Iubitelor mele prietene - Irina Binder și Carmen Voinea-Răducanu (ediție veche - nu se mai tipărește)


Iubitelor mele prietene - Irina Binder si Carmen Voinea-Raducanu

Numar de pagini: 352
Format: 130 x 200
Editie: Necartonata
Greutate: 0.36 Kg
Editura: Editura For You
Anul publicarii: 2019
ISBN: 9786066393171


Cumpără cartea Iubitelor mele prietene de la librăria ta preferată aici:

Citește despre carte:

O carte dedicată tuturor femeilor în căutare de sine și de iubire, care vor să descopere universul de emoții și de trăiri pe care le poate încerca un om într-o viață. O mărturisire aproape intimă, direct din suflet, care s-a născut din dorința de a le oferi cititoarelor sale o carte în care să se redescopere și care să le aducă în suflet forță, pace, bucurie și dorința nebună de a trăi frumos. Irina Binder a surprins mereu cu naturalețea sa, cu stilul unic de a pune un strop de magie în cuvintele sale, dar această carte este o experiență în sine, ba mai mult, este ca un pansament pentru inimă.
Nu căutăm nimic în viață cu mai multă pasiune și ardoare precum tovărășia unui suflet. Nimic nu ne aduce mai multă împlinire și fericire precum împărtășirea, comuniunea și dăruirea iubirii. Celălalt, prieten sau iubit, ne este deopotrivă agonie și extaz, plăcere și durere, bucurie și dezamăgire.
Însă, oricum s-ar desfășura și încheia o relație, de prietenie sau de iubire, rămânem de fiecare dată cu ceva prețios, inestimabil: înțelepciune…

Prietene într-ale scrisului și într-ale vieții, Irina Binder și Carmen Voinea-Răducanu mărturisesc în cartea de față suișurile și coborășurile pe care le-au trăit cu oamenii din viața lor. Fiecare experiență, sublimă sau dureroasă, le-a adus lecții importante și nu le-au știrbit deloc dorul și dorința de a-i cunoaște pe oameni, cu bune și cu rele. Cartea Iubitelor mele prietene se constituie ca o colecție de caractere, un ghid de călătorie prin meandrele relațiilor și un sprijin puternic pentru fiecare dintre noi în Călătoria spre sufletul celuilalt și spre propriul suflet.


Va rog sa nu uitati ca viata este un dar si, ca orice dar, trebuie pretuita si impartita doar cu cei care merita. Care va merita. Fiti pace, bucurie si iubire si va asigur ca viata va va rasplati cu povestea minunata pe care o meritati!

A voastră, până la sfârșit,
Irina Binder


Fragmente din carte:

Am învățat să plec fără uși trântite și fără vorbe grele, conștientă că reproșurile nu-mi alină durerile și că nu schimbă nimic. Dar am învățat să plec imediat ce nu mă mai regăsesc într-un loc sau lângă cineva care-mi aduce mai multă nefericire decât fericire.
Am învățat să spun „Nu” și să nu mă mai simt vinovată atunci când nu-i pot mulțumi pe toți.
Am învățat că atunci când ai încredere în tine și ești pe deplin mulțumit de persoana ta nu mai simți nevoia să dovedești lumii cum ești, cine ești și ce ai. Nevoia de validare dispare și trăiești după bunul plac. Ești tu: senin și mulțumit, conștient că nu ești nici acele lucruri pe care le ai, nici cine spun unii că ai fi. Și ești fericit așa cum te cunoști: gras, slab, cu riduri, cu freza vraiște, în trening sau în ce te simți comod și chiar nu ai niciun complex de inferioritate. Știi deja că tot ce ai mai valoros și mai frumos se află în inima ta.


Imi doresc sa te gandesti si tu cat mai serios la cel mai pretios bun al tau: timpul. Da, cel mai pretios, dar si acela pe care il irosesti cel mai usor… Iesi din rutina si acorda-ti cele mai frumoase sanse, caci timpul nu sta in loc pentru nimeni. Preschimba-l in bucurie!


Căutăm obstacole în loc să căutăm magie, vedem ziduri în loc să vedem stele, purtăm ochelari de cal în loc să purtăm cireșe-cercei la urechi, visurile în buzunarul din dreptul inimii și curcubeul în priviri. Prețuim lucrurile în loc să-i prețuim pe oameni, trăim în trecut în loc să trăim clipa de față, iubim timid și cu frică în loc să iubim dezlănțuit și încrezător, aplaudăm superficialitatea în loc să aplaudăm profunzimea, plângem pentru fleacuri în loc să plângem de fericire, ne bucurăm rar în loc să ne bucurăm în fiecare moment, ne îndoim de existența miracolelor în loc să ne îndoim de existența răului. Ne ascundem sufletul de cei dragi în loc să-l ascundem de cei străini și stăm pe loc în loc să înaintăm.
Oare de ce facem totul de-a-ndoaselea?


Cumpără cartea Iubitelor mele prietene de la librăria ta preferată aici:

Review-uri Goodreads pentru Iubitelor mele prietene :