M-am săturat!



M-am săturat de toată abundenţa de prostie, răutate, invidie şi prefăcătorie din jurul meu!
M-am săturat de ipocriţi!
M-am săturat de toţi cei care poartă măşti şi pe care ţi-e imposibil să-i cunoşti, de toţi cei care se zbat să pară altfel decât sunt, care se laudă cu ce nu au şi cu ce nu sunt, de toţi cei care râd la comandă, care plâng la comandă, de bufoni patetici.
M-am săturat de cei care vânează greşeli, de cei care abia aşteaptă un motiv de ceartă, de negativişti, de pesimişti, de cei care strică armonia din jurul lor.
M-am săturat de profitori, de oportunişti şi de pupincuriști!
M-am săturat de lăudăroşi, de infatuaţi, de snobi şi de grandomani!
M-am săturat de toţi cei care defilează cu credinţa lor închipuită, în timp ce mint, bârfesc, judecă şi nu ştiu să ierte!
M-am săturat de cei care defilează cu etică și moralitate și îşi permit să-i judece pe ceilalţi, de parcă ar avea vreo autoritate supremă şi de parcă ei ar fi perfecţi.
M-am săturat de cei care în faţă îmi zâmbesc frumos şi îmi spun ce îmi place să aud, dar prin spate mă dezaprobă și mă vorbesc de rău.
M-am săturat de toate bârfele, de toată flecăreală incultă, de toată caterinca ieftină făcută pe seama altora, de conversaţii banale, stupide şi neconstructive!
M-am săturat de toţi curioşii, care nu pot dormi de grija celorlalţi şi a căror preocupare principală  este scormonitul în vieţile altora!
M-am săturat de consolările patetice cu care încearcă unii să afle detalii despre necazurile altora, de toți ăia care suferă de scenarită și care se hrănesc cu drame.
M-am săturat de cei care cred că au dreptul să îmi dea sfaturi, care încearcă să îmi organizeze viaţa, care cred că ştiu mai bine decât mine cine sunt, ce pot şi ce am de făcut! De cei care încearcă să mă minimalizeze și care nu îmi respectă personalitatea.
M-am săturat de închipuiții care-i privesc pe ceilalți de sus. M-am săturat de vanitoși și de orgolioși.
M-am săturat de intrigile cu care unii încearcă să dezbine relații şi de tot noroiul cu care unii încearcă să murdărească suflete!
M-am săturat de cei nerecunoscători, care nu apreciază când le faci un bine şi care trăiesc cu impresia că li se cuvine totul!
M-am săturat de zgârciţi, de egoişti şi de îmbuibaţii care trăiesc numai pentru ei, care nu ştiu să împartă cu alţii şi care se gândesc doar la binele propriu!
M-am săturat de toţi cei care stau pe margine şi latră aiurea, criticând cu invidie intenţiile şi faptele bune ale altora.
M-am săturat de pseudo-intelectuali şi de pseudo-doamne, de cei care au uitat de unde au plecat după ce "s-au ajuns".
M-am săturat de lipsa de maniere, de lipsa decenţei, de limbajul trivial, de priviri urâcioase, de îmbulzeală, de nervi etalaţi public, de isterici și de grobieni!
M-am săturat de falsele prietenii, construite pe interese, de cei care doar se folosesc de oameni pentru a-şi atinge scopurile!
M-am săturat de toţi cei care îl învinovăţesc pe Dumnezeu pentru eșecurile lor, în loc să își asume alegerile și faptele!
M-am săturat de plângăcioşi, de aia care se lamentează aiurea, de paranoici, de cei care se compătimesc mereu, de cei cu vocaţie de victimă, de ăia care se martirizează!
M-am săturat de atâta râs prostesc, de ironii ieftine, de ăia care țin cu tot dinadinsul să dovedească lumii că sunt altfel, că au mai mult, că știu mai mult!
E prea mult! M-am săturat!

16 comentarii

  1. Sunt total de acord cu tine :). Ti-ar mai trebui spatiu ca sa spun si eu tot ce nu imi place, desi, aproape toate lucrurile care imi displac si mie, le-ai spus tu deja.

    RăspundețiȘtergere
  2. adevărat că le cam prea știi tu pe toate! Aș vrea să te văd in practică, doar la teorie toata lumea se pricepe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca le stiu pe toate, dar multumesc pentru "compliment".
    Oricum cine cunoaste teoria macar are ce aplica in practica, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu le ştii pe toate, dar laşi impresia asta, mi se pare că suferi de demagogie! tare as vrea sa citesc un articol in care ai invatat si tu o lectie de viata de la cineva, nu doar in care ai oferit asa ceva, că prea te crezi tu buricul pamantului!

    RăspundețiȘtergere
  5. Citeste articolul "Am invatat de la copii."
    Si nu, nu ma cred buricul pamantului, nu stiu de unde ai concluzionat asta.
    Vad ca ai dezvoltat o intreaga psihoza in jurul meu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, de ce sunt oamenii aşa răutacioşi? Asta ma descurajează, şi mă face să îmi pierd încrederea chiar şi în oamenii apropiaţi, şi când îi văd şi pe cel apropiaţi răutăcioşi, atunci îmi pierd orice speranţă.

      Ștergere
  6. "Aș vrea să se știe că deși scriu despre viață, oameni și moralitate, eu nu trăiesc cu convingerea că sunt mai bună ca ceilalți."

    Anonimo care spui ca Irina le stie pe toate si se crede buricul pamantului,uite ce scpune la descrierea ei.Si inainte sa sari cu judecati,mai studiaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. La acest articol..nu am nimic nou sau o consolare..poate doar mesajul unei imbratisari sincere..

    RăspundețiȘtergere
  8. Uauu, ce frumoasa e viata!!! Da' lumea!...

    RăspundețiȘtergere
  9. Si tu te-ai saturat? eeeeh, cati suntem:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu alte cuvinte te-ai saturat de oameni, caci asta suntem draga mea, cu bune si rele... Dar totul este, cum mereu o spun, atat de relativ si personal... Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Oricine nu e de acord cu ce aude,vede,sau citeste, e liber sa-si faca propriul scenariu.Corect? Te pup Irina,si tot binele din lume sa-ti fie covor moale picioarelor tale!

    RăspundețiȘtergere
  12. „Calitatea vieții depinde de calitatea gândurilor tale.” - Marcus Aurelius

    RăspundețiȘtergere
  13. Multi ne-am saturat. Dar nu suntem si noi uneori in categoria celor de care ne-am saturat?

    RăspundețiȘtergere
  14. Si din pacate. asta e lumea in care traim. Mai devreme sau mai tarziu, indiferent de vointa, si cel mai apropiata persoana, tot "ti-o trage".

    RăspundețiȘtergere
  15. punct ochit, punct lovit,mergem mai departe

    RăspundețiȘtergere