Să nu te miri dacă o pierzi…„Fericirea o face pe o femeie frumoasă şi dragostea o face fericită. Iubirea este adevăratul fard al femeii.”
- Charles Baudelaire

Să nu te miri dacă o pierzi…
Pentru că atunci când tu o neglijezi va căuta căldura altui suflet, pentru că ea are nevoie să se simtă a cuiva.
Pentru că atunci când tu abia dacă o vezi va căuta pe altcineva care să o facă să se simtă frumoasă.
Pentru că atunci când tu o respingi va căuta pe altcineva care să o facă să se simtă dorită.
Pentru că atunci când tu îi arăţi că ai uitat-o va căuta pe cineva care să-i arate că se gândeşte mereu la ea.
Pentru că atunci când tu o vei dezaproba pentru stările ei emoționale, pentru capricii și pentru temeri va căuta pe altcineva care să o înțeleagă.
Pentru că atunci când tu vei pune dorințele ei pe ultimul loc va căuta pe cineva care să o trateze cu prioritate.
Pentru atunci când va simţi că nu o preţuieşti va căuta pe cineva care să o facă să se simtă importantă.
Pentru că atunci când tu uiţi că are nevoie de mângâieri şi de îmbrăţişări va căuta pe cineva care să o facă să se simtă iubită…
Pentru că atunci când tu vei considera că ea îți aparține și că nu trebuie să depui niciun efort pentru a o face fericită se va trezi la realitate și își va aminti că merită altceva…
Şi atunci să nu te miri dacă o pierzi...Fragment din Cartea Insomnii

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina15 comentarii

 1. Si totusi ei fac lucrurile acestea si apoi se mira...

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu inteleg de ce voi femeile credeti ca sunteti atat de diferite de noi si ca barbatii nu au sentimente sau nu au si ei nevoie de toate lucrurile astea ca sa vi le ofere si ei la randul lor, voua! Aici gresiti multe dintre voi, nu-i asa Teodora?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, barbatii au sentimente, uneori intense si distructive (pentru ei insisi) mai ales daca dragostea le este impartasita. Dar, dupa parerea mea sunt doua tipuri de barbatii: cei slabi si cei curajosi - exact ca si femeile. Cei slabi vor fugi mereu de femeile "cu greutate", de cele serioase...
   Pe cand cei curajosi vor sta si vor avea rabdare pana cand se va ivi momentul potrivit.

   Ștergere
 3. Noua ta scrisă este exceptională și cu mult adevar.
  Exact asa se întâmpla in viață,parca mi-ai citit gândurile

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunt intrutotul de acord. Tot ceea ce e scris mai sus se aplica barbatilor si femeilor in egala masura. Nici un om, barbat sau femeie, sa nu se mire daca iti pierde partenerul in conditiile de mai sus.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu cred ca dragostea trebuie intretinuta...nu este de ajuns sa-ti cuceresti partenerul de viata(el/ea)si apoi sa nu mai faci nimic considerand ca deja este al tau...trebuie sa te comporti ca la inceput...

  RăspundețiȘtergere
 6. foarte adevarat respect pentru cuvintele scrise :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Barbatii sunt foarte egoisti,sa aiba parte de tot ce e mai bun,dar in schimb nu ofera nimic.

  RăspundețiȘtergere
 8. Viata a demonstrat una conditiile in care poti pierde. Ar trebui afisate in bucatarie, baie, dormitor. Ar fi salvate multe cazuri.

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu cred ca totul.tine de maturitate.Daca ea sau el.cauta ceva...sau altceva in alta parte nu stie sau a uitat ce vrea de la celalalt.Si atunci cine e de vina.Adica in general femeile sunt senile?Uita?Si trebuie ca mereu sa le amintesti si sa le confirmi?O femeie sau un barbat care pleaca dupa altcineva cand e intr o relatie....sufera de prostie crunta.Si cand spun relatie ma refer la ceva serios si nu la o abureala de cateva zile sau saptamani.Asa ca luati va pastilele de memorie cei/cele care uitati.Asta e filosofia mea...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adică : ia și mănâncă "rahat" de acum înainte,tot restul vietii, in amintirea lingurii de miere primite la început.Ce credeai că primești mai mult? Țeapă!

   Ștergere
 10. Si revin....foarte frumos.scris.

  RăspundețiȘtergere
 11. Trebuie sa ii spui celuilalt cat e de minunat atunci cand e langa tine, sa fie o prioritate in viata nu sa il tratezi ca pe optiune, sa iti petreci timp nu doar in prezenta lui ci efectiv cu el, sa faci gesturi marunte pentru a nu ajunge sa fie necesare gesturile marete, sa ii spui cat de frumos e ... pentru tine, sa ii acorzi locul cuvenit in viata ta, sa nu crezi ca va fi tot timpul neconditionat acolo pentru ca daca nu stii sa-l pretuiesti intr-o zi va cauta pretuirea in alta parte. E valabil si pentru femei si pentru barbati....pentru ca dragostea si suferinta nu au gen.

  RăspundețiȘtergere
 12. De acord cu ce spune spune ro-di-ca. Pot sa si glumesc, din partea barbatilor: "Eu te-am iubit Cleopatro,/ Ti-am spus-o de-o mie de ori/ Si ca drept dovada / Ti-am luat gramada / Vreo seven buchete of flowers". In rest, cred ca daca este iubire este si intelegere.

  RăspundețiȘtergere