Povestea întâlnirii de la Cluj




Alexandra: "La conferința de la Cluj Irina Binder a strălucit pur și simplu și a arătat cât de mult își merită dragostea publicului. Am văzut o Irina sinceră și incredibil de caldă care a transmis multă iubire. A urcat pe scenă și a cerut să vadă publicul din sală, apoi ne-a arătat cât de mult iubește oamenii. Cu o naturalețe și gingășie cuceritoare, dar și cu mesaje profunde transmise publicului, Irina ne-a dovedit că are multe de spus și că nu degeaba este cea mai citită și vândută scriitoare din ultimii ani, dar și cea mai iubită persoană publică. [...] Am fost la multe lansări de carte și evenimente, însă la nici o personalitate nu am simțit atâta dragoste și căldură cum am simțit la Irina."

Ana-Maria: "Nu mi-am imaginat vreodată că este posibil să stai un minut cu un om și să nu te poți despărți de el. Am plâns tot drumul până acasă după ce m-am despărțit de Irina..."

Mirela: "O să fiu sinceră și o să recunosc că uneori prin scrierile ei am perceput-o pe Irina Binder ca fiind arogantă, dar când am cunoscut-o am descoperit cel mai modest și mai cald om pe care l-am cunoscut. M-a uimit cu sinceritatea cu care a vorbit publicului și cu bunătatea ei. Fata asta respiră iubire și transmite iubire prin fiecare silabă! La sfârșit s-a format un rând de sute de persoane care așteptau pentru autograf, iar Irina s-a ridicat de pe scaun pentru a îmbrățișa fiecare om! Am crezut că va obosi până voi ajunge eu la ea, dar când mi-a venit rândul ea a deschis brațele și m-a întrebat: "Cum te numești și de unde vii, fată frumoasă?" Am avut impresia că m-a îmbrățișat o mamă, nu o persoană străină. [...] 

Roxana: "Irina este exact cum mi-am imaginat-o: caldă, iubitoare și are cea mai blândă voce, iar îmbrățișarea ei parca îți dă putere!"

Acestea sunt câteva impresii de la evenimentul de la Cluj, statusuri în care am fost etichetată.

Nu știu cum s-a văzut povestea din sală (da, întâlnirea de la Cluj a fost o poveste), dar de pe scenă s-a văzut minunat! Nu m-am așteptat să văd atâția oameni frumoși la un loc, oameni care au venit să mă cunoască, unii străbătând sute și chiar mii de kilometri pentru a ajunge la Cluj. 
Evenimentul a început cu un recital susținut de Trupa lui Bunu, niște copii senzaționali, talentați și plini de energie. Apoi, Dan Pantiș, care nu-mi este doar bun prieten ci și cântărețul meu preferat de folk, a cântat două cântece pe versurile poetei inimii mele: Camelia Radulian. Camelia mi-a fost alături la eveniment, venind tocmai din Craiova ca să mă susțină. 
Alături de mine au fost și câțiva dintre cei mai dragi prieteni, veniți tocmai din Brașov, Craiova, Tulcea, Oradea, Dîmbovița, dar am simțit și susținerea celor care nu au putut fi prezenți.
Am avut alături și echipa Editurii For You, cea mai tare editură, cu care am o colaborare de peste 5 ani și de care mă leagă o prietenie foarte frumoasă. 
Trupa lu Bunu mi-a făcut o surpriză și m-a invitat pe scenă să cântăm "Nebun de alb", cântecul îndrăgitului interpret de folk Emeric Imre, pe versurile lui Adrian Păunescu. Am cântat cu teamă să nu acopăr vocea talentatei și superbei soliste Dana Patricia Novăcescu. 
Când a venit rândul meu să urc pe scenă pentru a-mi susține conferința am avut senzația că mă aflu în fața unor prieteni. Am cerut să se aprindă luminile în sală, fiindcă mi-am dorit să văd oamenii, să văd fiecare chip. Am fost copleșită să descopăr că au venit atât de mulți oameni la întâlnirea cu mine, deși aflasem că în Cluj se desfășurau în același timp 4 evenimente frumoase, greu de refuzat. 
Am simțit din sală o energie fantastică, am simțit susținere și bunătate și nu am avut deloc emoții. Am vorbit cu sinceritate și cu mult drag, ca și cum le-aș fi vorbit celor mai buni prieteni. Nu am avut niciun discurs pregătit, am vrut să fie totul natural, așa cum i-am obișnuit pe prietenii mei și prin scrierile mele. 
Am văzut priviri pline de admirație, dar eu am admirat cu toată ființa fiecare om pe care am reușit să-l privesc. De pe scenă se vedea minunat! Chipuri senine și atâta frumusețe, încât mi-a fost greu să ofer pe măsura frumuseții oamenilor din sală. 
La sfârșit publicul a făcut un rând interminabil și, cu o răbdare de fier, a așteptat peste două ore să ia un autograf de la mine. Am îmbrățișat fiecare persoană care a urcat pe scenă și am reținut fiecare chip. Niciodată nu am fost îmbrățișată de atât de mulți oameni și cu atâta iubire. Am plecat de la eveniment cu sufletul plin și cu amintirea unor oameni care au crezut în mine, care mi-au oferit prietenia lor și cărora le datorez tot ce am eu mai bun. 
Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost la eveniment! Știu că ați făcut eforturi să fiți acolo, unii dintre voi ați venit din orașe îndepărtate, chiar și din alte țări și nu vă pot spune cât apreciez asta! 
Vă mulțumesc pentru toate florile, scrisorile, darurile și pentru toate complimentele sincere pe care mi le-ați făcut! Vă mulțumesc celor care mi-ați lăsat câteva impresii în album! 
Vă mulțumesc că mi-ați fost alături în proiectul caritabil pentru care ne-am întâlnit! 
Mi-ați lăsat scrisori și bilete cu întrebări, vă promit că voi răspunde la toate într-o altă postare aici pe blog.

Ce m-a impresionat cel mai mult: frumusețea publicului.
Ce m-a emoționat cel mai tare: o persoană care mi-a spus că a venit de dragul cuiva care mă iubea nespus și care în decembrie a murit.
Ce nu mi-a plăcut: că timpul  a trecut prea repede și nu am reușit să spun tot ce mi-ar fi plăcut să vă spun și să ne cunoaștem mai bine.

Mulțumiri:
- Organizatorilor: dlui Ion Novăcescu (novacescu.ro) și dnei Andrea Ilyas, doi oameni extraordinari și foarte dedicați scopurilor frumoase
- Fabrica de lideri (stați cu ochii pe ei, au proiecte foarte frumoase)
- Fundației Armonia - cu sprijinul căreia acest eveniment a suținut un act caritabil
- Sponsorilor: NTT DATA (care susțin foarte multe evenimente), Farmec (minunate produsele lor!), Hotel Opera Plaza (un hotel superb unde voi reveni cu drag!),  Mobila Dalin (foarte frumos mobilierul lor!), World Class România (neapărat să faceți sport!) :)
- Editura For You - cea care mi-a publicat cărțile Fluturi și Insomnii
- Fotografilor Cosmin Lucian Ignat și Bianca Demian
- Cinema Florin Piersic , PMA Invest, Cluj AM.RO, Păpădie events, Radio Napoca Fm  și Berăria Culturală.










Vă mulțumesc cu tot sufletul, tuturor! 



13 comentarii

  1. Iti multumesc suflet frumos ca ai ales Cluj!💗
    Mi-ai oferit cateva ore din viata ta care si acum imi ofera cel mai sincer si fericit zambet pe buze !
    Ai fost minunata .Blanda si suava, calda si sincera iubitoare si frumoasa cum am perceput dupa fiecare rand din fluturi.Ai fost si vei ramane un suflet bine primit in inima mea.Sper sa ai parte de tot cei mai bun in masura zambetelor multe pe care le-ai schitat pe fata fiecarui admiratori din sala.


    💜 V.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca te-am descoperit, ca te-am cunoscut, ca m-ai facut sa te iubesc si ca esti TU cea adevarata...Respect

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu una chiar am venit acolo singura dar nici un momement nu m-am simtit singura plus ca in asteptarea aia plina de suspans toata lumea se gandea cele 2 minute cat stam langa tine ce apucam sa iti spunem .Era atata de tare senzatia. Pentru prima oara in viata am fost intr-un loc in care toti oameni emanau fericire si zambete datorita tie.Si daa am cunoascut atatea persoane faine.As repeta asta si daca ar fi sa vin sa te vad la capatul pamantului stiu ca pe drum dau de ce mai tari tovarasi.Esti draga noastra si meriti sa fi rasfatata si sa ai zeci de oamemi care iti spun sincer:" multumesc te iubesc".

    RăspundețiȘtergere
  4. Te iubesc mult și te aștept și în Galați :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Se spune că regretăm doar ce nu am făcut
    Eu mai adaug pe listă regretul că nu am fost acolo, alături de tine

    RăspundețiȘtergere
  6. Am fost la Cluj sa vad daca esti intr-adevar Irina din carte,daca esti asa de buna cum ai scris in Fluturi. Am avut surpriza sa decopar ca esti acea Irina,dar mai inteleapta,mai matura, mai echilibrata.Esti intr-adevar un om frumos si special si inteleg de ce a cucerit atatea inimi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina draga,esti un ambasador al iubirii autentice,prin operele si activitatile tale cotidiene. O sursa de autentice comori nepretuite,izvorâte din gândul si inima ta iubitoare neconditionat,de semeni,sincera,deschisa,un model pentru generatiile viitoare.
    Fii binecuvântata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru mine a fost un vis sa cunosc personajul preferat dintr-o poveste.Ma bucur ca am fost acolo si ca am vazut ce fel de om esti. Numai cine nu te cunoaste poate sa nu te iubeasca.Iti multumesc pentru ceea ce am simtit in seara aceea!Fii binecuvintata!
    Tatiana

    RăspundețiȘtergere
  9. vreau să știu când vii și pe la Chișinău dacă e posibil

    RăspundețiȘtergere
  10. Florina Nisioiu07 iunie, 2017 18:27

    Multumiri sincere pentru postare Irina! Nu a fost posibil pentru mine sa particip la acest minunat eveniment locuind foarte departe de Romania. O vara frumoasa iti urez <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Iubita noastra Irina
    Sa nu mai ai niciodata vreun fel de indoiala despre frumusetea ta pentru ca esti o femeie frumoasa expresiva cu un chip cald si senin un zambet minunat si niste ochi patrunzatori.Precum spuneai zilele trecute in postarea cu persoana nevazatoare fiecare zi sa iti fie un prilej de bucurie .Nu totul se rezuma la standardele pe care societatea le promoveaza acum.Cred ca acum daca ar fi sa lasam totul natural nici o infatisare nu ar putea sa aiba unicitate pentru ca toate "divele" "fashion bloggaritele" sunt la fel .toate au bot de rata toate promoveaza ceva nou aparut ruj iluminator gene sau orce alta metoda si ustensila care practic le ajuta fara sa isi de-a seama sa isi ascunda defectetele sau din fete lasate frumoase de Dumnezeu se transforma in urate .Urmarile o sa fie dezastroase in viitor.Esti frumoasa pentru ca orce femeie care este iubita este frumoasa !! Esti frumoasa atat la chip cat si la suflet .Faci lucruri bune pt cei din pe care alti nu le fac prefera mai degraba sa ironizeze sa judece .Nu ma indoiesc deloc stiu ca te ingrijesti folosesti produse bune parfumuri ( cateva chiar imi plac si mie alien♡) .Eu cred ca tipa respectiva te invidiaza o arma proasta de a se razbuna sub aceea forma in final .sa ii dedici piesa asta din partea mea :)) Laura Stoica Mai frumoasa !!! Pentru ca esti mai frumoasa !Nu este imposibil sa slabesti dar nu merita neaparat sa faci asta decat daca esti convinsa tu ca e neaparat !!Merita sa renunti la chesti dulci? Nu eu zic ca merita sa te rasfeti dar sa ti totul sub control pentru sanatatea si usurinta ta .Noi te iubim si as da orce sa ai timp odata sa ne rasfatam cu dulciuri povesti pijamale si tot cea ce ne place


    💜

    RăspundețiȘtergere
  12. O morala buna !! Esti frumoasa Irina !! Sper sa citesti
    💜
    http://crististefan.com/nu-sunt-frumoasa/

    RăspundețiȘtergere