Stingând lumina altuia nu vei străluci mai tare


Irina Binder

"Omul rău seamănă cu cărbunele: dacă nu te arde, te murdărește." - Anacharsis

Din când în când mai primesc câte un link de la voi către bloguri unde cartea mea, de fapt, mai mult eu sunt criticată şi insultată. Nu îmi mai trimiteţi aşa ceva. Nu citesc mizeriile mințior insalubre. N-am nici timp, nici chef și nici nu mă interesează ce spun niște oarecare despre mine. Dacă aş pierde timp citind prostiile unora mi-aş face o mare nedreptate mie, dar şi cărţilor bune pe care nu găsesc timp să le citesc. 
Nu mă interesează absolut deloc ce spun unii, cu atât mai mult cu cât aceştia n-au nicio însemnătate în viața mea și sunt persoane de o calitate îndoielnică. Pentru că un om de calitate și demn de băgat în seamă nu decade la acte grosolane și nu-și expune părerle negative folosind insulte, minciuni și limbaj trivial. Ştiţi cum ies eu din locuri din astea unde se comentează aiurea? Ca dintr-o crâşmă infectă, plină cu beţivi. Ar fi dezonorant pentru mine să frecventez asemenea locuri.

Ştiu foarte bine cine sunt cei care mă duşmănesc şi ştiu şi de ce… şi în niciun caz nu mă duşmănesc pentru că le-aş fi făcut vreodată vreun rău sau pentru că nu le place cartea mea. Iar dacă mă duşmănesc doar pentru că nu le place cartea… e grav de tot. Ar trebui internaţi la nebuni. De fapt, ar trebui internaţi oricum, pentru că sunt bolnavi. Obsesia şi ura lor faţă de persoana mea e patologică. Atlfel, n-ar dedica atâta timp și energie să comenteze agresiv, abuziv şi compulsiv peste tot pe unde apucă, fără epuizare, ca să mă denigreze pe mine sau  să-mi denigreze cartea. 
 
Ei se cred atât de deştepţi, încât îşi imaginează ca pot influenţa şi manipula lumea… desigur, vor găsi 3-4 proşti din elita firavă a societăţii care să-i creadă şi care să îi susţină, dar oamenii care au discernământ nu se uită în gura ăstora şi văd foarte bine intenţiile lor ascunse. Spiritul de ţaţă îi trădează… le trădează gusturile pentru can-can demne de persoane lipsite de cultură, de stimă de sine și de valori morale. Trebuie să fii debil mintal să nu realizezi că un om care lasă pagini întregi de comentarii (aceleaşi peste tot, cu copy+paste) este obsedat şi are un scop mârşav. Trebuie să fii prost să nu deosebești o părere negativă argumentată civilizat, de un război furibund împotriva unei persoane. E de ajuns să nu îți placă o carte încât să urăști autorul și să nu mai poți trăi pe aceeași planetă cu el? 

Mă întreb: dacă aceşti pseudointeligenți sunt atât de citiţi, de ce nu discută şi despre alte cărţi citite? Şi despre alţi autori? Oare au citit doar cartea mea, de simt nevoia să vorbească numai despre ea? 😂
Ambiţiile acestor comentaci sunt la fel de mici ca sufletele lor. Ei nu sunt diferiţi cu nimic de personajele dubioase, inculte şi nedemne pe care le vedeţi bălăcărindu-se pe la televizor. Diferenţa este că unii dintre ei rămân anonimi, fiindcă aşa se simt în siguranţă… 

Vă daţi seama ce hal de om trebuie să fie cineva care în viaţa de zi cu zi şi în faţa oamenilor care îl cunosc mimează bunătatea, normalitatea şi educaţia, iar ascuns după un monitor este un monstru care face rău? 

Alţii n-au nici măcar respect de sine, nu le pasă de imaginea lor în faţa lumii şi se arată în toată nemernicia lor, cu ura şi înverşunarea faţă de ceea ce dezaprobă.
Au ajuns atât de rău, încât să scornească tot felul de minciuni despre mine, să spună că eu ameninţ cititorii care îmi critică cartea… sau că scrierile mele sunt copiate şi plagiate de la alţii. 😂 De ce nu vine măcar unul dintre idioţii care debitează asemenea inepţii să aducă cel puțin o dovadă că am copiat o frază de la cineva? Să îmi arate cineva măcar o frază copiată, plagiată sau inspirată! Am și spus pe paginile mele de facebook (și eu nu sunt citită de 3 persoane, am postări cu impact de peste un milion de persoane!, mă citește presa și multe persoane publice), că ofer 10.000 de lei oricui îmi aduce măcar o frază scrisă de mine care să fie copiată de la altcineva. Și nu mă joc, sunt un om de cuvânt. Dar tăcere. N-au ce să arate, pentru că niciodată nu m-aș degrada în halul ăla încât să fur, să defilez cu ceva ce nu îmi aparține și nu mă reprezintă. Eu nu subestimez lumea și nu îmi bat joc. N-aș face nimic care ar putea să îmi păteze onoarea și să mă facă să îmi pierd credibilitatea în fața lumii. Ambițiile mele nu sunt atât de mărunte! Iar comentacii știu toate astea, dar în lipsă de argumente împotriva mea, au născocit tot felul de aberații. Nu m-aș mira nici dacă ar spune mâine că sunt Hitler reîncarnat. 😂 Știu deja de la persoane publice ce zvonuri sunt în stare să fabrice demontatorii. A se observa cuvântul: demontatorii... 😀

Pe lângă aberațiile pe care le-au spus despre mine, m-au hărţuit cu comentarii pe blog (sute, că oamenii care nu fac nimic, au timp mult), m-au ameninţat cu moartea, am ajuns pe la poliţie şi pe la avocaţi... Aş fi putut să mă apar legal, dar sunt deja puşcăriile pline, iar unii au făcut deja puşcărie (ştim noi cine și de ce...). Desigur, dacă se va atenta la drepturile mele şi la siguranța mea, mă voi apăra, dar cât timp doar latră aiurea, le las să aibă măcar această plăcere maladivă... să mânce și gura lor ceva. Păcat că nu mănâncă ceva bun.  
 
Că n-au scrupule şi mint cu neruşinare, am înţeles. Ei se zbat să convingă lumea şi, cu cât aduc argumente mai multe şi comentează sub mai multe nume, cu atât par mai credibili. Ceea ce nu ştiu ei, este că am aflat de la anumiţi admini de site-uri că o anumită persoană a comentat cu mai multe nume în acelaşi loc, dar de pe acelaşi IP... mă rog, nu intrăm în amănunte. Vorbim de o boală psihică gravă de tot. De comportament bipolar. 
Aș putea să-i demasc... dar eu sunt responsabilă și nici nu sunt un om răzbunător. Ar fi ca și cum aș lovi un om aflat deja la pământ. Pentru că asemenea oameni sunt la pământ. Unora le-aș face mult rău dacă i-aș demasca... le-aș strica reputația la locul de muncă și poate purtarea lor ar avea și alte consecințe mai grave... Iar altora le-aș face un mare bine făcându-le reclamă (ar vrea ei!) 😀 M-au tot provocat, doar mă fac să-mi ies din minți și iese un scandal cu care ei să se poată afirma. Dream on!  

Cel mai trist a fost să aflu că aceşti comentaci n-au nimic bun şi uman în ei, că sunt cu adevărat nişte monştri odioşi, pentru că nu s-au mulţumit să mă atace pe mine sau cartea mea, ci mi-au atacat familia, oamenii dragi și cititorii. Ca să vă faceţi o idee despre calitatea umană a acestor comentaci o să vă spun cam cum decurg anumite discuţii dintre ei, pe facebook. De exemplu, făceau batjocură pe seama unui text de-al meu în care scriam că dacă ar mai trăi tatăl meu, i-aş săruta mâinile cu care m-a crescut, iar una dintre aceste persoane a scris aşa: “Haha, eu cred că dacă ar mai trăi tacsu asta i-ar face şi o felaţie”. !!! Îmi cer scuze pentru acest cuvânt vulgar... O altă persoană a spus că ar trebui să fiu ucisă și îngropată pe un deal ca să se roage fanaticii la mormântul meu ca la mormântul lui Arsenie Boca. Trebuie să spun mai mult de atât? Cred că ajunge ca să descrie nişte demenți.  
Acestora să le acord eu atenţie?! Să îmi pese mie ce spun nişte nebuni din ăştia? Să fim serioşi... Nici măcar milă nu simt pentru ei. Repulsie şi atât. De aceea stau cât mai departe şi nu vreau să am acces nici măcar la un cuvânt de-al lor, pentru că fiecare cuvânt de-al lor e mizerie. Nu știu cum de încape atâta mizerie și urât în ei.
Pot să spună ce vor. Prin tot ceea ce fac, vorbesc despre ei, nu despre mine. 
Fiecare face ce poate, ceea ce-l împlineşte, ceea ce-l defineşte. Unii îşi irosesc viaţa făcând nemernicii, iar alţii se bucură de viaţă, de familia lor, de prieteni. Pe unii îi bucură să facă rău, pe alţii îi bucură să facă bine. Unii stau ascunşi după monitoare şi fac lucruri urâte, iar alţii merg la familii nevoiaşe să ajute, în orfelinate, în spitale de copii (să le citească poveşti), la bătrâni neputincioşi să le spele un geam, să le ducă un iaurt, să le ducă medicamente…

Aşa cum am mai spus, fiecare are viaţa pe care o merită. Îmi pare rău pentru aceste suflete mutilate. Cine ştie, poate într-o zi îşi vor găsi pacea, poate vor avea pe cine iubi şi îşi vor schimba preocupările… sau poate nu. Poate că asta e menirea lor - să fie partea rea și urâtă a lumii, poate că sunt într-adevăr atât de mărunţi încât nu pot avea ambiţii mai mari decât mărunţişurile pentru care decad atât de mult.
Mi-am asumat că nu voi fi plăcută de toată lumea, chiar dacă nu am crezut că voi fi ținta demenților. Dar succesul vine la pachet cu tot felul de surprize. Aș fi proastă să mă intereseze 3-4 demontatori, în loc să mă bucur de sutele de mii de oameni (și ce oameni!) care mă apreciază.  
Așadar, nu îmi mai atrageţi atenţia asupra comentacilor răi. E plină lumea de oameni de proastă calitate… Așa cum nu mă uit la TV la emisiuni de proastă factură și cu personaje respingătoare care dau un exemplu prost, la fel nu mă interesează nici prostiile care abundă pe net. Prefer să îmi folosesc timpul în mod util și frumos și să-mi îndrept atenţia către oamenii care merită, care mă inspiră să fiu un om mai bun, de la care am de învăţat, care să mă ajute să evoluez…

De 5 ani de când scriu nu m-ați văzut implicată în scandaluri și în conflicte și nici n-o să mă vedeți vreodată, oricât mă vor provoca unii. Mă respect prea mult, îmi respect condiția și îmi respect familia, prietenii și cititorii, de aceea nu am să decad la prostii. 

Mai rău decât să fii bârfit este să fii nebăgat în seamă și anonim.
Aparent, cel bârfit și detestat este o victimă... în realitate, victime sunt cei care-l discută și care-și otrăvesc sufletele cu ură. Sunt victimele propriilor lor slăbiciuni.

Cu cât latră mai mult comentacii, cu atât mai mult îmi confirmă că mă invidiază, că se simt inferiori şi că sunt disperaţi să mă aducă la nivelul lor sau să mă îngroape. N-au nicio şansă.
Un proverb mexican spune aşa: “Au încercat să ne îngroape, dar nu au ştiut că suntem seminţe.”   



42 de comentarii

  1. Draga Irina si eu am vazut comentariul de care zici si altele urate. Initial am vrut sa intervin, apoi mi-am dat seama ca nu are sens,ca niste oameni care fac asa ceva nu vor intelege nimic.Bine faci ca nu ii bagi in seama,asta ii oftica si mai mult.
    Noi te iubim si te respectam pentru ceea ce esti si daruiesti!Restul sa vorbeasca aiurea, asta e treaba lumii. Te pup.Codruta

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, mai sunt si aia care nici nu ti-au citit cartea dar te urasc pentru ca ai succes. Stii la cine ma refer? La "scriitorul" ala arogant pe care l-ai ajutat si l-ai promovat si care te-a atacat apoi si zicea tampenii despre tine. Ziceai ca e posedat ca nu se mai oprea. Ala ti-a facut cica o recenzie la carte dar se vede ca n-a citit cartea deloc! A luat pareri ale unor prosti de pe net si pac recenzia!!!:))Eu am citit ce scrie nebunul ala si iti pot arata cum se inspira din altii, scriitori rusi si preoti care au scris carti. Vai si amar de capul lui....:)))
    Iar cei care scriu pe bloguri despre tine vor doar sa isi faca reclama pe spinarea ta....iarta-i si tu ca nu pot sa se afirme decat pe spatele unui nume de succes! :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aș putea scrie o carte, un tratat psihologic despre cei care au defilat cu prietenie, care s-au erijat în oameni binevoitori până i-am ajutat, apoi mi-au dat în cap. Persoana de care spui și-a dat singură cu firma în cap... cu atitudinea aia și-a pierdut toată credibilitatea și respectul lumii. Dar, fiecare e responsabil de ceea ce face. Păcat că nu realizăm că fiecare rău făcut cuiva, ne aduce nouă cele mai mari deservicii. ;)

      Ștergere
  3. Daca invidia si rautatea ar fi boala ....am ramane cam putini 😄....da buni 😄 Iar cand esti iubita si apreciata de asa multi ...3-4 "indivizi " ...ce pot face? .sa arate doar de ce sunt in stare . vorba aia : "degeaba esti prost daca tii cura inchisa ...nu stie nimeni ..".trebuie sa clacsonezi sa vada lumea. In rest ...multe ganduri bune si astept cu nerabdare Insomnii ...i o s-o citesc pana se uzeaza ...sa moara de ciuda 😄 pup 😘

    RăspundețiȘtergere
  4. buna Irina...stii proverbul ,,canii latra,ursul merge,,...tot respectul pt tot ceea ce faci...eu nu am avut curajul sa pun pe net o poezie din cate am scrise...te respect pt toata bunatatea ta.acum 3 luni am citit pt prima data cartile tale,stiam de ele,citeam fraze pe net...am imprumtat cartile si le-am citit...si chiar daca le-am citit,am reusit sa mii le cumpar si eu acum 2 saptamani...si o sa le recitesc de cate ori simt nevoia...felicitari Irina!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Irina, ti -am trimis într-un mesaj pe Facebook - Irina Binder un mic cadou, as vrea sa stiu daca l-ai primit? te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubita....lasă-i să piară pe limba lor...te îmbrățișez. Cerasela.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe lângă ca te iubesc, sa stii ca te si apreciez pe măsura! Esti impecabila si sper sa nu iti mai pese niciodată de comentariile răutăcioase! Ce dovada iti mai trebuie când Fluturi e cea mai citită carte? Am văzut unele persoane care nu vroiau sa citească cartea asta si o desconsiderau doar pentru ca e un roman superb de dragoste si pentru ca erau frustrați ca ei nu au trăit astfel de experiențe. Sunt o groaza de răutăcioși, iar tu esti o persoana foarte invidiata, din cauza asta reacționează așa, nu suporta sa iti vadă succesul. Dar te rog eu, sa fii mereu așa de încrezătoare si sigura pe tine! Esti minunata exact așa cum esti. Ai oameni care te super iubesc aproape, da-i la o parte pe nesimtitii care tot judeca. Tu ai realizat multe, Irina. Iti doResc numai bine, fata buna! Te iubim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Irina, eu i-as demasca!!!!!Sa vada familia lor,mai ales copiii ce hal de parinti au!Si sa vada parintii lor ce ratati de copii au.As intra in pamint sa vad ca fiica mea face asemenea lucruri.Nu-ti place de un om,vezi-ti de treaba ta,dar nu incerca sa ii faci rau.Astia sunt foarte periculosi,cei care ataca asa cu cuvinte sunt capabili sa faca omor in viata reala.Vai de capul lor.Poate ar trebui sa ii porti prin procese si sa le ceri despagubiri.Si sa arati lumii cine sunt astia,mai ales nemernica aia de Corina care a mincat la masa ta si pe care ai invatat-o sa se imbrace,pe care ai tratat-o omeneste si ea s-a apucat sa vorbeasca prostii.Eu i-as pune si numele si poza daca o maninca undeva sa se afirme in public!As povesti tuturor ce hal de mama este,cum isi insela sotul cu seful ei,ce panarama de om este.Sunt mai drastica decit tine si cind ma calca cineva pe bec nu mai sunt doamna.Cu prostii nu poti fi doamna!Ma mir ca mai poti indura atitea rautati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este gresit sa fim buni ...Este gresit sa fim buni cu cine nu merita...D-zeu nu ne da niciodata mai mult decat putem sa ducem.. Daca ne-am cobora la mintea lor nu am fi cu nimik mai buni decat ei.

      Ștergere
    2. La un moment dat, dacă voi fi nevoită, voi face și asta...
      Până atunci, vă rog nu mai dați nume aici... să-i protejăm totuși. :)

      Ștergere
    3. De ce sa-i protejam ?Fiecare primeste roadele sale din samanta plantata.:)

      Ștergere
    4. Chiar asa, de ce sa-i protejam? Daca ei nu se gandesc ce spun pe net, n-au decat sa sufere. Eu as scrie cu nume si cu poza si cu tot...ce m-as bucura sa o vad pe gretoasa aia de Corina L... sa spui tot ce stii despre ea ca sa nu mai aiba nasul pe sus.
      In locul tau faceam cum au facut alte vedete care au dat in judecata si au cerut daune morale!!!Astia ar trebui pusi la plata sa se linisteasca. Si cu banii aia sa ajuti o casa de copii!

      Ștergere
  9. Draga mea Irina,te-am admirat la inceput,chiar esti o fata talentata,nu am de ce sa mint,scrii bine,te pricepi si iti traiesti viata frumos,insa am o nelamurire..de ce sari la gatul celor care te ataca? :) Si de ce in carte te descrii atat de frumoasa,daca tu spui ca esti modesta? Mici intrebari care isi cauta raspunsul,asta desigur,daca ai curajul necesar sa le abordezi,o sa fac un print-screen sa le arat tuturor ca tu nu faci decat sa stergi mesajele 'mai putin frumoase",ca sa nu iti patezi tu imaginea,pacat..Tu chiar ai ceva de aratat lumii si mereu te-am respectat profund,iti citesc toate postarile si chiar m-ai facut sa imi recapat increderea in mine,daca vrei,te rog sa imi raspunzi la aceste doua mici intrebari,ti-as fi vesnic recunoscatoare.Multumesc mult,cu stima,Loredana!
    P.S - n,am spus ca esti urata,din contra,esti fenomenala,ai un chip angelic si un talent innascut! Cum ai spus tu ca iti zicea al tau tata "Doamna te nasti" :*. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Loredana,
      niciodată n-aș spune despre mine că sunt o frumoasă. Eu chiar sunt un om modest, care-și cunoaște lungul nasului. În carte am încercat să arăt cum mă percepeau anumite persoane, de multe ori mult mai frumoasă decât eram. În descrierea făcută prietenului imaginar am spus frumușică... Asta nu e lipsă de modestie.
      Sunt un om foarte conștient de calitățile și de defectele mele. Nu am fost o frumusețe răpitoare, nu sunt, am considerat mereu că nu sunt ieșită din comun, iar faptul că unii oameni m-au văzut mai frumoasă decât sunt nu m-a făcut să îmi iau lumea în cap.

      Te asigur că eu nu șterg mesajele mai puțin frumoase... șterg doar insultele, trivialitățile, lucrurile urâte și nedemne de a-mi întâmpina aici cititorii. Aici e un spațiu civilizat și curat, atâta tot.
      Mi se pare foarte deplasată "amenințarea" ta cu print-screen... dar amuzantă și infantilă. În fine. :)

      Simplul fapt că am scris o carte, nu mă obligă să mă justific, nici să suport nemernicii și obrăznicii... Nu sar la gâtul celor care mă atacă, am adus niște lămuriri pe care le datoram cititorilor mei care mă întreabă de ce nu reacționez și de ce nu mă apăr de atacurile furibunde ale nebunilor.

      Mă bucur dacă ți-a plăcut cartea și mai ales dacă ea a avut un impact pozitiv în viața ta. Îți mulțumesc că m-ai citit!
      Să fii fericită și iubită!

      Ștergere
    2. Eu nu i-as fi raspuns aceste obraznice....

      Ștergere
  10. Buna Irina
    am citit de curand fluturi , o carte minunata , captivanata ,emotionanata, felicitari pt darul de a scrie, felicitari si tatalui pentru educatia data. Daca parintii si ar educa asfel copii, cu simtul raspuderii, Romania ar arata altfel.

    Iti rasfoiesc si blogul , ai un dar minunat de a scrie si a transmite energie pozitiva. Astept o noua carte.



    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place felul in care scrii, imi place felul tau de a gandi. Eu te vad ca un fluture plin de culori, gingas, firav si plin de viata. Mie imi umpli viata cu tot ceea ce scrii. Esti minunata !Multumesc pentru faptul ca existi si ma bucur pentru faptul ca sunt contemporana cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Te apreciez si te stimez,Irina imi place cum gandesti si cum scri.Ma regasesc si eu in cele scrise de tine,duc o lupta colosala cu prostii care nu au scoala.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragă Andreea, îți mulțumesc! Gânduri bune cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Irina , as dori sa stiti ca pentru mine sunteti una dintre cele mai bune scriitoare din Romania . Cele doua volume scrise de dumneavoastra au devenit cartile mele preferate . Sunt sigura ca ori cine care ar citi cu adevarat aceaste volume si-ar da seama cat de minunate sunt . Doar oamenii lipsiti de bunul gust ar spune genul de aiureli despre dumneavoastra si aceste carti .

    RăspundețiȘtergere
  15. irina draga, te admir si-mi place tot ceea ce scrii. imi place ca desi esti foarte tanara, nu esti la fel ca acei multi tineri pe care-i cunsoc si sunt...ca turma...sunt lipsiti de scrupule, lipsisti de personalitate, au lipsa uriasa de bun simt si respect...sunt atat de goi marea majoritate a tinerilor din zilele noastre. tu...esti contrariul. Dumnezeu sa-ti dea sanatate si intotdeauna gandul cel bun! numai bine si multa-multa liniste si implinire sufleteasca-ti doresc. Delia.

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga doamna Irina,mi-am facut,in sfarsit,curaj sa va scriu cateva randuri! Probabil ca postarea nu este tocmai cea la care ar fi trebuit sa comentez,insa as vrea sa va transmit cateva ganduri...
    Am 17 ani. Prietena mea cea mai buna,cu care am o relatie de tipul Irina-Simona("Nu am avut niciodata secrete una fata de cealalta. Aveam incredere in ea,pentru ca nu m-a dezamagit niciodata. Mi-a fost alaturi in toate momentele mele bune sau rele,a plans cu mine si s-a bucurat alaturi de mine. Uneori aveam impresia ca traia prin mine,pentru ca o afecta tot ceea ce mi se intampla."),mi-a oferit cartile dumneavoastra.
    Am citit primul volum chiar in seara in care le-am primit,plangand si suferind in adevaratul sens al cuvantului in momentele grele descrise,dar si razand copios la pasajele atat de natural perezentate.
    Sunteti unul dintre exemplele mele,dintre eroii mei. Pe piedestal ramane,insa,tatal meu.
    Una dintre similitudinile intre noi a reiesit inca din primele pagini:iubirea nemarginita fata de tatii nostri. Pe mine,de asemenea,tatal meu ma creste singur inca de cand eu aveam 6 ani,renuntand la tot ceea ce il putea lega de exterior,interiorul fiind doar eu. Avem o relatie aparte,suntem extrem de apropiati,este sufletul si viata mea.
    Cel de-al doilea volum al cartii m-a impresionat deopotriva,facandu-ma sa simt fluturi,nu molii,tinandu-ma cu sufletul la gura. Sincera sa fiu,pe alocuri m-am gandit ca intamplarile sunt ireale,ca "este prea mult ca sa fie adevarat."
    Am simtit nevoia sa va scriu aceste randuri doar pentru a va spune ca va apreciez profund,ca sunteti un model demn de urmat! Probabil primiti astfel de mesaje zilnic,dar, cele scrise sunt cuvinte sincere,de respect,fata de un om minunat ce mi-a transmis prin cartile sale o emotie fantastica.
    Tin sa precizez faptul ca am obiceiul,atunci cand citesc ceva,sa subliniez replicile sau citatele preferate. Cartile dumneavoastra,care acum sunt ale mele,au aproape pe fiecare pagina sublinieri,ce vor fi notate in jurnalul pe care umreaza sa mi-l fac! De asemenea,tot dumneavoastra m-ati motivat si m-ati facut sa inteleg ca am nevoie sa spun(scriu,in acest caz),cuiva,absolut tot ce simt si gandesc,fara sa ma judece sau sa imi reproseze vreodata ceva. Poate eu voi fi singura care-si va reprosa ceva peste ani,cand voi reciti.
    Sper din inima sa imi cititi mesajul,iar daca nu,oricum ramaneti in sufletul meu,desi nu va cunosc si nu stiu daca voi avea vreodata onoarea! Sa va ajute Dumnezeu in toate,sunteti un om cu adevarat deosebit!

    RăspundețiȘtergere
  17. Irina am vazut si eu cine sunt aia care te critica. De exemplu una care ti-a scris asa "Proast-o mai bine invata sa scri" :))) Si o alta tanti care avea pe profilul privat o melodie cu Salam...
    Asadar, iarta-i! :))))))
    Te pup!
    GCT

    RăspundețiȘtergere
  18. M-am regasit in postarea ta... Stiu cum e sa fii criticat doar pentru ca insemni ceva si ai facut ceva cu viata ta. Stiu prea bine cum e sa fii laudat, cum e sa nu fii laudat, cum e ca oamenii sa te respecte si cum te simti cand auzi vorbe urate (pentru ca nimeni nu ti le spune in fata). Am trait atat momente cand eram undeva jos si nu credeam ca ma mai ridic vreodata, dar si momente cand eram bine, apreciata, multumita de situatie si de mine. Stii vorba aia: "Cand vulpea n-ajunge la struguri zice ca sunt acri." Am invatat ca si tine sa ignor, sa ma concentrez pe ce e important si bun in viata, pe ce imi face placere si imi bucura sufletul. Am invatat ca in loc sa imi omor timpul intrebandu-ma de ce si cum pot eu sa ma schimb ca sa fiu pe plac altora, sa ma accept si sa-mi vad de ale mele. Au fost momente cand m-am indoit de mine, ma intrebam daca chiar ei au dreptate. Timpul mi-a aratat si a scos la suprafata ca cei care aruncau cu gunoi erau doar persoane care nu puteau de fapt sa fie cum eram eu. Si de atunci sunt impenetrabila. Poate dura uneori, dar puternica. Iti doresc si tie sa fii mereu sigura pe tine si sa nu lasi pe nimeni niciodata sa te desconsidere. Tine minte ca tu valorezi mai mult decat niste vorbe aruncate in vant de catre niste oameni fara habar.

    RăspundețiȘtergere
  19. Esti un OM minunat,esti un OM sensibil care aduci frumusete in sufletele noastre!Reusesti prin ceeace scrii sa scoti din noi tot ce este mai bun....Rautatile???Nu lua in seama....Noi te iubim pt ceeace esti!

    RăspundețiȘtergere
  20. Irina,mii de multumiri,esti doctorul sufletelor care simt iubirea nu ura.multumesc pt.ca te "cunosc"

    RăspundețiȘtergere
  21. Femomenal!!!multumesc ca te am cunoscut!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bună seara, Irina! Deși am 14 ani și nu știu dacă sunt în stare să îți dau sfaturi, consider că nu trebuie să pui la suflet toate acele răutăți. Oricum, fii sigură că sunt mult mai multe persoane care te apreciază decât care nu te plac, poate chiar și cele care te insultă, aruncându-ți vorbe urâte doar din invidie. Eu una te apreciez foarte mult și ești un fel de idol pentru mine. Am un blog cu recenzii ale unor cărți. Dacă îți poți face puțin timp, m-aș bucura să citești recenzia pe care am făcut-o cărților tale: http://cartileroxanei.blogspot.ro/ O seară bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Roxana, am învățat multe chiar și de la adolescenți. :)
      Îți mulțumesc și te voi vizita pe blogul tău! Succes!

      Ștergere
  23. Draga Irina faci un lucru bun ca nu lasi sa te afecteze răutatea din jur. Dar in acelaşi timp trebuie sa intelegi si sa accepti ca nu trebuie sa placa tuturor cartea ta, si daca au fost recenzii sau comentarii negative, nu au fost din invidie sau răutate, pur si simplu oamenii si-au spus sincer părerea. Eu am aflat despre tine prin intermediul acestui blog pe care l-am descoperit întâmplător. Am citit absolut tot ce ai postat pe acest blog si am fost incantata de felul cum asterni pe foaie,gânduri, emotii, sentimente etc. Dar 90% din ce ai scris in acele cârti este o dezamăgire...eroina este practic o femeie usoara care se iubeste cu 4 barbati, multe cuvinte de mahala cum este acest "sictir". Păcat,cred ca puteai sa scri o carte buna, nu aceasta telenovela in 3 volume...si nici măcar ca telenovela nu este una buna. Daca aceste cârti au fost atât de citite se datorează faptului ca nivelul de educatie si cultura al populatiei este foarte scăzut. In sinea ta nu poti fi multumita de ce ai scris.In adolescenta urmăream multe telenovele, am scris 5 povesti de dragoste asa cum mi le imaginam eu atunci. Nu m-am gândit niciodata sa public asa ceva, pentru un scriitor este o rusine sa se afirme cu astfel de cârti...cu toate ca in cartile mele nu exista cuvinte de mahala, nici eroinele nu sunt femei usoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Dragă" Maria, da, accept că nu trebuie să placă tuturor cartea mea. Dar, dacă n-ai fi fost toantă, ai fi văzut în cartea mea mai mult decât că eroina se iubește cu 4 bărbați. Dacă n-ai fi avut predilecție pentru telenovele și nu ai fi citit ca tonții strict pentru acțiune, ai fi văzut în carte ceea ce era de văzut. Desigur, cartea poate fi interpretată în multe feluri, după capacitatea fiecăruia... Iar dacă un "hai sictir" definește calitatea unui om, atunci ok, cum spui tu. Pariez că tu ești o sfântă care ai iubit doar un bărbat și care nu ai folosit niciodată limbaj de mahala - o exagerare de a ta dacă spui că în carte sunt folosite expresii de mahala doar pentru acel "hai sictir". Ceea ce tu contești, de criticii adevărați a fost apreciat pentru originalitate, fiindcă în viața reală oamenii mai și înjură, în cazul în care tu trăiești într-un glob de cristal. Sper că tu ești o femeie cu greutate, nu ca eroina ușoară din cartea mea... :) și sunt curioasă dacă ți-ai publica tu povestea de viață, cum te-ar descrie alții?
      Dacă părerea ta despre eroină și despre mine era proastă cu adevărat, dacă ai fi considerat scrierile mele niște prostii, nu m-ai mai fi citit deloc, dar se pare că tu mă urmărești în continuare, altfel nu ai fi văzut postarea asta, nu? Așadar, de ce urmărești o femeie ușoară, care scrie telenovele cu limbaj de mahala? :)
      Și nu, cei care au criticat cartea nu și-au spus sincer părerea, ci au demontat-o cu rele intenții (ca tine), au mințit și au exagerat ca tine... și au făcut-o din invidie, răutate și prostie, fiindcă oamenii de calitate știu să critice civilizat și pertinent, nu devin înverșunați, nici înveninați și nu fac pshihoze doar pentru că nu le-a plăcut o carte. Eu nu mi-aș pierde nicio secundă să scriu aberațiile pe care le-ai scris tu doar ca să-i spun cuiva că nu-mi place... ori aș ajuta omul cu o părere argumentată și sinceră, ori mi-aș vedea de treabă și aș uita.
      Află că "scrii" se scrie cu 2 i, asta așa, dacă tot invoci nivelul de cultură scăzut al populației... se pare că te descrii pe tine, nicidecum pe cititorii mei.
      Numai bine și nu mai pierde timpul pe aici = varianta elegantă la "hai sictir".

      Ștergere
  24. Am reținut multe expresii din "Fluturi" pot reproduce citate ,am învățat atât de multe lucruri din cărțile tale dar efectiv eu nu am reținut ca "te-ai culcat cu patru barbati" scuzata-mi fie indolenta! Pot sa te rog sa nu-ti mai pierzi vremea cu matracucele astea?

    RăspundețiȘtergere