Nu ești tare dacă (n) ai Gucci



Am văzut zilele trecute un status pe facebook în care o mamă se plângea că fiica ei îi cere insistent să îi cumpere un hanorac Gucci. Și nu mare mi-a fost uimirea când am văzut că și alte mame se plângeau în comentarii că adolescenții le cer tot felul de articole vestimentare confecționate de firme celebre și că sunt frustrați și complexați că nu le au. 
Se pare că în anumite școli există topuri cu cel mai bine (= cel mai scump) îmbrăcat elev. Scuze, dar pentru prostia asta nu copiii sunt de vină, ci părinții. Atât părinții celor cu mulți bani, care își amăgesc copiii că sunt mai cu moț, mai speciali și mai valoroși doar pentru că au lucruri scumpe, dar și părinții cu venituri mai modeste, care nu le explică micilor oameni că hainele doar acoperă, protejează și înfrumusețează corpul, nu îi dau și o valoare mai mare omului care le poartă. 

Dacă mă întrebați pe mine eu cred că Gucci are (în ultimul timp) niște haine foarte urâte. Sunt kitschoase, încărcate, obositoare și par ieftine. Și sunt supraevaluate. Am analizat un pantalon confecționat din poliester, elastan și nu mai știu ce (costa cam 1700 euro). Când vrei să evaluezi calitatea unui produs, ții cont de materialul din care este confecționat, accesoriile aplicate, cusăturile... Pentru mine doar sigla Gucci nu este un argument pentru a plăti atât de mult pe un lucru. Acel nădrag putea fi asemănat ușor cu unul de duzină, făcut de chinezi. 
Vă rog să analizați poza de mai sus. Este vitrina unui magazin Gucci, pozată de mine. Cum să îmbraci așa pe cineva? Cum să desconsideri pe cineva atât de mult încât să îi vinzi asemenea haine și să pretinzi ca omul acela să-ți poarte cu mândrie creațiile și numele și să se simtă frumos și bine îmbrăcat? Cum să mă întâmpini în magazinul Gucci îmbrăcat în costum, aranjat la 4 ace și să pretinzi ca eu să cumpăr comediile ăstea de haine? 
Pe bune, chiar ne-am tâmpit cu totul? Priviți puțin manechinii, mai ales pe cel cu pulover cu Mikey Mouse și pe cel cu pantalon scurt... Priviți și poza de mai jos. Doar eu consider că unii dintre marii creatori de modă își bat joc de oameni prin creațiile lor vestimentare?


Poate nu am eu gusturi elevate, dar cred că pot deosebi prostul gust de bunul gust. În materie de modă nu sunt vreo specialistă, dar tratez moda la fel ca pe oricare altă artă, cunosc marile case de modă, îmi place să le studiez colecțiile, mă interesează tendințele și mă inspiră. 
Îmi amintesc că în urmă cu câțiva ani, într-o vacanță, am vrut să intru într-un magazin Chanel, dar prietena cu care eram m-a întrebat: "De ce să intri, ai bani să dai mii de euro pe un taior Chanel?" Nu aveam bani pentru o asemenea achiziție, dar nici să cumpăr Mona Lisa nu îmi permit, însă asta nu înseamnă că nu o pot admira în muzeu și că nu trebuie să cunosc detalii despre tablou și despre Leonardo da Vinci.

Mi s-a solicitat de multe ori să povestesc despre stilul meu vestimentar, despre cosmeticele care îmi plac, despre firmele preferate de la care îmi cumpăr îmbrăcămintea. Oamenii care mă citesc sunt curioși și poate vor să se inspire de la mine. Totodată m-am trezit cu un val de întrebări de la persoane curioase să afle ce părere am despre anumite persoane publice care dau sfaturi de stil... Dragilor, prefer să-mi păstrez părerile despre alții pentru mine, dar am încredere că fiecare dintre voi are discernământ și știe în gura cui ar trebui să se uite și cine nu este demn de băgat în seamă. 
Eu nu am nicio calitate care să-mi permită să ofer sfaturi de stil și nu consider că sunt un model de urmat în ceea ce privește stilul vestimentar. Am stilul meu propriu, când îmi cumpăr ceva de îmbrăcat aleg mai întâi calitatea produsului (produse de calitate găsești și cu 200 de lei, așa cum găsești produse de proastă calitate și cu 1000 de euro). Dar îmi plac lucrurile deosebite, care să mă avantajeze, pe care să îmi facă plăcere să le port. Nu am imitat niciodată pe nimeni, nu mi-am dorit niciodată să fiu ca altcineva sau să am lucruri pe care le au alții. 
Dacă mie îmi place movul, port mov fără să-mi pese că se poartă verde, negru sau că unii consideră movul copilăresc, excentric sau nepotrivit.

Foarte mulți se lasă manipulați de anumiți influenceri care nu au nicio calitate care să le permită să dea sfaturi lumii, dar care totuși o fac. Din cauza lor oamenii sunt din ce în ce mai dezorientați, mai nesiguri în alegeri, mai puțin autentici și se copiază din ce în ce mai mult unii pe alții. Sunt foarte puțini cei care chiar ar putea da sfaturi de stil în România, cei care au studii în domeniu, care au o vastă experiență sau, pur și simplu, au stil, au bun gust și sunt foarte documentați. Nu este de ajuns să studiezi câteva site-uri de modă și să analizezi cum se îmbracă celebritățile pentru a dobândi suficiente cunoștințe în materie de modă și de stil. 
Să nu se înțeleagă cumva că am ceva împotriva influencerilor începători, ca să le spun așa. Îi apreciez că și-au găsit un hobby și sper că vor evolua și vor trata acest hobby cu multă seriozitate, că vor studia mult și că vor investi în acest hobby, astfel încât să aibă într-adevăr o influență pozitivă asupra celor care îi urmăresc. 
Am văzut multe răutăți de la anumite persoane publice care făceau batjocură de bloggerițe/influencere care scriu despre modă și despre diferite produse pe care se pare că „le primesc gratis”... Le apreciez mai mult pe acele bloggerițe care muncesc, decât pe răutăcioasele care nu încap de ele și care au primit totul de-a gata doar căsătorindu-se cu un bărbat cu bani... Și mi se pare extrem de penibil să vii tu, care nu ai nimic din munca ta proprie, care ai devenit cunoscută doar pentru că te-ai cocoțat pe spatele și pe numele altora, să critici disprețuitor pe cineva care își câștigă lucrurile muncind. În fine. Hate-ul este la modă și se pare că "divele" se simt amenințate de bloggerițe și de influencere, de aceea le atacă și încearcă să le minimalizeze. 😉

Dragilor, dacă aveți vreun idol, admirați-l pentru ceea ce creează el, pentru munca lui, pentru talent și pentru exemplul frumos pe care îl dă ca om. Copiați calitățile lui umane, nu îl copiați întru totul. Nu trebuie să aveți același tricou ca artistul vostru preferat, nici aceeași mașină, nu trebuie să împrumutați stilul vestimentar și de viață al nimănui. 
Cândva oamenii își doreau să fie unici, să nu mai aibă nimeni aceiași pantofi, aceeași bluză... Eu înnebuneam dacă vedeam o fată îmbrăcată cu vreo piesă pe care o aveam și eu. 😀De ce vreți acum să aveți toți lucruri identice? Doar pentru că sunt scumpe? Credeți că etalarea cu lucruri scumpe vă validează în vreun fel? Poate că da, dar numai în fața celor ușor impresionabili cu false valori. Ar trebui să aspirați la admirația oamenilor cu adevărate valori și vă asigur că pe ei nu îi impresionează lucrurile scumpe și că sesizează de îndată exagerarea și prostul gust. 
Respectul și dragostea celorlalți nu le câștigați prin lucrurile pe care le dețineți, ci prin calitățile voastre umane. 
Puteți avea stil și puteți fi la modă și fără a avea haine scumpe și de brand. Nu vă mai lăsați complexați și manipulați de societate. 

Eu nu pot da sfaturi generale legate de stilul vestimentar, stilul trebuie adaptat fiecărei persoane în parte, dar aș putea să vă spun câteva păreri strict personale. 
Aș recomanda decența ca regulă esențială în felul de a vă îmbrăca. Și adecvarea la spațiu și timp. Moda este extrem de permisivă acum, dar lumea are tendința să exagereze și să facă prea multe compromisuri. 
Am văzut păreri cum că balerinii ar fi urâți. Sau pantofii sport. Poate de aceea văd adesea femei încălțate cu pantofi și cu cizme cu tocuri foarte înalte cu care merg într-un fel ridicol. Eu sunt pentru balerini și pentru pantofii sport. Dacă sunt de calitate (asta nu înseamnă neapărat scumpi), pot fi foarte drăguți, feminini și eleganți. Sunt potriviți pentru a merge la mall, la școală, în oraș. Eu sunt împotriva chinuirii inutile a picioarelor. Gândiți-vă că picioarele vă susțin tot corpul, nu vi le distrugeți cu pantofi incomozi doar pentru că anumite femei (care merg doar câțiva pași pe jos), vă spun că nu ar trebui să purtați balerini sau pantofi sport. Iar mersul vostru poate părea urât dacă este chinuit. Nu vă mai luați după cei care se erijează în specialiști, care sunt rigizi și de la care nu aveți nimic bun de învățat. Purtați ceea ce vi se potrivește, purtați lucruri în care vă simțiți bine. Tocurile înalte se poartă doar cu anumite ținute și doar în anumite ocazii. 
Dacă unora li se par urâți balerinii și pantofii sport, mie mi se par foarte urâte platformele. Nu cred că există ceva mai urât și mai vulgar. De fapt, există: pantofii sport Balenciaga. 😋Enormitățile acelea hidoase pe care le poartă anumite persoane oriunde și la orice ținută, cu rochițe elegante, cu blană, cu colanți... 
Foarte, dar foarte urâți mi se par și șlapii. Sub nicio formă nu îi văd potriviți în altă parte decât la plajă sau la piscină. A avea stil înseamnă și felul în care mergi și nu se poate merge frumos cu șlapi. Este îngrozitor să-ți târăști picioarele și să îți clămpănească papucii pe stradă. Există sandale și saboți, de ce ar ieși o femeie în oraș încălțată cu șlapi? 😳 
Urâte mi se par și cizmele înalte purtate peste jeanși. Nu mă refer la cizmele de călărie purtate cu jeanși mulați, ci la cizmele înalte, cu toc, purtate peste blugi. Dacă au și vârf ascuțit, mi se par horror. Arată vulgar și ieftin. Eu am un termen pentru acest stil: țopism. 
Foarte urâți și inadecvați mi se par și colanții și treningurile purtate în alte părți decât la sala de sport sau în parc la alergat. Mai nou vezi fete cu colanți de sală și în trening peste tot: în mall, în restaurante, în aeroport... De ce? De ce nu un pantalon sau un jeans cu o bluză sau cu o cămașă? Ar fi la fel de comod, dar mai feminin, mai elegant și mai decent. 
Urât mi se pare și când cineva poartă piese oversize din cap până în picioare. Părerea mea este că poți avea un articol vestimentar oversize (foarte mare/larg) ori în partea de sus, iar în partea de jos să ai ceva strâmt, ori invers. 

Desigur, acestea sunt strict părerile mele, nu adevărul absolut, nu niște reguli pe care trebuie să le urmeze cineva. Dar eu cred că nu aveți nevoie de stilist și nici de mulți bani pentru a vă îmbrăca frumos, ci doar de puțin bun gust, de puțin bun simț și de stimă de sine. Trebuie să vă doriți să arătați bine, nu să arătați ca alții. Este o realitate faptul că aceleași piese vestimentare care arată foarte bine pe cineva, pot arăta foarte rău pe altcineva.

Țintiți spre stilul autentic, căutați lucruri practice și frumoase, investiți cu atenție în lucruri, cereți sfatul persoanelor avizate, documentați-vă, nu luați drept literă de lege orice părere a cuiva care se erijează în stilist și care doar are popularitate... Încercați să nu mai cădeți în capcanele celor care doar fac publicitate și care încearcă doar să vândă ceva și să manipuleze. Iar când un om vă dă sfaturi de stil, uitați-vă la el cu atenție și observați dacă are stil și dacă dă un bun exemplu prin conduită.

Eu consider că merită să investiți doar în lucruri pe care le puteți purta mult și cu care puteți alcătui multe ținute, în accesorii, în genți, încălțăminte, bijuterii, paltoane, în piese vestimentare importante. 
Și un detaliu foarte important: niciodată, dar absolut niciodată și pentru nimic în lume să nu purtați un fake, o imitație. Nu încercați să mințiți cu ceva ce nu aveți, ar fi ca și cum ați minți că sunteți cine nu sunteți. Este mai onorant să ai o geantă no name care costă 100 de lei, decât o geantă fake. 

Acordați mai multă atenție stării și calității lucrurilor pe care le purtați (decât firmelor). Important este să aveți hainele și încălțămintea impecabile, să aveți un machiaj curat (nu știu de ce unele simt nevoia să-și încarce fața atât de mult încât să fie de nerecunoscut și să pară mereu mânjite), să aveți mereu părul curat și tuns (iar dacă vă vopsiți faceți-o cu regularitate, altfel arată foarte urât și ieftin, deci degeaba purtați lucruri scumpe), încercați să purtați accesorii drăguțe, să nu fiți ostentative și stridente, să aveți o atitudine demnă și maniere, desigur. 
Eu cred că simplitatea este foarte frumoasă, iar străduința exagerată este semn de provincialism... și trădează ambiții de om complexat și sărac. 
Nu vreau să supăr pe nimeni, este o părere strict personală. Până la urmă fiecare are dreptul să facă alegeri după bunul plac. Dar mi-ar plăcea să vă alegeți modele de viață adevărate, oameni cu realizări remarcabile, oameni cu ambiții frumoase, cu preocupări sănătoase, cu influență pozitivă. Și să luați de la ei ceea ce este cu adevărat important: bunul exemplu. 
Și nu uitați că este nevoie de un echilibru în toate. Stilul trebuie să se regăsească și în felul în care vă îmbrăcați, și în felul în care vă purtați, și în felul în care arată casa voastră, și în preocupările și activitățile voastre. 

Între preț și valoare este o mare diferență și sper să învățați asta cât mai curând. 


21 de comentarii

  1. Draga Irina tu esti un formator de opinie foarte bun si ma bucur ca scrii despre aceste lucruri. Si eu am o fiica, are 16 ani si este complexata de colegele care au haine de firma. Ma doare ca nu ii pot oferi mai mult dar asa cum ai spus tu in articolul despre gentile de firma prefer sa ii ofer educatie si ea sa isi permita mai tarziu tot ce isi va dori.
    Iti multumesc pentru articol, am un moment de insomnie, dar l-am petrecut cu folos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun articolul tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si totusi, draga Irina, unora ne-ar placea sa stim ce magazine preferate ai si de ce. In ce articole investesti si de ce? Ce avantaje iti aduc?
    Am observat din pozele pe care le postezi pe facebook ca te imbraci foarte mult in negru. Mi-ar placea sa stiu de ce nu porti si alte culori. Si mi-ar mai placea sa imi recomanzi magazine unde gasesti haine de calitate si as aprecia sfaturile tale pentru ca esti un om foarte decent si cu bun gust. Multumesc!🙏👍👍👍💋

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Mădă, eu îmi cumpăr haine de oriunde găsesc ceva care să-mi placă. În fiecare magazin găsesc lucruri care să-mi placă, dar și lucruri pe care nu le-aș purta pentru nimic în lume.
      Dacă îmi place un lucru mi-l cumpăr indiferent că prețul lui este mic sau mare... desigur, am o limită rezonabilă pe care nu o depășesc. Investesc într-un palton sau într-o geacă din puf, dar nu aș investi la fel de mult într-o simplă bluză...
      Îmi plac mult hainele din magazinul COS (îmi plac materialele lor, modelele, culorile, simplitatea...) Cândva eram înnebunită după Stefanel, dar în ultimul timp am găsit din ce în ce mai rar ceva care să îmi placă. Găsesc lucruri drăguțe și la Steilmann, la Tommy, la MK... dar cele mai multe articole vestimentare pe gustul meu găsesc la Escada, la Max Mara, la Marina Rinaldi...
      Poate ai aflat că ador casa Chanel, însă articolele vestimentare create de ei nu mi se potrivesc deloc, nu mă identific cu stilul lor mult prea clasic și prețios.
      Port culori închise fiindcă îmi plac mult și am senzația că par mai slabă în ele 😀. Ador bleumarinul, negrul și movul închis, dar port și culori pastelate, îmi place mult rozul pudră, port și verde crud, și albastru royal și roșu... Motivul pentru care port ținute uni și foarte simple este că îmi plac mult accesoriile deosebite, deci prefer ținuta întreagă într-o culoare, iar pantofii să fie foarte colorați și prețioși. Mi se pare exagerat și încărcat să port și haine complicate și accesorii care ies în evidență... Sunt înnebunită după încălțăminte și am culori tari, mov, fucsia, am încălțări cu strasuri...
      Îmi este simplu să mă îmbrac toată în navy sau în negru și să port o pereche de pantofi deosebiți.
      Te îmbrățișez cu drag!

      Ștergere
  4. Moda de acum este o mare tampenie!
    Hainele trebuie sa aiba doar cateva calitati esentiale, sa fie croite perfect, sa complimenteze corpul, sa scoata in evidenta corpul ( de aceea, pe timpuri se faceau hainele la croitorie, nu le gaseai in magazin, e croiau pentru tine si pe tine), sa aiba un material confortabil, si nu plastic sa transpiri aiurea si bineintele sa aiba culorile de pe materiale asortate. Poate de aceea, barbatii si femeile din anii 30 -50 poate si 60 aveau hainele impecabile! Si atitudinea, si acceosriile si parul.Acum totul s-a uratit, acum e la moda sa fii androgin, nici barbat, nici femeie, cu un par lins, privire pierduta (ca sa nu zic drogata), iar hainele sunt efectiv niste zdrente aruncate pe om, fara nici o legatura de stil, de croiala, de gust...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teodora, există și acum haine frumoase, trebuie doar să facem alegeri bune.
      Însă, da, ce elegante erau femeile în trecut! Și nu doar femeile!

      Ștergere
    2. Eu nu gasesc aceste haine frumoase de care spui tu... nu gasesc bumbac natural, matase naturala.. si nici croiala corecta! Acum totul e pret-a-porter! Pe timpuri, hainele se faceau pe masura fiecarui om in parte! Orice femeie, de orice masura, subtire sau plinuta arata bine, in croiala de atunci! Erau acele deux-piece care dadeau eleganta! Acum se poarta poliester, lycra, plastic ( ai vazut gecile acelea de plastic?) ... si se urmareste croiala dreapta, linia dreapta, fara pense, fara personalitate!

      Ștergere
  5. Ador să fac cumpărături cu tine.Ai un simt estetic si un ochi bine format vezi imediat ce ar avantaja sau ar dezavantaja si pui in balanta intotdeauna indiferent de firma "calitate/pret.

    RăspundețiȘtergere
  6. E bine ca mai citesti din cind in cind si o parere sincera despre imbracamintea din ziua de azi! Nu cred ca un tinar sau tinara arata ,,cool,,daca se imbraca in colanti sau blugi cazuti pe fese ai tureacul pe la genunchi. De ce accepta parintii ca odraslele lor sa iasa imbracate in halul asta,nu au oglinzi acasa? Oricum subscriu parerii d-voastra despre marile firme sau case de moda. Am ajuns asa din cauza celor care de abia au trecut prin scoala si care au devenit parinti si care au carente in educatie si nu au nici macar un dram de simt estetic.

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am regasit 100% printre preferintele tale vestimentare. ��
    Si am ras copios privind fotografiile cu tinutele Gucci. ��
    Te admir pentru tot ceea ce faci! Mult succes si sanatate iti doresc! ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc și îți doresc să fii fericită și iubită!

      Ștergere
  8. Ce asteptari ai,Irina, in ziua de azi in care oamenii se iau dupa cei care sunt toata ziua pe la teve? Acum orice tzoapa se da mare specialista in moda si lumea crede ca aia stie cum e mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La TV sunt și persoane demne de urmat și persoane care dau exemplu de "așa nu". Important este să facem noi diferența.

      Ștergere
  9. Draga Irina,
    Ai dreptate cu acest articol si vreau sa iti multumesc pentru tot ce invat de la tine.Recunosc ca am iesit cu slapi de multe ori.Voi incerca sa tin cont de sfaturile tale.
    As vrea sa te intreb care influenceri iti plac de la noi?Exista in Romania persoane publice de la care sa putem invata ceva,care sa fie modele demne de urmat?Te intreb pentru ca la televizor majoritatea sunt operate si transformate exagerat si mie nu imi place cum se imbraca.Sunt mult prea exagerate si indecente cred eu.
    Iti multumesc si iti doresc mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu îți mulțumesc!
      Din păcate eu nu prea cunosc influenceri... Mă uit foarte puțin la tv și strict la emisiunile care mă interesează, nu urmăresc emisiuni mondene, iar pe facebook și pe instagram stau foarte puțin... Dar sunt și la noi persoane stilate de la care se poate învăța.
      Îți pot da un exemplu. Mie îmi place foarte mult de Andreea Berecleanu. Este foarte frumoasă, este elegantă și decentă mereu, atât în stilul vestimentar cât și în comportament. Este o lady și o prezență foarte plăcută.

      Ca influencer de stil eu cred că Iulia Albu este bună. Are studii în domeniu, este documentată, are stil, este frumoasă, elegantă, este mereu impecabil coafată și machiată și are omul ce învăța de la ea.

      Cu siguranță sunt multe persoane cu stil și bun gust în România dar nu am avut eu timp să le descopăr...

      Ștergere
  10. Nu titlul unui roman, nici copertile realizate într-o grafica aparent atragatoare, stralucitoare, impecabila, desavârsita chiar, ale acestuia, reflecta valoarea reala a continutului, care poate surprinde cititorul, placut ori neplacut, în functie de nivelul perceptiei si gustului pe care acesta si la format în timp.
    Într-un ambalaj vestimentar impecabil, aparent perfect, se pot ascunde cele mai infecte gunoaie fizice, sufletesti si spirituale.
    "Omul şi nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine."
    "Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie Omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.
    Astfel se împodobeau odinioară sfintele Femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva."
    Binecuvântarile ceresti si pamântesti sa te însoteasca mereu, în calatoria efemera, relativa, imprevizibila, în aceasta viata, prin Cuvântul Sau...(AAAE)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bun simt, ca de obicei, asta te caracterizeaza.In ceea ce faci, in ceea ce zici.Dar vezi, ca de aici probabil ca pleaca "trendurile" pe care copiii/adolescentii vor sa le urmeze.De la oameni, "vipuri" diverse care nu au bunul simt de a gandi,daca hainele pe care le promoveaza sunt ok, ca pret, ca stil si pentru cei mai putin inzestrati material. Si , din pacate, nu e singurul domeniu la care nu se gandesc aceste"vipuri" sau influenceri

    RăspundețiȘtergere
  12. Minunat articol și mare dreptate ai! Multă vreme am crezut că eu am o problemă că nu îmi plac hainele care se găsesc prin magazine chiar și din alea mai de fițe și că nu mă îndur să dau un pumn de bani pe haine drăguțe dar din materiale poaste și lucrate și mai prost sau urâtele dar din materiale mai bune și uneori ceva mai bine lucrate, pur și simplu nu mă pot convinge să le cumpăr. Și uite așa îmi cumpăr haine rar dar când cumpăr iau lucruri frumoase, ieftine (că scumpe nu îmi permit) care țin mult și totdeauna sunt admirate și sunt întrebată de unde le-am cumpărat. Fix în același stil la un moment dat eram dată cu un parfum mai puțin promovat de la Avon fără mari pretenții dar care mie îmi plăcea mult și îl purtăm cu mare plăcere, o cunoștință a fost curioasă cu ce sunt dată că miroase foarte frumos iar când auzit a bătut în retragere "se simte foarte bine pe tine" dar na... Fiecare dă cât poate...sau cât are.

    RăspundețiȘtergere