Fiecare zi este o nouă șansă



În noul an pornim cu speranța la o lume mai bună și la o viață mai frumoasă. 
TU ești primul care poate și care trebuie să facă schimbări și să contribuie la lumea pe care și-o dorește. 
Începe cu tine. Gândește pozitiv. Fii optimist.
Fă diferența dintre problemele reale și cele închipuite. Nu te mai plânge de lucruri pe care nu le poți evita și pe care nu le poți schimba.
Stimează-te. Crezi în tine. Iubește-te.
Caută bucurii în lucrurile mărunte.
Fii onest cu tine și cu ceilalți, fii asertiv și hotărât. Respectă-i pe ceilalți, dar mai ales respectă-te pe tine. 
Evită conflictele de orice fel. Stai departe de bârfe, de intrigi și de răutăți. Acestea doar îți degradează calitatea umană și te atrag în cercuri de oameni cu care nu ar trebui să fii. 
Evită persoanele negative, toxice, egoiste, false și rele. Înconjoară-te de oameni buni, sinceri și pozitivi. 
Fii un exemplu bun pe care ceilalți să își dorească să îl urmeze.
Evită goana, agitația și stresul.
Visează, dar nu înceta să trăiești până la îndeplinirea visurilor tale. 
Fă-ți planuri de viitor și organizează-ți timpul astfel încât să reușești să te și distrezi și să faci lucruri care îți plac.
Nu te abandona în muncă și nu te irosi în proiecte care nu îți aduc satisfacții.
Învață ceva nou în fiecare zi. Îmbrățișează tot ce îți oferă viața frumos. 
Fii natural. Nu imita, nu copia, nu deveni altă persoană doar pentru a te face acceptat și plăcut de cei care te vor altfel decât ești tu.  
Nu te mai strădui să-i mulțumești pe toți pentru că nu vei reuși.
Caută să ai așteptări realiste de la tine și de la oamenii din viața ta. Nu cere mai mult decât oferi. Nu promite mai mult decât poți oferi. 
Nu uita că ție îți datorezi cel mai mult. 
Învață să deosebești oamenii care merită dragostea ta și cei care nu o merită. 
Nu îți irosi sentimentele și lacrimile pentru oamenii care nu sunt demni de ele.
Timpul tău este prețios. Nu îl irosi cu activități inutile și cu oameni care nu merită.
Nu uita că cea mai importantă persoană din viața ta ești TU.
Zâmbește, fii pace, bucurie și iubire! Fă din fiecare zi a vieții tale o sărbătoare. 
Fii fericit!


9 comentarii

  1. Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase indemnuri,acum la inceput de an !
    LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si ce daca fug copacii din calea vantului? Cand Frunzele se agita ca soseste furtuna? Si cum de marea-I atat de nebuna inaltandu-si valurile spre cer? Si toate pasarile in ropot se reped spre apus. Si lanurile de grau se-apleaca in calea pe care pasesti si se inchina la Maiestatea sa Regina? Si amintirea-I parca zambet de copil si noptile cu luna argintie, stravezie de-un cer albastru infinit. Si n-am sa uit sarutarea pe obraz si soapta spre ureche care m-a trantit de pamant si m-a facut sa-mi aduc aminte tot, sa uit de reminiscente, sa cunosc frumosul si iertarea, verdele si splendoarea . Si-mi strangi mana si imi versi un gand …plapand ce-I drept si cuget sa iert tot ce repet…nedrept.Si stol de suflet zboara catre minte si-mi revarsa ale mele ultime cuvinte si ma rasfata cu privirea plapanda. Si fulgi pe-un pod zboara si eu cu ei intr-o doara, intr-un mod lent si decent, anacronic si poate…adesea platonic, ma refugiez in taramul de vise adunate si completate de viata si de puritate si de eleganta frumusetii adevarate. Si nu stiu sa adun cuvinetele de pe jos, pentru ca litere au fost imprastiate, ca nimeni nu s-a harnicit sa aduca vestea, dragostea si imbratisarea pentru petala mov, laleaua.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=fmS_MxfJiCw

    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Îţi doreşti o lume mai bună? pentru ca traim in Romania asta in care ,,cei de sus,, au facut-o de kkt ,imi permit sa fac o modificare asupra ultimului rand:,, Zambeste azi pana poti,maine poate fi mai rau !,,

    RăspundețiȘtergere
  6. eu ma simpt aproape perfecta si cred ca nu as schimna nimic la mine,as schimba lume din jurul meu,am incercat dar nu s.a putut si atunci am ales doar prieteni adevarati,adca oameni,stiu ca sunt inconjurata de oameni adevarati,si stiu ca dumnezeu imi este alaturi

    RăspundețiȘtergere
  7. Un fel de Decalog care arata un tonus pozitiv. E bine ca il impregnezi in jur.
    Anul Nou este un moment al schimbarilor decisive. Daca iti propui modest si lucid adevaratele valori si posibilitati pe cantar.
    Despre Anul Nou, in consonanta:
    http://dinubalan.wordpress.com/2011/12/31/2012-un-chiot-de-sub-zapezile-melancoliei/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum,citind aceste cărți ,viața poate lua o altă întorsătură, poți gândi astfel încât timpul tau sa devină me calitativ.

      Ștergere
  8. Buna Azi ti-am citit primul capitol din Fluturi(de pe pc dar vor veni si cartile) si am inteles de unde vine credinta ta in Dumnezeu-Steinhardt(eu il apreciez pe cel care l-a botezat crestin pe el ,in puscarie;e aproape de mine,e inca printre noi ,dar unii vor sa-l faca "nevazut)" ....Jos palaria si.....acum inteleg mai mult, de unde sinceritatea ,simplitatea si usurinta cu care iti deschizi tot timpul sufletul.Pana azi ti-am citit "franturile" de pe facebook si de fiecare data te-am apreciat pentru omul din tine ,pentru sufletul tau curat ....Ce-ar fi sa fim toti ca tine ,sa privim dincolo de chipurile noastre ,de grijile noastre,de tot ce e rau si urat in lume...Ce frumos ar fi !





    RăspundețiȘtergere