O seară în Paradis



Azi am fost drăguță. Și amabilă. Exagerat de amabilă și de drăguță. (Lăsați-mă cu modestia...)
Azi am lăsat toți domnii să intre în magazine, iar ei s-au bucurat așa de mult, încât s-au îmbulzit pe lângă mine, m-au îmbrâncit și numai că nu m-au călcat în picioare cât le-am ținut ușile deschise. Păi cum să nu fiu drăguță și să nu îi las? Știți ce iarnă și ce viscol e în Brașov? Abia așteptau dragii de ei să intre în magazine! Și apoi, nu e normal ca o femeie să le deschidă ușa domnilor? Poate așa au învățat și nevestele sau iubitele cu care erau cum ar trebui să se poarte. Că am văzut că ele știu să rămână în urma lor (ca niște sclave sau bodyguarzi) și să îi lase să intre primii... ca la restaurant.
Am fost drăguță și cu tanti care mi-a luat din coș bananele deja cântărite, De ce sunteți răi? :) Voi știți ce coadă era la cântar? Nu vă gândiți că poate tanti se grăbea la serialul ei preferat? Și ce, n-a făcut nimic nașpa, s-a asigurat că nu o vede nimeni... că eu eram departe.
Am fost drăguță și cu tanti de la brânzeturi căreia i-am cerut 200 de grame de camembert și care mi-a pus 550 grame. Vă dați seama ce generoasă e? Ce contează că n-apuc să o consum, importantă e intenția ei bună. Poate expira și trebuia să scape de ea. Ar fi culmea să nu își asculte șefii!
La casă am fost drăguță cu un domn care m-a îmbrâncit cu căruciorul. Cred că îi plăcea de mine și asta e o metodă nouă de flirt. Adevărul e că ar fi fost vulgar să pună mâna pe mine... pe când să mă atingi cu căruciorul... e foarte romantic!
La rând la măsline am fost atât de drăguță încât m-am făcut invizibilă ca să poată cere o duduie înaintea mea. Nu m-a văzut la rând deși eram în fața ei. A gustat vreo 3 sortimente, s-a gândit... și a cumpărat căteva. Bine că nu a cerut să-i ambaleze fiecare măslină separat. Că nu am testat cât timp pot sta invizibilă....
Dar cel mai frumos gest pe care l-am făcut a fost să-i șterg mașina cu haina uneia care, în parcarea imensă de la Carrefour, a parcat la o distanță de 10 cm de mașina mea. Ce vreți, ea nu a avut pasager în dreapta, a putut coborî din mașină, de unde să știe ea că eu voi dori să plec taman cât e ea la cumpărături și că nu voi putea intra în mașină? Am îndrăznit și am urcat prin dreapta... deși, frumos ar fi fost să o aștept, nu? Să urc civilizat pe unde urcă șoferul... să o salut...
Apoi am fost drăguță cu unul care mi-a tăiat calea în giratoriu. L-am lăsat pe banda mea și mi-am asumat rolul de proastă la volan în fața celor care nu l-au văzut cum mi-a tăiat calea. Omul se grăbea, nu e normal?
Dar să vedeți ce drăguță am fost cu vecinul care îmi ocupă mereu locul de parcare. I-am lăsat un bilețel în care i-am scris că mă bucur că îi place locul meu, mai ales că e curățat de zăpadă de jur împrejur și e și supravegheat cu cameră video. Păi, săracul om, să își ude cizmele prin nămeți? Măcar eu am tocuri și pot să mă scufund vreo 30 de cm în zăpadă! Și nu îmi cad briliantele dacă parchez pe unde apuc, cât mai departe de casă, nu? Iar la noapte mă pot asigura că nu-i fură nimeni Renaultul, că o să verific camera de supraveghere poziționată pe locul meu de parcare...
Mă gândesc ca mâine să ies mai devreme să-i curăț și mașina de zăpadă. Cu o greblă, că noaptea îngheață.... Să nu cumva să facă efort și să stea prea mult în frig... Sau să nu mai fiu drăguță și mâine? N-aș vrea să exagerez, nici să fac abuz...
În fine. Am avut o seară faină. Plină de momente frumoase. Cum să nu fiu zen într-o lume superbă ca un paradis? 

Vă pup!



14 comentarii

  1. Imi place foarte mult Irina.
    Am citit cartile Fluturi!

    Te pup,

    SS

    RăspundețiȘtergere
  2. Dislike pentru fiecare problemă pe care ai trăit-o, dislike ție și nu lor! Nu ai haz, dacă asta ai vrut să arăți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Vrei să montez un buton de dislike?

      Ștergere
    2. Iete cineva care s-a regasit si nu i-a placut hazul.....:))

      Ștergere
    3. Asta e un nesimtit despre care ai scris,Irina! :)

      Ștergere
  3. Îmi place umorul cu care ai reuşit să expui totul! Felicitări!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. am ris cu pofta :)) bravo ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Manea Ruxandra Adriana06 ianuarie, 2015 02:16

    Irina e cea mai minunata..si are dreptate!!! E plina tara de mitocani!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina, ai surprins momente la ordinea zilei pt multi dintre noi. Oricum mitocania nu doare si nu se trateaza.

    Imbratisari! Abia astept urmatoarea carte!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ANONIM 5 :Radiezi de frustrate ,cred si eu cand tocmai te-ai regăsit in spusele Irinei.Cine ești?Mitocanul ,scuze vroiam sa spun "domnul " care da navala sau vre-o " mimoza " bineînțeles artificiala .
    PS :Sa nu faci scurta la mana !De la butonul de dislike in cazul in care l-a montat Irina.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Irina,
    iti citesc cu sufletul la gura fiecare articol. In multe cazuri, e drept ca ma regasesc si in postura "mitocanului" si in postura victimei. Dar cu toatea astea nu ma supar, din postura de "mitocan", ci incerc sa ma corectez sau sa-mi cer scuze pe moment, dupa ce realizez ca am gafat. Sunt si oameni intelegatori, sunt si oameni frustrati ca ma bag in fata. Pot sa spun, ca de fiecare data cand cineva a fost "invizibil" la o coada, a fost si pentru ca era indecis, sau pentru ca la acel raion erau mai multe servitoare disponibile.
    Una peste alta, am vrut doar sa zic ca aici m-am regasit in ambele posturi...dar niciodata nu am vrut sa "pun" mana pe fundul unei gagici la coada..si sa ma folosesc de carucior in schimb.. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Irina , vreau sa stii ca esti cea mai tare . Ti am devorat fluturii toti, ca sa zic asa , si vreau sa iti spun cat de mult m a ajutat sa imi inteleg emotiile mai ales pentru ca m am regasit mult in povestea cartii ! Eu sper din toata inima mea ca va exista si volumul 3 ! Corelatia dintre inceputul vol 1 si sfarsitul celui de al doilea imi spune ca ar trebui sa mai fie !! Te pup dulce , esti un om extraordinar !!

    RăspundețiȘtergere