Pentru el, al meu.



„Scris în cartea vieţii este şi de veacuri şi de stele
Eu să fiu a ta stăpână, tu stăpân vieţii mele.”

- Mihai Eminescu

Nu-mi mai amintesc de momentele în care m-ai dezamăgit, dar nu voi putea uita niciodată momentele în care mi-ai umplut până la refuz inima de fericire.
Nu-mi mai amintesc de câte ori nu mi-ai făcut pe plac, dar nu voi putea uita niciodată de câte ori mi-ai făcut bucurii şi mi-ai respectat dorinţele.
Nu-mi mai amintesc de lacrimile pe care mi le-ai provocat, dar nu voi uita niciodată de câte ori m-ai făcut să zâmbesc şi să râd cu toată fiinţa mea.
Nu-mi mai amintesc răceala şi indiferenţa privirilor tale, dar nu voi uita niciodată privirile cu care m-ai făcut să mă simt cea mai frumoasă, cea mai dorită şi cea mai iubită femeie din lume.
Nu-mi mai amintesc de câte ori mi-ai lipsit, dar nu voi uita niciodată de câte ori mi-am găsit pacea şi alinarea în braţele tale protectoare.
Nu-mi mai amintesc nimic din imperfecţiunile tale, dar nu voi uita niciodată că tu ai fost perfect pentru mine.
Nu-mi mai amintesc de câte ori nu mi-ai spus ceea ce mi-aș fi dorit să aud, dar nu voi uita niciodată că mi-ai spus mereu adevărul și că, atunci când am avut nevoie, vorbele tale au fost mângâieri pentru mine.
Nu-mi mai amintesc de câte ori m-am îndoit de tine, dar nu voi putea uita niciodată că tu ai fost demn de toată încrederea mea și că m-am simțit în siguranță în sufletul tău și alături de tine.
Nu-mi mai amintesc lucrurile pe care nu le-ai făcut, dar nu voi uita niciodată toate lucrurile frumoase și sacrificiile pe care le-ai făcut pentru mine.
Nu-mi mai amintesc de câte ori m-am simţit neglijată, dar nu voi uita niciodată de câte ori mi-ai șters lacrimile, m-ai încurajat, m-ai copleșit cu dragoste, m-ai protejat și m-ai făcut să mă simt universul tău.
Nu-mi mai amintesc de câte ori ai plecat de lângă mine, dar nu voi uita niciodată că mereu te-ai întors la mine.


Fragment din Cartea Insomnii

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina



17 comentarii

  1. Cititorul zburator12 februarie, 2014 00:41

    Si nu acesta este farmecul mintii noastre? Ca tinde sa uite lucrurile neplacute si sa le potenteze pe cele frumoase? Si nu acesta este farmecul omului in sine? Iubim, uitam, iertam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aproape ,aproape de adevar, numai ordinea putin in dezordine a gandirii omului in sine, a farmecului de iubire mentala!....Ca tindem sa uitam lucrurile neplacute, Da!.. dar nu le vom uita nicidata! , asta n-ar trebui sa ne consoleze...ar tebui sa facem in asa fel incat sa nu avem ce uita.., sa ne amintim doar de acele lucrui frumoase si doar cu placere!...acestea este farmecul de iubire naturala a Omului in sine!

      i e r t a m , u i t a m , i u b i m ! mai departe o alta parte, cu o alta experienta , cu o alta Inima , o alta asteptare ,o Iubire nu se pierde niciodata ea doar se transforma!..

      Mii de salutari din zbor , D. Cititor!..

      Ștergere
    2. parafrazez: iertam dar nu uitam...chiar daca iubim! Aminteste-ti !

      Ștergere
    3. Servus Tudor,

      Da!...o parafrazare din doar patru cuvinte, dar foarte interesanta, care trebuie discutata.
      „Ieram dar nu uitam“ Doua cuvinte foarte strans legate unul cu altul, dar in ansamblu diferenta intre Cer si Pamant. Noi omenirea acestui Pamant ar trebuii sa facem in asa fel incat sa nu avem ce uita, doar sus in Cer Dumnezeu sa ne ierte pe noi. Altfel spus iertam si vrem sa uitam ceva atunci cand prin faptele si cuvintele noastre am facut o nedreptate sau un rau. De multe ori ignoram raul sau nedreptatea, nu sesizam, sau o facem din reavointa. De fiecare data insa atunci cand avem acel “eu”, un Om, atunci realizam si ne pare rau. Si e bine asa, cel putin bunavointa de a deveni un Om mai Drept pe viitor, fara aceasta binevointa, cred nu am mai fi avut in acest moment nici Timpul acordat scuzelor. Iar atunci cand Omul din noi ne spune nedreptatea facuta, apare sentimentul de regret, odata cu el si sentimentul Onmenesc de a remedia paguba sau mult mai rau durerea provocata, si intervine in cazul pagubelor Sufletesti doar cuvintele de scuze. Cuvantul magic “iarta-ma!”, dar totodata tragic, pentru ca magia nu tine, nici macar lacrimile varsate sau vor mai fi varsate inapoi. Aici intervine si pentru cel rau si pentru cel suferitor nedreptati, notiunea de Timp. Timp in care incercam sa uitam atat durerea cat si nedreptatea facuta. Timp in care nu vom reusi nicodata acasta performanta, chiar daca am putea trai doua vieti consecutiv. Poate uneori credem ca am uitat si suntem iertati, dar este o iluzie. Viata ne ofera la fiecare suficiente posibilitati si ocazi sa ne reamintim de suferinta si nedreptate. Nu vom reusi niciodata sa refacem intregul unui deteriorat, de cele mai multe ori prin cuvinte. Cuvinte cu care trebuie toti sa invatam sa le dam importanta si eficienta necesara. Cuvintele sunt foarte importante in viata nostra, cu ele se poate ajunge printre Stele, si totodata printre lacrimi si durere. Cuvintele sunt natura Sufletului nostru, cuvintele traisec cu noi si prin noi. Cuvintele sunt foarte casante, si se deterioreaza extrem de razant. Odata spuse nu mai ajuta nimic. O vaza de flori, print-ro nedreptate o putem usor deteriora in zeci de mii de bubati si bucatele, ne pare rau, dar prin “iarta-ma!”,magia nu o va reface niciodata. Vom putea cu toata bunavointa nosatra si cu parerea de rau sa refacem paguba cu mult timp pe care suntem dispusi al investi. Putem remedia acea vaza si 25 de ani, poate in final vom reusi totusi sa o remediem si s-o umptem cu apa, sa punem char flori. Va fi probabil suficient de etansa, dar nu fa mai fi niciodata atat de frumoasa si intacta ca inainte. Doar Timpul, Timpul de-al readuce rastimpul dinaitea nedreptatii poate reface paguba si readuce sentimentul nevinovatiei. Si aceasta nu va fi posibil niciodata. Timpul este si va ramane in mana lui Dumnezeu, si asta e bine asa, manipulatori daca nu sunt, sa-r fi nascut

      Ștergere
    4. Deaceea pentru noi ar fi mult mai eficient sa devenim cu toti Oameni mai Drepti, si sa nu tebuiasca uitam nimic, doar sa ne amintim mereu ca suntem Oameni, si sa speram ca vom fi doar iertati.
      La fel cele din urma ale tale doua cuvinte.” Char daca iubim! Aminteste-ti”,
      Tudor!... aceste doua cuvinte in comparatie cu cele dinainte sunt nascute in acelasi timp, sunt cuvinte siameze, mai mult decat vulcanizate.
      Iubirea leaga totul in lumea aceasta, chiar si plantele , florile, toata natura. Cum n-ar lega Iubira adevarata de Oameni? Iubirea.
      Iubirea Adevarata nu se uita niciodata, si-ti vei aminti si dupa zece vieti.
      Pentru ca viata s-a nascut prin Iubire, si Iubirea o va intretine mereu in viata.
      Acel care isi aminteste ca a Iubit si Iubeste, acela traieste, acela ce nu-si mai aminteste , nici nu a Iubit niciodata ,si poate nici nu stie sa Iubesca a uitat, si traieste pe gratis sau pentru altcineva.

      Dar sa iertam si sa incercam sa luam din suferinta provocata prin Iubirea noastra de Oameni ne ajuta sa si uitam si totodata sa fim ietati.

      Si Intr-un final sa devenim Oameni mai Drepti

      PS. Iubeste doar sa nu trebuiasca sa ierti si sa uiti nimic!
      Toate cele bune Tudor!

      Ștergere
    5. "Iubirea Adevarata nu se uita niciodata, si-ti vei aminti si dupa zece vieti."

      adevarat, asa este?

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
  2. Esti minunata si probabil ti se spune asta in permanenta, mi-ar fi placut enorm sa te cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest articol ma face sa ma gandesc la mine si la cel care se pare ca ma iubeste, dar inca nu s-a pronuntat clar. Desi nu avem inca o relatie, sentimentele descrise de tine mi se potrivesc perfect :) Multumesc, Irina :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iertam dar uneori mult prea târziu.. Timpul niciodată nu se va întoarce si nu putem repara ceea ce am gresit .. Uneori iti doresti ceva mai bun si viata te invata ca nimic nu e mai bun ca ceea ce ai avut..

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost frumos dar si am suferit
    Poate voi reveni dar mai am de asezat nevoile mele

    RăspundețiȘtergere