Uneori eșuăm...






În viață se mai întâmplă și să eșuăm. Oricât de buni am fi, oricât ne-am strădui, oricât de mult am iubi, la un moment dat tot se poate întâmpla să nu fim părintele, prietenul, partenerul, fratele sau colegul care ar trebui să fim sau care se aşteaptă să fim... Indiferent dacă intenţia noastră a fost onorabilă, rezultatul se poate să fie unul dezastruos, aşa că suntem judecaţi după eşecul demersului nostru, şi nu după onorabilitatea intenţiei.
Eșecul descurajează. Sentimentele de vinovăție și de neputință ne determină să facem pași înapoi, iar asta este greșit. Cu atât mai mult trebuie să pășim înainte, să îmbrățișăm cu toată dragostea, să ne cerem iertare, să le spunem celor pe care i-am dezamăgit că-i iubim și că ne dorim să fim suficient de buni pentru ei, dar suntem oameni, prin urmare supuși greșelilor, rătăcirilor, slăbiciunilor...  eșecului.
Când vă simţiţi descurajaţi de eşecurile repetate şi vi se pare că la capătul tunelului vostru nu se va întrezări în veci vreo luminiţă, vă rog să vă amintiţi de Thomas Edison, cel care a inventat becul. Până când i-a reuşit experimentul şi a produs un bec care să reziste la curentul electric, a făcut nu mai puţin de 2 000 de experimente!! Prin urmare, 2 000 de eşecuri. Întrebat despre uriaşul număr de eşecuri, Edison a spus că sunt 2 000 de succese – deoarece a văzut  2 000 de moduri în care nu funcţionează un bec.
Aşadar, continuaţi să încercaţi. Unele dintre cele mai celebre personalităţi ale vremurilor noastre au fost refuzate de zeci de ori înainte de a deveni maeştri în cinematografie, artă, laureaţi ai premiilor Nobel, Oscar şi altele.
Şi în viaţa personală este la fel. Încercaţi. Uneori, un eșec este cea mai necesară lecție pentru evoluția noastră. Totul este să fim sinceri cu noi înşine și să ne recunoaștem înfrângerile. Şi da, să ne iertăm sincer pentru neputințele și slăbiciunile noastre. Nu suntem perfecţi, suntem perfectibili.

Pentru cineva drag care a eșuat. Eu aștept doar o îmbrățișare.


Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



11 comentarii

  1. De-atatea ori am acest sentiment....de ce unii oameni sunt atat de rai? De ce? Suntem doar oameni,cu calitati si defecte...Dar timpul se ocupa de tot,iar cei ce judeca o sa primeasca plata!Sau asta cred :( :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Eșuăm....iertăm dar, oare se merita sa si imbratisam și să ne cerem iertare ??? Uneori iertam prea usor o persoana, care ne-a creșit și ne-a rănit. Se mai merita oare sa-i acordam circumstante atenuante ? Pana când sa-i tot acordam iertarea faptelor sale ? Stiu, trebuie sa întoarcem si celalalt obraz, dar pana când......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar celor care TRADEAZA,ce circumstante atenuante li se acorda...?Sa fim seriosi,de cele mai multe ori, vina nu este numai intr o singura directie dupa cum cred unii.PLINI de resentimente...

      Ștergere
  3. Am asa mare nevoie de o îmbrățișare in momentul asta... Te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca mai exista si altcineva care ar avea atat de mare nevoie de o imbratisare si...

      Ștergere
  4. Iubirea adevarata nascuta din samanta divina primita la nastere nu va lasa , acolo unde e constientizata , va avea raspuns la toate aceste framantari de gaduri si simtiri si nu ne va lasa sa esuam , chiar daca relatiile se trasforma pe parcurs si evolueaza. Ea va aduce intotdeauna echilibru pentru ca nu conditioneaza darul ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. cand esecul ne striveste nu mai putem crede ca celalalt ne iarta,ne mai da o sansa...

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca iubim, iertam!.....insa nu intotdeauna reusim sa impacam inima cu ratiunea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu e nevoie de iertarea nimanui,exista JUSTITIE DIVINA pentru toata lumea, mai devreme sau mai tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  8. "Si ne iarta noua greselile noastre, precum iertam si noi gresitilor nostri."
    precum = tot asa, la fel ca, asa cum, dupa cum

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-as dori sa cred ca nu ai fost si nu esti un esec in viata mea!In momentul asta am nevoie de o imbratisare chiar daca este virtuala.Te iubesc si asta... nu trece!!!

    RăspundețiȘtergere