Cine sunt?Probabil că fiecărui om i-ar plăcea să poată spune despre sine că a fost mereu bun, că s-a purtat de fiecare dată corect, că a luptat întotdeauna pentru adevăr și lumină, că nu a rănit și nu a dezamăgit niciodată pe nimeni, că nu există nimic în trecutul său care să-l facă să aibă regrete sau să se rușineze cu faptele și cu alegerile sale. Dar eu nu mă aflu printre cei norocoși, să pot spune toate acestea despre mine. Nu sunt fără de păcat, așadar nu pot pot ridica piatra.
Iar dacă m-ar întreba cineva cine sunt, nu aș avea nimic extraordinar de spus despre mine și poate că nu aș ști să mă descriu suficient de coerent și de obiectiv încât să sper că m-aș putea face cunoscută de către interlocutor. Aș putea să-i răspund zicându-i că sunt doar un om ca toţi oamenii, un om care are şi calităţi dar şi defecte, un om care s-ar putea mândri cu câteva fapte, nu știu dacă neapărat măreţe dar cu siguranță speciale, deosebite și foarte frumoase. Un om care, totodată, ar trebui să se simtă ruşinat de anumite fapte care nu-i fac cinste. Sunt un om care are de purtat cu sine destule greşeli omeneşti, un om cu experienţe de viaţă frumoase dar şi cu încercări de viață urâte și triste, un om cu frământări spirituale înălțătoare, dar uneori dominat de frici și dependențe de care nu poate scăpa, un om care a fost foarte fericit, dar şi cumplit de nefericit de multe ori, un om care s-a prăbuşit şi s-a ridicat de tot atâtea ori, un om care s-a abandonat pe sine de câteva ori, dar care s-a regăsit de fiecare dată. Un om care a crezut orbeşte în semenii lui, în fericire şi în iubire şi care a cunoscut gustul amar al eşecurilor şi al dezamăgirilor.
Sunt un om care a avut parte şi de căderi, nu doar de urcușuri binefăcătoare, care a minţit, care a trădat, care a vorbit de rău, care a judecat fără să aibă acest drept, dar care, într-un final, conştient şi dezgustat de toate defectele și greșelile sale, le-a regretat şi s-a străduit să devină mai bun.
Sunt un om care a înţeles, într-un târziu, că viaţa nu trebuie să fie perfectă pentru a fi fericit – şi că fericirea nu este condiţionată de a avea cât mai mult -, când să ai totul nu se poate, ci de a te avea pe tine, de a fi liber, de a putea iubi și de a fi iubit și de a-ți găsi menirea, acea parte bună și frumoasă din tine pe care să o pui în slujba binelui și a celorlalți. Sunt un om care s-a trezit adeseori în rutină, amorţit, care a rătăcit pe drumuri incerte şi care a făcut și alegeri extrem de neinspirate. Sunt un om care a înţeles că iubirea nu oferă garanţii, că ea se poate preschimba uneori în amărăciune și suferință, că fiecare fluture din stomac îşi ia zborul şi că, oricât de mult am iubi şi oricât de mult ne-am dărui, oamenii ne pot abandona ca şi cum nu am însemnat vreodată ceva pentru ei. Sunt un om care a cunoscut binele şi răul, care a ales raţional dar şi iraţional, un om care atunci când priveşte în urmă descoperă că are multe regrete, un om care a lăsat multe lucruri nespuse, destule promisiuni neonorate şi câteva visuri importante neîmplinite...
Sunt un om simplu, un visător, un om cald căruia nu-i este ruşine să îşi strige iubirea în gura mare, un om sincer care îşi recunoaşte greşelile şi înfrângerile cu demnitate şi curaj, un om care nu se mai teme de judecata lumii, conștient că nu datorează nimănui ceva, orice și că nu are nimic de dovedit.
Sunt un om care iubeşte oamenii, care le înţelege rătăcirile şi care nu uită că a avut propriile rătăciri, care nu se crede mai bun sau mai important decât ceilalți. Un om care a învățat să respecte alegerile celorlalţi oricâtă durere i-ar aduce asta, un om care poate iubi chiar și atunci când nu i se răspunde cu aceeași iubire.
Sunt doar un om care a uitat, de multe ori, cine este şi cine vrea să devină, dar pe care iubirea l-a făcut să regăsească de fiecare dată drumul către sine. Un om pe care iubirea l-a salvat.
Sunt un om care râde cu lacrimi uneori și care plânge printre hohote de râs alteori, un om care e în stare să iasă ziua în lume zâmbind, chiar dacă a plâns toată noaptea în singurătate, un om care, deși e plin de răni, uită de propria durere atunci când cineva drag suferă. Un om lipsit de egoism care acceptă că, uneori, trebuie să se pună pe locul doi atunci când cineva duce lupte mai grele decât ale sale.
Sunt un om care iartă fără a aştepta să i se ceară iertare, care acordă încă o şansă şi încă una, crezând în reabilitare, un om capabil să uite orice rău dacă i se oferă puţină iubire.
Sunt un om care s-a îndrăgostit nebuneşte şi fulgerător, dar care nu-i uită, nu-i desconsideră și nu-i urăşte pe cei pe care i-a iubit cândva. Sunt un om imprevizibil uneori, indecis alteori, un om care a spus „Pleacă!“, atunci când ar fi vrut să spună „Rămâi!“, un om care a plecat atunci când ar fi vrut să rămână, un om care ar fi vrut să plece atunci când a rămas...
Sunt un om dependent de iubire și de frumos, pe care îl bucură soarele, ploaia, zăpada, râsul copiilor, copacii, marea, florile, crestele munților, îndrăgostiții care se privesc cu iubire, bătrânii care se țin de mână, cățeii care cerșesc mângâieri cu privirile lor nevinovate... Un om pe care orice atenție mică și neînsemnată îl face fericit, un om căruia o îmbrățișare îi poate alunga toate temerile, un om care se trezește noaptea și îi mulțumește divinității pentru tot, un om recunoscător pentru tot ceea ce are, un om care vrea să dăruiască tot ceea ce este mai bun, care suferă odată cu ceilalți, care își dorește să aline singurătăți și să le ofere mângâiere celor îndurerați. Un om capabil să muncească neobosit ca să-i facă o bucurie cuiva.
Sunt un om care a învăţat să asculte şi să înţeleagă dincolo de cuvinte, să vadă mai mult decât un chip, să privească în profunzime, în spatele măştilor pe care unii oameni le poartă atunci când se tem să fie ei înșiși.
Sunt un om care nu se mai teme de singurătate, dar care nu se bucură de nimic dacă nu împarte cu alţii, un om care nu vrea să trăiască numai cu el și doar pentru el.
Sunt un om cu stări sufletești extreme, un om plin de pasiune, un om care trece în câteva clipe de la agonie la extaz, un om fragil și vulnerabil – dar, totodată, o forță de nestăpânit.
Sunt un om care se agață cu disperare de orice fărâmă de fericire și căruia i se năruie întregul univers atunci când este părăsit, rănit și respins.
Sunt un om sincer, lipsit de ipocrizie, un om care a învățat că adevărul spus cu voce tare îi îndepărtează doar pe cei cărora le place să trăiască mințind și lăsându-se mințiți.
Sunt un om care va avea întotdeauna timp pentru ceilalți, o vorbă bună, o mângâiere, un zâmbet, o lacrimă și o inimă primitoare.
Sunt doar un om. Iubit, urât, aprobat, dezaprobat, acceptat, respins, înţeles, neînţeles, admirat, judecat... sunt doar un simplu om, care are nevoie de pace interioară, de echilibru, de locul lui sub soare, de steaua lui pe Cer și de visuri. Sunt un om care, până la urmă, nu vrea altceva decât să iubească şi să fie iubit.

Mă numesc Irina, iar aceasta este povestea mea...

Volumele Fluturi se pot comanda aici:  Cartea Fluturi


52 de comentarii

 1. am plans....m-a rascolit sinceritatea ta si mi-a adus aminte ca in trecut te-am judecat gresit....

  RăspundețiȘtergere
 2. este tarziu,dar nu atat de tarziu sa iti spun cine este Irina. Irina este acel ceva care iti este aproape atunci cand tu esti singur,Irina este acel ceva pe care tu il cauti si il gasesti cand ai nevoie,Irina este persoana care trebuie sa fie Irina!un nume simplu care a dat speranta si sens altor persoane. daca nu stii cine este Irina incearca sa o cunosti prin ceea ce face si vei fi un om mai increzator in tine, si vei vedea cine este Irina!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Irina,este Omul care mi-a redat viata,increderea in mine,omul in gandurile caruia ma regasesc!Multumesc!

   Ștergere
 3. Starea mea psihica nu e cea mai stralucita si poate deaia am si inceput sa dau apa la soareci dupa a 5 fraza citita, dar trairea aceasta a ta ca si multe altele citite, au o destinatie precisa: sufletul nostru( in speta sufletul meu).Prin felul tau simplu de a te exprima imi faci o mare bucurie, imi deschizi orizonturi, ma faci sa-mi pun anumite intrebari si etc.... SIMPLY THE BEST:) iti multumesc si abia astept sa apara cartea( cumva o ajunge ea si in oradea). Noapte buna

  RăspundețiȘtergere
 4. stii cine esti?esti omul care a plans cu mine...omul care mi-a dat ultimul ban din portofel,omul care mi-a spus ca am sa pot si care a asteptat ore intregi cand m-a incercat viata....esti omul caruia ii datorez ceea ce sunt azi....te iubesc si ii multumesc lui Dumnezeu ca existi!Aura

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt un om ca si tine Irina si m-am regasit in fiecare cuvintel scris de tine cu atata sinceritate .M-au trecut fiori citind aceste randuri caci aceeasi sunt si eu . Iti multumesc din suflet , omule drag .Sa traiesti si sa fii binecuvantata !Ingerii sa iti fie mereu alaturi!

  RăspundețiȘtergere
 6. Pari a fi un om ... bun . Nu te cunosc personal, dar te-am cunoscut acum, prin aceasta scriere . Ma voi plimba un pic, aici, pe bloguletul tau . Numai bine !

  RăspundețiȘtergere
 7. Toti vream sa intalnim oameni frumosi, buni...calzi...Sunt bucuroasa sa te regasesc in virtual, ori de cate ori ma atentionezi cu o postare..Uneori alerg eu spre blog, pentru a ma incarca cu frumusete.

  RăspundețiȘtergere
 8. Ma bucur mult pentru ca m-a recunosc in descrierea ta, ma bucur mult ca purtam acelasi prenume al unei Sfinte Mucenite, ma bucur si savurez ca te-am gasit aici si am ce invata de la tine. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 9. M-au emotionat cuvintele tale, m-am regasit in tot ce ai spus. Cred ca esti un om frumos ,ma bucur ca te-am gasit!

  RăspundețiȘtergere
 10. In peregrinarea mea pe blogul tau, undeva, am citit ca nu prea sunt barbati cititori pe aici, asa ca m-am pus eu un pic pe citit . Multa sensibilitate, multa melancolie, dar mai ales multa sinceritate. Cand am fost adolescent am citit si eu Teodoreanu , Drumes, romane frantuzesti din biblioteca mamei, gen Lumina in amurg , s.a.m.d. ., insa trebuie sa recunosc : barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus . :)) Nu e S.F., nu e Sven Hassel, nu e intriga politista, nu e ..., dar stiu ca fiecare scriitor isi are cititorii sai . Peste 400.000 de vizualizari nu e de ici colea. Chiar si daca ai scrie numai si numai pentru femei, nu este un lucru rau . Eat, pray, love nu cred ca a fost citita de prea multi barbati . Mie personal mi-au placut povestioarele . Reminescente de mic copil ... Iti doresc sa-ti traiesti visele . Fara ele viata ar fi intr-adevar un somn lung . Si cred ca tu te-ai trezit, nu ? Numai bine !
  P.S. Mai sus am scris ca esti un om bun . As mai adauga acum,ca esti si un om viu . Nu e pleonasm, nu ? :))

  RăspundețiȘtergere
 11. CUM NE MAI SEAMANA SUFLETELE,DRAGA MEA IRINA!TE IUBESC PENTRU TOT CE SCRII,TE RESPECT PENTRU TOT CE ESTI.SUN O FEMEIE MATURA DAR INVAT ATATEA DE LA UN COPIL CA TINE.MULTUMESC.

  RăspundețiȘtergere
 12. Irina, draga mea, cat de mult ma regasesc in aceste randuri ale tale ... Cat de adevarat este ca oricât am iubi și oricât ne-am dărui vine un moment în care oamenii ne vor abandona ca și când nu am însemnat nicviodată nimic pentru ei ... Din păcate am ajuns să trăiesc un astfel de moment acum, în preajma sărbătorilor. Nu era cazul, zic eu, să aflu acest lucru taman acum, dar dacă persoana respectivă așa a decis ... Recunosc, am sufletul plin de durere însă, obligat forțat trebuie să mă ridic și să merg înainte. E de datoria mea, în primul rând față de cei apropiați, față de propriul meu copil și apoi față de mine. E greu, e crunt ce e acum în sufletul meu, însă nu am cum să renunț. Speranta a fost cea care m-a ținut mereu în viață.
  Ce e mai dureros e că, după astfel de lovituri începi să îți pierzi încrederea în tine, ca ființă, ca om, pierzi încrederea în oameni și parcă totul devine atât de superficial ...
  Și atunci apar întrebările, frământările, o chinuială a sufletului. O măcinare continuă. Întrebări fără răspuns. Și ... pentru ce? Pentru cine? De ce? Pentru ce?
  Te pup cu drag Irina și îți mulțumesc că exiști.
  Miha Ela

  RăspundețiȘtergere
 13. Cat de frumos scrii. Sunt sigura ca esti o persoana minunata si ma bucur ca te-am gasit.

  Cris.

  RăspundețiȘtergere
 14. Sunt... si eu... ca si tine... doar un om... ca toti oamenii...
  Cu punct si virgula... Cu toate punctele si virgulile...
  Stii ce esti, pentru noi?
  O oglinda... Ne arati cum suntem...
  Sa ai o viata frumoasa, suflete...
  Excelsior

  RăspundețiȘtergere
 15. "... sunt un om caruia o imbratisare ii poate alunga toate tenerile lumesti"...
  Eu cred in puterea tamaduitoare a unei imbratisari... a unei simple imbratisari...
  Excelsior

  RăspundețiȘtergere
 16. Cine sunt eu?
  Sunt un om normal, cu calitățile și defectele de rigoare.
  Cine ești tu? (pentru mine)
  La început ai fost doar Irina B. Omul din spatele Insomnii-lor, omul din spatele Fluturi-lor. Râuri de cuvinte frumoase și pline de înțelepciune.
  Apoi, cu timpul, B a devenit Binder, Irina a devenit o prietena la care țin foarte mult, iar acele râuri de cuvinte au devenit mai mult decât frumusețe și înțelepciune, au devenit părți dintr-un suflet nobil care a reușit de multe ori să mă facă să zâmbesc, să mă bucur, să fiu happy sau din contră, să mă întristez... >:D<

  RăspundețiȘtergere
 17. ....ma bucur ca te-am cunoscut, IRINA! Cu majuscule, pentru ca asa merita o persoana, o personalitate, un nume! Am citit aproape fara respiratie cartea, de la prima pagina pana la ultima te-am simtit si am rezonat cu tine! Iti multumesc ca existi !

  RăspundețiȘtergere
 18. ..."Dar de-a fost sa fiu asa..." ( F.Bogardo)
  O melodie cu care a inceput viata mea si...se va termina cand se va termina :)
  V-o dedic cu drag, pentru viata si tot ce inseamna ea in noi, cu noi...
  http://www.youtube.com/watch?v=KOS7mHFcy1w&feature=share&list=FLW6tVMcrDC9CBawnmbavdig

  RăspundețiȘtergere
 19. draga Irina esti atat de pe sufletul meu incat am nevoie in fiecare zi de postarile tale!!iti multumesc pt tot ce scrii !!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 20. foarte frumos! ma identific :) mai putin poate doar acolo unde sustii ca uiti cine esti si unde mergi, dar dragostea te ajuta sa rgasesti calea. la mine e cam invers. stiu cine-s si unde merg, dar dragostea periodic ma mai baga-n ceata si ma dezorienteaza..da-mi revin rapid))

  RăspundețiȘtergere
 21. Cine esti tu Irina ? Se pare ca ai devenit o flacara ce arde-n valvatai si trezeste in sufletele celor din jur tot ceea ce au mai de pret. Esti flacara ce inteteste palpairile celor din jur, care riscau sa se stinga in intunericul solitudinii proprii...Esti inima care, prin propriile batai, reporneste celelalte inimi si le reda bucuria vietii...esti caldura ce se raspandeste prin fiecare fibra proprie si, nemaiajungandu-i, se strecoara si in sufletele celorlalti, care o asteapta cu inima tanjind si, in acelasi timp, vibrand de speranta...Esti, acum, parte din sufletele noastre...Asta esti tu, Irina...

  RăspundețiȘtergere
 22. Mult adevar. Pot parea clisee..dar atat de reale..cu totii ne regasim daca nu total macar in unele randuri. In final..frumos de real..

  RăspundețiȘtergere
 23. Ce este neobişnuit aici? Totul!Prea mare adevăr ca să joci de-a ipocrit sau să- ignori. Bravo Irina

  RăspundețiȘtergere
 24. Ma bucura usurinta cu care reusesti sa sintetizezi trairile in 'simple'cuvinte.Nu cred sa existe OM care citindu-te sa nu se regaseasca ,macar partial ,pe undeva ....Multumesc ...:)

  RăspundețiȘtergere
 25. Imi place, imi place, imi place! Ma regasesc in tine. Eu niciodata n-am stiut sa-mi exprim bucuriile, tristetele, curajul, frica...Cu tine, prin tine, ma exprim. In orice articol ma regasesc si plang, plang ca-mi gasesc intelegerea. Te ador, daca am voie sa spun asa. Iti doresc din tot sufletul sa primesti binele inzecit pentru sufletul tau atat de pur si minunat, pentru cata alinare aduci in suflete triste. Cu caldura, Ioana Agache

  RăspundețiȘtergere
 26. Irina,esti minunata! Pentru simplul fapt ca esti tu! Clar,Dumnezeu inca mai are pe Pamant oameni minunati.Iti multumesc pentru tot, nu stii cat bine mi-a facut sa te citesc.Nu te schimba si iti multumesc ca existi! Iti trimit o imbratisare plina de iubire si multi pupici! Cu drag,Miha.

  RăspundețiȘtergere
 27. V-as fi recunoscator daca ar putea sa i-mi spuna cineva cum se numeste prima dintre melodi.Cat despre cele scrise,am ramas fara civinte.

  RăspundețiȘtergere
 28. Am citit cartea ta! Umitoare poveste de viata♥
  Dar Robert mai face parte din viata ta?, aceasta este cea mai mare curiozitate...

  RăspundețiȘtergere
 29. iti pot folosi aceste replici pentru un referat la scoala?

  RăspundețiȘtergere
 30. Doamne D u m n e z e u l e!

  Da!.. unde, si cum am gasit azi acest text?
  Unde a fost ascuns si de ce nu l-am gasit?
  Orice silaba orice, cuvant este de prisos,
  Cred trebuie sa-nvat din nou mersul pe jos!
  Pe bune char nu am stiut si ce-am avut!
  de ce pana acum un an nu te-am vazut!

  Pur si sinplu nu-i tarziu!
  Te iubesc si asta stiu!

  RăspundețiȘtergere
 31. Sti ceva, cine esti?
  Esti Minunata!

  RăspundețiȘtergere
 32. pentru cine esti Te Iubesc!

  RăspundețiȘtergere
 33. Bodolan florina01 aprilie, 2014 15:37

  esti minunata.esti unica si ii multumesc lui Dumnezeu ca te-a inzestrat cu atatea daruriminunate,ca sa poti fii binecuvantare pentru atatea suflete.te iubesc

  RăspundețiȘtergere
 34. cuvinte simple...un care deseori m/am regasit.data asta pt mine inseamna nu o zi speciala ci o zi pe care n-as putea s-o exprim in cuv....felicitari irina!!

  RăspundețiȘtergere
 35. Esti minunata! Ma bucur si sunt o norocoasa ca te-am cunoscut chiar si virtual. Te iubesc, Irina!

  RăspundețiȘtergere
 36. IMI PARE BINE K EXISTI,DRAGA IRINA!!!!!!!!incerc sa.ti citesc toate postarile,eu deabia te.am gasit,dar totul ce scri este MAGNIFIC si ADEVARAT,ma intreb de unde cunosti atatea lucruri????eu tind sa cred k intotdeauna ce scri se cam reflecta si prin perioade prin care ai trecut sau treci,dar asta putin conteaza,ceea ce este minunat este felul tau de a descrie aceste sentimente....ITI MULTUMESC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 37. esti minunata! nu mi gasesc cuvintele prea usor in momentele acestea, vreau doar sa spun ca tot ceea ce scrii simt eu acum...speram sa nu simt niciodata dezamagirea...nu din partea omului pe care l iubeam(iubesc). iti multumesc, imi incalzesti sufletul, poate spun cuvinte pe care le ai auzit de prea multe ori doar ca asta simt.

  RăspundețiȘtergere
 38. esti minunata! ma regasesc in scrierile tale, eu niciodata nu am stiut sa mi exprim fericirea, visele...mai nou tristetea care imi omoara sufletul. ma regasesc in tot ceea ce scrii si plang, plang ca eu nu sunt atat de puternica...si nu pot ierta un om, omul sufletului meu...nu dupa ce l am prins cu alta femeie...am atata nevoie de cineva care sa mi ofere macar un gand frumos. oare chiar meritam sa fim inselati???...noi oameniii...nu gandesc lucid, nu dupa o zi si o noapte in care nu am facut altceva decat sa plang si sa pun intrebarea DE CE?...chiar merit asta??? iti multumesc ca existi si ai fost langa mine toata noaptea prin scrierile tale.

  RăspundețiȘtergere
 39. Eşti un om minunat.citesc cu dragoste fiecare trăire ce o relatezi.

  RăspundețiȘtergere
 40. m au emotionat fiecare cuvint care il citesc ,,in majoritatea cred ca ma regasesc ,,,cred ca fiecare om cu un suflet sensibil se regaseste ,,,multumesc ca existi suflet minunat ,si ne dispui sufletul trist cu aceste cuvinte mununate

  RăspundețiȘtergere
 41. tare as vrea sa te cunosc... doar pentru a-ti multumi!

  RăspundețiȘtergere
 42. Cred ca nu mai e nevoie de nici un comentariu... s-a spus tot

  RăspundețiȘtergere
 43. Frumos ca o zi de primavara !

  RăspundețiȘtergere
 44. Cât de frumos spus Irina...! Cu toate ca sunt bărbat cuvintele tale m-au răscolit până la lacrimi, ca un pansament pentru sufletul meu... Esti fenomenală. ..!

  RăspundețiȘtergere
 45. O,Doamne...Chiar sunt un om...Mulțumesc!❤

  RăspundețiȘtergere