Scrisoare pentru cealaltă femeie




Recunosc, te-am urât.
Am urât toate lacrimile pentru care te-am considerat vinovată. Am urât fiecare clipă în care tu îl ţineai în braţe pe omul de care eu depindeam sufleteşte. Te-am urât de fiecare dată când am strâns la piept perna pe care ar fi trebuit să doarmă el. Te-am urât când l-am aşteptat, sperând că se va întoarce la mine, iar el nu venea. 
Te-am urât neînţelegând cum poţi să te bucuri de povestea voastră, ştiind că eu sufăr nemeritat.
Te-am învinovăţit pentru toate visurile pe care mi le-ai luat şi pentru clipele fericite pe care tu le-ai trăit mişeleşte în locul meu.
Şi te-am invidiat.
Te-am invidiat crezând că eşti mai bună şi mai frumoasă decât mine, că tu ai ceva ce eu nu am, acel ceva care l-a făcut pe omul meu iubit să fugă în braţele tale. Te-am invidiat pentru că sfârșitul meu era începutul tău.
A trebuit să plâng până la epuizare ca să înţeleg că, de fapt, el nu a plecat pentru că eu nu eram suficient de bună pentru el, ci pentru că el nu era suficient de bun pentru mine. El a căutat doar ceva potrivit lui, o femeie în fața căreia să nu se simtă inferior, să nu se simtă mic sufletește, în faţa căreia să se simtă bărbat. A căutat femeia care să nu-i ceară mai mult decât era el dispus să ofere, care să nu i se opună, care să-i laude scăpările, care era mai disperată decât mine să facă anumite compromisuri pentru a nu-l scoate din zona de confort.  
A trebuit să mă las torturată de învinuiri şi remuşcări sfâşietoare până să înţeleg că plecarea lui nu a fost o nenorocire, ci o binecuvântare. O eliberare. 
Azi, nu mai plâng.
Azi, zâmbesc şi nu mai privesc în urmă, acolo unde aţi rămas voi doi.
Azi, nu te mai invidiez, fiindcă acum ştiu că tu ai ceea ce meriţi, iar eu voi primi ceea ce mi se cuvine.
Azi, nu mă mai simt inferioară ție, ba chiar mă bucur că nu sunt în locul tău. El nu mai e problema mea acum, ci a ta. Dacă mă gândesc bine, pot chiar să te compătimesc. Dar nu, nu-ţi plâng de milă. Îţi meriţi soarta. Pentru că, la fel cum s-a plicitisit de mine, se va plicitisi şi de tine.
Azi, nu te mai urăsc deoarece am înţeles că, de fapt, acel sfârșit era doar pentru a mă putea bucura de acest început.
Şi pentru că mi s-a dat această şansă la un nou început, o îmbrăţişez cu tot trupul şi sufletul meu şi promit să fac totul pentru a fi fericită.


Fragment din cartea Insomnii (care se poate comanda aici: Cartea Insomnii)

Irina Binder - Insomnii



50 de comentarii

  1. Frumos...iti trebuie insa mult timp sa ajungi la acest nivel de maturitate. Multe lacrimi mi-au curs si mie si am urat cum nu am crezut ca voi putea vreodata, din toate colturile fiintei mele s-a ridicat atat de mult noroi ca intr-o zi m-am trezit eu acoperita de propria mea ura. Si atunci m-am intors spre mine, am cautat in sufletul meu si am gasit puterea de a ma ruga pentru femeia care devenit iubita sotului meu. Si am putut sa-i cer iertare pentru toate gandurile mele, care m-au ranit mai mult pe mine decat pe ea. Acum pot merge mai departe si pot descoperi adevarata femeie care a stat ascunsa in mine. Si ii multumesc celeilate ca mi-a dat un branci...inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te felicit femeie pentru ca ai invins ura prin rugaciune si iubire.Te felicit.

      Ștergere
  2. Barbatii nu sunt marionete si nu trebuie de avut ura fata de alte femei. Nu era sa fie asta ...ar fi fost alta!!! Problema plecarii barbatilor este mai profund ascunsa si decizia in primul rind o iau barbatii... Daca a plecat , sa se duca...... Da e greu, dar trebuie sa incetam sa ne ghindim cu emotiile si sa includem ratiunea. Viata le aranjeaza pe toate dupa cum meritam!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte usor de dat sfaturi...dar intr-adevar nu "cealalta" este vinovata. Eu ilconsider pe El vinovat pentru ca nu te respecta, pentru ca te inseala si nici macar nu are decenta sa fie discret.

      Ștergere
    2. e valabil si dpdv masculin-Scrisoare pt celalalt barbat-

      Ștergere
  3. Irina esti atat de minunata si talentata!!
    Acelasi lucru l-am simtit si eu!!Acum nu mai simt nimic decat ...liniste!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, parca mi-ai fi ghicit gandurile asternute in propriul jurnal. Am urat pana m-am infricosat de mine si pana am ajuns la intelepciunea sa-mi transform ura in rugaciune pentru ea Si mai exista ceva pozitiv in toata aceasta poveste a mea si a lui devenita acum a lui si a celelilate: ei m-au ajutat sa imi redescopar puterea infinita din mine, m-au transformat intr-o fiinta puternica, invincibila. Sunt un stejar, nu mai sunt liana ce se catara pe el! Te felicit Irina, te urmaresc neincetat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa vezi ce interesant e cand nici macar nu poti ura...

    RăspundețiȘtergere
  6. Au curs riuri de lacrimi dar din orgoliu nu am cedat si nu am mai vrut nici o impacare.Mi se umpluse paharul.A fost alegerea lui acum dupa atit timp sint linistita si imi aduc aminte de tot ce a fost frumos ca si cum a-si citi o carte frumoasa culmea eu fiind personajul principal.

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina, aseara am terminat de citit vol 2 Fluturi, o carte superba, inca sint sub "influenta" ei. Iti multumesc fiindca mai readus pe calea mea, deoarece in ultimul timp o cam luasem razna, m-ai facut sa vreau sa aflu ce e aia dragoste, sa iubesc si sa fiu iubita. Am citit cartea in forma electronica, dar cumpar volumele si le recitesc.
    Florin Chilian- atit de frumoasa, un cintec superb
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna , cum as putea si eu comanda cartea sau cel putin in format electronic.unde o pot gasi? Multumesc anticipat

      Ștergere
  8. Offf cu cata ardoare am urat si eu candva! Dar ura e un sentiment justificabil si doar anticipeaza uitarea. Si mai cred ca si ele ne urasc pentru ca ei vor pastra mereu in suflete o imagine cu noi pe care nici un efort al lor, nici macar timpul sau negarea nu le vor sterge.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multa suferinta in cuvintele tale, insa, fara cele prin ce ai trecut, nu ai fi tu , tu cea de azi, un om cu suflet mare.
    Din fericire sau nu, relatiile degradeaza treptat, pas cu pas, clipa de clipa, cuvant cu cuvant fie spus sau nu. Cand se ajunge la despartire deja, de cele mai multe ori nici nu exista suficient respect, sau mai bine spus respectul reciproc. In asemenea situatie predomina suferinta, ura este inutila desi frecvent prezenta si oricum mai mult te urasti pe tine insuti (sau extrapolezi ura asupra celeilalte/celuilalt) decat persoana iubita. Nu ai avut ura si nu ai cum sa o ai fata de persoana iubita, iar cel sau cea, in bratele cui s-a dus persoana iubita nu are nici o vina in lipsa de judecata a persoanei iubite de tine si cu atat mai mult in incapacitatea ta de a nu mai iubi orbeste.

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumos ai scris. Subiectul trebuie privit de pe linia ZERO.
    E linia de mijloc si de inceput totodata, doar depinde in ce parte mergi.

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte frumos...eu simt ce ai scris tu, fata de cel mai bun prieten...pe care l-am pierdut din cauza femeii pe care o iubeste acum si pe care nu am considerat-o niciodata potrivita pentru el

    RăspundețiȘtergere
  12. Uneori ne e greu sa intelegem de ce unele lucruri se petrec intr-un anumit mod care noua nu ne convine, dar pana la urma ajungem la concluzia ca cineva acolo Sus ne iubeste mult si are grija de noi, chiar daca noi avem impresia ca acum se termina lumea. Nu cred ca e usor sa treci prin asa ceva, dar daca reusesti esti mai buna, mai buna decat ea, mai buna decat el, prea buna pentru ei.

    RăspundețiȘtergere
  13. E adevarat ca e dureros cand acea persoana pe care o doresti alaturi e atrasa de altcineva , parerea mea este ca daca persoana pe care ai dorito alaturi tear fi iubit cu adevarat nu raspundea altei chemari tea mintit iar in final isi va da seama ca a facut alegerea gresita dar va fi tarziu prea tarziu iar tie tia suras soarta si ai acum alaturi o persoana care te merita cu adevarat si langa care sper ca vei fi fericita.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumeste-i acelei ,,crestine'' ca ti-a luat din spate povara pe care de altfel trebuia s-o porti tu. Cere-i Domnului sa te ierte pt. ca ai judecat-o ...sa-ti spun ceva,nu era ea,era alta! Fii buna si ingaduitoare si iart-o ,caci ceea ce ea indura, tu nu mai ai de suferit si acum esti o invingatoare ce esti cunoaste valentele si valoarea. TE INVATA CINEVA CE A TRAIT DE 3 ORI EXPERIENTA CUMPLITA....

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred că este unul dintre cele mai dureroase momente, cel când afli ca "el" are o altă "ea". Şi e groaznic când ştii că te-ai comportat cu cel de langă tine "fără greşală". N-am înţeles niciodată de ce oamenii se schimbă, cum pot azi să spună "Te iubesc!" şi mâine sa te dea la o parte, cum poate să te strângă in braţe, când cealaltă îl aşteapta la locul de întalnire sau cum poate să-ti scoata ochii pentru nişte lucruri neînsemnate, când cel vinovat este nimeni altul decât el. M-am învinovăţit de atâtea ori şi mi-am căutat nod in papură la fiecare cuvânt pe care l-am spus şi fiecare lucru pe care l-am făcut în relaţia cu el. Într-un final, când am înţeles ca nu eu am fost vinovata, am reuşit să trec peste şi m-am vindecat. Acum sunt aceeaşi eu, dar mai matură şi mai circumspectă. Mulţumesc pentru articol şi mulţumesc pentru cuvintele pe care, odata, le-am spus şi eu celei care mi-a provocat multă durere... Cred că până la urmă in viaţă trecem prin toate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Care e continuarea volumului 2 "Fluturi"?

    RăspundețiȘtergere
  17. chiar daca apreciez ce scri ,de data asta nu sunt de aceeasi parere si imi pare rau ca o femeie atit de desteapta vede atit de unilateral problema si mai ales ca o femeie comuna daca pot spune asa ,dezamagirea provine din faptul ca EL nu este pomenit implicind concluzia ca ar fi >usa de ...deci totdeauna EVA este de vina ...trist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. El este vinovat că alege sa faca asta, dar si pe ea o consider la fel de vinovată. Adevarat, daca nu era ea, era alta, dar una din aceeasi categorie umană. Una care poate sa-si cladeasca fericirea pe nefericirea celorlalti, una careia nu-i pasa decat de binele ei - o femeie egoista. E.M.

      Ștergere
    2. de fapt cred ca totul se reduce la!?CUM POATE O FEMEIE SA FIE FERICITA,CAND O ALTA VARSA LACRIMI GRELE!!lipsa de sensibilitate,fara valori etc etc!

      Ștergere
  18. Si eu am urat,atat pe el cat si pe ea... i-am crezut vinovati de nefericirea mea... Insa cu timpul mi-am dat seama ca nu are rost sa stai sa-ti consumi timpul cu un sentiment atat de rece, care pana la urma nu-ti aduce nicio satisfactie, mai degraba iti arata ca nu esti pregatit sa mergi mai departe, iti traiesti doar depresia. Astazi dupa atata timp, de la aceea despartire nu pot sa zic ca mai am vreun sentiment pentru cei doi,... clar de urat nu-i mai urasc, dar am ramas cu o strangere de inima cand ii vad. El daca era pentru mine nu avea ochi pentru ea... Si da ei ii doresc sa nu afle niciodata cum e sa fii inlocuita si sa o urasti pe cealalta!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cu greu, multa durere, cu multe lacrimi, timpul vindeca dar mai ales schimba atitudinea si perceptia. Vezi intradevar partea buna a lucrurilor si vezi ca de fapt ti s-a facut un bine. Si eu ii multumesc acum "celeilalte femei", dupa cinci ani in care in fiecare clipa ma rugam si speram sa se intoarca. Acum vrea El sa se intoarca dar am atata liniste in viata mea incat nu vreau sa mi-o stric.

    RăspundețiȘtergere
  20. cu ani in urma, poate nu multi, dar ni 2-3, am trait si eu clipa cand dintr-o eroare a lui am descoperit ca eram 2=eu cea tanara, frumoasa,desteapta pe care cu mandrie o prezenta tuturor spunand "a mea" si ea care-l astepta pana la cele mai tarzii ore cand il lasam eu sa mearga sa doarma pt k eram prea obosita ca sa-mi mai fie necesara prezenta lui, care-i facea mancare, pe care n-o invita nicaieri, dar ii lasa bani pe masa sa iasa la o pizzerie singura, ea care cauta de zor pe net programul cinematografelor atunci cand vroiam eu la film si ...intr-o seara dupa ce i-am spus ca m-am culcat -nu m-a luat somnul si pt k mi-am adus aminte k nu i-am spus noapte buna am l-am sunat, am repetat la infinit, am mers la 3 la el mi-a deskis fratele si mi-a spus k nu a ajuns akasa..pana la 5 sunanem toate spitalele,la 7 deja anuntasem politia, la 8 mi-am spus k dc este posibil las-s sa fie cu alta numai sa nu...numai nu la morga...la 9- fara 5 eram la el la birou intarzia deja de 30 minute si nu rtiu de ce toti se uitau ca la o nebuna la mine, desi nu era cazul, era unul dintre cei mai punctuali oameni pe care i-am cunoscut vreodata, operatorul lui mobil deja imi confirmase k eu am fost ultima persoana care l-a sunat si pe care o sunase el...intr-un final a schimbat cartela in telefonul nou pe care-l cumparase pt k al lui se defectase si tocmai formasem nr...nu ma asteptam sa raspunda... vreodata...

    RăspundețiȘtergere
  21. 'salut,ma bucur sa te aud' mo-a spus, tot ce-am putut ingaima a fost 'unde esti?' vin de acasa... si in cateva clipe in capul meu s-a conturizat ideia k ma minte, el ma minte!!!! el nu stia k eu de la el veneam-inca nu stia k...l-am rugat pentru tot ce-a fost intre noi pana atunci si pt respectul pe care spunea ca mi-l poarta sa-mi spuna care-i realitatea... ne-am intalnit...tin minte si acum momentul cand si-a parcat masina si l-am rugat sa traversam ca sa ma pot aseza sa beau macar o cafea, si pe la mijlocul drumului m-a tras brusc inapoi, la cativa centimetri de mine a trecut un autobus, pe care eu nu-l vedeam, nu vedeam nimic, nu simteam nimic, nici macar pamantul sub picioare, s-a uitat ciudat la mine nu i-am reprosat decat faptul ca a chinuit 2 fiinte, de fapt 3 cealata avea o fetita care verea tot comportamentul lui evaziv cu mama ei cand l-am intrebat de fapt ce vrea sa faca mi-a spus ca vrea s-o paraseasca, ea fiind doar cea comoda, cat de mult m-a durut sa aud aceasta, sa inteleg ca barbatul pe care-l pretuiam atat de mult poate fi atat de grosolan si insensibil...atunci cand era clar ca m-a pierdut nu a avut nici macar curajul s-o pretuiasca pe cealalta pentru ca imi disparuse orice urma de incredere l-am intrebat daca anume aceasta isi doreste s-a n-o mai aiba si cand mi-a zis ca da i-am cerut perimisiunea s-o anunt (nu din rautate, mai degraba dintr-un sentiment de solidaritate sa-i dau macar sansa sa faca o alta alegere, alegere de care ne privase pe ambele prin fatarnicia ta) si...minune a zis ok, mi-a dat nr., nu am afcut-o de fata cu el, desi a fost cel mai ....lucru pe care l-am facut candva am anuntat-o si ...am aflat ca posibil e insarciata, iar el a trimis-o sa faca avort, i-am spus ca daca el refuza s-o sprijine eu o voi face si chiar voi cauat metoda sa-l fortez sa-si asume acea responsabilitate pe care i-o aruncare ei... ea era mai mare si...daca nu era frica ca daca o vedeam riscam sa ma simt si mai dezechilibrata, as fi vrut s- cunosc... l-a urma, dupa ore intre de vorbit, i-am spus ca daca si mi-as fi imaginat vreo data o intalnire cu o alta femeie a barbatului care era cu mine credeam ca neaparat trebuia sa fie cu tras de par...nu cu ia-l tu pt ca-l iubesti mai mult, baa tu ca el te iubeste mai mult. si asa zile in sir..am plecat intr-o calatorie ca sa-mi revin...nu inainte de a vb cu el si ai explica ca fiecare fiinta are sentimente si ca pot intelege ca tot ceea ce a facut era pt a se simti el mai bine nu pt a ne face vreo uneia dintre noi rau si ca nu-l invinuiesc de nimic decat de iresposanilitatea fata de fiinta care ar fi putut sa se nasca poate chiar si accidental, mi-a spus doar ca nu intelege de unde gasesc puterea sa nu invinuesc pe nimeni si sa-mi fac griji pt o alta, m-a rugat sa-l iet pt ca nu ma merita...am plecat zambind, avand inca in urechi vocea lui sugrumata, plansul el la telefon infundat si plin de recunostinta ca l-am facut sa inteleaga cat de valoroasa este fiicare femeie in parte si mai ales recunostinta ca fara sa fi renuntat eu si sa-l fi indrumat nu i-ar fi spus nicicand ca este valoroasa, ea si-a cerut iertare ca fara sa stie de existenta mea a intrat in viata lui...aveam un nod in gat- le pusesem pe toate la locul lor, chiar afcusem 1 bine copilului care ar fi trebuit sa se nasca , dar n-a fost sa fie din cauza unui accident de masina, dupa cum am aflat mai tarziu, dar si azi ii este alaturi si-o sprijina...i-ar eu ...brusc m-am maturizat si am inteles ca oamenii pot rani, o pot face constient de urmari pentru sine si totodata inconstienti de sentimentele celor de alaturi... m-a durut, m-a ucis...apoi m-am adunat bucata cu bucata dupa aproape 1 an si pt prima data am zambit printre lacrimi mandra ca nu m-am coborat la rautatea care simteam prin fiecare por ca vrea sa rabufneasca din mine, am fost mai presus de toate - au fost chiar cuvintele lor...

    RăspundețiȘtergere
  22. Citesc in continuu ce ai scris! Mi ai ajuns direct la suflet cu vorbele tale...Eu sunt inca in momentul in care nu am ajuns sa nu o mai urasc.Sunt inca intr o relatie cu omul care de multe ori m a lasat pt ea,dar mereu s a intors la mine.Stiu ca gresesc sunt constienta de tot ce fac,gresesc cand spun "mai astept o singura greseala,apoi te las",..gresesc pentru ca stiu ca nu sunt foarte sigura pe mine ca as putea face asta..Sunt in momentul in care simt ca doar el e universul meu,in care orice alt lucru nu m ar putea alina mai mult decat sarutul sau imbratisarea lui.Mi as dorii sa fiu sigura ca tot s a terminat,ca nu mi va mai gresii..dar multa lume imi spune ca daca a facut o data,asa ii e felu,asa va face mereu.In momentul asta sunt relativ fericita ca e alaturi de mine,dar si cu o teama ca mi va gresii din nou..Iti multumesc pt aceasta postare,e cel mai frumos lucru pe care l am citit vrodata!Te urmaresc cu mare drag! Mult noroc si sanatate,din suflet!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte frumos ! ai dreptate Irina . :) povestea mea e una foarte trista si complicata.. dar cu timpul mi-am revenit . te admir foarte mult , si ma regasesc aproape in toate citatele scrise de tine . tine-o tot asa . multa sanatate ,fericire,iubire. te pup .

    RăspundețiȘtergere
  24. sufletul meu e distrus..... trec prin acest moment de ceva timp.... e dureros ...

    RăspundețiȘtergere
  25. de ieri mi s-a confirmat ca exista cealalta...am stat la 2 m de ea fara sa stie cine sunt(sau cel putin asa mi-a lasat impresia)...incercam sa ma reevaluez...dureros.Sotul meu nu stie ca am aflat ,ca tot ce era banuiala de ceva timp a devenit o certitudine....in ziua in care banuielile s-au accentuat am descoperit aceasta fiinta minunata Irina,poate singura care mi-a atins inima si sufletul cu sinceritatea ei ca nimeni altcineva pana acum...ma simt neputincioasa in acest moment si ma doare ca eu nu sunt asa

    RăspundețiȘtergere
  26. Mi se pare corect sa multumesti unui om care iti aduce atata emotie in fiecare zi...esti incredibila,astept fiecare zi cu emotie si nerabdare sa citesc randurile tale....si de cate ori citesc plang iar altadata cand plang singura alinare sunt cuvintele tale.Toti am simtit si am trecut prin multe dar tu le faci frumoase si pe cele care dor.Te-am descoperit acum 2 luni mai exact pe 17 aprilie,eram atat de distrusa si la pamant,credeam ca dragostea,bunatatea si sensibilitatea sunt defecte in ziua de azi.Plang si azi cand recitesc din citatele tale dar azi plansul meu e altfel,lacrimile care le adun in marea mea mica plina de indoieli si nesiguranta,ma vor ajuta sa inot catre un tarm plin de raspunsuri si speranta...si de ce nu,iubire.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ff frumos scris. Eu..am fost cealalta femeie..cea pt care el si-a lasat familia..nu pot explica ce povara grea duc. Stiu ca daca nu eram eu era alta. Ai scris f bine. Intr-adevar acum cred ca am salvat-o pe ea...el are nevoie de multe imbunatatiri..doar cand ajungi sa stai cu el le realizezi...si ce e cel mai grav e ca nu pot sa ma gandesc sa imi fac o familie cu el..pt ca stiu ca a lasat o familie pt o pustoaica mai tanara, mai nebuna...vremurile s-au schimbat, anii au trecut si pustoaica a devenit nevasta si nu mai e la fel de frumos...

    RăspundețiȘtergere
  28. Este foarte dureros...inima mea e distrusa...trec prin clipe grele pentru ca exista "ea"

    RăspundețiȘtergere
  29. Felicitari..esti minunata Irina! Trec prin ceva similar.Inima stie ca trebuie sa se elibereze de el,dar cum o fac sa inteleaga? Sunt minunate aceste cuvinte,dar cum fac sa ajung la aceasta maturitate,cu asa nonsalanta?sper sa reusesc sa il scot din suflet odata si odata..nu se poate sa nu ma pot elibera de el,probabil nu am curaj sa o fac,nu am curaj sa nu mai stiu nimic de el,sa il sterg definitiv din viata mea.Doare al naibii de tare si nu ma pot ierta pt raul asta care mi-l faci si mi-l fac cu ajutorul tau.E genul ala de iubire toxica..care te stinge incet incet,iti ia graiul si ultimul gram de speranta..

    RăspundețiȘtergere
  30. M am regasit complet. Iti multumesc pentru aceste randuri care m au facut sa zambesc aducandu mi aminte de clipe urate, dar si de linistea sufleteasca ce o simt acum.

    RăspundețiȘtergere
  31. E povestea mea......multumesc lui dumnezeu ca am reusit sa trec peste durere.......multumesc Irina

    RăspundețiȘtergere
  32. Cit de dureros si tragic e sa pierzi pe cineva drag-e oribil. Odata ce a plecat a luat cu el si o parte din tine, cea mai sensibila si ascunsa parte a sufletului, insa trebuie sa recunoastem ca odata plecat nu e destinul nostru si daca a hotarit sa plece lasa-l daca va reveni inseamna ca e destinat tie, daca nu-atunci niciodata nu a fost al tau. Si oferai libertatea de a fi fericit in lumea lui si tu creaza-ti propria cale spre fericire linga o persoana care o va vrea sa o impartase cu tine!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu ea ti-a facut ceva. El ti-a facut. Mereu se zice ca cealalta face. El e cel care a vrut-o pe ea. Singurul vinovat este EL.

    RăspundețiȘtergere
  34. Da asa este ,el poarta toata vina....mai ales cand este un copil la mijloc si ceealalta nu ii da voie sa-l vada, nici macar o relatie telefonica.
    Cum se numeste el?BARBAT?

    RăspundețiȘtergere
  35. Daca ai sti ? Nu sunt prima pentru ca am aflat tarziu ca exista si cealalta ,banuiam si am recurs la acel ,,Am aflat ,vreau sa aflu si adevarul tau " Si l-am aflat ,iar in clipa urmatoare am murit pe jumatate ,pentru ca ma simteam o intrusa in viata celeilalte ,o hoata a timpului ei pe care eu il petreceam cu El in locul ei .Cealalta jumatate ,incerca sa-si aline durerea dincolo de adevar Eram asa de indragostita de omul pe care il credeam un ,,sfant "trimis de Dumnezeu in viata mea ,pentru a-mi aduce fericirea .L-am intrebat de ce ma mintit ,de ce nu mi-a spus adevarul de la inceput ,De ce mi-a dat viata peste cap ,de ce ma lasat sa-mi calc principiile in piciare ??? Pentru ca : A zis el ,mi-a fost teama ca nu o sa ma accepti stiind adevarul !L-am pastrat in viata mea ,chiar daca stiut ca exista o Prima ,dar , Ea are nevoie de prezenta si sustinerea lui ,eu am nevoie de NOI .Ea este femeia care a fost a lui cativa ani ,eu sunt femeia care voi fi a lui pentru totdeauna .Adevarul aflat ma facut sa-l apreciez si mai mult .Fiecare are povestea lui ,el are o poveste trista iar eu am fost acea persoana trimisa in calea lui ,de Dumnezeu .Vom fi atat cat ne va permite sa fim ,viata este iubire ,vom fi cat traim pentru ca Ne iubim ! Vreau sa-mi cer iertare de la Cealalta ,dar ea este bolnava si traieste in lumea ei ,o lume doar a ei ( unde nu mai exista notiunea de Doi )o lume in care nu poate trai un om ,dar care ia fost acceptata de acest om ,,,El este singurul ei sprijin ,acest lucru nu am sa i-l fur niciodata .Eu doar il iubesc pentru ca merita sa fie iubit ,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti sigura de ceea ce spui, te-ai interesat? Ai încercat sa vorbesti cu ea? Spun asta pt ca barbatii când vor sa aibă o aventura, inventează anumite lucruri, spun asta din experinta celei "care era intr-o alta lume" asa mi-a confirmat chiar el, a zis ca toti barbatii când vor sa insele spun ca cea "veche" are probleme, sau e rea, sau e grasa, sau e delasatoare.....

      Ștergere
    2. Sunt sigură pentru ca mi -a adus toate documentele ce atestă boala ei . Are nevoie zilnic de medicație și control specializat .Nu i -am spus lui dar ști ziua când se duce la control si -am privit-o de la distanta .Am avut un impuls să o ajut si sa o liniștesc ,părea pierduta dar și impulsivă ,cauta liniștea ei și animalele din lumea ei plină de siguranță .Acum mă interesează ce face ,mi a devenit o grijă ascunsa ,, Atunci când discutăm de cealaltă ,caut să-i scuz neputința în fața lui .Este femeie și nu am să uit niciodată că a fost femeia lui

      Ștergere
  36. De cele mai multe ori El poarta vina .Da suntem mintite ca este singur ,ne construim fericirea pe minciuni .Cand aflam adevarul deja suntem indragostite si ramanem in acea relatie pe locul doi ,doar pentru ca iubim si nu avem puterea sa renuntam la acea iubire .Eu traiesc un acest gen de iubire ,este mai dureros sa fi a doua ( o iubire ascunsa ) decat sa fi Prima Doamna inselata .Crede-ma !

    RăspundețiȘtergere
  37. Amândoi au o vina in in astfel de situatii. Problema este ca niciunul nu stie sa aprecieze ce are. Iar in momentul in care unul este neglijat si tratat cu indiferenta de persoana iubita si apare un El sau o Ea cere stie sa aprecieze si sa iubească. In acel moment cu siguranta se alege persoana care te face sa te simti important(a). Nu poti sa ai asteptari de la persoana iubita daca tu nu oferi nimica sau f. putin. Nu trebuie invinuita întotdeauna a treia persoana. Trebuie văzut motivul pt care se ajunge in astfel de situatii.

    RăspundețiȘtergere
  38. După ce a fost în relaţie cu Scott timp de şapte ani, el a rupt-o cu mine, am făcut tot posibilul să-l aducă înapoi dar tot ce a fost în Zadar, am vrut ca el înapoi atât de mult din cauza iubirii am pentru el, am rugat cu tot, am făcut promisiuni dar a refuzat. I-am explicat problema mea pentru cineva on-line şi ea a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă un rolă vraja care ar putea ajuta-mi arunca o vraja pentru a adu-l înapoi, dar eu sunt tipul care a crezut niciodată în vraja, am avut nici o alegere decât pentru a încerca-l, I mail rolă vraja, şi mi-a spus nu a existat nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile , că fostul meu va întoarce la mine înainte de trei zile, el a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, a fost de aproximativ 16:00. Fosta mea numit mi, am fost atât de surprins, I-au răspuns la apel și tot ce a spus a fost că el a fost atât de rău pentru tot ceea ce sa întâmplat, că el a vrut ca eu să se întoarcă la el, că el iubeşte-mi atât de mult. Am fost atât de fericit şi sa dus la el, că a fost cum am început să trăiesc împreună fericiti din nou. De atunci, am făcut promisiunea că nimeni ştiu că au o problemă relație, mi-ar fi de ajutor pentru astfel de persoană consultând el sau ea de rolă vraja doar real şi puternic care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferit de toate fals cei acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutor de rolă vraja, e-mail lui: greatmutaba@yahoo.com puteţi e-mail-l dacă aveţi nevoie de asistenţă sale în relatia ta sau nimic. POATE greatmutaba@yahoo.com nu opri vorbesc despre tine SIR lui adresa de E-mail CONTACT-l acum pentru soluție la toate ta problema

    RăspundețiȘtergere