Un loc al meu



"Cred că fiecare om ar trebui să găsească un loc sub soare, unde să se refugieze ori de câte ori are nevoie să se regăsească pe sine. Un loc departe de zgomote, de aglomerație și de energia negativă. Un loc departe de răutăți, de urât și de ispite. Un loc în care să poată fi aproape de Dumnezeu, căruia să-I lase grijile în seamă. Un loc în care să se simtă aproape de oameni dragi care au plecat din lumea aceasta. Un loc unde să își ceară iertare, să ierte, să plângă, să se roage și să viseze. Un loc unde să își regăsească pacea sufletească, echilibrul, încrederea și forța. Un loc frumos, care să amintească de frumusețea și de valoarea vieții.
Acest loc al meu, se află în natură, la Plaiul Foii, pe o bucățică foarte mică din acest imens pământ. Nu știu de ce am ales acel loc, sau dacă nu cumva el m-a ales pe mine. Dar cu siguranță mă voi duce foarte des acolo, voi sta întinsă pe iarbă, contemplând cerul și vorbind singură. Și probabil că numai eu voi ști că, de fapt, nu vorbesc singură..." Fragment din cartea Fluturi


Uneori am mare nevoie să fiu doar eu cu mine. Și fug în acest loc al meu. E la fel de frumos în fiecare anotimp. E atâta pace și atâta frumusețe acolo, încât uit de toate. Acolo, netulburată de cineva, port mereu o discuție cu mine însămi și iau decizii. 
Îmi place să cred că las acolo toate supărările, toate grijile și toate temerile și că plec cu sufletul ușor. De fapt, așa simt. Dumnezeu știe ce face cu ele. Eu mă întorc acasă ca nouă! :)  

V-am promis poze de la Plaiul Foii: 










9 comentarii

  1. Cand apare cartea? Sunt nerabdatoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am un loc numai al meu... Si al lui Charlie, catelul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta este In Romania? Splendid! ( Daca nici comentariul asta nu-l aprobi...nici nu ma supar)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domn, vă asigur că aprob toate comentariile (excepție fac doar cele cu insulte și trivialități), dar nu e cazul dumneavoastră. Dacă ați lăsat comentariul la pagina Fluturi, acolo sunt foarte multe și trebuie să treceți câteva pagini să găsiți și comentariul dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru cele împărtășite și pentru că mă citiți! Gânduri bune cu drag!

      Ștergere
  4. Am fost in acel colt de rai...E intr-adevar un loc unic,de o frumusete rara..un loc unde poti medita...unde linistea si pacea sufleteasca te patrund...esti mai aproape deCREATORUL. acestui univers!Numai ganduri bune si sanatate iti doresc,Irina draga!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este foarte indicat sa avem fiecare un loc al nostru in care ne regasim si ne incarcam de bine si frumos. Pentru mine este zona cazanelor Dunarii, Dubova-Eselnita, un loc desprins din Rai

    Laura

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunteti o fata tare de treaba. Poate pe undeva v-am judecat gresit. In clasa sociala din care fac parte, melancolicii si visatorii nu prea Isi au locul, dar dumneavoastra nu sunteti asa ceva. Un singur lucru v-as ruga pe viitor: sa nu ma mai faceti domn si nici stimat. Va multumesc pentru Intelegere! Eu ,,muncitorul"... stiti dumneavoastrta care. Sarut mana doamna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Superb,vreau sa descarc fotografiile,doar pt coperta mea de Facebook.Se poate? Nu stiu cum...Avem o tara minunata,de ce sa nu o vada toti?Esti o norocoasa,ca te-ai nascut într-un colt de rai!Astept vol.3 Fluturi...te Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Este si unul dintre locurile mele preferate, este superb si te incarca cu energie pozitiva. Am fost de foarte multe ori acolo in 9ani si tot timpul admir la fel de mult peisajele si ma minunez de ce a putut crea natura... Superb!!!

    RăspundețiȘtergere