Blogguri culinare pe care le urmăresc



Dragii mei, 

dacă mă urmăriți pe rețelele de socializare (facebook și instagram) știți, probabil, că îmi place mult să gătesc (mai postez câteodată poze cu ceea ce gătesc). Eu mă relaxez gătind, iar dacă am și pentru cine găti, o fac cu și mai mare drag. 
Știu să gătesc încă din copilărie, dar "omul cât trăiește învață", iar eu ador să încerc rețete noi. Din fericire, internetul ne oferă multe surse de inspirație, iar eu am descoperit câțiva bloggeri/vloggeri culinari pe care îi urmăresc cu interes și cu drag. Îi urmăresc pentru că îmi plac rețetele lor, îmi place cum transmit informațiile, sunt simpatici și pasionați. Îi apreciez pentru munca și eforturile lor, poate că nu toată lumea știe cât de mult timp, muncă și bani investesc acești oameni pentru a oferi (gratuit) toate rețetele pe care le filmează... Și tocmai de aceea consider că merită să-i recomand și, în felul acesta, să le arăt recunoștință pentru ceea ce învăț de la ei. Eforturile lor se văd mereu atunci când oamenii dragi, cărora le gătesc, sunt încântați de ceea ce mănâncă, iar asta li se datorează și acestor oameni, cărora le mulțumesc! 
Este minunat că avem acces la atâtea informații și că acești oameni, prin prezentările lor, ne ajută să învățăm să gătim. Consider că atunci când luăm ceva bun de la alții, merită să le răsplătim eforturile, lăsându-le o apreciere, un gând bun și neapărat să îi recomandăm/promovăm, ajutându-i astfel și pe alții să-i descopere. Haideți să-i promovăm mereu pe cei care oferă lucruri bune și frumoase!   

Aceștia sunt preferații mei: 

O ador pe Gina, este o gospodină autentică și foarte pricepută, are rețete vechi și rare, de la ea am învățat multe lucruri utile, mai ales să pregătesc cele mai bune conserve. 
Pe Gina o găsiți aici:


Robert este cel care are Cuptorul lui Robert din Brașov, cunoscut și foarte apreciat pentru cozonacii însiropați, pentru cea mai bună pavlova și pentru toate prăjiturile minunate pe care le face. 
Pe Robert îl găsiți aici: 
YouTube: 👉 Robert Eisler
Facebook: 👉 Robert Eisler
Instagram: 👉 Robert Eisler


Chef Florin Arvunescu 
L-am descoperit de curând, are rețete interesante, îmi place cum gătește, cum explică și este simpatic. 
Pe Chef Florin Arvunescu îl găsiți aici:
YouTube: 👉 Chef Florin Arvunescu
Facebook: 👉 Chef Florin Arvunescu
Instagram: 👉 Chef Florin Arvunescu


Gateste cu Nadia
Pe Nadia am descoperit-o căutând rețete din Republica Moldova (colțunași, borș de sfeclă și altele) și îmi place mult cum gătește și cum explică. Am spus-o mereu: mâncărurile moldovenești sunt minunate, iar femeile din Republica Moldova sunt niște gospodine desăvârșite, le admir și îmi doresc să învăț cât mai multe rețete de la ele.
Pe Nadia o găsiți aici:
YouTube: 👉 Gătește cu Nadia
Instagram: 👉 Gătește cu Nadia


Șef Paul Constantin
L-am descoperit de curând, este simpatic, are rețete interesante și explică totul cu multă pasiune.
Pe Șef Paul Constantin îl găsiți aici:
YouTube: 👉 Șef Paul Constantin
Facebook: 👉 Șef Paul Constantin
Instagram: 👉 Șef Paul Constantin


Pe această familie din Azerbaidjan am început să o urmăresc pentru rețete, dar am ajuns să-i ador, le urmăresc filmările cu mult drag, fiecare rețetă este o poveste, sunt foarte autentici și mă relaxează foarte mult să le văd lumea atât de simplă și de frumoasă. Seara, înainte de culcare, îmi place să mă uit la ei, fiecare videoclip mă duce cu gândul înapoi în copilărie...
Îi găsiți aici:
YouTube: 👉 Country Life Vlog
Facebook: 👉 Country Life Vlog
Instagram: 👉 Country Life Vlog


Bineînțeles că o urmăresc și pe Jamila, îmi place cum gătește și are foarte multe rețete. 
Pe Jamila o găsiți aici: 
YouTube: 👉 JamilaCuisine
Facebook: 👉 JamilaCuisine
Instagram: 👉 JamilaCuisine

Aștept cu drag și recomandările voastre (trebuie să scrieți numele, din păcate nu se pot posta linkuri la comentarii) și vă promit că voi împărtăși cu voi și alte lucruri frumoase și utile.

Vă îmbrățișez cu drag și vă încurajez să gătiți acasă, gătitul nu ne oferă doar hrană bună și sănătoasă, ci  poate fi relaxant și distractiv, putând însemna timp de calitate petrecut cu cei dragi.   


10 comentarii

  1. Bună, bravo...o doamna plina de viață, pozitivă.Va doresc succese mari în toate domeniile!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc frumos, Irina, pentru toate ideile,lucrurile informațiile pe care le împărtășești cu atâta generozitate si căldură in fiecare zi!Te urmăresc și te admir mai mult,cu fiecare postare!Mi au plăcut mult cărțile tale,dar îmi place teribil omul care ești!O zi si o săptămână minunată iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult, draga mea Irina. Te imbratisez cu tot dragul din lume.

    RăspundețiȘtergere
  4. Recomand cu drag Gina Bradea are retete foarte bune și foarte bine explicate .

    RăspundețiȘtergere
  5. Savori urbane - un blog excelent, cu rețete bănățene și nu numai, făcut de două doamne minunate din Arad

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu o urmaresc pe dna Gina si pe Jamila. Va recomand cu drag si Retetele Mihalei, pe Youtube, gateste foarte bine si explica la fel de bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cele mai bune rețete delicioase si sanatoase, Gina Bradea!

    RăspundețiȘtergere
  8. https://www.homecookingadventure.com/ - desi in engleza apartine unei romance.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ador OrDailyFood are retete vegetariene si vegane super, PrajitureleByMe pt eclerele si cozonacii de revista, BucatarManiac pt explicatiile si simplitate in tot ce face, Laura Laurentiu si mai sunt cativa care servesc pt inspiratie 🤗

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună, Irina! Recomand cu drag atât pe Laura Laurențiu cât și Savori Urbane.😊

    RăspundețiȘtergere