Revelație



Una dintre greşelile făcute de mine, în mod repetat, a fost insistenţa şi încăpăţânarea de a ţine aproape de mine anumiţi oameni care nu ar fi trebuit să facă parte din viaţa mea.
Mă refer la oamenii care m-au dezamăgit, la cei pentru care am depus eforturi inutile, la cei pentru care m-am zbătut să le fie bine și pentru care am ajuns chiar să lupt în locul lor. 
Oameni care nu au apreciat nimic şi care nu mi-au recunoscut niciun merit, care au considerat că le eram datoare cu timpul, cu zbaterea și neliniștea mea.
Oameni care nu au avut nicio influenţă pozitivă în viaţa mea, care m-au limitat, m-au folosit şi care nu mi-au fost nimic. 
Oameni cărora am fost nevoită să le cerșesc atenţie, prietenie, înţelegere și dragoste, deși eu le-am oferit din plin toate acestea.  
M-am încăpăţânat să cred în ei, să sper şi să aştept. Poate am cezut că depind de ei sau că ei depindeau de mine...
Am aşteptat, mi-am amânat prioritățile, mi-am organizat viaţa în funcţie de aceşti oameni... în timp ce eu eram ultima opţiune pentru ei. Iar într-o zi mi-am dat seama cât de singură sunt, de fapt. Straniu sentiment după ce te-ai dăruit cu totul... dar am învățat că pot trăi și fără ei la fel de bine cum și ei pot trăi fără mine. 
Și astfel nu m-am mai pus pe locul doi, nu mi-am mai amânat prioritățile, nu am mai așteptat nimic și pe nimeni.  


15 comentarii

  1. mi-au dat lacrimile... e minunata. cred ca in fiecare seara intru sa vad daca ai mai postat ceva. povestioarele tale ma rapesc putin de la realitate. iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat adevar! Foarte frumos si impresionant mai ales ptr cei care trec prin asa ceva!

      Ștergere
  2. cat de mult inteleg ce ai scris, irina....am fost in situatia de a cersi prietenia unui barbat( eu inca mai cred in prietenia dintre un barbat si o femeie) pentru ca il vedem mult superior mie si credeam ca am de invatat de la el...m-am inselat...mi-a trebui timp sa inteleg ca prietenia se castiga, nu se cerseste..dar acum, ca am inteles,sufletul meu este linistit!
    ps: cand apare cartea?....sunt si eu pe lista de asteptare si o vreau cu autograf! :) margot

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat!!!Ma recunosc in cuvintele tale si Doamne,cat am suferit!!!!!Nu intelegeam DE CE?Ce am gresit?De ce sunt altfel decat altele,cand sunt frumoasa, buna,am o imensa dorinta de a darui bunatate,dragoste si frumos?
    Raspunsul e mister ,dar am invatat sa fiu mai buna cu mine,sa-mi pazesc sufletul de lacrimi si de durere si sa merg mai departe.Poate ...viata imi rezerva inca si surprize placute!Speranta moare ultima !!Iti multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Viata e prea scurta sa ne insotim in drumul nostru de persoane care nu ne merita!!!Trebuie sa alegem persoanele care merita.Restul e pierdere de timp, nu merita!

    RăspundețiȘtergere
  5. 6 ani de zile aproape am avut o asemenea persoană in viata mea.
    6 ani de zile am depins si mi-am facut viata dupa o asemenea persoana.
    6 ani de zile am plans, am cersit efectiv prietenia unei asemenea persoane.
    6 ani de zile m-am incapatanat sa cred in asemenea persoana.
    6 ani de zile am tanjit dupa o asemenea persoana.
    6 ani de zile ... PENTRU CE?
    ca sa vina sa imi spuna ca nu am existat niciodata in viata acelei persoane, ca nu am facut bun absolut nimic, ca am mintit si ca atata stiu sa ma razbun?
    Doar Cel de Sus imi este martor pentru toti cei 6 ani traiti ... nu degeaba ... zic eu. Poata ca reusesc sa invat ceva din toti acesti ani, insa un lucru stiu: ca sunt dependenta de dragoste si prietenie, iar cel care imi este prieten, sau doreste a-mi fi prieten, trebuie sa ma accepte asa cum sunt, pentru ca nu mai doresc inca 6 ani ca cei pe care i-am pierdut pana acum ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Teoretic, cam aşa este; dar cu practica cum stai?♥ツ

    RăspundețiȘtergere
  7. Valabil pentru toti cei care traiesc intens orice clipa din viata. Pacat ca atunci cand iti deschizi sufletul te lovesti de persoane care nu te merita. Asta e viata - o suma de incercari pe care unii le constientizeaza, le traiesc cu intensitate maxima, altii se inconjoara de nepasare si nici macar nu regreta raul pe care-l fac.Sanatate si fericire tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat! Este atat de mult adevar aici...off.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da,asa este.Foarte adevarat ceea ce ai scris mai sus.Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunat!!! Ma regasesesc in cuvintele tale.

    RăspundețiȘtergere
  11. "Am obosit si m-am saturat." Da...exact asta simt. Ai pus punctul pe "I". Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Trebuie doar să schimb femininul cu masculinul și mă văd pe mine continuând să greșesc în loc să mă opresc.

    RăspundețiȘtergere