10 tipuri de persoane care nu-mi plac



1. Îngâmfații. Nu mi-au plăcut niciodată aroganții, cei care privesc lumea de sus și care afișează mereu un aer superior. Culmea este că majoritatea îngâmfaților pe care i-am cunoscut sunt doar niște închipuiți.

2. Lăudăroșii. Indiferent cu ce se laudă: cu ceea ce au, cu ceea ce sunt sau cu relațiile lor, lăudăroșii mi se par penibili și cred că suferă de sentimente profunde de inferioritate, de simt mereu nevoia să le arate altora că au, că sunt, că știu, că pot, că... ceva. Orice. Acestora le-aș sugera să reflecteze la următoarea frază: "A te lăuda cu lucrurile și relațiile tale, înseamnă a recunoaște cât valorezi fără ele."

3. Ipocriții și prefăcuții. Și din păcate nu sunt scutită de ei. Au fel și fel de fețe cu care sunt convinși că păcălesc. Defilează cu bune intenții, sunt lingușitori, necinstiți și alunecoși. 

4. Oportuniștii și profitorii. Cei care caută în orice situație și în orice relație ocazii de a-și atinge vreun scop. Cei care nu știu decât să ceară și să ia cu ambele mâini, dar care nu oferă niciodată. Sau dacă oferă, dau doar mărunțiș cu care să-și salveze reputația și să nu pară zgârciți și datori. 

5. Curioșii și indiscreții. Curiozitatea este bună doar atunci când te ajută să înveți ceva și să evoluezi, aceea e chiar minunată. Dar curiozitatea legată de intimitățile altora și indiscreția cu care unii te întreabă câți bani câștigi și alte lucruri care nu-i privesc, mi se par dezgustătoare. Eu nu mai răspund de mult la curiozitățile altora, cu atât mai mult cu cât nu am nicio curiozitate de acel fel, adică urât și lipsit de eleganță, și pot trăi foarte liniștită și fără să știu toate bârfele de budoar despre cunoscuții mei sau, la fel de trist, despre necunoscuți. 

6. Colericii și certăreții. Cei care strică mereu pacea și armonia în orice grup și care țin cu tot dinadinsul să-și impună punctul de vedere și să li se dea dreptate. Mă irită la culme cei care nu-și pot controla apucăturile agresive și limbajul.

7. Paranoicii și cei care suferă de mania persecuției. Nu știu dacă există oameni mai obositori decât cei obișnuiți să se victimizeze mereu, cei cărora li se pare întotdeauna ba că nu te porți cum trebuie, ba că nu le dai destul. Sau cei care trăiesc cu impresia că ai ceva împotriva lor și care te obligă neîncetat să te justifici și să-ți dovedești loialitatea și dragostea. Eu am renunțat de mult să le mai fac jocul acestor persoane... Am preferat mai bine să mă distanțez. 

8. Cei care au mereu așteptări. Mă refer la cei cărora, deși nu le datorezi nimic, au tot felul de așteptări și de pretenții. Aceștia trăiesc cu impresia că li se cuvine totul și că le ești dator. De obicei sunt veșnic nemulțumiți. Și ajunge să-i refuzi o singură dată ca să te dușmănească. 

9. Nerușinații. Aici intră mai multe categorii de oameni, de la cei care cer favoruri fără pic de rușine, la cei care se poartă necivilizat, care te pun în situații penibile și care nu te respectă. 

10. Impostorii. E plină lumea de ei. Impostura socială a devenit un fel de obicei. Dezaprob orice impostor care păcălește lumea, indiferent cu ce scop. 




12 comentarii

  1. Ai mare dreptate , cred ca oricarui om normal nu ii place sa aibe de-a face cu astfel de indivizi.
    Iti doresc LA MULTI ANI ! si onomastica fericita. Dumnezeu sa fie mereu alaturi de tine.

    http://i1112.photobucket.com/albums/k491/beta52/Aniversari/PF_12_00000000R501_VA1536_W1_PF.jpg

    RăspundețiȘtergere
  2. Florina Nisioiu05 mai, 2016 23:14

    Draga Irina, nu a mai ramas numic in categoria propusa spre discutie de tine. Merita mentionati si cei din categoria cea buna: optimistii, iubitorii, inteligenti, modesti, generosii, respectuosi, romanticii etc.

    O zi frumoasa tuturor

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi cer scuze ca sunt ofline, insa nu am mai intrat pe aceasta pagina si nu stiu unde ar fi potrivit mesajul. Am observat ca recomandati mierea de manuka. De ceva timp tot citesc despre aceasta miere minunata asa ca m-a bucurat ca am gasit-o si aici. Am observat insa ca pretul ei este in Romania mult mai scump decat in afara tarii. In Romania este cam 200 lei si in afara 36€. O procucati la aceleasi preturi? http://eu.iherb.com/Wedderspoon-Organic-Inc-100-Raw-Organic-Manuka-Honey-Active-16-17-6-oz-500-g/24914?gclid=CIiUpLX0yMwCFYcucgodRDEOlQ

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai foarte mare dreptate.In ziua de astazi foarte putine persoane sunt ca ...tine,pentru ca se includ in categoriile de mai sus.Si desi mi-as dori sa schimb ceva in oameni,nu am posibilitatea,pentru ca fiecare isi urmeaza calea,si poate nu e frumos ce spun,dar se uita exact ca si calul : Doar inainte,fara sa mai arunce privirea si in alte parti.

    RăspundețiȘtergere
  5. personal nu am timp pentru nimeni decat pentru persoanele care le iubesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Oamenii cei ce sunt precum o carte deschisă ,cei naivi. Sunt sinceri.Irina, esti un suflet asemănătoar cu al meu,dupa ce am citit "Fluturi" am un mic vis,sa te cunosc cândva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie nu-mi plac mincinosii.

    RăspundețiȘtergere
  8. o persoană care scrie despre iubirea de oameni n-ar trebui să judece şi categoriile de mai sus; o spun eu care totusi judec si eu anumite categorii de oameni care nu-mi plac; dar iata un caz din viata mea: am crezut in niste oameni si mi-au fost tare dragi, pentru ca apoi sa constat in mod realist ca nu sunt chiar ceea ce credeam eu; ceva mai incolo parca unii din ei s-au mai corectat putin dar oricum timpul a demonstat ca nu sunt ceea ce credeam eu; apoi din cauza frustrarii si dezamagirii (pentru ca eram chiar frustrat, pentru inainte mi-au placut mult, plus ca pana atunci n-am prea avut prieteni, iar impresia frumoasa care mi-au facut-o mai inainte m-au facut sa-i doresc mai mult), m-a apucat si tristetea motiv pentur care am inceput sa am anumite dorinte de la ei chiar peste nivelul normalului; si atunci imi dadeam seama ca era deja prea mult, dar eram frustat; intr-un fel m-am incadrat in categoria nr. 8 de mai sus, dar nu se cuvine sa fiu judecat pentru asta, plus ca ei s-ar pune partial in categoria nr. 1 de mai sus si s-ar mai incadra in categoria barfitorilor care vad ca nu-i mai sus, plus ca ei sunt vinovati ca nu sunt prieteni adevarati (SI STIU CE ZIC CAND O ZIC; ASTA CA SA NU CREDETI CA EXAGEREZ) si au provocat frustrarea mea; imi zic ca e bine sa nu-i judec nici pe ei, cu toate ca si acum sunt cam suparat;

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna,
    Daca ai toate atuurile sa fi ingamfat de ce nu?! Sunt rare speciile acelea, dar pana la urma de ce sa nu-ti permiti sa vezi lumea de sus? DE ce? Geniile....sunt perfect de acord sa te/ sa ma/ si sa ne priveasca de sus ( un exemplu) :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Numarul 7 e cel mai periculos.
    Urăsc,nu stiu dacă acesta e cuvantul potrivit,mai bine zis,dispreţuiesc persoanele care îți calcă sufletul în picioare,doar pentru că nu ai altă cale!

    RăspundețiȘtergere