Dacă azi ar fi ultima zi...





Dacă ai şti că azi este ultima zi din viaţa ta, ce ai face?
Nu-i aşa că ai lăsa toate lucrurile pe care până azi le-ai considerat importante şi ţi-ai reconsidera prioritățile? Nu-i aşa că ai uita complet de toate planurile de viitor şi că ai fi concentrat la această zi, încercând să o trăieşti plenar, conştientizându-i fiecare clipă?
Nu-i aşa că ai ieşi afară din casă pentru a mai privi pentru ultima dată cerul în toate stările lui, pentru a simți pământul sub picioare, pentru a mai simţi ploaia, pentru a îmbrățișa vântul, pentru a simţi mirosul naturii şi pentru a-i auzi freamătul?
Nu-i aşa că ai încerca să iei o gură cât mai mare de viaţă, cuprinzând în ea mai multă dorinţă decât ţi-ar încăpea în suflet?
Nu-i așa că ţi-ai face toate poftele și că te-ai răsfăța cât mai mult posibil?
Nu-i aşa că ai merge pe străzi zâmbindu-le tuturor trecătorilor şi că nu ai trece indiferent pe lângă nimic?
Nu-i așa că ai uita de îndată tot ce te-a rănit și că nu ţi-ai irosi nicio clipă ca să plângi pentru poveștile triste din trecut sau pentru oamenii care nu au știut să te prețuiască?
Nu-i aşa că ai alerga către oamenii dragi, pe care i-ai îmbrăţişa şi cărora le-ai spune cât de mult înseamnă pentru voi şi cât de tare îi iubeşti?
Nu-i aşa că le-ai mulţumi tuturor celor care au adus ceva bun în viaţa ta şi care ţi-au dăruit timp şi dragoste?
Nu-i aşa că le-ai cere iertare celor pe care, cu voie sau fără voie, i-ai supărat şi i-ai rănit? Nu-i aşa că i-ai ierta pe toţi cei pe care te-ai supărat şi de care te-ai înstrăinat?
Nu-i aşa că ţi-ai declara iubirea tuturor celor cărora nu ai avut până acum curajul să o faci?
Nu-i aşa că I-ai mulţumi lui Dumnezeu pentru că ţi-a îngăduit să trăieşti această viaţă, cu bune şi cu rele? Nu-i aşa că L-ai mai implora să îţi mai dea măcar o singură zi, luându-ţi angajamentul să o trăieşti frumos, cu iubire şi bucurie, aşa cum nu ai ştiut să o faci până acum?

Și atunci ce mai aştepţi? Dacă ştii că este aşa, de ce nu faci toate lucrurile acestea astăzi? De ce amâni să trăieşti frumos? De ce îţi trebuie să ştii care va fi ultima zi a vieţii tale ca să o trăieşti cu patos?

Eu îţi doresc cât mai multe zile excepționale, fără lamentări, fără irosiri, fără amânări, fără ezitări, cu cât mai multe împliniri, fericire, pace și cu cât mai multă iubire!




Fragment din Cartea Insomnii

Irina Binder - Insomnii



14 comentarii

  1. as face multe dar mai intai de toate as lua-o pe mama in brate si i-as spune cat de mult o iubesc si o apreciez...

    RăspundețiȘtergere
  2. As alerga la telefon si i-as suna pe toti cei dragi, incepand cu parintii. As pregati in casa toate lucrurile, cat sa fiu sigura ca ai mei au de mancare su cu ce sa se imbrace cel putin o saptamana. As arunca lucrile utile, ca sa nu ramana in urma mea aminitiri fara valoare...
    Dar ne-am obisnuit prea mult sa stim ca si maine e o zi si sa ne bazam pe asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce aș face dacă azi ar fi ultima zi din viața mea...
    Le-aș spune tuturor celor dragi că îi iubesc și dacă s-ar putea i-aș mai îmbrățișa o dată dar nu le-aș spune că este ultima data.Apoi aș pleca departe undeva unde nu am mai fost niciodată, unde nimeni nu are habar cine sunt, ca nimeni să nu știe că am murit și să sufere, asta aș face eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. In primul rand as regreta ca nu mi-am folosit timpul asa cum ar fi trebuit si ca nu am facut ceea ce imi spunea inima in anumite momente ale vietii(asa cum de multe ori suntem fortati de imprejurari),apoi cred ca as petrece tot timpul ramas cu cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uff...ai atins un punct sensibil :)
    Daca as sti ca azi e ultima zi,mi-as lua nepotelul in brate si as sta mereu asa cu el...il iubesc ca pe propria mea viata....il cresc de la 1 luna si 2 saptamani,am precizat asta ca sa stii de ce il iubesc atat de mult :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca depinde mult de caz,zi,clipa....daca esti bolnav si moartea vine lin atunci ai timp pt gandire,iertare,dragoste fara margini,lacrimi....daca ea vine fulger numai ai timp sa te gandesti la ultima zi ca vine pe nepusa masa...daca....daca....eu ma gandesc ca ea va veni intr-o zi si atat ,ca intr-un vis al meu "asta a fost tot,gata".Eu cred ca e bine sa ne traim viata frumos,plini de iubire fata de ceilalti,sa ai impliniri care-ti reintregesc eu-l prin diverse fapte,sa ai un sot,un copil sau mai multi,sa ai parintii alaturi de tine cat mai mult timp....

    RăspundețiȘtergere
  8. :)...ultima zi am tendinta sa spun ca as oferi-o :) cui ar avea nevoie mai mare ca mine.dar cel putin sunt sigura ca as spune tuturo,absolut,tuturor celor pe care ii cunosc ca ii iubesc din tot sufletul si i-as ruga sa-mi ierte greselile mai mici sau mai mari fata de ei,pe toate.o sa ma gandesc apoi ca o sa-mi lipseasca toate frumusetile de pe pamant,tot ce a creat Dumnezeu,atat de multe lucruri frumoase create doar pentru noi oamenii,iar eu nu am stiut sa le simt mai mult..as asculta muzica,bineinteles,la pian.as plange,m-as bucura,as trai intens totul si pentru ultima data....

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu as regreta nimic din ceea ce am facut. Orice lucru facut, este bun facut, chiar si prost fiind, cel putin am incercat. Singurul lucru prioritar ar fii fiul meu, i-as face cunostiinta cu prietenii mei de suflet, oameni de la care sa invete ceva in viitor, oameni care sa il sprijine neconditionat. Multumesc lui Dumnezeu, ca am astfel de prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de adevarata este vorba: "Traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima din viata ta" :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum am rămas eu în amintirea multora? Ca ce fel de persoană

    RăspundețiȘtergere
  12. mai degraba sa regreti ceea ce nu ai facut decat ceea ce ai facut! pentru ca la urma urmei despre asta este vorba mai ales ca acum conteaza viitorul si nu prezentul sau trecutul astea vor deveni amintiri cat de curand! asa ca doar viitorul conteaza de acum inainte asta daca vrei sa ai viitor desigur altfel nu! sigur ca sunt persoane mai nostalgice asa dupa anii 10 20 30 40 50 60 70 80 90 2000 dar anii astia s-au dus demult acum suntem unde suntem!

    RăspundețiȘtergere
  13. daca ar fi ultima mea zi din viata! cu siguranta m-as gandi doar la moarte! asa cum este firesc nu la viata! dar parca nu imi doresc asta ci sa mai traiesc in continuare! pentru ca nu vreau nici sa cred ca am trecut degeaba prin viata!

    RăspundețiȘtergere