Teama de Dumnezeu...




Oare de ce îl percepem pe Dumnezeu ca fiind împotriva noastră?
Și de ce în loc să îl tratam cu respect și cu iubire, noi îl tratam cu teamă? Iar uneori devenim ridicoli, încercând să îl păcălim și să îl șantajam.
De multe ori îl subestimăm pe Dumnezeu, de parcă ar vedea numai ceea ce dorim noi să-I arătăm, omițând că El vede totul și ne cunoaște rațiunile, motivațiile și intențiile.
Dumnezeu nu este ursuz, nu este răzbunător și nu așteaptă să fie lingușit. Nu pretinde de la noi mai mult decât putem. Își dorește să îl iubim. Nu ne dorește perfecți, ci își dorește ca noi să ne dorim să devenim perfecți, iar pentru asta ne acordă răbdare și timp... Niciodată nu ne va refuza atunci când vom dori să ne apropiem de El.
Mă doare când văd că Dumnezeu este perceput ca fiind răzbunător și orgolios și când aud expresia „O să te bată Dumnezeu!”.
Nu, Dumnezeu nu bate și nu vrea răul oamenilor! Ne lasă să trăim cum dorim și ne-a lăsat liberul arbitru. Nu ne obligă să fim așa cum și-ar dori, iar dacă greșim nu ne pedepsește, așa cum se crede. El nu obosește iertând, nici măcar atunci când îl facem responsabil de toate greșelile noastre.
Eu cred cu tărie că Dumnezeu ne vrea veseli, că nu vrea să ne temem de El, nici să facem sacrificii peste putință, ne vrea buni, ne vrea fericiți și vrea să îl urmăm cu drag, cu sinceritate și numai din iubire.

2 comentarii

  1. Eu am fost atee, pentru ca am crescut in vremurile in care D-zeu nu trebuia sa intre in casa si inimile noastre.Dar a sosit un moment in care l-am lasat pe D-zeu sa intre in viata mea, i-am deschis toate usile si pot spune ca din acel moment m-am schimbat.Bunica mi-a spus acum multi ani, ceea ce am gasit si de curand prin scrierile de pe net ,, Dumnezeu s-a lasat rastignit pentru ca noi sa fim astazi ceea ce suntem.El ne vrea fericiti, sa intram in casa lui fara frica "
    I.R.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu...nu ne bate.Există legea compensaţiei.Am gândit..greşit..am făcut o faptă rea...imediat mi-am primit "palma" ...corecţia...cum îi spun eu.Nicio greşeală mai mică ori mai mare de a mea,nu a rămas nepedpsită .De cine ? De cineva anume...şi cred eu că este valabilă zicala..." ce semeni ..aia culegi " ! Cred cu adrvărat că dumnezeu este bun şi nu ne vrea răul.Noi ne suntem cei mai mari duşmani.Până când nu ne iertăm pe noi înşine...nu iertăm din suflet şi nu uităm faptele semenilor noştri...pe pământ nu o să fie bine.În noi stă puterea să ne fie bine..nouă şi celor care intră în contact cu noi.te pup ,Irinuca !

    RăspundețiȘtergere