Da, așa sunt. :)



Realizezi, la un moment dat, că este o mare prostie să te explici atunci când observi că cineva are o părere greşită despre tine, mai ales dacă acea părere i-a fost influenţată de vreo bârfă pe care i-a livrat-o cineva care nu te place.
Mi s-a întâmplat, şi nu numai o dată, să aflu că anumite persoane au crezut zvonuri negative răspândite de cei care și-au făcut un scop din a-i defăima pe oamenii pe care nu-i suportă.
Bârfitorii ăștia, bieții de ei, se iluzionează cu gândul că pot cu câteva zvonuri denigratoare să-i facă nefericiți pe cei care sunt ținta urii lor și că "nefericirea" acestora le va aduce lor fericire și împlinire. 
Am avut, uneori, tendinţa să vin cu contraargumente care să arate calitatea îndoielnică a persoanelor care au lansat zvonurile menite să îmi păteze reputaţia. Totuși, dorinţa de a rămâne o doamnă a câştigat în faţa impulsului de a-mi apăra imaginea. 
Nu poți rămâne imaculat cât timp te întinzi în noroi. :) 
Așadar, nu m-am irosit și nu am decăzut. N-am intrat în mocirla nimănui, nu am dus războaie, nu m-am justificat, n-am încercat să deschid minți și suflete încuiate.
Nu mai simt de mult nevoia să-mi apăr reputaţia într-o lume care crede orice zvon, într-o lume oarbă, subiectivă, uşor de manipulat și incapabilă să judece obiectiv.
Am deja destulă experienţă de viaţă încât să ştiu că numai proştii ascultă cu gurile căscate zvonuri şi îşi formează păreri în funcţie de ce spun gurile rele. Iar cum eu nu am loc pentru proşti în viaţa mea, prefer ca aceștia să creadă orice îi ţine departe de mine. :) 


20 de comentarii

  1. O da, m-am lovit si eu si am ajuns la aceeasi concluzie,nu are sens sa irosesc timp pretios pentru a convinge pe cineva ca nu e asa cum crede. (Mihaela)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine faci, Mihaela! Te pup cu drag!

      Ștergere
    2. "Lumea" te judeca dupa propriul "calapod", dupa experientele anterioare si sistemul ei de valori. A dori sa schimbi ceva, ar insemna a avea o putere magica si, cu o bagheta corespunzatoare, a modifica tot ce tine de acea persoana: trecut, prezent si viitor. Merita? Numai tu poti sa decizi, in functie de cat de mult te intereseaza acea persoana.

      Ștergere
  2. Cat de frumos spus! Sunteti minunata prin tot ceea ce sunteti si prin tot ceea ce scrieti!Oamenii care va vorbesc de rau,sunt invidiosi pe faptul ca ati reusit ceva ce ei nu vor reusi niciodata,sa fiti OM.De cele mai multe ori invidia este si o forma de recunoastere a valorilor!Va citesc in fiecare zi si datorita dumneavoastra am reusit sa privesc lumea altfel!Sunteti un om deosebit! Aveti tot respectul si aprecierea mea!Va multumesc pentru tot!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te îmbrățișez cu drag, Daniela și îți doresc să fii fericită și iubită! Îți mulțumesc pentru gândurile frumoase!

      Ștergere
  3. Gura lumii nu o astupa nimeni, oricat ne-am dori, invidia si rautatea este o forma a frustarilor pe care cei care arunca cu pietre nu le vor depasii niciodata, asa ca draga Irina....Lume multa, oameni putini. Te imbratisez cu drag si sa fi iubita. Ionela.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, sunt Lore. Acum o saptamana am avut onoarea sa iau in mana 2 volume dăruite de o prietenă, Fluturi . Nu știam nimic despre dumneavoastra si nu citisem niciodată un roman in limba română. Sunt stabilită in italia de cand eram mica. In aceasta seara , am terminal volumul 2 Fluturi. Eu una mă declar îndrăgostită de dumneavoastra ca om si ca scriitor! Va multumesc pt bucuria si placerea care mi-ați daruito datorita celor doua carti. Respect pt oameni frumosi si buni precum sunteți ! Doar așa oameni, pot scrie in asa mod! Nu puneți preț pe rautatile celorlalti nu merită sa le acordati timp!Sunt sigură, că există foarte multă lume ce va iubeste. Eu va iubesc și vă multumesc. O noapte bună sa aveți! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult, draga mea Loredana! Mă bucur dacă Fluturi a avut impact bun în sufletul tău.
      Îți doresc cu toată inima să fii fericită și iubită! Te îmbrățișez cu mult drag!

      Ștergere
  5. Cei care discreditează alți oameni nu fac altceva decât să le recunoască acestora valoarea și puterea. Și importanța, desigur. Cine s-ar agita pentru un om neînsemnat? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Strasnica femeie!!!! :) :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt perfect de acord cu tine! La aceeasi concluzie am ajuns si eu, in urma tuturor acestor lucruri injositoare. Ma bucur ca avem aceeasi parere! Esti absolut superba! Te ador din toate punctele de vedere!
    Miruna, 13 ani

    RăspundețiȘtergere
  8. Intelepciune multa in orice tip de text. Nu conteaza "subiectul", conteaza ca tu explici lucrurile intr-un mod clar si evident astfel incat te faci iubita, pretuita si inteleasa de toti oamenii destepti. Te iubesc cu adevarat pentru ca scrii pentru mine si ca mine, numai ca eu nu o fac, nu am initiativa. Seara frumoasa iti doresc. Elena.

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti o femeie foarte puternica eu nu rezistam:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am citit "Fluturi" si ma bucur ca existi in zilele noastre ! Cat despre "gura lumii" , cred ca multi oameni traiesc sentimentul de indignare datorat barfelor si rautatilor gratuite, dar am observat ca acestea sunt indreptate doar impotriva oamenilor de calitate, a celor care se ridica deasupra mediocritatii ! Deci, sa ne bucuram !

    RăspundețiȘtergere
  11. Cine Nu reuseste sa inteleaga cum esti Nu merita explicatii si Nici atentie. Mintile curioase Nu asculta vocile din jur.

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamne Irina, raman socata uneori cati oameni rai sunt pe lumea asta, preocupati doar de critica si judecarea vietii altora.Uneori ma simt singura si atunci intrupe blog mai citesc si mai comentez.

    Cu drag,

    Laura

    RăspundețiȘtergere
  13. Este o boala grava care se datoreaza frustrarilor personale. Astfel de oameni trebuie tratati in "clinici" de specialitate, altfel devin un pericol de infestare publica. Se ia foarte usor boala asta, prin aerul pe care il respiri si pe care ei nu te lasa sa-l tragi in piept inainte de a-l otravi. Cel mai bine este sa-ti vezi de treaba ta si sa ii ignori total. Viata este si asa mult prea scurta, pentru multi, ar fi pacat s
    s-o irosim in sperante desarte!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna dimineata!!!Imi puteti spune unde as putea comanda "Insomnii"???Sunteti minunata si ca om si ca scriitor,iar lucrul acesta se vede in fiecare cuvant asternut pe foaie sau pe blog!!!Va urez tot binele din lume!!!Cristina

    RăspundețiȘtergere