Vă iert!



„Mai mult câştigi prin iertare decât prin violenţă.”
- La Fontaine

Vă iert pe toți cei care m-ați irosit și care m-ați folosit, ascunși după măștile bunelor intenții și ale dragostei.
Vă iert pe toți cei care mi-ați luat pacea sufletească și care mi-ați oferit nopți albe, pline de frământări și de lacrimi.
Vă iert pe toți cei care mi-ați luat câte ceva, fie că au fost lucruri, timp, visuri sau oameni pe care i-am iubit și de care depindeam sufletește.
Vă iert pe toți cei care m-ați mințit, care mi-ați înșelat așteptările, care m-ați trădat și care m-ați lovit pe la spate, nemeritat.
Vă iert pe cei care ați făcut din durerile și din necazurile mele bucuria voastră și prilej de a bârfi.
Vă iert pe toți cei care, prin disprețul vostru, ați reușit să mă faceți să cred că nu sunt destul de bună și de frumoasă, că nu sunt demnă de voi, că nu am nicio valoare și că nu merit să fiu prețuită.
Vă iert pe toți cei care m-ați abandonat fără nicio explicație atunci când nu ați mai avut nevoie de mine, obligându-mă să trăiesc supliciul singurătății.
Vă iert pe toți cei care m-ați amăgit cu promisiuni frumoase și cu calități morale însușite doar pentru a-mi câștiga iubirea.
Vă iert pe toți cei care mi-ați întors spatele și care v-ați făcut nevăzuți în cele mai grele momente ale vieții mele.
Vă iert pe toți cei care ați stat în fața mea numai cu mâna întinsă, dar care nu mi-ați oferit niciodată nimic.
Vă iert pe toți cei care m-ați lovit peste obrazul pe care în trecut l-ați pupat și l-ați mângâiat.
Vă iert pe toți cei care mi-ați împovărat sufletul cu griji inutile, cu regrete, cu complexe și cu dureri nemeritate.
Vă iert pe toți cei care ați încercat să mă schimbați, să îmi luați libertatea de a fi eu, să mă asimilați turmei și să mă minimalizați.
Vă iert pe toți cei incapabili să mă cunoașteți, care m-ați denigrat și care m-ați judecat după standardele voastre mici și niciodată după calitățile mele.
Vă iert pe cei care ați fost indiferenți la durerile mele, care mi-ați oferit priviri răutăcioase atunci când aveam nevoie de un zâmbet, care m-ați rănit cu cuvinte grele atunci când aveam nevoie de o vorbă bună și care mi-ați întors spatele atunci când aveam nevoie de o îmbrăţişare...
Vă iert pentru că vreau să îmi eliberez sufletul și mintea de voi.
Vă iert și vă uit...

Să fiți fericiți!


Fragment din Cartea Insomnii

http://bit.ly/BinderIrina-Insomnii



26 de comentarii

  1. "Azi voi ierta" mi-a ajuns la suflet... Si eu sunt la fel ca tine, imi place sa ii ajut pe toti, sa ma implic in problemele lor, sa le arat ca imi pasa, si sa nu le intorc spatele nici dupa ce ei mi-au gresit. Zilele trecute am fost ft dezamagita de atitudinea "unei fiinte" la care am tinut ft mult... si mi-am dat seama ca trebuie sa il iert si sa il las doar in trecutul meu. Pentru ca prezentul e mai bun fara anumite persoane. Uneori trebuie sa ne amintim cu drag de unele momente ale trecutului, fara sa vedem cat de deplorabile sunt in prezent. Ma regasesc in multe din scrierile tale. Te pup. Oana

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina,faci ce faci si imi dai cate un imbold catre mai bine.multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina,mi-ai dat si mie insomnii!pt ca imi petrec noptile pe aici.ceea ce scrii ma motiveaza si am impresia ca imi deschide mintea.
    imi place ca scrii cu sufletul,fara sa complici,cald si frumos.bravo tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, suna frumos ce scrii dar gasesc ca e foarte 'self-centered'. Iarta-ma, pentru mine, exercitiul de iertare presupune o atitudine onesta si fata de propriile greseli. Ori exercitiul tau reflecta frustrare si suparare pe toata lumea in timp ce se pune pe sine in centru, intr-o pozitie superioara celor care tu crezi ca ti-au gresit. Chiar nu vezi nimic bun in cei ce ti-au gresit? Nu ti se pare ca-i judeci? Fiecare om este un amestec de bine si rau, numai Unul a fost mai presus de pacat. Care este sistemul tau de referinta?

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Nu sunt frustrata si suparata pe toata lumea, m-am adresat doar acelora care mi-au gresit. Si pe care i-am iertat.
    In unii dintre cei care mi-au gresit vad si lucruri bune, in altii nu vad... desi mi-as dori.
    Nu judec pe nimeni.
    Sistemul meu de referinta?
    "... si ne iarta noua greselile noastre, precum iertam si noi gresitilor nostri..."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BRAVO! Foarte frumos, dar cred ca de iertat, ai iertat, insa de uitat, nu cred ca vei putea, deoarece sunt o parte din amintirile tale, bune si rele, pe care Domnul ti le-a dat si te-a pus la incercari. Tu, de fiecare data, ai stiut sa fii tare si sa faci fata, iar aceasta, datorita sufletului tau de floare de zapada. Sa fii fericita si sa ierti in continuare. Prietenii din Republica Moldova. Te asteptam!

      Ștergere
  6. Lumea e o reuniune de inselati si inselatori, nu te amesteca nici cu unii nici cu altii.
    Parca Balzac a spus asta , nu sunt sigura, asa ca sa dam curs indemnului.
    Oamenii trebuie luati ca atare ,si stim cu totii ,cheia succesului in viata , e sa nu incercam sa-i schimbam pe cei din jurul nostru.
    Nu trebuie sa ne suparam pe ei,unii nici nu-si dau seama ca fac rau ,sa-i iertam ca suntem crestini.

    RăspundețiȘtergere
  7. incredibila e puterea ta de convingere si motivatia pe care mi-o dau postarile tale. iti citesc gandurile de putina vreme, dar trebuie sa iti spun ca ador sa ma regasesc si sa traiesc cu gandul ca pot trece prin orice, si ca nu doar mie mi se intampla. in numele tuturor te felicit, si iti urez multa bafta. sfatul meu e sa nu te opresti la un Blog, (daca ai mers mai departe, felicitari. eu sunt in necunostinta de cauza) pentru ca meriti sa fii apreciata pentru ceea ce faci, si felul in care gandesti. Felicitari inca o data, si sper sa continui in ritmul asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. FELICITARI ,FOARTE FRUMOS SCRIS CU PATIMA DIN SUFERINTA,DIN PROPRIILE TRAIRI PARCA NE-AI CITIT GANDURILE LA TOTI, ATINGE SUFLETUL OMULUI,PRIMA O OARA CAND CITESC CU LACRIMI IN OCHI.NU AM CUVINTE

    RăspundețiȘtergere
  9. si totusi...e adevarat ca ierti da nu poti uita, mereu i-ti aduci aminte si iar te enervezi, te superi...si atunci inseamna ca ai iertat? Nu reprosezi, nu ocolesti persoana care ti-a gresit si totusi nu o mai vrei in preajma ta...asta nu inteleg, spun ca am iertat si totusi nu pot uita si ma intreb daca sunt rea sau ipocrita...
    ..

    RăspundețiȘtergere
  10. De multe ori iertam dar este greu sa uitam. A uita este partea mai grea. Cand esti un om cu suflet bun si inima curata ca tine, Irina, iertarea este ceva ce iti dicteaza inima dar cum faci sa uiti, reusesti sa uiti sau ignori durerea amintiri?

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos Irina !

    RăspundețiȘtergere
  12. esti atat de speciala ....multumesc pt deosebitele lecturi...mioara toma

    RăspundețiȘtergere
  13. ... suflet de adevărat creștin... "de șaptezeci de ori câte șapte"... să-ți ajute Dumnezeu, copilă!

    RăspundețiȘtergere
  14. Scuza-ma , dar nu se poate copia?As vrea sa il postez(bineinteles cu linkul atasat) este prea frumos iar daca doar il distribui nu il citeste nimeni ... :(

    RăspundețiȘtergere
  15. Mereu raman fara cuvinte si cu mulete, multe lacrimi in ochi. Esti parca o parte din sufletul meu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Aceeasi Irina simpla,sincera,delicata... Iertarea e o datorie crestineasca a fiecaruia dintre noi,dar uitarea...Depinde de calitatile psihologice ale celui ce a avut o deziluzie si de intensitatea cu care a trait-o...Uneori e imposibil sa uitam afronturile,mai ales cand sunt facute de persoane pe care le-am iubit si in care ne-am increzut orbeste.A trai o astfel de deziluzie ne marcheaza pentru toata viata,nu mai avem incredere in oameni,nu ne mai putem apropia in viitor de alte persoane si nu mai putem trai iubirea la justa ei valoare temand un sfarsit asemanator celui precedent...

    RăspundețiȘtergere
  17. "Şi totuşi există iubire.." Noapte bună,Irina! Îţi mulţumesc frumos pentru toate gândurile tale,scrise şi nescrise!

    RăspundețiȘtergere
  18. Usor de zis,greu de facut...oricum.."sa fie bine ca sa nu fie rau"

    RăspundețiȘtergere
  19. DRAGA IRINA ITI MULTUMESC PENTRU TOT CEEA CE AI SCRIS DAR UNEORI POTI IERTA DAR NICIODATA NU POTI UITA.


    RăspundețiȘtergere
  20. Adevarat; si eu am trecut prin multe; am suferit si stiu ca voi suferi oricat incerc sa iert si sa uit; ne amagim,,, nu uitam,,, timpul mai atenueaza suferintele dar nu iti dau puterea de a ierta cand viata si sufletul ti-au fost distruse ; numai Dumnezeu are puterea sa ierte !

    RăspundețiȘtergere
  21. cu rabdarea treci si marea timpul le aranjaza pe toate la locul lor

    RăspundețiȘtergere
  22. Irina, ești o femeie minunată!
    Iar Fluturii mi-au dat multe insomnii!

    RăspundețiȘtergere