Vine o zi... în care te ierți



Vine o zi în care te ierţi. Pentru că a venit clipa în care te-ai înțeles și te-ai acceptat așa cum ești. Te ierţi pentru tot ce nu ai reuşit să fii, dar şi pentru ceea ce ai fost deşi nu ar fi trebuit să fii. Te ierţi pentru că, inconştient şi fără să vrei, ţi-ai fost cel mai mare inamic.
Te ierţi pentru că nu te-ai iubit aşa cum ai fi meritat, că i-ai iubit mai mult pe alţii, că ai iubit mai mult altceva decât pe tine însuţi.
Te ierţi pentru că ai avut alte așteptări de la oamenii care te-au rănit, pentru că nu ai avut puterea să-i ierţi, pentru că i-ai alungat sau i-ai părăsit în loc să îi fi ajutat să fie mai buni.
Te ierţi pentru că n-ai fost destul de puternic încât să renunţi la orgoliu şi ai preferat să te răzbuni.
Te ierţi pentru toţi cei care nu te-au iubit aşa cum ai fi avut nevoie, pentru cei care nu au reuşit să te primească alături de ei.
Te ierți pentru că teama de singurătate și nevoia de a iubi și de a fi iubit te-au ținut prizonier în relații otrăvitoare și alături de oameni nepotriviți.
Te ierţi pentru tot ceea ce ţi-ai refuzat, crezând că aşa le va fi altora mai bine.
Te ierţi pentru amânări şi aşteptări, pentru tot ce nu ai spus la timp şi pentru tot ce te-ai grăbit să spui deși ar fi trebuit să taci.
Te ierţi pentru că ai iubit vinovat sau pentru că, de frică, nu ai iubit.
Te ierţi pentru că n-ai avut curaj să fii tu însuți, să trăieşti liber și asumat, să-ţi recunoşti slăbiciunile şi înfrângerile.
Şi atunci te priveşti cu duioşie, te înţelegi şi îţi devii, în sfârșit, cel mai bun prieten. Şi te ierţi.




Text publicat în cartea  Iubitelor mele prietene 



12 comentarii

  1. "Daca iertati oamenilor greselile lor,si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre." -Hristos Isus -

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune am o curiozitate ..ai Ramana cu Robert ? Matei a aflat? Sunteti si acuma impreuna ? Copii aveti ? Unde ATI trait ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Este cel mai important si cel mai greu pentru om sa poti ierta indiferent de situati ! E usor sa faci un rau dar e greu sa faci un bine ! E greu sa repari ceva stricat si mai bine e sa-ti cumperi/iei ceva nou !

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa fim mai buni si sa trecem cu vederea peste orice. Iubiti-va aproapele indiferent de situatie !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Irina! Chiar as vrea sa stiu cum a ramas povestea ta cu Robert...mai sunteti impreuna? sau a fost o poveste doar asa ca sa atraga, a vanda mai bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceste rânduri mă fac să prind şi mai multă încredere în mine. Felicitări, stimată doamna! Vă îmbrățişez cu drag din Iaşi
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  7. Recitesc cu drag pasaje din insomniile tale seara, pentru a mă culca cu gândul la lucruri frumoase nu la mizeriile care ne invadează viața.Sunt o bunică speriată de violența verbală a tinerilor și frumusețea ta sufletească îmi ridică moralul.

    RăspundețiȘtergere
  8. As putea spune ca am devorat cartea "Fluturi", nu doar ca am citit-o. Ca sa va dați seama, va confirm doar ca am descoperit-o în sesiune și am terminat-o înainte ca sesiunea sa se sfârșească. Printre ore întregi de studiu și printre multe examene, am reușit sa citesc în detaliu cele trei volume. Îmi făceam timp ca sa le citesc, așa ca mă prindea ora 4 dimineață cu "Fluturi" în mână. Am rămas cu o intreaga filosofie de viata, cu nevoia de a citi un al 4-lea volum si cu întrebarile : "oare Cum arata Robert?!" , "oare Irina și Robert mai sunt împreună?"

    RăspundețiȘtergere
  9. Vom afla in volum 4 , sau Irina????

    RăspundețiȘtergere