Lăsați câinii să latre



Sunt întrebată adesea de ce nu mă opresc să "arunc cu pietre" în "câinii" care mă latră (adică în cei care mă vorbesc de rău).
Răspunsul meu este: pentru că nu mă tem de ei ca să simt nevoia să mă apăr. Și pentru că eu nu lupt cu cei mai slabi decât mine.
Eu știu că, de obicei, câinii îi latră doar pe cei pe care nu îi cunosc sau pe cei de care se tem. Și mai știu că unii latră doar pentru a atrage atenția asupra lor atunci când se simt invizibili, mici, neimportanți și ignorați. Sau atunci când vor să pară mai puternici, când vor să-și ascundă slăbiciunile.
Pentru unii "lătratul" este tot ceea ce au. Lătratul le dă falsa iluzie că sunt liberi, că sunt puternici și că sunt importanți. Pentru mine nu sunt. Lătratul se face mereu dintr-o poziție inferioară, iar eu nu mă cobor într-atât.
Dintr-un suflet frumos și pur nu pot ieși lucruri urâte. Ce alt argument este necesar pentru a alege în gura cui ar merita să ne uităm? A văzut cineva vreun om serios și valoros care să se ocupe cu bârfe, cu atacuri la persoană și cu acte grosolane?
Lăsați câinii să latre. Iar dacă latră prea tare, nu-i opriți aruncând cu pietre, ci dați muzica mai tare.
😊


10 comentarii

  1. Adevarul este ca pina la tine nu am mai vazut om mai criticat.Nu inteleg de ce nu isi vad de treaba lor daca nu le place de tine.Sa se duca la aia de care le place!Uriti oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru că nu au o treabă a lor. Și pentru că nu le place de nimeni. :)

      Ștergere
  2. Prea elegant felul tau de a le da peste nas.
    Lasa-i sa latre cat vor si nu le mai da atentie. Cei care cred prostiile barfitorilor nu au decat sa ramana cu ei! Ca sunt la fel. 😅 Si daca ne mai supara mult aia cu gurile mari, ne vom apuca si noi, cei care ii cunoastem, sa povestim despre trecutul lor glorios. Va fi vai si amar de ei! Vor disparea ca potarnichiile cu toate conturile lor false. 😅
    Sa stea pe faza ca le pregatim niste surprize memorabile. 💪 Pana atunci 🖕🖕🖕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-au rușine, nu le pasă, ei se mândresc cu răutățile pe care le fac.
      Să se facă de râs cât vor, e o țară liberă. Doar că pentru ei... nu pentru mult timp...

      Ștergere
  3. Irina, problema lor nu e ca nu le place cum scrii! Desi nu inteleg de ce naiba au citit ce scrii daca au vazut dupa Fluturi ca nu le place! Problema lor e ca tu castigi multi bani, ca te plimbi prin lume, ca ai case, bmw si altele. Sunt doar invidiosi asa cum sunt multi conationali care stau ca leprele si nu muncesc si arunca laturi in cei care au. Invidia e boala grea si reiese din fiecare comentariu al lor. Se pare ca idiotii sunt la curent cu tot ce faci si stiu tot ce ai. Aici discutam deja despre niste probleme psihice care ar trebui sa te ingrijoreze. Sunt obsedati de tine si te urasc de moarte doar pentru ca tu ai succes si bani! Ar trebui sa iei masuri impotriva lor fata draga! Nu-i lasa de capul lor! Cine e capabil sa faca ceea ce fac ei este capabil de orice rele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei îmi citesc de 10 ani fiecare comentariu, darămite cărțile? Sunt atât de dependenți de mine încât nu ratează niciun punct și nicio virgulă din ceea ce scriu eu. 😂 Sunt cei mai înfocați fani ai mei.
      Din păcate doar cred că sunt la curent cu tot ce fac și cu tot ce am. Le lipsesc multe informații, spre binele lor, le-ar fi imposibil să suporte... 😂😂😂

      Ștergere
    2. Ce le_ar fi draga greu sa suporte ca ai tu genti channel si vuiton si te lafai in puf si in bolizii de lux? Mai sunt si oameni care pot trai fara astea si sunt fericiti cu ce au!Degeaba ai atatea case si atata lux daca nu ai copii. Traiesti de pomana!Si nu zic cu invidie toate astea te asigur!

      Ștergere
    3. Anonim - și cu asta am spus destul - nici prin minte nu mi-a trecut că tu ai lăsat acest comentariu din invidie. Din contră... se vede clar că este lăsat într-o profundă stare de beatitudine, dintr-o bunătate și înțelepciune fără margini. 😂
      Și, pentru că și eu mă bucur de o minunată stare de bine și de pace, îți voi spune că:
      1. Se scrie "Chanel" și "Vuitton" (e important să știi asta, poate vreodată ai de gând să-ți cumperi ceva și să nimerești în magazinul Chanel și nu la vreun canal = channel...)
      2. Știu că sunt oameni care pot trăi și fără lucrurile menționate de tine, tocmai de aceea nu înțeleg de ce îi deranjează că alții le au.
      3. Eu am copii destui, casele de care spui nu le-am cumpărat pentru mine, n-ar trebui să fie greu de înțeles asta.
      4. Știu că te-ar consola gândul că eu trăiesc "de pomană" - o expresie folosită total greșit, fiindcă mie NIMENI nu mi-a dat ceva, nu m-a întreținut, tot ce am este din munca mea, deci cuvântul "pomană" nu-și are locul aici, dar eu am înțeles că ai vrut să scrii "degeaba" și că starea ta de zen te-a încurcat puțin. Și, deși nu aș vrea să-ți tulbur bucuria consolării că eu aș fi vreo nefericită și vreo frustrată, trebuie s-ți mărturisesc că eu trăiesc minunat, ca sunt fericită, împlinită, iubită și că trăiesc pentru a face lucruri bune, ca să las ceva frumos în urma mea, nu doar să consum și să las comentarii inutile și pline de răutate.
      Sănătate și fericire!

      Ștergere
  4. de aia nu mai poti tu????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact. De aia nu am eu liniște și nu mă pot bucura de oamenii minunați din viața mea, de liniștea mea, de viața mea minunată, de universul meu... 😂

      Ștergere