Ne dorim schimbarea legii adopției!



Dragi prieteni, 

așa arată un bebeluș abandonat la naștere. Așa începe povestea de viață a multor copii, iar cum continuă aceasta depinde foarte mult de NOI.
Știm că zilnic sunt abandonați mulți copii. Știm și că adopția unui copil presupune un drum lung și anevoios, cu birocrație și reguli absurde și inutile, cu mult stres, emoții și piedici nejustificate, când totul ar trebui să fie cât mai facil. 
Copiii nu ar trebui să ajungă la orfelinate, ci în casa unor familii iubitoare.  
Orfanii instituționalizați nu au condiții bune de viață, în anumite orfelinate personalul nu este calificat pentru a lucra cu copii, cu toate că Statul Român le asigură cursuri de calificare, dar pe care angajații nu le frecventează.   
La 18 ani orfanii sunt lăsați să plece liberi în lume și mulți dintre ei ajung pe străzi, devenind ținta abuzatorilor și a manipulatorilor, unii dintre ei ajungând infractori. Mulți au tentative de sinucidere  fiindcă nimeni nu-i învață pe acești copii cum să supraviețuiască în lume, nu li se dă nicio direcție, nu li se asigură viitorul.
De ce toate acestea, în loc de a li se oferi acestor copii șansa să fie adoptați de familii iubitoare care să le asigure o viață decentă și un viitor sigur pentru ei, dar și pentru societate? 

O jurnalistă din Brașov,  Cornelia Crevean a avut inițiativa de a solicita modificarea legii adopției. Cornelia a avut în emisiunea ei cazuri de orfani care la ieșirea din orfelinat au avut tentative de sinucidere, a întâlnit povești grave și impresionante pe care le-a oferit ca exemplu în propunerea ei de schimbare a legii adopției. 
Bebelușii abandonați trebuie să poată fi adoptați în primele luni de la naștere, iar mamele să fie decăzute din drepturi în maxim 6 luni de când și-au abandonat copiii. Legea actuală invocă depresia post partum cu speranța că mamele își vor căuta copiii abandonați, însă nu se întâmplă asta, iar copiii ajung în orfelinate. 
Inițiativa Corneliei este un act de curaj, dar a avut șansa să i se alăture acestei cauze două doamne minunate: doamna deputat Roxana Mînzatu și doamna deputat Oana Bîzgan, care au propus în Parlament schimbarea legii adopției. Mâine vor propune schimbarea legii adopției și să sperăm că vom primi un răspuns afirmativ până la sfârșitul lunii decembrie. 

O nouă lege a adopției este absolut necesară și este o prioritate pentru cei are își doresc să adopte copii, pentru cei cărora le pasă de copiii orfani și își doresc un viitor bun pentru ei, dar mai ales pentru copiii abandonați care au dreptul la o viață decentă, la protecția și dragostea unei familii, la educație, la un viitor sigur și care pot fi scutiți de ani petrecuți în orfelinate, singuri, chinuiți și neiubiți, cu amintiri dureroase care îi afectează și destabilizează emoțional.    
Eu m-am alăturat acestui proiect și sper să am și susținerea voastră. Mesajul meu trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni.

Copiii orfani, sunt ai noștri, ai tuturor. Avem datoria morală să îi ajutăm să aibă parte de viața lipsită de griji și de suferință pe care ar merita-o orice copil. 
Și eu îmi doresc să adopt un copil sau doi și, cu ajutorul bunului Dumnezeu, sper să reușesc, așa cum sper să reușească orice om bun care își dorește să-i ofere o famile unui copil abandonat.
Le dorim mult succes doamnelor deputat care a preluat cauza pornită din Brașov, iar noi să ne rugăm pentru reușita lor! 

Cornelia Crevean și cu mine ne-am fotografiat în ziua în care m-am alăturat acestei cauze. Vă trimitem gândurile noastre bune și vă mulțumim pentru suținere! 



12 comentarii

  1. Prin voi, *FEMEILE* autentice, copile, tinere, viitoare mame, bunici, strabunici, stra-stra-bunici din generatie în generatie, existente de dincolo de perceptia existentei spatio-temporala relativa a gândirii limitate de cele cinci simturi, Dumnezeu a decis sa se întrupeze din propriul Sau Cuvânt, coborând din slava cerului în trupul acestor fapturi sensibile, lipsite de aparare, nedorite de multe femei, parasite adeseori si abandonate, din nefericire, de cele care sunt 'alese' sa conceapa si sa perpetueze viata pe Terra si care nu constientizeaza binecuvântarea de a obtine acest "dar nemeritat" sublim, daruit prin HAR si oferit genealogic tuturor urmaselor "Evei"
    Fiti binecuvântate si Dumnezeu Tatal nostru sa va ajute în aceasta initiativa nobila care, oricum se va realiza mai devreme ori mai târziu, prin interventia actiunile si credinta voastra si cu ajutorul Celui Atotputernic !
    Va respect, va admir, va iubesc si va sustin în fata tronului Celui Ce Este *SURSA* VIETII ADEVARATE, ABSOLUTE, ATEMPORALE...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca sunt oameni carora le pasa si care fac ceva ca sa se schimbe lucrurile in tara asta. Sa va ajute Dumnezeu,oameni buni!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt impresionat,ca mai exista oameni carora le pasa si scot in evidenta mizeria din orfelinate,dar aici trebuie o sustinere financiara din partea Guvernului,a oamenilor responsabili inclusiv din partea O.N.G-urilor si nu in ultimul rand al cetatenilor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimata Doamna, dragi cititori,

    Am o nelamurire legata de legea adoptiei. In ce fel se poate schimba situatia daca acel copil abandonat si ne-recuperat de mama sa poate fi adoptat de catre o alta familie in primele 6 luni? Va fi procesul mai usor?
    Daca da, in ce fel?

    Va multumesc anticipat si va doresc success in tot lucrul cel bun.

    Numai bine,
    Alexandru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din experienta mea cu adoptiile ,2 fetite adoptate , cel mai bine este un copil mai maricel ...peste 3-3 ani ! Ganditiva ca atunci cand copilul este foarte mic nu il vedeti ca poate vorbi,auzi ,merge ....ca sa nu mai vorbim de psihic ....

      Ștergere
  5. Buna dimineata ! Frumos gestul tau ....ideea este ca legea adoptiilor deja s.a schimbat foarte mult , si pe langa faptul ca se ofera parintilor adoptatori destul de multe facilitati si copiii sunt adoptati mai usor ! Draga mea ...nu este usor sa adopti ...daca nu iti doresti asta din tot sufletul ! Eu am 2 fetite adoptate ! Cea mare are 11 si jumatate ,o fata frumoasa dar cu multe sechele din lunile in care a stat cu mama naturala si dupa la un asistent maternal ...care din punctul meu de vedere nu a fost mai breaza ca propria mama ! Am adoptato la 2 ani si ne luptam si acum cu fricile!! Cea mica are 5 ani jumatate si este un copil foarte inteligent , vesel ...copilul dorit de orice parinte ! Nu sunt surori naturale ....dealtfel cea mare a fost nascuta de o mama cu probleme grave si cea mica de o studenta !!! Desi cea mare era un copil superb ,fizic , intelectusl si comportamental avea multe probleme...de ce spun asta ,pt ca pana sa o vizitam noi fatita blonda cu ochi albastrii deja fusese respinsa de posibili parinti care ii facusera evaluari cu ajutorul medicilor ! Unde vreau sa ajung ....adoptia este grea xand ne dorim copilul perfect ,intelectual si estetic ,nu toti sunt copilul elevei eminente si studentei! Legea adoptiilor este bunicica ....depinde de noi cat ne dorim sa trecem peste alte greutati !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ca s-a finalizat Catedrala Mantuirii Neamului! Acum avem unde sa ne rugam pt conditii mai bune in orferinate! 😠😠😠

    RăspundețiȘtergere
  7. Sansele, ca un copil sa se dezvolte normal, sunt mult mai mari daca el are parte de dragoste/afectiune cat mai timpuriu. Daca 2 ani este un obiect de inventar sau o sursa de venit, chiar daca genetic e ok, urmarile se vor vedea mult timp. De aceea ma bucur enorm pt aceasta initiativa. Era de mult o durere in inima mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu si iubitul meu ne dorim de mult sa facem pasul acesta, dar de fiecare data ne lovim de birocratie. Chiar nu se poate face ceva in privinta asta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Este imperios necesara schimbarea acestei legi.Cunosc persoane care vor sa adopte un copil și nu o pot face pt.ca lucrează în străinătate.Cred că ar trebui sa se ia în consideratie și acest lucru și să se facă ceva și pt.cuplurile care lucrează în străinătate.Se așteaptă deci o schimbare a legii dar care sa ia in seama și acest aspect.Felicitari pt.initiativa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si noi, eu si sotul vrem sa adoptam insa e foarte dificil. Probleme sunt si la modul de obtinere a certificatului De parinti adoptatori, e jalnic si apoi faptul ca trebuie sa astepti cel putin 2, 3 ani cand sunt asa de multi copii abandonati... O alta problema este si faptul ca asistenti maternali au prioritate la adoptie si nu e corect, ei fac asta ca pe un serviciu, pentru bani, iar noi aspteptam cel putin 2 ani, e nedrept asa. Si noi vrem cat mai mic, dar astia se dau daca ai pile foarte mari, si da il vrem mic ca sa traim impreuna fiecare emotie, fiecare etapa a vietii, insa ne-a dus cu varsta acceptata pana la 3 ani. Sunt multe nedreptati, dar ce mai corect in tara asta?

    RăspundețiȘtergere