Viața fără hateri "e pustiu" 😂


Detest scandalurile și războaiele mediatice si nu aș fi scris niciodată despre ceea ce vă voi povesti aici, dar sunt nevoită să răspund la valul de mesaje și de întrebări pe care le-am primit și pe care le primesc zilnic de la cei care sunt deranjați cu mesaje primite de la niște persoane care mă denigrează. 
După cum ați observat în cei peste zece ani de când scriu public, nu m-am certat cu nimeni public, nu am denigrat pe nimeni și nu obișnuiesc să-mi rezolv problemele pe rețelele de socializare. Nici măcar nu am povestit despre toate relele care mi s-au făcut de către cei care, deși nu mă cunosc și cărora nu le-am greșit vreodată, încearcă prin orice mijloace să-mi facă rău. Vorbesc despre niște persoane care, de ani de zile mă denigrează, mă calomniază, îmi aduc prejudicii și îmi jignesc cititorii, familia si prietenii.
Nu este prima dată când mi se întâmplă acest lucru. S-a mai întâmplat și în urmă cu câțiva ani, dar din bunătate și pentru că sunt omul care crede în a doua șansă, nu am dat curs la tot ceea ce avocații mei au pregătit atunci. Se pare că am greșit și că asta i-a făcut pe unii să creadă că pot face tot ce vor...
Vă întrebați, probabil, cine sunt acești detractori și de ce fac toate aceste acțiuni împotriva mea.
Sunt niște „scriitori”, iar motivația lor este inexplicabilă, însă pot observa din manifestările lor multă invidie pe succesul meu și ură viscerală asupra persoanei mele. Pe doi dintre ei îi cunosc (din fericire doar din mediul online), iar când ne-am cunoscut, s-au prefăcut prietenoși, mi-au lăudat scrierile, m-au lingușit, iar eu i-am promovat și i-am ajutat să câștige abonați pe conturile lor de socializare și poate chiar să își vândă cărțile... I-am ajutat necondiționat, dar după puțin timp m-am trezit atacată de ei în mediul online. Aceștia au lăsat comentarii denigratoare la adresa mea și a cărților mele peste tot pe unde s-a discutat despre cărțile mele și au răspândit tot felul de minciuni și de calomnii. I-am ignorat, conștientă că succesul vine mereu la pachet cu invidioși și cu hateri și fiind convinsă că oamenii de calitate și cu discernământ nu se uită în gura celor care împrăștie răutăți.

De câteva luni, acești indivizi sunt din ce în ce mai virulenți și mai agresivi și au început să trimită mesaje prietenilor și cititorilor care îmi lasă aprecieri și comentarii pe rețelele de socializare. Au trimis mesaje chiar și librăriilor, cerându-le să nu îmi mai vândă cărțile, dar și presei să pornească o campanie de denigrare împotriva mea. 
Bineînțeles că oamenii i-au ignorat și m-au avertizat cu privire la aceste acțiuni de defăimare. Librăriile mi-au transmis cât de mult dezaprobă aceste acțiuni și că un astfel de comportament nu face altceva decât să ducă la discreditarea celor care scriu asemenea prostii, dar și la o indezirabilitate a respectivilor pe piața de carte. Iar presa din România nu poate fi dusă de nas, oamenii din presă au resurse pentru a cerceta informațiile, sunt deștepți și nu pot fi manipulați de cei care caută publicitate prin orice mijloace. Detractorii subestimează inteligența și buna credință a tuturor crezând că pot manipula cu minciuni niște oameni de calitate, cu verticalitate și adevărați profesioniști, că îi pot instiga împotriva mea și că-i vor putea convinge să le facă jocurile urâte și ilegale.

Regret că unii dintre voi ați primit mesaje inoportune și vă asigur că sunt doar minciuni grosolane și calomnii menite să-mi strice imaginea, să-mi aducă prejudicii și să-i convingă pe oameni să nu mă mai citească și să nu-mi mai cumpere cărțile.
În mesajele pe care aceștia le trimit aberează cum că eu aș fi plagiat. 😂 Și, pentru a manipula oamenii care nu cunosc definiția plagiatului și legile, au adăugat tot felul de "argumente" și dovezi mincinoase, adică niște fabricații infantile. 
O mică mențiune: cei care spun că eu am plagiat, afirmă, printre alte enormități, că nu am deloc urmăritori pe Facebook și că toate conturile care îmi lasă aprecieri și comentarii, ar fi ale mele. Trageți voi concluziile și decideți cât de credibili și de maturi pot fi cei care fac, în mod repetat, asemenea afirmații.
Dar să revenim la plagiat, cu un exemplu concret. Indivizii aceștia, care nu mai pot de grija mea și a scrierilor mele, s-au legat de următoarea propoziție scrisă de mine: "Niciun om nu este atât de sărac încât să nu aibă ceva de dăruit". Pe mine m-a inspirat să scriu asta un cerșetor pe care îl vedeam mereu dând firimituri vrăbiuțelor, dar detractorii susțin că l-aș fi plagiat pe Papa Ioan Paul al II-lea, care ar fi spus așa: "Nimeni nu este prea sărac ca să dăruiască și nici prea bogat ca să primească".
Nu pot să spun decât că mă bucură și mă onorează dacă există un asemenea îndemn al Papei, pentru că asta îmi demonstrează, încă o dată, că am o gândire sănătoasă și că am capacitatea de a transmite mesaje frumoase oamenilor. Ce bine că suntem mai mulți care simțim frumos și că putem transmite asta lumii! 
Dacă ar fi să ne luăm după indivizii care mă acuză de plagiat, atunci oamenii nu mai pot gândi, nu mai pot simți și nu mai pot exprima ceva, pentru că se plagiază unii pe alții. În opinia lor, plagiatul are o explicație anormală și care, dacă s-ar aplica, ar duce la acuzarea de plagiat a 99% din populația planetei. Ca să explic mai bine, vă dau un exemplu mulat pe definiția plagiatului inventată (cu rea intenție) de acești indivizi. Dacă eu spun acum: "Cei mai buni prieteni ne sunt părinții", înseamnă că plagiez câteva milioane de oameni care au simțit și au spus asta... și nu voi insista cu exemplificările, este clar că dacă ar fi să ne luăm după ei, chiar și un simplu “Bună ziua!” este un plagiat.
Doar că plagiatul înseamnă mult mai mult decât o propoziție sau o frază simplă în care se găsește o asemănare de idei. Și ce bine că este așa! Pentru că dacă ar fi altfel, ar însemna că fiecare dintre noi am plagiat, cel puțin o dată în viață, ideea/creația cuiva.

După 10 ani, în care am scris șapte cărți și mii de texte pe blogul meu și pe rețelele de socializare, consider că am dovedit faptul că pot scrie liber, că am despre ce scrie și că nu am nevoie să mă inspir de la nimeni. Mă respect și îmi respect foarte mult cititorii și nu aș înșela niciodată încrederea celor care mă citesc, ca să nu mai menționez verticalitatea și profesionalismul editurii la care public de zece ani, editură care tratează totul cu maximă seriozitate. 

Hilarul situației este că, după ce detractorii au început să trimită mesaje denigratoare despre mine, am început și eu să primesc mesaje de la oameni care îi cunosc, de la oameni care au avut conflicte cu ei și care mi-au trimis (în mod nesolicitat), tot felul de dovezi despre cum aceștia obișnuiesc să atace diferite persoane de succes sau care îi refuză, dovezi care arată cum aceștia încearcă să se promoveze cu scandaluri și să-și atribuie prestigiu literar, dovezi care arată cum aceștia își inventează premii și merite și că vând cărți la negru... și nu spun mai multe... din decență. 
Am înțeles că acești indivizi mizează pe faptul că scandalurile aduc vizibilitate, că în sufletele lor există disperarea de a ieși din anonimat și că nu mai știu ce cale să născocească pentru a se face vizibili. Doar că răutatea nu a dus niciodată la succes. Dumnezeu nu te scoate din anonimat și nu îți acordă notorietate și vizibilitate decât atunci când meriți și când intenționezi să te folosești de acestea în scopuri nobile. 

Vă îndemn să-i tratăm cu compasiune pe acești nefericiți. Cu siguranță nu este ușor să fii dominat de ură, să trăiești pentru a face rău, să urmărești pas cu pas un om pe care nu-l suporți, să-i citești fiecare postare și fiecare comentariu, să nu poți dormi și să nu-ți petreci sărbătorile (acordând atenția cuvenită familiei), din dorința arzătoare de a face rău... Nu o fi ușor să recunoști, prin toate acțiunile posibile că ești frustrat, invidios, nefericit și incapabil să-ți depășești condiția. Îmi imaginez că nu este ușor să fii de partea cealaltă a succesului.
Un om serios nu decade la asemenea acte și nu recurge la denigrări pentru a se evidenția. Se știe de când există lumea că noroiul aruncat în alții îl murdărește mai întâi și mai tare pe cel care aruncă. Iar bullying-ul, calomnia, incitarea la ură și instigarea la comportament anti-social sunt infracțiuni și în niciun caz acte de bravură cu care să defilăm. 

Vă mulțumesc pentru susținerea voastră și vă adresez o rugăminte: dacă vreodată vedeți pe cineva atacându-mi cărțile sau pe mine, nu mă apărați și nu vă înjosiți intrând în discuții inutile cu acele personaje, indiferent cine ar fi ele. Prietenii și cititorii mei nu îmi datorează să se certe cu alții pentru mine și nici să mă apere (pentru asta am angajat avocați), iar detractorii abia așteaptă să aibă comentarii și să fie băgați în seamă. Își doresc cu disperare să le evidențiem numele, recurg la tot felul de tertipuri, au idei multe și mărunte... De aceea vă rog să îi evităm cu desăvârșire, nu merită deloc atenție și nici timpul nostru. 
Sper ca Dumnezeu să-i ajute să-și învingă demonii interiori, să le dea înțelepciune să se schimbe în bine și să își trăiască viețile cu demnitate și onoare, iar la final să lase și ceva bun în urma lor...

Atunci când timpul va trece peste noi toți, vor rămâne doar cărțile scrise, nicidecum comentariile și răutățile detractorilor. 😉



37 de comentarii

  1. "Gura bârfitorului e ca o gură de canal: prin ea se scurg numai mizerii."
    Asa ca nu ii baga in seama. Primit mesaje si eu si sotul meu, vazut nebunii, fereasca toti sfintii de asemenea oameni.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat ca fosta ta colega de la S este prietena viperelor.Ipocrita femeie!Ar trebui sa spui si tu ce ii poate pielea aia sa ii mai scada din mandrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu există prietenie în asemenea situații... ci interese comune. Se folosesc unii de alții. Dacă ea e mândră de asocierea cu astfel de persoane, n-are decât. Are fix ceea ce merită.
      Cât despre moralitatea ei... nu trebuie să spun eu, lumea știe. Și apoi, dacă eu m-aș apuca să o bărfesc, cu ce aș fi mai buna decât ea? 🙂
      E plictisitor să faci toată ziua cafele și să nu ai nimic bun de făcut.

      Ștergere
    2. Ba ar merita sa ii faci exact la fel poate asa si-ar da seama ca inainte sa vorbeasca despre altii ar trebui sa se uite in oglinda. dar sigur nu are curaj sa se uite ca nu ii place ce vede nici la propriu si nici la figurat. si de aceea ii barfeste pe altii!! nu cred ca a scapat cineva din S de gura ei mare. sa faca in continuare cafele! :)))))

      Ștergere
  3. Ba chiar nu merită să o bag în seamă și are deja ceea ce merită. Îi las ei onoarea de a se purta ca o țață. 😁

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina,de ce latra libidinosul ala ca ai fost sanctionata de politie?De ce nu faci ceva impotriva lui?Minte de ingheata apele!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acel individ m-a reclamat la poliție pentru că, chipurile, i-aș fi adus prejudicii de imagine 😂😂😂 într-o postare de pe facebook, în care am scris despre faptul că sunt persoane care mă denigrează și care trimit mesaje cititorilor și prietenilor mei. Doar că eu nu m-am referit la el în acea postare, ci la un grup de persoane și nu i-am menționat numele nicăieri și deloc. Dar poliția a fost datoare să "soluționeze" petiția online plină de acuze nefondate și mi-a pus în vedere că nu este ok să îl denigrez public. Nu am fost sancționată cu nicio amendă... ceea ce prezintă individul ca "dovezi" cum că...(bla blaurile lui) nu sunt altceva decât chestii scoase din context pe care le folosește sperând că așa va fi mai convingător în actele lui de denigrare.
      Însă se va rezolva și asta, bineînțeles că nu las lucrurile așa, dar nu pot spune mai multe deocamdată.
      Culmea culmilor este tupeul lui de a mă reclama pe mine care NICIODATĂ nu i-am menționat numele și nu l-am jignit undeva, tocmai el care de ani de zile mă denigrează cu nume, prenume și tot felul de calomnii. Din fericire, nu toți sunt naivi și proști (așa cum afirmă individul) și își dau seama ce intenții au unii.

      Ștergere
    2. El te-a reclamat pe tine????:))))))))))))) Si politia ce a facut? ca ar fi trebuit sa-l sanctioneze direct pentru false declaratii-acuzatii si sa se autosesizeze pentru tot ce iti face tie!!!
      Te rog mult nu lasa lucrurile asa!

      Ștergere
  5. Am intrat acum vreo luna pe Goodreads si cautandu-ti una dintre carti am gasit acolo cateva comentarii iar intr-unul dintre ele un 'domn' afirma ca ai plagiat.
    Chiar am fost tentata sa-i raspund dar asa cum spuneai si tu nu se merita sa intri in noroi alaturi de asa niste indivizi.
    Lasa avocatii sa-si faca treaba Irina si continua sa ne incanti cu gandurile si talentul tau, raze de soare in lumea asta atat de intunecata de rautate. Te imbratisez de la Bacau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să fie sănătoși și fericiți toți cei care fac afirmații mincinoase. Sunt citită de milioane de oameni și am scris mii de texte, cred că măcar unul ar fi observat dacă am copiat/plagiat sau dacă m-am inspirat de la cineva... dar culmea, doar haterii au observat ceea ce nu există. 😂
      Te îmbrățișez cu drag!

      Ștergere
  6. La multi ani binecuvântati, adevarati, relaxati, luminati, inspirati, în toate aspectele perceptiei vietii de rau spalati si eliberati, draga Irina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani! Îți mulțumesc și îți doresc multă sănătate și fericire!

      Ștergere
  7. Cum sa dai, frate, mesaje unor oameni necunoscuti ca sa denigrezi pe cineva? Ce om sanatos la cap face asa ceva? Nu stiu daca am vazut vreodata ceva mai penibil venind din partea unui 'scriitor'! Ma refer la caraghiosul ala (iata radacina numelui :)) )care a scris prostii despre tine. Eu am cazut in capcana si am deschis linkul, mi-a parut rau dupa aceea, am citit pe sarite dar in viata mea nu am citit ceva mai prost, mai jenant, mai slab si mai ieftin. Mi s-a facut scarba, iar cand i-am vazut si poza.....bleah!
    ps. eu cred ca tot el este si in spatele contului ala fals care trimite mesaje....ca doar nu o fi gasit inca unul la fel de nerusinat sa ii raspandeasca dejectiile mintale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sint de acord ca nu exista ceva mai penibil decit ceea ce a facut acel ins. Dar tu, Irina, nu-i mai baga in seama, tu scrie pentru noi, impartaseste-ne momente din viata ta, ramii fireasca si umana asa cum te stim. Vrem sa aflam mai mute despre tine, despre ceea ce iti place, despre locuri frumoase si despre oameni buni pe care ii intilnesti. Postarile tale ne dau o stare de bine si ne inspira. De asa ceva are lumea nevoie, de exemple bune, ca de nenorociri si prostii este plin. Fii binecuvintata!

      Ștergere
    2. Exact asta mi-au transmis mulți dintre cei care au primit mesajul: că li s-a făcut silă de acel individ care a scris acea poliloghie deșănțată.

      Ștergere
  8. Irina, am aruncat o privire pe contul ala. Tot ce e postat acolo indeplineste conditiile legale sa inchzi acel cont si chiar sa i se interzica folosirea fb de pe ip. De ce il lasi asa?
    Te invat ce trebuie sa faci, daca vrei. Lucrez in bransa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miza e mai mare decât închiderea unui profil fals de pe facebook. 😉
      Puțintică răbdare...

      Ștergere
  9. Eu nu pricep de ce citesc oamenii aia tot ce scrii daca nu te suporta? Cum vine asta, te urasc dar nu pot sa stau departe de tine? Nu cumva sufera de o afectiune psihica?
    Ai incercat o conciliere, ai stat de vorba cu ei sa vezi ce simt si ce vor? Poate i-ar ajuta o vorba buna din partea ta.
    O zi placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am încercat cu vorba bună în urmă cu vreo 8 ani, când au început cu atacurile... nu am avut cu cine, scopul lor este mai presus de orice.
      Acum nici măcar nu mai vreau să aud de ei, darămite un dialog. Nu se poate discuta cu asemenea personaje, iar mie îmi este extrem de scârbă de ei. Nimeni nu mi-a creat atâta repulsie. Vorbe bune nu vor avea din partea mea, le doresc doar să plătească înmiit tot ce au făcut, mai ales suferința mamei mele care a aflat de răutățile lor în ultimele ei zile de viață... În rest, au ce merită și mi-e milă de familiile lor și de rușinea copiilor lor.

      Ștergere
  10. Am citit Strainul de langa mine. Am scapat cateva lacrimi. Mare lucru la mine. Irina, is curios daca ai folosit ajutorul unui psiholog sau sociolog cand ai scris cartea, pare la prima vedere simpluta dar mesajele se transmit extrem de bine si is convins ca ajung la cine trebe. In plus are o galeata de optimism, seductie si visuri amestecate interesant cu o doza de pragmatism care puse laolalta in felul asta fac bine la multe. Litere si spatii care o sa ajute in emanciparea femeii romance, muiere cu calitati nebanuite si potential sufletesc si mai mare. Ii bine sa continui sa scrii zic io in legatura cu finetea, timiditatea, ezitarile si solutiile pe care le au oamenii neintelesi, cu alte cuvinte sa te opresti mai mult pe traire decat pe actiune in viitor. Da zic, nu dau cu paru, ca no, mi-o placut cartea. Razvan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc pentru păreri și pentru că ai citit cartea mea!
      Nu am apelat la ajutorul psihologilor pentru a scrie cartea Străinul de lângă mine, povestea reală și experiențele personale mi-au fost de ajuns. :)

      Ștergere
  11. ok, tumultoasa viata ai, pot doar sa-mi inchipui. De la Fluturi la Strainul, personajele principale se maturizeaza, isi pun in ordine valorile, identifica cauza principala a suferintei (de multe ori minciuna sau auto-minciuna) si isi pun in ordine viata prin actiuni inspirante: isi iarta parintii si releaga relatia cu ei, isi ajuta prietenii care e foarte pretios si ajutorul li se intoarce, inteleg ca partea profesionala inseamna realizare, stima de sine, independenta si ca intr-o relatie asta aduce echilibru etc. Deci Irina, daca scrii din viata, mie mi se pare ca tu ai invatat multe.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ala care a jucat rugbi cred ca e batut in cap prea mult si a ramas cu sechele, e agresiv ca pe teren , nu mai face diferenta dintre un meci de rugbi si lumea literara.
    S-au si gasit cine sa te denigreze pe tine = un ratat, o puscariasa si doua foste escorte! :))))))

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Irina, cum rezisti cu asa ceva? Eu cred ca nu as mai putea dormi noaptea! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Simona, eu dacă nu dorm noaptea, altele sunt tristețile mele... cum ar fi gândul că un copil adoarme flămând... sau că cineva este bolnav și nu i se mai poate salva viața. Sau poate că un câine e ținut în lanțuri în ger... Sau că niște bătrâni uitați de lume nu au lemne să se încălzească.
      Altele sunt motivele insomniilor mele, nu oamenii răi care nu au loc de mine sub soare. Am răbdare să se rezolve lucrurile și până atunci încerc să mă ocup de lucruri normale, să mă fac utilă, să aduc un strop de bine în viața celor care au nevoie, nu să mă concentrez pe prostiile altora. 😉

      Ștergere
  14. Rebutul ala uman cu cont fals minte ca plagiatul tau a fost dovedit nu stiu unde si de cine. Iam dat report, dar ar trebui sa il dai in judecata pentru tot ce face! E un mincinos fara scrupule! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miruna, nu știu despre cine vorbești, dar nu este adevărat absolut nimic. Nu s-a dovedit nimic. A fost un individ care mi-a făcut reclamații peste reclamații, inclusiv la orda, a primit răspuns în care i-au dat legea și definiția plagiatului și i-au explicat că orice reclamație trebuie să fie făcută de autorul de drept al textelor... doar că individul, ca să manipuleze lumea, a pus o captură de ecran cu acest răspuns al orda și a zis că are dovezi. 🤣 El subestimează pe toată lumea și crede că poate păcăli cu făcături... dar nu a făcut altceva decât să arate că este capabil de orice ca să calomnieze.

      Ștergere
    2. Stiu ca nu e adevarat! ptr ca am vazut tot circul, dar zic ca el totusi minte in continuare peste tot si ca ar trebui sa il opresti cumva. Nu se poate sa faca asta la nesfarsit!

      Ștergere
  15. sorry, Irina, dar nu trebuia sa te apuci sa scrii despre asa ceva. si eu am primit mesajul,bineinteles ca nu am crezut nimic, am intrat sa vad cine e persoana, am descoperit ca are 2-3 lingai care fac prezenta la fiecare rahat postat, de ce trebuie sa ii bagi in seama?ce daca trimit mesaje?cine ar crede asa ceva, prostii?fiecare cu ale lui!dar tu ar trebui sa scrii lucruri frumoase asa cum ne-a obisnuit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris despre asta pentru a le oferi o explicație cititorilor care sunt hărțuiți cu mesaje de acești indivizi... și care văd peste tot comentarii prin care mi se aduc tot felul de calomnii. Bineînțeles că oamenii cu scaun la cap nu cred prostiile lor și nu pot fi duși de nas, dar îi deranjează să fie abordați cu prostii... Oamenii serioși nu sunt imuni când văd că unii fac prostii. Iar eu datoram această explicație până când se va rezolva totul în instanță.

      Ștergere
  16. Draga mea, ai vazut tu vreo persoana publica care sa bage haterii in seama? Si unii au sute de hateri, nu 2-3 cati ai tu, unii primesc mesaje de o agresivitate greu de descris, ai vazut-o tu pe Loredana sau pe altii sa dea explicatii, sa se scuze fata de fani si sa scrie despre prosti? Tu chiar nu realizezi ca esti la mii de ani lumina distanta de ei, ca ii frustreaza max faptul ca ai succes, ca esti iubita, ca ai o viata a ta si un rost al tau? De ce pierzi tu timpul cu asa ceva? Ce e atat de greu sa-ntelgi si cand o sa te adaptezi si tu la "normalitatea" lumii? Crezi ca daca erai o banala si o sarantoaca ar fi avut treaba cu tine? Am vazut si eu ce ii roade, ca ai o casa cum ei nu vor avea niciodata, ca ai masina de peste 100 mii, ca sufera ca mergi in vacante luxoase cu lunile, ca ai genti care costa cat apartamentul in care stau ei si asa mai departe.... Ar trebui sa fii toleranta fata de astia care nici macar nu pot sa calce in urma noastra si care nici macar nu sunt primiti in locuri unde umblam noi! Nu mai pierde vremea, bucura-te de tot ceea ce ai realizat si lasa-i sa se uite lung si sa latre pana nu mai pot! Scrie carti si mai ia-ti inca o casa, inca o masina si douaj de genti ca sa le dai de lucru! :))))))
    Te pupa o fana la fel de atacata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul că alți oameni au case mai frumoase, mașini mai scumpe sau ce știu eu ce lucruri, nu înseamnă că trebuie să-i urâm, să-i atacăm, să ne străduim să le facem viața imposibilă... Chiar nu pot înțelege asta. Nimic nu poate justifica ura gratuită.
      Ai dreptate, nu merită să le răspundem, dar acest articol nu este pentru ei, ci strict pentru citiorii mei care mă asaltează cu mesaje și care se simt hărțuiți de mesajele primite de la acești detractori.
      Te pup și eu!

      Ștergere
  17. Draga mea Irina,
    Tu esti o finita minunata si numai o faptura sensibila cum esti tu poate scrie acele carti care mi-au umplut sufletul de bucurie. Cine te iubeste si te admira o va face neconditionat intotdeauna iar de ceilalti rai la suflet:cui ii pasa?!! Asa ca mergi inainte cu capul sus si ramai buna si iubitoare cum esti ca iubirea intotdeauna este cea care invinge.Eu nu comentez in general dar acum am dorit sa sti ca nu esti si nu vei fi niciodata singura. Te pup cu drag,
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult, dragă Ioana! Să fii binecuvântată cu fericire și iubire! ❤️🙏

      Ștergere
  18. Vad ca s-a linistit omul de lemn :))) Mai trimite mesaje?
    Iar dementul celalalt incerca sa prosteasca lumea ca are ceva probleme cu facebook de parca lumea e proasta si nu stie ca probleme cu fb ai doar daca faci prostii pe fb.
    Sa ne spui si noua deznodamantul. Nu de alta dar vrem subiecte tari de scris. :)))
    Pana atunci adunam marturii de la wiki. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omul rău nu se liniștește niciodată. Nu s-au liniștit timp de 10 ani, ba chiar s-au purtat din ce în ce mai rău, de ce s-ar liniști acum? Se vor liniști când vor realiza cât costă să nu-ți vezi de treaba ta, să nu lași oamenii în pace, să atentezi la liniștea, sănătatea și siguranța cuiva. Și când vor plăti pentru greșelile lor.
      Am ajuns să-mi scrie persoane care-i cunosc, cadre didactice care au tangență cu copiii lor și să-mi confirme ce caractere au acești indivizi... Dar ei mizează pe o imagine bună în societate. 🤣
      Singuri își distrug imaginea, relațiile și mi-e milă de copiii care au parte de asemenea părinți.

      Ștergere