar fi aflat toată lumea că ai citit în viața ta „decât” 4 cărți din care 3 au fost Fluturi? Nu mai bine tăceai și filosof rămâneai? Sau mai bine spuneai și tu ca alți deștepți că ai citit doar prima pagină și ai aruncat cartea la gunoi… că deh, unii știu deja după prima pagină dacă o carte e bună sau nu. Iar unii dintre ei au o inteligență atât de avansată încât doar citind prima pagină pot face o critică pertinentă despre toooaaată cartea. 
Mai bine citeai și tăceai. Și nu afla toată lumea că o valoare nemaiîntâlnită ca tine a citit o asemenea carte. Acum ce te faci? Ești în aceeași categorie de oameni pe care mai ieri îi insultai și îi denigrai… 

Nț, nț, nț! Ce-ai făcut, mă nene, mă? 😱

PS. Vezi că nebuna a scos o nouă carte. Nu o citi... Abține-te. Salvează-te. Nu-ți strica zenul, nu-ți tulbura vibrațiile înalte... 

Mi-e și frică să-ți spun că va publica și Fluturi vol 4.... 
😂

28 de comentarii

 1. Irina esti geniala! Am ras cu lacrimi! Nu stiam ca poti scrie si in stilul acesta! Bravo!
  Iar haterii sa fie sanatosi ca sa citeasca si volumul 4! :))))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. Au fost geniale cele 3 volume. Le-am citit in 3 saptamani. Si primul volum l-am recit ptr ca abia anul asta am facut rost si de urmatoarele 2. Si le-as mai citi de vreo 3 ori. Abia astept si volumul 4 ❤❤❤������

  RăspundețiȘtergere
 3. Abea astept si volumul 4 ♥♥♥

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna Irina, tare mult imi place cum scrii. Am citit primele doua volume in 4 zile, sunt la al treilea. Abia astept si volumul 4. Multumesc pentru toate lectiile de viata pe care le-am invatat de la tine!

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu ador cartile tale �� si pentru persoanele care judeca si vorbesc in halul asta : daca nu v-au placut voua cartile ei, nu inseamna ca nu sunt reusite . Fiecare cu gusturile lui/ei pana la urma, dar nici sa incepeti sa faceti haz de necaz :)) e penibil

  RăspundețiȘtergere
 6. Draga mea Irina,
  eu am citit si Bulgakov și Proust. Am citit marii scriitori rusi, francezi, citesc de o viata. In cei 63 de ani de cind am invatat sa citesc cred ca am citit mii de carti. Prin natura meseriei mele am citit si ce m-a interesat si ce nu, si ce mi-a placut si ce nu mi-a placut. Fluturi mi-a placut enorm. Nu m-am cramponat de stingacia scrierii fiindca m-a captivat povestea si felul frumos de a o relata. Am trait povestea s am avut impresia ca scriitoarea se afla linga mine si imi povestea.
  Povestea ta are ceva fresh, ceva ce era necesar in literatura. Si iata, ai reusit sa reaprinzi pasiunea multora pentru citit si ai reusit ceea ce nu au reusit atitea generatii de scriitori consacrati: sa determini copiii si tinerii sa citeasca din nou din placere!
  Am citit si noua ta carte Strainul de linga mine si trebuie sa te felicit! Se observa o evlutie fantastica in stilul de scris, iar povestea este foarte interesanta. M-a captivat. Consider ca atit cu cartea Fluturi cit si cu Strainul de linga mine am petrecut timp de calitate, am cistigat ceva frumos si chiar am invatat ceva.
  Multumesc, felicitari si mult succes!
  Prof Doina M.

  RăspundețiȘtergere
 7. Eu n-am vazut un om serios sa iti critice cartea. In schimb am vazut ca alti "scriitori" au ce au cu tine.....mai ales aia care publica carti la edituri necunoscute si obscure sau pe care nu ii publica nimeni. :))) Invidia asta! :)))) Bine plasat apropul cu "nu esti tu cand... ti-e foameeeeee!" :))))

  RăspundețiȘtergere
 8. Draga Irina nu merita atentia ta 2-3 care nu au loc de tine. Ne ai pe noi, mii sau poate sute de mii care te iubim!

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu le-am citit de 3 ori deja. Si nu ma satur . Le voi reciti mereu, aaa frumoasa este povestea . Cand apare volumul 4? Te pup cu drag Irina

  RăspundețiȘtergere
 10. Cand apare volumul 4? Abia astept sa il citesc!!!

  RăspundețiȘtergere
 11. Irina, am vazut si eu niste neicanimeni cu aere de oameni importanti ca e criticau. Felul in care o faceau arata clar nivelul lor de civilizatie si inteligenta lor. Dar cel mai mult m-a uimit rautatea lor. N-am vazut in viata mea atata rautate. Intre fetele pe care le-am vazut vorbind urat despre tine si alea pe care le arata la stiri ca se bat in licee nu e nici o diferenta. Agresivitatea lor este de speriat. Sper sa nu pui la sufelt.
  Textul tau imi place, le-ai dat clasa inca o data.
  O cititoare din Arad care te indrageste.

  RăspundețiȘtergere
 12. Lumea si viata e scindata de întunericul obscur, iar când Lumina lumii se arata, eu pot chiar singur în pustiu sa ma bucur. Cuvintele de dragoste, compasiune si iertare, seminte de viata ce-s semanate cu mult spor, vor germina pe mii si mii de-ogoare, si vor produce roade de IUBIRE si de DOR...
  Binecuvântari ceresti si sfinte, multa liniste si pace sufleteasca, draga Irina !

  RăspundețiȘtergere
 13. Buna Irina, e superba cartea Fluturi, de vineri(azi fiind duminica) ti-am citit toate trei volumele. Am fost atat de captivata de cartea ta incat nici mancare sotului nu i-am facut😂😂 te pup, astept cu nerăbdare urmatorul volum.

  RăspundețiȘtergere
 14. Astept vol. 4.Multumim pt tot!

  RăspundețiȘtergere
 15. Buna Irina,cartea Fluturii am savurat-o nu am citit-o, mi-a placut foarte mult am citit cite 1 volum pe zi nu aveam răbdare sa vad ce o s-a se intimple mai departe, cred ca undeva toate dorim o dragoste asa pasionala si un barbat perfect lingă noi dar și ne regasim in personaj in copila care cauta sa fie ideala si sa se ghindeasca la ceilalți dar sa sufere in taina. Ma bucur mult ca am citit cartea si... multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 16. Nici nu stiu cu ce sa incep... Eu nu citesc carti, recunosc, nu am avut aceasta pasiune starnita in mine , desi mama ma batea la cap cand eram mica... Dar , am dat de acesti fluturasi care zboara prin tot corpul, mintea si sufletul meu. Volumul 1 l-am citit intr-o zi la piscina, iar volumul 2 , intr-o seara de marti si miercuri, dupa serviciu si dupa 10 ore de stat in fata calculatorului . Chiar te-am cautat sa vad cine esti si sa-ti multumesc ca mi-ai amintit despre : iubire! Sunt fascinata si abia astept sa merg acasa sa citesc si volumul 3 ( cat o sa ma tina vedereaa) . Nu ma intereseaza ce spun altii despre fluturii tai, dar eu pot sa-ti confirm ca mi-au deblocat din mine , ceva ce era incuiat si uitat: pofta de viata !

  RăspundețiȘtergere
 17. Cartile mele preferate,le ador nespus de mult!!Ai reusit sa ma cuprinzi in povestea ta,parca facand parte din ea!!Mi a parut atat de rau ca am terminat si vol 3 aseara,dar acum,ca ca am auzit ca scoti si vol.4 m am inseninat!!De abia astept sa apara!!

  RăspundețiȘtergere
 18. Te ador pe tine si cartie tale! Astept volumul 4, 5,6....10

  RăspundețiȘtergere
 19. Hallo,Irina!Am cumparat cele 3 volume "Fluturi" din aeroportul Otopeni ,cand asteptam sa plec inapoi in Germania (vacanta scurta de 2 sapt in Romania la ai mei),la recomandarea unei tinere.Le-am citit pe nerasuflate ...nu mai citisem carti de foooarte multa vreme."Fluturi" mi-a ajuns la suflet.Imi doresc foarte tare si cartea "Insomnii" dar nu am cum sa o primesc in Germania....cred ca v-a trebui sa astept pana la anul, la urmatorul concediu.Te salut cu drag,Teodora!

  RăspundețiȘtergere
 20. Draga Irina mi-a plăcut cartea maxim .Superba nu am putut sa o las din mana am citit am citit .Si m-am regăsit în ea foarte mult.Te îndrăgesc pentru tot.Și eu sunt din Brasov .Spor la scris si sa citim cat mai multe cărți scrise de tine cu sufletul.Te pup si nu te gândi la critici răutăcioase.Cine vrea citeste cu drag cine nu .Nu.

  RăspundețiȘtergere
 21. A fost prima dată după o lungă perioadă de timp când am citit pe nerăsuflate o carte! Am terminat toate cele 3 volume în 3 zile!!! Scrii demențial!! Îți mulțumesc pentru că mi-ai readus plăcerea de a citi! Abia aștept volumul 4!

  RăspundețiȘtergere
 22. Draga Irina îți mulțumesc pentru aceste trei volume ale romanului Fluturi. Am citit toate cele trei volume intr-o săptămâna. Am plâns, am ras, am simțit ca fac parte din poveste. O prietena mi-a împrumutat primul volum acum un an spunându-mi să-l citesc pentru ca este o carte foarte frumoasa. La momentul respectiv treceam printr-un moment greu, aflând ca sufar de o boala incurabila. Din fericire eu am reușit sa trec peste aceste momente cu bine, Dumnezeu știu ca a fost alături de mine, am simțit asta. Acum o săptămână m-am gândit sa citesc totuși cartea și am ajuns sa nu mai dorm, sa nu mai fac de mâncare, în condițiile în care unul dintre băieții mei care este acasă, celalat fiind la Brașov la bunici, ma întreba ce mâncăm. Îți mulțumesc că datorită acestei povesti mi-am dat seama cât de important este sa spui "te iubesc" persoanelor importante din viata ta. Am avut curajul prima oara în 45 de ani sa le spun părinților mei ca ii iubesc.
  Mulțumesc înca odată și abia aștept volumul 4.
  As dori sa închei cu următoarea urare care mie mi-a plăcut foarte mult și pe care o urez prietenilor mei cei mai buni:
  "Iti doresc destul.
  Îţi doresc destul soare cât să fii într-o dispoziţie bună.
  Îţi doresc destulă ploaie cât să apreciezi soarele şi mai mult.
  Îţi doresc destulă fericire cât să îţi ţină spiritul viu.
  Îţi doresc destulă durere cât să facă cele mai mici bucurii din viaţă să pară mult mai mari.
  Îţi doresc destul câştig cât să îţi satisfacă ceea ce doreşti.
  Îţi doresc destulă pierdere cât să apreciezi tot ceea ce deţii.
  Îţi doresc destule „salutări” cât să te treacă prin acel „rămas bun” de la sfârşit."

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea, îți mulțumesc pentru că m-ai citit, pentru gândul bun, dar mai ales pentru vestea bună că ai depășit problema de sănătate și că te-ai redescoperit. Să-ți fie viața bucurie, pace și iubire!
   Te îmbrățișez cu drag și aștept vești de la tine, poate chiar o părere despre cartea Strănul de lângă mine, care sunt sigură că îți va plăcea!

   Ștergere
  2. Draga Irina, scuze ca nu m-am prezentat. Numele meu este Cristina, sigur nu ca o coincidenta, sunt și eu din Brașov, oraș după care tânjește fiecare celula a mea. Este locul unde voi vrea sa îmi petrec bătrânețea. Abia aștept sa citesc cartea recomandata de tine și sa îți spun și eu părerea mea. Îți mulțumesc că mi-ai acordat și mie din timpul tău. Te îmbrățișez cu drag și îmi doresc din suflet ca la un moment dat destinul va face sa ne întâlnim.

   Ștergere
 23. Ok mor de rass😂😂...Irina ,esti geniala!

  RăspundețiȘtergere
 24. Iubesc tot ce scri și gândești. Abea aștept sa ma "stric" citind volumul 4 Fluturi :))

  RăspundețiȘtergere
 25. Esti geniala, Irina! Am citit toate volumele in cateva zile 😍 Astept cu nerabdare volumul 4 !

  RăspundețiȘtergere