Vă mulțumesc!



Într-un târziu, mi-am dat seama că ar trebui să le mulțumesc acelor oameni din trecutul meu, care nu au vrut să facă parte din prezentul și viitorul meu. 
Le mulțumesc tuturor celor care m-au părăsit, fiindcă mi-au redat libertatea și astfel am avut timp și șanse să întâlnesc alți oameni, pe cei care merită să facă parte din viața mea.  
Le mulțumesc celor care au răspuns cu rău la bunătatea mea, pentru că astfel am învățat că nu oricine trebuie sau merită ajutat. 
Le mulțumesc acelora care mi-au luat anumite șanse, pentru că datorită lor am învățat să pierd, dar mai ales că nimeni nu-mi poate lua ceea ce-mi aparține cu adevărat.  
Le mulțumesc acelora care au răspuns cu dispreț sau cu indiferență la iubirea mea, pentru că datorită lor am învățat să iubesc fără a avea așteptări și fără să depind.  
Le mulțumesc tuturor celor care m-au mințit și care m-au trădat, pentru că datorită lor am învățat valoarea încrederii, durerea provocată de dezamăgiri, dar mai ales cum nu mi-aș dori să fiu vreodată. 
Le mulțumesc tuturor celor care m-au descurajat, pentru că dezaprobările lor m-au ambiționat să-mi dovedesc că pot și să evoluez. 

Tot răul pe care mi l-ați făcut cândva, este binele meu de azi. Toate slăbiciunile voastre au devenit puterea mea de azi. Toate ignominiile voastre m-au făcut mai bunăși m-au învățat să iert. Toate lacrimile din trecut, au devenit azi zâmbete și, de aceea nu am resentimente față de voi. Pentru toate lacrimile, pentru toate trădările, pentru ură, pentru exemplul negativ, pentru singurătate, pentru indiferență și pentru neiubire, vă mulțumesc!   
Vă mulțumesc că m-ați scăpat de voi!


4 comentarii

  1. Ne nastem perfecti si...nestiutori.
    Pe drum invatam si bune si rele. De la altii, care aleg sa fie buni sau rai.
    Pana nu "gustam" din viata, pana nu simtim gustul amar cum stim ca este bun dulcele?
    Si eu am avut parte de "profesori" asa...Mi-am invatat lectiile si continuu sa invat.
    Traiesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ești un geniu în acest domeniu, felicitări sincere!!!
    Aș dori să vă cer permisiunea de a realiza un pps cu imagini potrivite, în special, despre:„Singurătate”, „Rugăciune” sau altele. Doresc în cazul acceptării să-mi faceți și o dedicați pe care o s-o cuprind în lucrare. Ma numesc Bendriș Toader, creator pps-uri, dacă doriți mă veți găsi pe adresa Nicepps.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă domnule Bendriș, sigur că aveți permisiunea să realizați pps-uri cu textele mele. Tot ce vă rog este să menționați autorul/sursa și poate îmi trimiteți și mie linkurile ca să le distribui.
      Gânduri bune!

      Ștergere