Cât valorează 30 de lei?



Am un bătrânel de care am grijă, așa cum pot. Îi duc mâncare și încerc să-l ajut să nu se mai simtă atât de singur. V-am mai povestit despre el, a avut o viață grea, fiul alcoolic l-a bătut, l-a ars cu țigări, l-a umilit în fel și chip și l-a băgat în datorii pe care le va plăti toată viața. Ani de zile a trăit în frig (l-au debranșat de la rețeaua de termoficare) și a căutat alimente prin pubelele de gunoi... 

Am fost să-l vizitez și m-a primit cu lacrimi în ochi. E recunoscător că îl ajut necondiționat, fiindcă n-are ce să-mi dea în schimb și nu înțelege de ce cineva l-ar ajuta ani de zile, dacă nu-i poate lăsa casa sau ceva lucruri de valoare. 
La un moment dat s-a apucat să caute într-un dulap și mi-a întins 30 lei. "Sunt ca să-ți iei un cadou de Sfânta Irina.", mi-a spus cu o încântare naivă. În mod normal aș fi refuzat banii care pentru el înseamnă enorm, iar pentru mine atât de puțin... dar nu am putut să-l refuz. S-ar fi simțit foarte rău. 30 lei par o nimica toată pentru cineva care are sau pentru cineva care nu cunoaște sărăcia, dar pentru tataie al meu suma este fabuloasă, credeți-mă. Cine știe cum i-a adunat... :( 
Am luat banii cu strângere de inimă, vinovată, nu știu să vă descriu sentimentul... Dar bucuria din ochii lui m-a încurajat să primesc. Știam că-și dorea să-mi facă și el o bucurie.
Sincer, nu știu ce mi-aș putea cumpăra cu 30 de lei. Nu-mi lipsește nimic, slavă Domnului. Dar voi pune banii la vedere, în vitrină, să-i văd tot timpul și să-mi amintesc cât de mult pot valora, de fapt, 30 de lei...


8 comentarii

  1. Multumesc ,suflet bun ! Tin sa iti spun asa pentru ca numai un sufletel ca tine, si ca multi altii care stau in intuneric (fara sa-si afiseze cumva in public binele neconditionat, facut persoanelor nevoiase, neajutorate )si care daruiesc cu mare drag din putinul lor semenilor aflati in suferinta. Sa fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb Irina! Atât de adevărat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Florina Nisioiu11 mai, 2016 22:28

    Nu pot sa cred ca mai exista si oameni buni, altruisti, care se gandesc si la cei vulnerabili, in special batranii. Felicitari Irina, esti un suflet ADMIRABIL!!!

    Cu mare drag,
    Florina Nisioiu

    RăspundețiȘtergere
  4. M-a emotionat tare povestea asta! O mare îmbrățișare, dragă Irina

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Irina,
    Cu acesti banuti oferiti cu atata drag eu cred ca ai putea sa-ti cumpari un lantisor (ceva gen Meli Melo)cu un pandantiv care sa simbolizeze ceva anume din discutiile sau prietenia voastra, sau o esarfa. Ai putea purta acest lucrusor ori de cate ori te-ai duce in vizita si ai putea sa spui: uite, lucrusorul acesta dragut e cumparat din banii pe care mi i-ai dat si il pretuiesc mult pentru ca e de la tine. Asfel s-ar bucura mult mai mult sa te vada, stiind ca a reusit sa iti ofere ceva ce iti face placere sa porti. Dupa ce el nu va mai fi, iti va ramane o amintire de la el, altceva decat 30 de lei care sunt la fel cu toti leii din lume. E admirabil ce faci, Irina.

    RăspundețiȘtergere
  6. FEKICITARI!...Dar fa cumva si deschide un cont(sau cec bancar)...SA-I VINA LUI PERSONAL SI ALTI LEI!.......TE ROG!

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti minunata...
    Te apreciez ,, suflet frumos"😘

    RăspundețiȘtergere