Infidelitate...



O femeie înșală foarte greu, iar motivele ei sunt total diferite de cele ale bărbaților. Cu puținele excepții, când ele înșală datorită firii infidele, a curiozității, sau a lipsei iubirii față de partener, femeile o fac atunci când sunt neglijate, atunci când se simt abandonate, neapreciate și nedorite. Femeia va căuta în altă parte ceea ce-i lipsește, pentru că e dependentă de dragoste, de afecțiune și de atenție. Înșală atunci când partenerul ei nu o mai face să se simtă frumoasă, dorită, importantă, când nu o mai respectă și atunci când acesta nu mai este receptiv la nevoile ei. Unei femei nu-i ajung lucruri și confort financiar pentru a fi fericită și împlinită. 
Oamenii condamnă mai mult infidelitatea femeilor decât pe cea a bărbaților. Dar nimeni nu se gândește că femeia se sacrifică de cele mai multe ori și rămâne într-o relație în care nu este împlinită. Rămâne alături de familie, de copii și le dedică lor toată viața ei. Rămâne alături de bărbatul incapabil să o facă fericită, deși ar putea renunța la tot. Rămâne prizonieră într-o viață ratată și se resemnează în fața neputinței de a schimba ceva, doar din iubire pentru familia ei. Rămâne doar cu vise fanteziste și cu întrebări retorice despre cum ar fi fost dacă… Iar singurele clipe de împlinire sunt puținele momente de tandrețe, când se refugiază în brațele aceluia care-i oferă acel puțin de care ea depinde atât de mult… și nici măcar acea fericire nu este completă, pentru că ea se învinovățește și se condamnă obsesiv pentru greșeala de a căuta niște clipe amărâte de "fericire"…


Fragment din cartea Fluturi.
Cartea Fluturi se poate comanda aici, cu transport gratuit:
volumele 1 și 2 împreună
volumul 3
Irina Binder - Fluturi
Irina Binder - Fluturi

15 comentarii

  1. Fiecare femeie e infidela cu un barbat deci raportul infidelitatii e 1/1 :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Femeia...este ce cautam in viata,daca stim sa o apreciem.Lucreaza ca un barbat?,bucataria e a ei?,cine aduce pe lume urmasi?.ce face masculu?,citeste ziarul,cu o sticla,daca vrea,noaptea o trezeste; Daca spun "Te iubesc" dupa 35 de ani de casatorie,nu o apreciez?,nu o iubesc? si totusi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Femeile din ziua de azi, nu mai stau in relatii in care nu se simt implinite. Ele cred ca li se cuvine totul si cum amaratul ala de langa ele, face o miscare gresita si nu se mai supune, ele fug in bratele celui mai bun prieten al sau. Ceea ce spui tu este foarte frumos, dar din pacate, nu mai exista femei ca cele descrise mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa inteleg ca frecventezi DOAR cluburi si iesi NUMAI cu pitipoance?!?! altfel chiar nu se explica cum de poti afirma ceva atat de urat... schimba cercurile in care te invarti, daca vrei sa cunosti oameni de calitate :)

      Ștergere
    2. Intelegi prost. Nu umblu numai prin cluburi, chiar deloc as putea spune pt ca momentan sunt in sesiune si stau sa invat. Nu sunt nici genul care agata in club si clar nu ies cu pitipoance si nici nu o voi face vreodata ( sunt cele mai hidoase creaturi in viata ). Stiu foarte bine ce spun, nu este un stereotip, o spun pt ca se intampla oricui in fiecare zi. Nu ma refer neaparat la barbati sau femei care insala. Spun ca nu mai exista relatii, relatii cu adevarat durabile...unii se despart dupa 1 luna, altii dupa 1 an, altii dupa 10 ani, se trece la divort, nu stiu ce sa faca cu copiii si le distrug vietile.
      Chiar daca ar mai exista femei ca acelea, ori nu sunt dorite de nimeni din diverse motive, ori le strica societatea pt ca totul se schimba. Este ca un cerc vicios si , dupa parerea mea, foarte putini reusesc sa scape si sa ajunga la batranete impreuna.

      Ștergere
    3. imi cer mi de scuze sa va deranjez si sa intervin in conversatia voastra dar sincer laur poate k nu ai studiat in deajuns femeia sa vezi realitatea care arde in sufletul ei,eu cred,cum a spuso si mild mai sus, tu nu vezi in femeie decat un aparat de satisfacut barbatul knd are el pofte,pacat k din cauza noastra a barbatilor uite ce am facut dintr-o femeie,judecando,si folosindo ca pe un robot intr-o caznicie sa nu crezi k am facut o fapta buna,ceea ce face ea in casa poate face si un barbat,ceea ce isi doreste ea isi doreste si un barbat,deci asadar ambi suntem doua fiinte egale,dar noi barbati am cam uitat sa apreciem unele lucruri in viata pe care ni-a dat d-zeu si care sunt foarte valoroase ,ar mai fi multe de spus dar pe scurt noi barbati (nu toi) nu stim sa oferim unei femei caldura si iubirea unei familii:d va multumesc

      Ștergere
  4. Laur Pop : Eu tind sa cred ca mai exista si astfel de femei , asa cum sunt sigura ca mai exista si barbati care nu au ochi decat pentru iubita sau sotie. Nu este cazul sa incepem cu stereotipiile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ba exista femei ca cele descrise mai sus...
    Irina, ai dreptate si de data aceasta. Si sunt convinsa ca multe dintre noi am simtit lucrurile pe care le-ai descris mai sus. Daca nu as fi trecut prin asa ceva, as fi zis ca incerci doar sa cauti explicatii femeilor care insala, insa stiu ca nu e asa. In spatele tuturor gesturilor pe care le facem si a tuturor actiunilor noastre se afla ceva. Nu facem nimic necumpatat, nimic care sa nu aibe vreo logica, chiar daca uneori asa pare. Eu sunt de parere ca trebuie sa tai raul de la radacina, desi de multe ori m-am constrans in situatii care nu mai erau demult corecte sau sincere...

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt totul de acord, numai că într—o societate asa egoistă ca a noastră, este mult mai usor sa criticăm, judecăm si catalogăm, decat sa incercam sa întelegem, sau cel putin a nu judeca!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si inseland se rezolva problemele din familie!? Nu prea cred asta.
    Dar cum ar fi sa stai de vorba persoana iubita si sa-i spui ce-ti doresti si ce nu-ti place?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toti sunt dispusi sa asculte ce ai de spus, catalogand nevoile tale drept prostii, mofturi...

      Ștergere
  8. Oricât m-ar contesta masculii este valabil întru totul și pt. sexul,,tare''.Nimeni nu înșeală fără un motiv anume, fie el și instinct ....sălbatic.








    RăspundețiȘtergere
  9. O persoanå "curat sufleteste"indiferent cårui gen apartine masc sau feminin NU INSALÅ incearcå descopere,så analizeze,så rezolve situatiile dificile care apar intre 2 pe cale pasnicå,deschiså,intelegåtoare,incercid så aducå difikultatea la numitor komun!Fuga de råsp.inselare,lipsa de respekt,inchidere in sine insåsi,regrete etc,etc sint numai unelte ptr.scuzele de "a 2-a zi".Cum Irina.B.este total gresit(pårerea mea)trebuies 2 så dansezi tango!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sotia m a înșelat după 22 ab
    Ni de căsnicie si 2 copii minori

    RăspundețiȘtergere