"Tu miroşi a flori de măr, iar eu miros a tocăniţă..."



Tocmai asta e. Nu trebuie să miroşi a tocăniţă cu multă ceapă călită, decât strict în timpul în care o găteşti. Iar dacă totuşi alegi să miroşi la fel şi după ce ai terminat de bucătărit, n-ar trebui să te aştepţi ca el să te adulmece ca pe un buchet de zambile proaspăt culese. 
Nu înţeleg de ce, după o perioadă de relație (de cuplu), unele femei nu se mai îngrijesc. Se obişnuiesc cu ideea că bărbaţii lor sunt oricum ai lor şi le cunosc deja şi nu mai încearcă să fie misterioase, frumoase şi feminine. 
Cum ar putea să te perceapă un bărbat dacă îl întâmpini mirosind a mâncare, transpirată şi îmbrăcată într-un trening lălâi sau cu nişte haine de "stat prin casă", eventual și destrămate sau pătate? Am scris mai demult un articol despre îngrijirea personală şi spuneam acolo că nu le înţeleg pe femeile care nu îşi acordă puţin timp pentru ele, care par că nu găsesc nicio plăcere în a se îngriji şi a se răsfăţa cu băi calde şi creme parfumate. Iar acum mă întreb de ce unele femei nu îşi mai doresc să fie frumoase? De ce după ce îşi termină treburile prin casă nu fac un minimum de efort să fie aranjate şi îmbrăcate drăguț, feminin, fie şi cu un capot sau o cămașă de noapte, dar frumoase? 
"Iubitul meu parcă nici nu mă mai vede, nu mai e tandru, nu mai e cum a fost..." - am auzit adesea. Dar tu mai eşti cum ai fost? Ştiu, el ar trebui să te iubească oricum şi probabil că te iubeşte oricum, dar nu îl poţi condamna pentru faptul că nu mai vede în tine femeia de care s-a îndrăgostit atunci când tu făceai orice ca să fii frumoasă pentru el. Vede ceea ce ai devenit, ceea ce îi arăți, iar dacă ai fi sinceră cu tine, ai recunoaşte că acum pari o cumătră lălâie, nu o femeie dezirabilă, frumoasă, sexy, minunată. 
Tu ai putea să fii tandră şi să te simţi atrasă de bărbatul tău dacă el ar veni lângă tine neîngrijit, trăznind a miros de bere şi a produse cu care a muncit, dacă te-ar îmbrățișa transpirat, prăfuit şi cu hainele atârnând pe el alandala? Sunt lucruri care contează şi care mă duc cu gândul la zicala: "Dacă tu nu te respecţi, cum ai vrea să te respecte ceilalţi?" 
Observ din ce în ce mai des femei care nu se mai preocupă de ele, care nu-şi mai acordă atenţie, care par că s-au abandonat rutinei şi nepăsării. Umblă cu părul neîngrijit, nevopsit de luni de zile, tocit, fără formă. Manichiura şi pedichiura lasă de dorit, nu îşi ascund imperfecţiunile tenului, nu fac nici cel mai mic efort să fie frumoase. Din nou frumoase, pentru că au fost cândva, sub aspectul lor neglijent încă se mai ghicește frumusețea de odinioară. Şi nu mă voi extinde cu subiectul până la ţinute total neadecvate locurilor în care merg. Deși ar trebui să știe oricine că nu este de ajuns să faci un duş şi să te îmbraci cu ceea ce ţi se pare mai comod, uneori mai trebuie să fii atent și la ceea ce pui pe tine. 
Cineva mi-a spus aşa: "Eu cred că femeile din România se aranjează numai când merg la nunţi și botezuri." Mi s-a părut exagerată afirmaţia, dar cu timpul am realizat că aşa este. Unele femei exact aşa procedează, cel puţin o bună parte dintre femeile din mediul rural şi cele din generaţia trecută - de la care multe dintre noi nu am prea avut ce învăţa în privința îngrijirii personale, cele care prin exemplul propriu ne-au transmis că este foarte important să ai o casă curată, să faci de mâncare, să fii mamă, să munceşti, dar mai puţin să fii o femeie îngrijită... 
Atunci când vă supărați că bărbaţii voştri îşi sucesc gâtul după femei frumoase, încercaţi să aflaţi ce anume îi atrage la ele. Să fiţi geloase sau invidioase nu este deloc constructiv. Mai bine învăţaţi ce e important să știți de la cele care vi se par un exemplu frumos. 
Desigur, faptul că suntem cochete, feminine şi aranjate, că ştim să fim femei în cele mai frumoase sensuri nu ne garantează că bărbații noștri nu vor găsi alte doamne sau domnișoare care să le placă mai mult decât noi. Dar dacă vor pleca, măcar nu ne vom învinovăţi că i-am gonit cu mirosul de tocăniţă cu multă ceapă...


58 de comentarii

  1. Ce ne facem noi femeile cind mai avem si trei copii mici......Mincare ,spalat, calcat, iesit in parc ,leganat,hranit pentru ca cei doi au doar noua luni,teme cu cea mare,noroc ca a inceput vacanta,platit facturi si cumparaturi...???Sotul mai mult absent din cauza seviciului......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. după ce ii adormi pe cei mici, ia umpleti vana de apa si ceva saruri parfumate, relaxeaza-te putin in apa, epileza-te, da-te cu lotiune de corp... pentru mine aceste bai relaxante au fost manusă de aur cat timp a fost fetita mică, si desi se trezea de 3-4 ori pe noapte, nu renuntam sa ma aranjez si sa am grija de mine.

      Ștergere
    2. nu trebuie neaparat sa te aranjezi pentru sot, mai mult pentru tine, tu sa te simti bine in pielea ta!!!

      Ștergere
    3. Uite ca eu am ,si am avut trei copii mici...nu trebuie data vina pe copii.Nu ma ingrijesc pentru sot neaparat ...mai mult pentru mine ...asa imi place aa fiu ...Oricand e timp pentru tine ...daca vrei!!!!

      Ștergere
    4. Am uitat sa specific ca am gemeni...???La 12 noaptea reusesc sa ii culc si ma trezesc la 6 dimineata.Peste zi nu poate fii vorba de dormit pentru ca unul se culca si altul se trezeste.Pentru un dus este timp dar restul cam greu.........

      Ștergere
  2. ai fost rea acum.nu te gandesti ca unele femei nu au timp si bani sa se aranjeze cum spui tu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa fii frumoasa nu trebuie sa ai neaparat bani... Eu nu folosesc creme de corp sau fata,si nu pt ca nu as avea bani sa imi cumpar ci pentru simplul fapt ca imi place sa mi le fac singura. Intr un vas pun cafea ,galbenus de ou si miere, pe care mi le aplic pe fata si pe gat, dureaza 10min si cafeaua iti curata fata si iti deschide porii si apoi in timp ce ma relaxez in cada imi aplic o masca cu castravete, si iaurt... Iar in gelul de dus aplic cafeaua ramasa... E ieftin si eficient.

      Ștergere
  3. Corect! Ai nevoie doar de putin timp nu de sume mari de bani dar de multe ori eate mai ușor sa aruncam vina pe copii sau pe lipsa banilor , nu pe comoditate sau purr si simplu pe lene.

    RăspundețiȘtergere
  4. Veşnica scuză a femeilor delăsătoare şi neglijente: lipsa timpului şi a banilor. Sunt curioasă cât timp şi câţi bani îţi trebuie să faci un duş, să te aranjezi puţin şi să te îmbraci ca o femeie, nu ca un zugrav.
    Cred că orice femeie îşi permite să se tundă măcar de 2-3 ori pe an, iar dacă alege să îşi vopsească părul, înseamnă că are bani şi că acesta trebuie întreţinut, revopsit, nu neglijat cu lunile. Şi mai cred că orice femeie care se respectă îşi îngrijeşte manichiura, care, ca timp necesită o jumătate de oră pe săptămâna şi se poate face acasă, nu neapărat la salon.
    Culmea este că majoritatea femeilor care se plâng că nu au timp, pierd vremea uitându-se la televizor, pe net, sau nefăcând nimic.
    Cât despre cele care au devenit mămici, sunt de acord cu faptul că un copil îţi consumă aproape tot timpul, dar tot găseşti câteva minute pentru a te îngriji, dacă vrei.
    După părerea mea nu există nicio scuză ca o femeie să umble neîngrijită, neepilată şi îmbrăcată neglijent.
    O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect! Doar ca nu ne permitem sa stam intr-o cada cu spuma mai mult de un sfert de ora, asta cu prezenta copilului care se joaca prin baie spunandu-ti vreo poezie sau un cantecel :-) Fetita mea e prezenta intotdeauna cand fac baie, pentru ca altfel plange langa usa- mai bine spus URLA langa usa. La dus merge totul repede, iar copilul plange mai putin, dar baia in cada....si cu spuma.....dureaza.... Iar dupa ce se culca...nu prea merge, pentru ca are un somn iepureste si ma trezesc cu ea din nou pe la usa -camera ei fiind exact langa baia unde avem cada :-)
      In ultimii 3 ani, bai lungi, relaxante si cu spuma multa au fost cat era printesa bebe, dupa ce a crescut.....mai greu. Ultima baie relaxanta a fost cand am terminat cartea FLUTURI, iar fata era la plimbare cu tati :-)
      PS: Apropo de papucii de casa :-) Nu prea merge sa porti pantofiori de casa cu toc, mai ales intr-un apartament si dupa ce iti adoarme copilul, cand nu stii cum sa mergi cat mai pe varfuri ca sa nu se trezeasca botul de aur. :-)
      In rest: mamici 5 min pentru un dus aveti timp, asta ca nu mirositi a tocanita :-) ;-)

      Ștergere
    2. Mai scoti volumul 3 din fluturi?

      Ștergere
  5. Subscriu fiecare cuvintel, Irina! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Veronica Tanasie24 iunie, 2015 11:05

    Nimic mai adevarat! Daca tu nu te iubesti si nu te respecti, cum poti astepta sa te iubeasca un altul? Nimeni , absolut nimeni nu te poate iubi in locul tau; iar dragostea incepe cu igiena personala :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Total de acord! Nu iti trebuie bani ca sa fii frumoasa! Sau mai bine spus, nu iti trebuie multi bani ca sa te aranjezi. Recunosc, nu toata lumea are bani de epilat la salon, ok, iti iei un aparat de ras, seara, inainte de culcare te epilezi.. dureaza 5 minute. Nimeni nu te trimite la salon la coafat in fiecare zi. Dar o data la 2-3 luni nu cred ca nu are cineva 10 lei sa dea pt un tuns din varfuri. Nu toata lumea are bani de haine noi - total de acord. Dar macar sa le puna pe ea in asa fel incat sa arate bine.. oricum, revine moda anilor trecuti. Nu e greu sa combini unele articole vestimentare in asa fel incat sa te avantajeze. Daca ai kg in plus nu purta blugi cu talie joasa si tricouri mulate. Sigur gasesti in dulap o pereche de blugi cu talie inalta si o bluzita lejera.
    In concluzie, sunt total de acord cu ce ai spus.
    Nu e o scuza ca ai 3 copii, muncesti, ai x guri de hranit. Si eu muncesc, ca fiecare om la cei 22 ani ai mei. Sunt zile cand lucrez de la 8 dimineata pana la 12 noaptea dar niciodata nu m-am plans ca nu am timp sa ma ingrijesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. desi locuiesc in mediul rural, chiar ma aranjez si ma coafez, ori acasa ori la coafor, ma imbrac frumos, ma machiez, ma parfumez, manichiura si pedichiura intacte! lucrez intr-un birou si mai mult, lucrez cu oameni! trebuie sa ne îngrijim tot timpul, sa ne placa ceea ce vedem in oglinda, sa fim senzuale in tot ceea ce facem!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu sunt mamica si recunosc, cateodata imi vine sa zic pas aranjatului, dar seara dupa ce adorm copii, si la 2 noaptea fac un dus si apoi imi prind parul ca sa stea bine a doua zi fara sa fac prea mult efort ...
    Cat dorm la amiaza, am timp iar de un dus daca e vara, de reparat o unghie, de penseta...toate pe fuga si in max 5 min.
    Iar cand ies afara, caut tinute comode dar feminine in acelasi timp. Si o posetuta face diferenta. De salon, cand am timp...
    Iar casa se aranjeaza in fuga, jucariile nu striga daca le mai las pe jos pana seara sau a doua zi, mancarea se face clar, proastapa in fiecare zi ..deci este timp si de gospodina, si de mamiceala si de doamna :D

    RăspundețiȘtergere
  10. am doi copii, unul de 8 ani si unul de 2 ani, sunt angajata, eu gatesc acasa, eu fac treburile casei, dar AM INTOTDEAUNA TIMP PENTRU MINE, PENTRU A MA INGRIJI. NU AS IESI NICIODATA NEINGRIJITA!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. ai dreptate! nu se poate să iesim nearanjate, neingrijite! am doi copii si pentru asta niciodata nu sunt neingrijita!

    RăspundețiȘtergere
  12. ...Gatesc. Zilnic. Nu pentru ca ma obliga cineva, ci pentu ca iubesc sa fac asta. Plec de la munca, ma duc la piata, cumpar materia prima. Ajung acasa, dau hainele jos, raman in lenjerie, imi impachetez parul cu un prosop ca sa nu ia miros de la mancare si ma apuc. In 2 ore e si mancarea facuta si vasele spalate. Apoi fac un dus in 5 min si e totul gata :)

    Deci se poate.

    Asa cum se poate sa te duci la epilat la 3 saptamani - dureaza fix o ora un epilat total si sa ajungi acasa cu 2 ore mai tarziu...

    Asa cum se poate sa ajungi acasa, sa iti pui vopseaua in cap, sa te apuci de bucatareala si la final sa te speli pe cap si sa scapi si de miros de tocanita si de amoniac.

    Facturile se platesc pe net - ca doar nu am ramas in epoca de piatra - si tot asa. E o chestiune de A VREA.

    Nimic mai mult.

    Iar daca nu vreti, nu va plangeti ca domnul nu mai e ce-a fost. Sau ca indrazneste sa isi gaseasca pe una mirosind a flori. Eu va spun din experienta ca se poate. Atat. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Irina ai dreptate la acest capitol . Eu am 4 copii si un job, indiferent de dispozitia si starea de oboseala pe care o simt gasesc 30 min seara si alte 20- 30 dimineata, timp pe care i-l consum in folosul meu. Dimineata ma trezesc la 6:00 si merg la culcare dupa miezul noptii. practic in fiecare seara ma stradui sa citesc dintr-o carte, nu merg la culcare pina nu-mi demachiez fata si nu-mi lustruiesc picioarele. Am trecut si eu prin experienta de a lasa sa treaca lucrurile frumoase pe linga mine, sub pretextul ca sunt foarte obosita, insa am renuntat la alte activitati care i-mi consumau din timp si energie si am incercat ca tot acest spatiu sa-l umplu cu lucruri frumoase si utile. Copiii mei nu simt nici o diferenta, toate activitatile mele personale incep dupa orele 22, cind toti ai casei merg la patutul lor. Linga sot ma apropii cu miros proaspat si cocheta. Ma simt o femeie frumoasa si copiii mei sunt mindri de mine. Sotul in fiecare zi ma copleseste cu complimente si chiar simt o gelozie in ochii lui cind ies din casa. Femeilor nu uitati sa fiti femei!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Desi initial mi-ati parut o doamna, acum dati-mi voie sa sustin ca toate aceste critici nu fac decat sa demonstreze ca sinteti un om plin de prejudecati. Mi se are jignitor sa intru in categoria ,,femeilor delasatoare si neglijente", desi ca mama a unui copil incadrat in grad de handicap, am avut o indemnizatie relativ acceptabila, de peste 700 euro. Cand din suma aceasta 800 de euro costa alimentatia de regim si tratamentele copilului, la care se dauga 400 euro rata la banca pentru casa, plus 300 euro, intretinere, gaz, curent (si va spun sincer mi-am hranit copilul 2 zile pe intuneric, fiindu-ne taiat curentul pentru neplata), nu mai vorbesc de alte costuri (mancare, detergenti, ca o curatenie in casa trebuie pastrata, medicamentele mele, care nu sint toate compensate, etc), am ajuns dintr-o persoana cocheta sa port doar doua randuri de haine, curate, dar doar atat, pentru ca bugetul familiei a fost mereu sub limita a cat aveam nevoie (iar eu pe fondul diabetului, problemelor cu tiroida inca n-am ajuns la silueta de domnisoara, sa pot purta hainele dinaintea sarcinii). Salariul sotului si tot ce obtinea din afacerile lui intra in proportie de 100% in casa pe care ne-am straduit sa ne-o construim si e inceputa de peste 5 ani si nu ne-am mutat inca in aceasta. Cand iti face copilul febra 40, soc anafilactic, mama tensiune 23 cu 16, de era sa si moara, dvs. ati mai avea timp sa va machiati pana la venirea ambulantei? Cand copilul vomita pe hainele lui si ale tale cu 1 minut inainte sa iesi din casa, alergand sa fii punctual la programarea facuta la medicul de familie sau specialist, mai ai timp sa te uiti macar in oglinda? Cand din 3 in 3 ore trebuie sa alaptezi, sa-ti culci copilul, sa-l speli, sa-l scoti la plimbare, sa-l duci la medic la controale lunare si vaccinuri, sa faci curat in casa, mancare, cand credeti ca are timp o mama sa se epileze, sa se duca la saloane? Mi-am facut zeci de programari, pe care le-am anulat din cauza copilului, de am ajuns sa-mi fie rusine sa dau ochii cu angajatele de prin saloanele la care incercam sa ma reprogramez.
    Si s-a vorbit de faptul ca nu banii ar fi o problema, ca nu iti trebuie mult sa te aranjezi: ca sa mergi la un salon lasi macar 70 lei pe un epilat complet, 30 lei pensat, vopsit sprancene, 150-200 lei un tuns, vopsit si coafat usor, intre toate acestea si laptele praf al copilului de 65 lei o data la 3-4 zile, inmultit cu 8-10 faceti un calcul cat costa pe luna, un pachet de pampers de 65 lei, de aprox 3 pachete pe luna, spuneti-mi ce ati alege?
    Depasita de probleme, ma gandeam la un moment dat sa renunt.. insa, vorba lui Cioran ,,moartea nu e o soluţie deoarece ea, rezolvând totul, nu rezolvă totuşi nimic" iar copilul meu are nevoie de mama, chiar daca ,,neingrijita, neepilata si imbracata neglijent" ca sa va citez!
    Va multumesc inca o data pentru remarcile dvs.,
    Semneaza o femeie, nu un ,,zugrav".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimată doamnă, cunosc multe femei cu copii bolnavi, cunosc femei imobilizate în cărucioare și care nu au deloc posibilități să meargă la saloane de înfrumusețare, care au două rânduri de haine - așa cum spuneți dumneavoastră, dar care nu umblă neîngrijite... Atât cât pot, au grijă de ele. Cu resursele pe care le au.
      Regret că aveți o viață grea, dar sunt sigură că aveți doar momente care vă surprind neîngrijită, nu tot timpul... sper că nu sunteți non-stop în stres cu crizele de sănătate ale copilului și ale mamei, aș regreta să știu că este așa.
      Și eu am un job, timp liber am numai după ora 18, și eu am oameni bolnavi în viața mea și pe mine au vomat copii, alerg uneori până noaptea târziu să rezolv lucruri, dar asta nu înseamnă că nu am grijă și de mine, fie și la 1 noaptea cu un simplu duș.
      Articolul meu nu face referire la îngrijirea exagerată și costisitoare, ci la minima igienă a unei femei care se respectă. Cine nu vrea să umble neepilată poate apela la metode ieftine și rapide acasă, iar de tuns... sunt saloane care tund cu 15 - 20 lei. Vopsitul nu este o chestie obligatorie, iar o pensetă în casă poate avea oricine. Totul este să vrei și să alegi în funcție de posibilitățile pe care le ai. Aceasta este părerea mea și regret că nu ați înțeles exact ceea ce am vrut să transmit.
      Vă doresc multă sănătate și putere să faceți tot ceea ce trebuie!

      Ștergere
    2. Doamnă, sincer imi pare rau pentru problemele dumneavoastra, si eu stau cu chirie, cu dii copii, casa in constructie de vreo 5 ani, muncesc cu doua contracte de munca, am avut si 3 contracte inainte de a naste fetita, rare de 2000 lei pe luna, dar totusi, imi gasesc timp si pentru mine. Eu va cred ca va este foarte greu, dar in timpul in care ati citit si scris aici, puteati sa va pensati, epilati sau coafati. O mama vesela si frumoasa si cu stare sufleteasca buna cat de cat, induce si copilului aceeasi stare. Daca sunteti cu moralul la pamant mereu, acceasu stare i-o induceti si copilului. Incercati sa va gasiti resurse in dumneavoastra. Si tit dumneavoastra sa va ajutati psihicul. Nimeni nu o va face in locul dv. Numai bine!

      Ștergere
  15. Femeia....femeia este frumoasa atat trup cat si suflet, daca este un suflet frumos ea va ramane frumoasa si cand este in pijamale, si cand va duce gunoiul, si cand se va epila, chiar si atunci cand va gatii(chiar atunci cand va mirosi a tocanita), va fii si mai frumoasa cand va tine un copil in brate si unu de mana, va fii extraordinar de frumoasa atunci cand poate va mirosi a transpiratie, voma de copil mic si nu va apuca sa se spele pe cap de nici nu isi mai aduce aminte cand...deoarece frumusetea sufletului creste odata cu multumirea lui, odata simtita fericirea in suflet te inconjoara un fel de aura de frumusete, chiar si cei din preajma vor fii mai frumosi in jurul ei.....Trebuie sa invatam ca nu un luciu sau un ruj pe buze ne aduc frumusetea, ca nu ''gletul'' de pe fata iti aduce frumusete, ca nu extensiile de par ne vor aduce asta.....sunt lucruri atat de trecatoare, atat de neimportante pe care noi oamenii punem accent in timp ce alti oameni duc adevaratele lupte ale vietii cu atata demnitate.
    Consider ca fiecare din noi pune accent pe igiena corporala si ne place sa ne ingrijim ca asta ne face sa ne simtim bine.... Frumusetea in schimb pentru mine inseamna altceva, frumoasa poate se simte si femeia care trece pe langa mine pe strada si are mustata asa cum multi barbati si-ar dori sa o aibe, sau cea caruia ii ies firele de par prin dresuri, sau cea cu parul nearanjat, chiar si cea care iese in pupuci de casa si pijamale pana la magazin sau cea care ii deschide usa baiatului ce i-a adus pizza cu parul valvoi, sau chiar si cea caruia ii este rau si sotul ii tine ligheanul pentru a vomita (poate nu se simte bine-dar poate e la fel de frumoasa)cine suntem noi sa judecam daca un om este frumos sau nu?????cine ii da dreputul unei femei de a se baga in casnicia alteia doar pentru ca sotia nu este fardata, poate e chiar mai plinuta, poate nu poarta decolteuri.....imi cer scuze daca supar pe cineva dar daca fiecare ar avea o farama de recunostinta, modestie,daca fiecare si-ar folosi capul de pe umeri pentru a-i infrumuseta si dezvolta interiorul si nu pentru a-l zugravii zi de zi in culori pe care doar clovni la circ le folosesc totul ar fi mai frumos si pe lume....Totul este in suflet si ce este in suflet acolo va ramane, in schimb lucrurile din exterior sunt trecatoare, de aceea trebuie sa ne pastram sufletul frumos inainte de toate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se vorbea de frumusete ci de minimul de ingrijire.In alta ordine de idei nu ai de unde sa stii cand treci pe strada, pe langa "doamna" cu mustata si cu par pe picioare daca are suflet bun sau nu,Ea s-o fi considerand frumoasa dar restul in jurul ei???????Se stie ca prima impresie conteaza si cum iti faci prima impresie?Chiar daca toti afirmam ca nu ne pasa ce gandesc altii,traim in mijlocul oamenilor si parerea lor conteaza si inca cum...Eu ma topesc dupa "babutele"alea cochete cu palariuta si manusi de macrame.Imi lasa impresia unei femei educate,cu clasa si cine stie cate probleme or fi avut si ele la viata lor,,,numai Dumnezeu le stie

      Ștergere
  16. Multe femei sunt neingrijite inainte de a deveni mame. Odata cu nasterea unui copil, au scuza perfecta pentru a nu se mai ingriji.
    Sunt mama unei fetite de 8 luni si ma gandeam ca timpul personal va fi mult mai limitat odata cu nasterea micutei. Asa este, dar important este sa iti doresti sa fii frumoasa si ingrijorata. Poti face acelasi lucruri ca inainte de a deveni mama, doar ca in alta ordine.
    Irina ai mare dreptate: daca noi nu ne respectam, cum sa ne respecte cei din jurul nostru?

    RăspundețiȘtergere
  17. Doamna Irina, intr-adevar, nu am inteles exact ceea ce ati vrut sa transmiteti, pentru ca ati ales cuvinte destul de nepotrivite pentru acest lucru, si care, oricat ar fi ele de atent alese, stigmatizeaza femeia, fara a tine cont, ca in spatele fiecareia se pot ascunde drame necunoscute celorlalti. Si daca am probleme, ca multi altii sint sigura, nu inseamna ca umblu nespalata.. doar ca nu-mi mai permit multe din lucrurile pe care alta data mi le permiteam ca timp sau financiar. Insa pentru mine sunt toate egale cu zero, atunci cand copilul imi spune ,,te iubec" sau ma mangaie pe obraz, cand mi se umezesc ochii de lacrimi.., cand ma ia de gat, cand imi spune sa-i fac ,,pasaj ca doale bultica" si, nemachiata sau nepensata, imi zambeste si-mi spune ca sint ,,mumoasa, mami".. Multumesc, insa, doamnei care, ca si mine, a semnat sub anonimat cele de mai sus.. cuvintele dumneaei au fost un real balsam pentru ceea ce port in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumim Irina pentru învățămintele transmise si pentru sinceritatea de care dai dovada. Mi-ar place sa scrii mai multe pe subiectul acesta, de îngrijire personală si asta pentru ca eu te Consider un model de feminitate! Zici lucrurile pe nume, si deși multi te aproba in gândul lor, nu toti au curajul sa afirme asta in mod public.

    RăspundețiȘtergere
  19. cand eram studenta aveam colege care veneau la scoala mirosind a ciorba (oribil!!!).Si eu tot in camin stateam (Grozavesti!!! deci spatiu foarte mic) dar..noi gateam pe hol.Am ramas cu opsesia mirosului, gatesc de cel putin 5 ori pe saptamana si dupa fiecare tura de bucatarela ma bag la dus instant+ schimbat haine+spalat pe cap (daca parul nu a fost acoperit)! Sotului meu ii place mirosul de tocanita dar doar in bucatarie!
    Referitor la epilat, daca durerea e suportabila, e mai ieftin si eficient sa iti cumperi un epilator (eu am unul din anul 4 de facultate, din 2005, e pe duca dar functioneaza!).Cu epilatorul ai doua avantaje, cheltui bani odata pentru o perioada foarte lunga de timp si epilatul te tine cel putin 2-3 saptamani.E adevarat ai nevoie 10-15 minute in plus fata de epilatul cu lama.Concluzia mea este: daca vrei poti!Ca sa fii ingrijita ai nevoie de apa si sapun!Nu parfumuri scumpe, nu creme scumpe.Un tuns il poti face odata la 4-5 luni ieftin, 20 de lei si dureaza 15 minute.Penseta ar trebui sa ai in casa!
    In rest, toate avem copii, parinti bolnavi, muncim 10-12 ore pe zi, avem casa de intretinut, haine de spalat, de calcat etc etc etc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Vad aici victimizari fara rost si scuze pentru a nu te ingriji.
    daca imi permiteti o sa va spun parerea mea de barbat.orice femeie este frumoasa chiar daca e mai corpolenta si chiar si grasa, si chiar daca nu mai este tanara daca se ingrijeste,este curata si prezentabila.uitati-va la femeile de la tara care la 40 de ani arata ca la 60.ele de ce nu s-ar ingriji?si dupa ce dai la sapa te poti spala si parfuma si imbraca cu altceva nu cu capot de babe si vesta de lana.
    sotia mea cu care am fost casatorit 14 ani era foarte eleganta cand am cunoscut-o.eram studenti,nu ne permiteam mai nimic,dar nu umbla cu par pe picioare si nici cu unghiile nefacute.dupa ce ne-am casatorit a inceput sa nu se mai aranjeze decat cand mergeam la nunti cum spune dsoara Irina.dupa ce l-a nascut pe fiul nostru,a devenit si mai rau.umbla cu par pe picioare si peste tot si erau seri in care nici macar nu facea dus.Eu eram acasa si puteam sa stau cu copilul,defapt eu am stat cu el mereu,eu am facut lectiile cu el,ea doar gatea si facea curat, calcat si spalat.eu faceam si cumparaturile.ea avea timp de tv si de stat cu orele cu vecina de vorba.intr-o zi un coleg de munca m-a intrebat cu cati ani este mai in varsta sotia mea.si am realizat ca ea chiar arata mai batrana decat mine doar pentru ca nu se ingrijea.
    eu inteleg femeile ca sunt foarte solicitate in casa,dar nu pot intelege sa nu faci cum zice dsoara Irina macar putin efort sa fii placuta.nu inteleg cum se simt unele bine daca nu sunt curate si aranjate cand eu ca barbat mor daca nu fac dus cand ajung acasa intr-o zi calduroasa si daca nu ma barbieresc si parfumez.pentru un barbat este foarte neplacut ca femeia sa vina in pat langa el mirosind a altceva decat a curat, cand o mangai e important sa simti o piele fina,nu par.sper ca nu am deranjat cu parerea mea.
    sarut mainile!
    Emil

    RăspundețiȘtergere
  21. domnisoara Irina,am uitat sa va felicit pentru ceea ce scrieti.articolele dumneavoastra sunt foarte utile,la orice varsta se pot invata lucruri bune din ele.si apreciez ca va pasa de oameni,ca va dedicati timp sa ii ajutati sa devina mai buni.
    Emil

    RăspundețiȘtergere
  22. Tu la cine te referi?La nevasta cu copii de la oraș care are tot ce- i trebuie sau la amanta craiului,de la țară care nu are nimic???Fii mai explicită dacă tot îi critici pe alții și nu te preface ca nu înțelegi unde bat. Dacă tot bați șaua să priceapă iapa!?

    RăspundețiȘtergere
  23. Exista parfumuri cu miros de mar dar s-au inventat si parfumuri cu miros de pizza sau cu miros de carne. Eu cred ca femeia trebuie sa miroasa a femeie, adica mirosul de piele curata cu care a fost inzestrata de natura, poate o picatura de parfum bun pe haine, dar nu cred ca e un motiv de critica si discriminare felul in care cineva alege sa miroasa. Am intalnit si persoane care nu suportau mirosurile niciunui parfum, altele alergice la substantele chimice din cremele cosmetice, altele care nici nu-si cunosteau mirosul lor natural din cauza parfumurilor folosite zilnic.
    Singura necesara este apa si sapunul, folosite zilnic, in rest toate sunt doar mofturi si incercari de pacalire a partenerului( de fapt inducere in eroare chiar in detrimentul ei). Daca femeile nu ar recurge la atatea modificari ale corpului lor natural incercand disperate sa-si gaseasca un partener cu siguranta il vor gasi mai usor pe cel potrivit lor iar dupa trecerea anilor partenerii lor nu vor mai putea spune ca sunt neglijente doar pentru ca sunt naturale, asa cum le-a lasat Dumnezeu pe pamant.
    Nu trebuie sa stam nespalate dar nu trebuie sa privim dispretitor pe cineva care nu-si face unghiile, nu se penseaza sau nu se epileaza pentru simplul motiv ca nu ar trebui sa fim obligate sa facem asta. Daca femeile ar fi trebuit sa nu aiba par pe ele s-ar fi nascut asa, fara par. Dar uite ca natura are alte reguli decat cele impuse de superficialitatea oamenilor, care culmea le si transforma in reguli obligatorii in fuctie de care ii judeca pe toti ceilalti. Sa speram ca in deceniile urmatoare nu vom fi puse la zid ca nu avem silicoane, extensii de par sau pentru ca ne albeste parul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasesc acest articol ca fiind grosier. Salut comentariul tau!

      Ștergere
    2. Ce anume e grosier? Realitatea arată exact așa.
      Sunt mii de cupluri "sudate" cărora blazarea și indolenta nu le-a mai lăsat nimic.
      Bărbați și femei deopotrivă. ..

      Ștergere
    3. Fereasca Dumnezeu sa ii spui romanului ca nu se spala...desi se stie ca suntem tara care consuma cea mai putin pasta de dinti si cele mai putine produse de ingrijire.in schimb suntem tara care consuma cea mai multa bautura.
      nu vad de ce va inflamati asa la acest articol atat de obiectiv si de bun gust.fata asta nu face altceva decat sa le invete pe gospodine sa mai fie si femei...iar scuzele astea cu sunt mama mi se par jenante de-a dreptul. daca esti mama nu inseamna ca trebuie sa umbli mirosind a altceva dcat a o femeie curata. atunci cand va bateti cu caramida in piept ce mame extraordinare sunteti voi ar trebui sa nu omiteti un lucru: sa aveti grija sa nu le fie rusine copiilor vostri cu voi. pentru ca un copil se jeneaza daca mama lui e neingrijita.
      bravo irina pentru articol! sunt sigura ca multe femei vor invata de la tine.

      Ștergere
  24. te iubesc asa mult, om drag si frumos... Foarte mult! :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Om drag sufletului meu sa punem etichete si sa judecăm este usor... Sunt de acord ca unele lucruri care ne infrumuseteaza trebuie ascunse de ochii lui...asa cum ai scris mai sus...Sa inteleg ca si atunci cand unul dintre ei se imbolnaveste trebuie sa il abandonăm...pt ca nu mai este la fel ca atunci cand l-am cunoscut? Sunt de acord cu ce ai spus, insa nu in totalitate. Puneti la zid pe cele care au uitat sa fie "femei"! Dar poate că sunt mame extraordinare! Cred ca fiecare femeie are dreptul sa isi stabilească prioritatile in viata fara sa fie judecata! Om drag sufletului meu....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Femeile sunt și mame.
      E parte din ființa lor.
      Nu există femei sau mame, nu există 2 categorii.
      Corect, orice femeie are dreptul să își stabilească prioritățile.
      Dar să nu-i spună partenerului plecat la alta : pe mine trebuia să mă iubești...
      Nu există "tu trebuia să mă iubești", doar "eu trebuie să te fac să mă iubești".
      Iar frumusețea, face parte din jocul iubirii.
      Cine zice altfel, e ipocrit.
      Evident, aprecierile mele se aplică ambelor sexe.
      Cu stimă și respect.

      Ștergere
  26. Dragi și Drage,
    Diferența între măr și tocăniță stă în etimologia cuvântului "nevastă" sau "soț".
    Asta pentru că odată ce începi să te numești așa consideri partenerul ca fiind o proprietate.
    Și încetezi să mai lupți...
    Pentru voi, pentru tine, pentru el/ea, pentru relația dintre voi.
    Ce rost ar mai avea?
    La ce bun?
    Tu ai luptat deja și drept dovadă, statul te-a impropietarit cu un soț / o nevastă.
    De ce și pentru cine să mai lupți?
    Plus că lupta ta chiar a fost obositoare.
    Ar merge o ciorbă acum...
    :))))
    Pentru cine a uitat, înainte de căsătorie, "se aranja" pentru a arăta bine din 3 motive :
    1 ) era îndrăgostit și dorea să impresioneze partenerul
    2) exista concurenta și trebuia să ții pasul cu ea
    3) nu exista actul de proprietate care "cimenta" relația. La propriu :))

    Rețineți punctul 1.
    Este punctul vital și definitoriu pentru o relație.
    Renunțați la nevastă și la soț și fiți îndrăgostiți.
    E drept că dacă tu vrei să gătești 15 ore pe zi e mai greu.
    Dacă nu te poți despărți de televizor, dacă ai senzația că partenerul tău va fi fericit văzând casa strălucind de curățenia realizată după alte 15 ore de muncă.
    Totul ca atunci când vine el, să îi spui acru că ești obosită...
    Să știți că un pat nefăcut poate fi îmbietor pentru o partidă de sex nebun (rog ipocriții, infatuatii și abstinentii să se abțină de la comentarii, îndrăgostiții fac sex nebun, ok ?).
    Să știți că un sandwich bun economisește o groază de timp, iar cu timpul economisit poți, ghici ghicitoarea mea, exact, să te aranjezi pentru tine și să fii atrăgătoare pentru el...
    Mâncarea, curățenia or fi bune și ele dar atât cât nu vă scot din povestea voastră de dragoste.
    Copii iți mănâncă energia, e adevărat, dar ține de tine ca la sfârșitul zilei să te liniștești 5 minute, după care să te duci la el și să îl săruți.
    Cine știe, dacă e norocos, poate să îl și .... ( rog din nou ipocriții să se abțină ).
    Dar în esență, contează foarte mult să îl săruți...
    Mirosind a flori de măr!

    Acum 2 ani i-am spus iubitei mele să renunțe la titulatura de nevastă și să se îndrăgostească din nou de mine.
    Atât de tare încât sa-mi fie pe viață iubită și eu ei iubit.
    Până când moartea ne va despărți...
    Nu a fost ușor dar ceea ce trăiesc acum e un vis.

    Când o să am timp va voi scrie cum să înțelegeți că nu toți bărbații sunt niște porci.

    Dar acum trebuie să incalec pe o sa,
    Și sa-mi sărut în somn iubita. ..

    O zi bună tuturor!
    PS: scuza cu timpul e cea mai patetică din toate.
    Citiți "Avem timp" de Octavian Paler și o să înțelegeți.
    În plus aveți de față un îndrăgostit ce este printre altele poet, soț, tată, corporatist, angajator, activist, ecologist, triatlonist, maratonist și lista poate continua.
    Deci avem timp,
    Să mirosim a flori de măr,
    De dragul unei cafele,
    Cu gust de iubire începută acum foarte mulți ani,
    Pe când floarea de măr,
    Se iubea în secret cu o frunză de păr. ..

    RăspundețiȘtergere
  27. Este important sa ma aranjez si sa fiu frumoasa si ingrijita in orice moment(aproape) pentru a imprima aceasta gandire si "fel de a fi" si fetei mele. Ce vezi la parinti, asa te comporti ca adult.

    RăspundețiȘtergere
  28. Sunt de acord cu dumneavoastra, ca o femeie trebuie sa arate ca o femeie, insa pana la un anumit punct. Degeaba esti 100% doamna/domnisoara ca aspect, daca iti lipsesc manierele (gen, pe strada te scobesti in nas), caracterul ( tata mi-a povestit odata ca a vazut in tinerete pe autobuz o domnisoara frumoasa foc, eleganta si pusa la punct pana la cel mai mic detaliu, insa cand a auzit ce vocabular ” elevat” are, i s-a facut sila) , valori morale (respectul, felul cum ii tratezi pe oamenii din jurul tau, cat valoareaza cuvantul tau etc. ) si altele. Spun asta din perspectiva mea ca domnisoare(adolescenta), care la varsta mea nu ma machiez strident ca alte fete de varsta mea,fiindca caut sa-mi arat naturaletea si frumusetea interioara, care nu cauta sa impresioneze prin fusta minuscula si decolteul adanc. Am colege de clasa care sunt bine puse la punct din punctul de vedere al vestimentatiei etc. , dar care injura mai rau ca barbatii si beau mai rau ca un rus. Nu am fost niciodata de bani gata si ma aranjez cat de bine pot, ( igiena nu o neglijez,nu vreau sa se interpreteze asta) dar am asa o ciuda pe fetele acestea care au posibilitati mai bune ca mine sa isi cumpere doar haine la moda, sa-si comande chestii in fiecare luna de la Avon,dar caracterul lasa mult de dorit. Decat sa am multi bani si sa imi permit doar haine la moda si machiaje scumpe, dar buna educatie si valorile morale sa imi lipseasca, prefer sa fiu in continuare o fata simpla, cu haine nu neaparat la moda, dar curate si calcate, si cu un machiaj discret, chiar daca nu sunt vazuta chiar o lady in comparatie cu celelalte ” domnisoare” , care de fapt doar imita acest concept.

    RăspundețiȘtergere
  29. "O parte din mediul rural"?!?!
    Dar "o parte din mediul urban"???!?!
    N-am inteles aceasta afirmatie, sincer si chiar nu cred ca isi avea locul. Sunt multe femei care nu se aranjeaza din lipsa ( de timp, de fonduri, etc.) si iti garantez ca le gasesti atat la tara cat si la oras. Observ ca inca a ramas intiparita ideea ca taranii sunt asa si pe dincolo si mi se pare o jignire, pentru ca sunt oameni la tara care nici nu se compara cu cei de la oras, din foarte multe puncte de vedere. Crede-ma ca stiu mult mai multi oraseni care au probleme atat cu igiena, cat si cu vocabularul. Pana la urma fiecare se aranjeaza cand si cat considera, nu cred ca are nimeni nevoie de o predica despre asta. Dintre toate postarile pe care le-ai facut, asta chiar mi se pare deranjanta si uneori chiar nu inteleg de ce creezi anumite texte care nu exprima decat niste acuze la un mod general despre cum ar trebui altii sa fie si sa se comporte. Unde sunt textele acelea minunate pe care imi facea placere sa le citesc, unde sunt creatiile din care chiar aveam ce invata?

    Cu respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce nu e minunat textul asta?pentru ca incearca sa le invete pe cele care au uitat sa se ingrijeasca?ati vrea toti sa scrie laude si prostii?

      Ștergere
    2. Stimate Anonim, am spus eu ca acest text nu este minunat? Mi-am exprimat pur si simplu un punct de vedere ( cu care poti fi de acord sau nu). Textul de fata nu cred ca incearca sa invete pe nimeni nimic, daca dvs asta ati inteles este problema dvs. Domnisoara Irina isi exprima in scris cateva idei pe baza unui anumit subiect si sunt convinsa ca nu incearca sa faca pe lupul moralist. Sigura parte care pe mine personal m-a deranjat a fost afirmatia pe care am mentionat-o in comentariul anterior. In rest, liniste si pace! O admir pe Irina si ii citesc cartile si postarile cu interes, iertati-ma va rog daca nu pot fi intotdeauna 100% de acord cu ceea ce gandeste (sau scrie in cazul de fata) un om.

      Ștergere
  30. E ora 1:30.. Mi-am alocat cateva momente sa revin pe site-ul dvs... Din cauza stresului, am insomnii severe.
    Citind atatea comentarii, imi dau seama ca valorile mele, ca om, difera mult de ale altora..

    O femeie poate fi frumoasa si mirosind ,,a tocanita", daca sotul o ia in brate cand vine de la munca flamand, si de foame si de dragostea ei, iar in casa miroase imbietor, poate fi frumoasa in ochii partenerului chiar si epilandu-se, pentru ca apoi el stie ca-i va mangaia pielea fina, sotul meu mereu zambeste cand ma gaseste in astfel de ipostaze, desi nu atat de dese ca inainte de copil, se ofera sa ma si ajute pentru ca stie si el ca, din cauza fie a banilor, fie a programului lui sau a altor probleme, nu pot ajunge la salon pe cat de des mi-as dori, si pentru ca DA, bravo domnului care a scris mai sus, ii place sa-mi simta pielea fina cand tragem un sex nebun, in scurtele momente in care ne lasa copilul sa ne tihneasca..
    .. poate fi frumoasa si imbujorata si transpirata dupa o ora de sport sau de aspirat in casa, ciufulita dupa un somn agitat, cu vopsea in par sau masti pe fata, de rade si copilul.. si-ti spune ,,Crina Tigrina"
    Important e sa te simti frumos in suflet si cei de langa tine sa te perceapa ca fiind frumoasa.
    Am vazut femei, cu bani, cu timp, machiate, aranjate, parfumate, cu maniuchiura perfecta, care atunci cand au deschis gura sa vorbeasca au inceput cu barfe, jigniri, comentarii la adresa altora, discutii despre subiecte de nimic, precum Bianca D., ce si-au mai cumparat din Mall, ce-a mai facut X si Y.., cam ca si acest subiect mult controversat!
    Asta nu te face o femeie frumoasa.. pentru ca iti scoate la suprafata uratenia sufletului, cand judeci, stigmatizezi si arunci in oameni cuvinte, fara sa te gandesti cat pot ele rani.. parca revad documentarele despre baile de acid din lagarele naziste si imi simt sufletul ,,evreu"! (si nu sint de religie iudaica)
    Una e sa fii cocheta, alta curat si ingrijit imbracata cu sau fara prea multe ,,accesorii" gen machiaj si manichiura, alta sa puti a nespalat!
    Despre ce vorbim aici? Hai sa bagam in lagare de exterminare pe cei/cele care nu sunt ca noi, care nu ,,corespund" etichetei noastre de om frumos, ,,care miros a tocanita", ca ne provoaca greata... pentru ca, mai nou, sintem in trend.. raw-vegani..
    Cat timp, atunci cand ma uit in oglinda, ma vad un om frumos, chiar daca mi se vad ridurile si cearcanele, pe care ascunse sub machiaje mi se par mult mai evidente si prefer sa nu ma mai machiez atat de mult, am sa-mi invat copilul ca NU in trusa de machiaj, ,,pictandu-se la ochi" cum spune chiar fetita mea, NU in parfumuri scumpe, NU in unghiile pe care si le coloreaza cu toate cariocile, pentru ca asa vin alte fetite la gradinita, NU in zorzoane si bijuterii sta frumusetea, ci in sufletul omului!
    Si cred ca acesta va fi ultimul meu comentariu, prefer, dupa ce mi-am facut ,,un minimum de igiena" cum spuneati doamna Irina, sa ,,ma respect" in maniera in care scria J. Austen, citind o carte, ,,my idea of a good company".
    Semneaza femeia si mama ,,zugrav"..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cata frustrare si rautate in comentariu dvs doamna.....nu ati inteles ce a vrut irina sa spuna.ati citit superficial.

      Ștergere
    2. Draga,mi se pare penibil sa te epileze sotul sau un barbat.da,as accepta asa ceva daca as fi bolnava sau daca ar fi o situatie speciala, dar altfel mi se pare sub demnitatea unei femei sa o epileze sotul sau sa o spele!!!inteleg ideea de familie dar exista o limita,!

      Ștergere
    3. iar Irina tocmai asta a si spus ca poti irosi a tocanita cand gatesti,dar nu cand te duci in pat langa el.daca tu te simti frumoasa transpirata dupa munca si dupa sport si mirosind a tocanita,ai o mare problema.

      Ștergere
  31. Tot in aceeasi categorie cred ca intra si femeile care dupa casatorie si /sau sarcina se fac vazand cu ochii niste "elefanti"...ca deh, au o scuza. Nu, doamnelor...va place mancarea mai mult decat propria persoana. Si da, chiar sunt in masura sa va critic. Sunt o mamica de 27 de ani. In timpul sarcinii m.am ingrasat 32 kg iar in 5 luni dupa nastere eram "ca noua " si poate acum ma simt mai frumoasa decat in adolescenta. Deci se poate. Cred ca totul tine de bunul simt al fiecarei FEMEI

    RăspundețiȘtergere
  32. Si cred ca intre un barbat si o femeie neingrjita(din toate punctele de vedere) nu mai poate fi vorba de dragoste...poate doar resemnare din partea acestuia

    RăspundețiȘtergere
  33. ....sotii se satura doamna de neveste mirosind a tocanita. Si de mirosul de ceara din casa si de bazaitul electric al epilatorului, ca sa nu zic a masinii de tuns iarba ca na....ati declarat ca va epilati rar. De aia e plin internetul de barbarti care stau pe site-uri porno, de aia prostituatele au cautare- chiar si cele mai urate dintre ele - ca SOTII s-au saturat de neveste care sunt doar neveste si cred ca daca le-au turnat un plod sau doi si-au asigurat un prost pe viata. De aia judecatoriile sunt pline de divorturi. Din cauza celor care uita sa fie femei aleg sa fie o masina de facut paine si plozi.
    Poate fi sexy uneori sa fii imbujorata si tranpirata, da cand ai sub brat tufa de venetia, imi cer scuze da nu cred ca ar fi vreun barbat care sa vrea sa faca ceva cu tine. Poate doar sa te invite politicos la baie. Nu iti cere nimeni sa iti faci unghiile, taie-le doamna si da-le o forma cu forfecuta daca stii, daca nu cu pila de unghii. Operatiunea se poate face si cand stai pe wc.
    M-am saturat de femei care isi cauta scuze sa fie orice altceva decat femei, dar la final, cand afla ca nenorocitul nu le mai doreste, nu le mai observa si indrazneste sa aiba si amanta se duc la avocat aruncand cu de toate in el ca a indraznit sa vrea langa el o femeie ingrijita, mirosind frumos, eleganta.

    RăspundețiȘtergere
  34. Foarte adevarat, trebuie sa fim femei in adevaratul sens al cuvantului pentru ca suntem niste doamne in societate, gospodine...si putem fi ceea ce vrem noi, sa fim niste luptatoare frumoasa si ingrijite :). Te pup, Irina si te stimez.

    RăspundețiȘtergere