Dacă vă iubiți...



„Dacă te porţi iubitor faţă de cineva, vei primi iubire – deoarece iubirea se întoarce întotdeauna către ea însăşi.”
- Paul Ferrini

Dacă o iubeşti, ascult-o, chiar dacă ţi se pare banal şi plictisitor ceea ce îţi spune. Încearcă să-i înţelegi nevoile şi capriciile, chiar dacă ţie, ca bărbat, ţi se par copilăreşti. Ei bine, pentru ea nu sunt. De dragul armoniei în cuplu, respect-o şi încearcă să-i îndeplineşti acele nevoi pe care tu le consideri nimicuri, dar care pentru ea sunt totul. Fă-i complimente, mulţumeşte-i pentru efortul cu care găteşte, îţi calcă hainele şi are grijă să îţi asigure un cămin confortabil şi curat. Pe scurt, apreciază faptul că are grijă de tine. Nu o considera cicălitoare doar pentru că simte nevoia să îşi impună punctul de vedere. Fii matur şi explică-i cu răbdare atunci când consideri că este confuză.
Dacă o iubeşti, nu te purta ca şi când n-ai observa că se află în preajma ta. Noi, femeile, suntem dependente de atenţie şi de acele priviri încurajatoare care ne fac să ne simţim frumoase, iubite, în siguranţă.
Dacă o iubeşti, nu o folosi ca pe un obiect casnic sau sexual. Fă-o să se simtă dorită, iubită, apreciată, determin-o să fie nebună de dorul tău, să-ţi caute cu disperare braţele şi sărutările. Dacă o iubeşti, nu-i aminti mereu defectele, nu o compara cu alte femei şi nu o împovăra cu complexe. Ai ales-o pe ea. De ce ai ales-o? Ajut-o să fie frumoasă, menţinându-i starea de fericire şi încrederea de sine.
Dacă o iubeşti, nu-i întoarce spatele când îţi spune ceva ce nu-ţi place şi fă tot posibilul să aveţi un dialog.
Dacă o iubeşti, nu râde de visurile ei şi nu o descuraja. Nu-i spune „N-o să reuşeşti!”, ci „O să încercăm împreună!”.
Dacă o iubeşti, aminteşte-i mereu prin gesturi, prin vorbe şi prin fapte că ea e centrul universului tău, iar dacă nu mai e aşa, te rog n-o înşela. Mai bine fii bărbat şi ai decenţa şi curajul să te desparţi de ea.
Dacă ştii ce ar face-o fericită, nu aştepta o ocazie anume pentru a-i face o bucurie. Orice zi e potrivită pentru a-ţi arăta preţuirea faţă de ea şi am înţeles, în timp, că e mai bine să ne bucurăm zilnic de lucrurile mărunte decât să trăim nefericiţi în aşteptarea fericirii care se va produce cândva. Clipa de acum e tot ceea ce avem şi nu ne garantează nimeni că vom ajunge până la acel Cândva.
Dacă o iubeşti, nu-i spune „da” ca să scapi repede de gura ei, când tu eşti hotărât să spui „nu”. Nu-i spune „nu” când tu ai în minte un „da” clar. Fii sincer! Iubeşte-o aşa cum poţi, dar iubeşte-o!

Dacă îl iubeşti, nu-i cere să fie aşa cum vrei tu, nu-i inhiba personalitatea, nu-l transforma într-un produs al tău, nu-i impune sentimentele şi nu-l determina să îi fie teamă de tine. Înţelege-i stângăcia cu care face curat în casă şi apreciază-i de fiecare dată străduinţa. Nu-l mai critica pentru tot ce nu îţi place la el şi aminteşte-ţi de ce te-ai îndrăgostit de el. Poate v-aţi schimbat amândoi în lupta cu furtunile vieţii, însă cel care intră pe uşă este tot el, cel de care te-ai îndrăgostit atunci. Încearcă să-ţi aminteşti asta în fiecare zi, iar animozităţile vor fi mai puţine şi clipele de bucurie mai numeroase. Aşadar, când prima ta pornire este să-l cicăleşti de îndată ce ajunge acasă pentru toate lucrurile pe care nu le-a făcut, mai bine abţine-te şi taci, căci chiar dacă îţi vei înăbuşi supărarea acum, răsplata ta va fi mai mare după aceea: liniştea casei şi, de ce nu?, poate chiar fericirea de durată în cuplu. Chiar dacă îţi vine greu şi uneori ţi se pare nejustificat, apreciază lucrurile pe care le-a făcut şi dacă nu eşti mulţumită învaţă-l, cu iubire şi cu răbdare, să facă lucrurile mai bine data viitoare. Duhul blândeţii, şi nu aerul de superioritate îţi va asigura liniştea.
Ajută-l să îţi înţeleagă nevoile şi să te cunoască şi nu te supăra atunci când ţi se pare că nu te înţelege. Nu-l obosi cu obsesiile tale, nu-l alunga cu crize și frustrări personale. Fă-l să vină acasă cu bucurie, să se simtă primit cu iubire, să simtă pacea, confortul, libertatea și căldura căminului de care are atâta nevoie. Lasă-l să se simtă liber.
Dacă îl iubeşti, nu-l agasa cu gelozia şi cu toanele tale. Nu-ţi pierde răbdarea, nu fi egoistă şi pune-te din când în când şi în locu lui. Gândeşte-te că şi el are dureri, că şi el este obosit, că nu e dator doar să se dăruiască şi că merită şi el să fie alintat, răsfăţat, copleşit cu dragoste şi cu atenţie. Dacă îl iubeşti, fii frumoasă, elegantă şi caldă. Fii femeia demnă de a fi respectată, preţuită, iubită şi dorită. Nu lăsa rutina să pună stăpânire pe relaţia voastră, surprinde-l plăcut cu tot felul de surprize şi cu atitudinea ta jucăuşă de femeie vie şi dornică să fie fericită şi să trăiască intens. Nu te neglija, nu-l întâmpina mereu îmbrăcată în treningul lălâi cu care faci curat prin casă, convinsă că e dator să te placă oricum. Nu e. Fii femeia minunată şi frumoasă care l-a cucerit şi nu uita că atunci când tu te simţi frumoasă, transmiţi frumuseţe prin fiecare por al tău. Iar el va observa asta şi te va răsplăti cu atenţia după care tânjeşte sufletul tău.
Dacă îl iubeşti, susţine-l necondiţionat şi fă-o cu eleganţă. Ajută-l să fie bărbatul demn şi puternic alături de care să fii mândră. Nu-i reproşa lucruri pe care nu le are, ci ajută-l să le dobândească, nu-i reproșa ceea ce nu este, ci ajută-l să devină.
Şi, mai ales, iubeşte-l!

Dacă vă iubiţi, întâmpinați-vă mereu cu bucurie și păstrați armonia în relația voastră. Nu vă mai certaţi pentru toate nimicurile. Nu vă mai aruncaţi priviri răutăcioase, nu mai ridicaţi tonul unul la celălalt şi nu vă spuneţi cuvinte necugetate care vor durea mai târziu. În situaţii de criză, faceţi o pauză de câteva minute, apoi lăsaţi inimile să vorbească, şi nu orgoliile. Dacă vă certaţi, nu veţi depăşi mai bine şi mai repede problemele, ci le veţi amplifica.
Dacă vă iubiţi, nu vă mai adresaţi reproşuri, nu mai invocaţi greşeli şi dureri din trecut, care oricum s-au consumat... Iertaţi, uitaţi şi căutați să faceţi totul mai bine ca în trecut. Să aveţi bunăvoinţa de a încerca să îndreptaţi lucrurile şi decenţa de a spune „Îmi pare rău”. Şi, mai ales, să aveţi puterea de a spune „Iartă-mă!”.
Dacă vă iubiţi, nu vă înstrăinaţi unul de celălalt, nu căutaţi răspunsuri şi rezolvări la problemele dintre voi discutând cu alte persoane. Comunicarea trebuie să existe doar între voi doi, fiindcă numai voi ştiţi ce simţiţi şi ce vă doriţi unul de la celălalt. Aveţi răbdare să vă cunoaşteţi, faceţi acele mici compromisuri care ajută la păstrarea armoniei în cuplu.
Dacă vă iubiţi, nu mai consideraţi sacrificiu orice gest făcut în favoarea celuilalt.
Dacă vă iubiţi, nu prețuiți mai mult obiectele decât vă prețuiți unul pe celălalt și momentele petrecute împreună. La sfârșit, acele lucruri de care vă înconjurați vor fi doar niște vechituri, dar amintirile adunate într-o viață împreună vor fi averea voastră. 
Dacă vă iubiţi, nu vă grăbiţi să decideţi că sunteţi sau nu potriviţi, raportându-vă la criteriile lumii. Sunteţi unici, sunteţi perfecţi în imperfecţiunea voastră şi aveţi răbdare să vă cunoaşteţi. Acordaţi-vă timp să vă înţelegeți, să învăţaţi să trăiţi împreună. Nu lăsaţi nimic să vă dezbine: nici necazurile, nici oamenii rău intenţionaţi și nici orgoliile voastre rănite.
Dacă vă iubiți, fiți cei mai buni prieteni și confidenți.
Dacă vă iubiţi, fiţi împreună şi faceţi totul împreună. Împărţiţi fericirea, lacrimile, durerile, temerile, neajunsurile, visurile, timpul, viața.

Iubirea înseamnă împreună la bine şi la greu, cu perfecţiune şi imperfecţiune, cu fericire şi nefericire, cu abundenţă şi cu lipsuri, dar toate împărţite la doi…


Fragment din Cartea Insomnii 

http://bit.ly/Insomnii-BinderIrina


102 comentarii

  1. Foarte mult adevăr ! Nu știu cum faci dar reușești de fiecare dată să pui punctul pe ”i” și să ne atingi sufletele. Așa ar trebui să văd și eu lucrurile, dar recunosc, câteodată nu reușesc. Tristul adevăr este că uităm să ne iubim frumos. Mulțumesc pentru acest articol !!! Te iubesc copil frumos !!! Să iubești și să fii iubită de două ori mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos! Multumesc pentru articol si-i multumesc lui Dumnezeu ca te-am gasit! E bine sa ti se mai aduca aminte, cu atat mai mult cat cat vine de la un om minunat ca tine, ca trebuie sa fii mereu POZITIV.
    Sa fii iubita! ( pentru ca o meriti)

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Irina Binder, as vrea sa va public urmatoarea carte. Cum pot intra in legatura cu dumneavoastra?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb Superb Superb,,,de o mie de ori superb...asta ar trebui sa o avem fiecare in buzunar si sa o citim zilnic ...e succesul garantat al unei relatii adevarate....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

      Ștergere
  5. Ma simt ca dupa o sedinta de terapie.Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Irina socrul meu DUmnezeu sa il ierte avea o vorba :Iubiti -va la tinerete ca la batrinete degeaba o mai faceti.Parca ne citesti gindurile si vii cu solutia potrivita la momentul potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari!! acest articol m-a lasat fara cuvinte, fara lacrimi.. nu stiu ce sa mai spun!! felicitari pentru tot ce scrii Irina!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ,,-Am venit sa te sarut, o sa mi se faca dor pana ne vom revedea! "
    Sunt cuvintele jumatatii mele. Ceea ce nu stiti este ca noi lucram impreuna, deci stam tot timpul unul langa celalat.
    Multi spun ca dragostea nu dainuie in timp, dar dupa 25 de ani de casnicie pot spune ca acolo unde exista iubire si intelepciune, nimic nu poate distruge acel TOT.
    O familie care te iubeste mai mult decat se poate spune in cuvinte, iti multumeste pentru tot, dar cel mai mult ii multumeste lui Dumnezeu ca a zamislit un asemenea OM, tu, IRINA BINDER. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este ... este perfect adevarat... in fiecare zi descopar ca OAMENI inca mai sunt... desi aparentele... par a spune altceva...
      ,,-Am venit sa te sarut, o sa mi se faca dor pana ne vom revedea! "
      ... ce poate fi mai frumos?
      Poate doar... "tocmai voiam sa vin sa te sarut ... imi era dor!"...

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
    2. Va iubesc... familie care iubeste....

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
  9. O lectie frumoasa si adevarata, dar a venit prea tarziu pentru mine..., desi niciodata nu e prea tarziu...este pentru alta data, care neaparat va fi. Multumesc din suflet, sa fii minunata si speciala!

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunat! Textele tale transmit mereu energie pozitiva! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. D intradevar iubire ar trebui sa fie si la bine si la rau dar din pacate multi renunta atunci cand mai apar si unele impasuri se renunta foarte usor dar putini stau sa gandeasca ca sunt persoane care sufera si sun marcate .

    RăspundețiȘtergere
  12. Deosebit,ar trebui ca aceste randuri sa fie citite de toate cuplurile,ar salva multe casnicii ar inchega multe relatii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Deosebite si adevarate randurile scrise,daca ar ajunge sa fie citite de toate cuplurile aflate la inceput de drum sau in situatii de criza ar rezolva multe probleme.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest text ar trebui sa fie ,, invatat " de toate cuplurile inainte de a merge la Ofiterul Starii Civile . Daca eu as fii stiut aceste invataminte acum vreo 40 de ani , am fii fost scutiti de multe suferinte . Dar , important este cand totul se termina cu bine si experientele neplacute devin lectii de viata pentru noi si alti oameni , iar faptul ca suntem impreuna spune totul : dragostea , pana la urma invinge . Multumim Irina pentru tot ceea ce esti , pentru tot ceea ce ne transmiti cu atata intelepciune , de parca ai fii trait o viata de om sau chiar mai multe .Fericit cel iubit de tine ! In alta ordine de idei , cand ne vedem si noi ? Eu am multa rabdare , stiu sigur ca va veni si ziua aceea , asa incat astept linistita . Mi-ar placea sa vedem impreuna o piesa de teatru in Bucuresti , sunt atatea , exceptionale , gen Noi 4 , cu si de Lia Bugnar, cu Marius Maole , etc . ; sau Interpretul , dupa Tristan Bernard, cu Anca Sigartau , Radu Gheorghe , Mihai Bisericanu etc . etc .Sau , un spectacol de opereta la Teatrul National De Opereta ,, Ion Dacian " care se numeste Paris mon Amour , cu un colaj de chansonete , ansamblu de balet, acrobatie , magie , o minunatie de spectacol in care canta si Daniela Vladescu si multi , multi interpreti exceptionali . Ce zici Irinuca , te tenteaza ? Astept raspunsul tau si iti doresc sa ai multa sanatate , numai bucurii si impliniri , prieteni buni care sa-ti aduca multa veselie si fericire . Te imbratisez cu drag , Petruta .

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumos, adevarat...si trist, pentru mine! Multumesc, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  16. De citit, dar mai ales de practicat in viata reala...

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc mult pentru sfaturi, Irina... Inca nu am nici o relatie, dar am observat eu mai multe care ma fac sa cred ca nu voi mai ramane mult timp "single"... si exact cum ai scris am de gand sa fac :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Roxana
    Atat de mult imi plac postarile tale,Irina..faci o treaba foarte buna! Sper sa ajungi tot mai sus! ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. fara cuvinte!!!!!!!!!!!!!!!!!!,dureros de adevarat!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Adevărat si frumos pt o zi specială,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu!, nu scuze! doar formatia frazelor prin cuvinte putin intortochiata,

      Va fi o zi frumoasa cand va iesi in evidenta, specialul specific al adevarului!

      Dar cine stie, si se Iubeste are in fiecare zi, o zi minunata. Nu speciala!
      Dar saluturi speciale mai sunt!

      Salut!

      Ștergere
  21. niste "teze" foarte bine definite <3 e o placere sa te regasesti printre rinduri ^_^

    RăspundețiȘtergere
  22. Frumos si adevarat!Votat!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ar fi minunat sa fie asa !

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte adevarat ! Felicitari ...

    RăspundețiȘtergere
  25. Emotionant si bine venit in ziua de azi. as fi preferat sa citesc aceste randuri acum 3 ani si poate viata mea ar fi fost alta ... respect si sa fii binecuvantata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...
      viata multora ar fi alta daca ar fi stiut sa aprecieze...la momentul potrivit...

      Ștergere
  26. Foarte bun si frumos scris articolul,te-am votat pentru cel mai bun blog! Mult succes in continuare si multumesc pentru aceste randuri frumos scrise si cu multa dragoste! Sa fii iubita si fericita!

    RăspundețiȘtergere
  27. Foarte frumos ,este adevarat eu traiesc o viata placuta si armonioasa total este sa te bazezi pe respect numai atunci poti spune ca esti fericita si iubita ,doresc tuturor o viata fericita cum o am eu multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. punctul pe i pus excelent in fiecare propozitie si fraza. imi place.

    RăspundețiȘtergere
  29. Din păcate "până ce moartea ne va despărţi" a devenit "până ce datoriile ne vor despărţi".
    Uşor peste 50% din divorţuri sunt datorate nu lipsei de dragoste ci modului defectuos de administrare a banilor urmată de problemele legate de lipsa lor, de confundarea necesităţilor de trai cu dorinţele, plăcerea de a aduna lucruri inutile.
    "Dacă vă iubiţi nu prețuiți mai mult lucrurile decât vă prețuiți unul pe celălalt și momentele petrecute împreună…La sfărșit, acele lucruri de care sunteți înconjurați vor fi doar niște vechituri, dar amintirile adunate într-o viață vor fi averea voastră."
    - O dacă am medita la timp şi suficient asupra acestui adevăr, câte vechituri nu s-ar strânge în viaţa fiecăruia dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  30. Mare adevar! Ma regasesc in aceste cuvinte! Am si eu momente cand nu am grija de mine, ma imbrac cu haine largi.. rutina exista si ea.. dar sunt si zile cand schimb asta. Il surprind eu cu ceva sau el pe mine.
    Oricum, consider ca e greu in ziua de azi, sa fii tot timpul plin de surprize sau aranjat/a pentru ea, pentru el. Cu un job full time si printre gatit si spalat, unde sa iti gasesti sa mai ai timp si de tine, de amandoi...

    RăspundețiȘtergere
  31. Extraordinar! Ma impresionat extrem de mult! Esti mai mult decat minunata!FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  32. Frumos si ideal, dar din pacate realitatea este inca foarte departe....

    RăspundețiȘtergere
  33. Asa ceva nu trebuie nici macar comentat...trebuie doar luat aminte fiecare cuvintel.......Ar fi o lectie pt majoritatea dintre noi ...pt ca vrem sau nu, ne regasim aici aproape toti ........Felicitari!.....Esti minunata...........

    RăspundețiȘtergere
  34. Frumos! Frumos! Frumos!

    RăspundețiȘtergere
  35. Multumesc ,am alaturi de mine un om asa cum mi-am dorit ,il iubesc si sunt mandra de ce am realizat impreuna .

    RăspundețiȘtergere
  36. Pentru a vedea totuşi sbuciumul sufletesc al unui adolescent în plină criză,voi reproduce un fragment dintr-un jurnal al unei adolescente de 17 ani,şi care socotim că este edificator:
    "Am impresia că am început să deschid ochii asupra lumii adevărate cam pe la 12 ani. Până atunci mi se părea că sunt unica.Cam atunci am început să mă trezesc,am început să văd oamenii din jurul meu,să-mi dau seama mai mult intuitiv că trăiesc printre ei.Spuneam că am deschis ochii asupra lumii adevărate dar am interpretat-o cu totul şi cu totul eronat, îmi dau seama.Pe atunci nu mă interesau cauzele ei,doar priveam cu uimire efectele şi mă minunam.Pe la 14 ani mi-am făcut un jurnal,fiindcă simţeam nevoia să mă cunosc . . . . Apoi scriam mai rar şi mai mult căutam să mă descopăr,despicam orice fir în patru,mi se părea că găsesc sensuri acolo unde nu erau de fapt decât nişte speculaţii involuntare ale mele . . . .In timp ce mă analizam mi se părea că găsesc sensuri unde nu erau,de fapt,decât nişte speculaţii involuntare ale mele . . . .In timp ce mă analizam mi se părea că mă găsesc,trăgeam concluzii pe loc,confundam trăirile de moment cu sentimentele pe care le aveam de fapt şi care erau durabile.Concluziile îmi determinau un anumit comportament .. . alergam după fericiri intangibile când aveam altele lângă mine,pe care le ignoram.Firile ieşite din comun mă fascinau . . .la fel cum analizam pe Roskolnikov,Bezuhov,Ana Karenina,Otilia lui Călinescu,Olguţa lui Teodoreanu.De fapt nu credeam că ajungeam la vreo concluzie justă dar,îmi plăcea să mă joc cu personalităţile descoperite ca şi cu artificiile.Era riscant şi pentru ei şi pentru mine.Filozofam fără să am cea mai mică noţiune despre filozofie.Amestecam filozofia cu primăvara sentimentelor şi scriam poezii năstruşnice,la fel ca însemnările din jurnal.Mă obseda griul.Doream să evadez (lucrurile acelea de la distanţe incomensurabile),într-.un cer albastru,printre norişorii Cummulus . . să scap de goana aceea pe care nu o înţelegeam.La început dragostea mea era cerebrală.In permanenţă îi destăinuiam jurnalului frământările mele,îmi făuream o lume complet ruptă de realitate,uitasem că trăiesc.Intr-o zi Cătălin a observat că eu am uitat să gust plăcerile simple.Avea dreptate dar nu mi-am dat seama . . . .Realizasem că sunt eu,dar îmi era totuşi teamă că n-aş fi reuşit să devin om!Un paradox.Sunt impulsivă şi exaltată şi mi s-a părut că cel mai bun lucru este să fug.A fost o laşitate de care îmi este ruşine.Am uitat de părinţi,de colegi,de Cătălin,de soare şi am luat 25 de tablete de diazepam . . . . .Trebuie să-mi schimb complet vechea filozofie fără bază,să sfărâm lumea aceia clădită în noi,să aterizez pe pământ,fiindcă este reconfortant şi adevărat.De fapt trecutul l-am îngropat în acele 25 de pastile . . .In momentul de faţă nu ştiu nimic despre mine,simt numai că mă nasc din nou,încerc să-mi formez alte opinii fundamentale . . . .E încă un haos în capul meu:realism şi idealism,dar sunt mulţi oameni în jurul meu,oameni care trăiesc şi cred că voi învăţa de la ei ce ste viaţa,ce să fac cu a mea,cum să trec noroiul şi să-mi construiesc un drum neted.Idealul meu ar trebui să fie ca a tuturor celorlalţi,dragostea de oameni şi de adevăr. De abia de acuma am învăţat să o iubesc pe mama cu adevărat.De abia de acum încolo voi învăţa să-mi clădesc viaţa pe un postament solid să gândesc în mod rezonabil.Cineva spunea că un copil visează să construiască o scară până la lună,un adolescent strânge materialele iar omul matur face cu ele o magazie.Eu nu cred că este adevărat şi sper să o şi dovedesc"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "de abia acum..." va fi in fiecare clipa a vietii noastre... cu cat vom afla mai mult vom realiza cat de putin cunoastem... si nu am spus-o eu... vine din clasici!!

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
  37. Problema tinerilor adolescenţi nu este nouă şi se pare că ea a apărut odată cu omenirea.In acest sens sunt edificatoare cuvintele atribuite lui Socrate(secolul V î.e.n.): "Tineretul nostru iubeşte luxul.El are purtări rele,sfidare faţă de autorităţi.El are dispreţ pentru vârstnici şi iubeşte flecăreala în locul acţiunii.Copiii sunt astăzi tiranii şi nu servanţii familiilor lor.Ei nu se ridică când un vârstnic intră în casă.Ei îi contrazic pe părinţi,flecăresc de faţă cu musafirii,înfulecă pe nerăsuflate mâncarea şi îşi tiranizează profesorii".

    Ceea ce scrie autorul mai sus si este aplaudat de toti(cu exceptia mea) sunt lucruri simtite si nu venite din ratiune.
    Asemenea lucruri se pot intampla in RAI sau poate atunci cand apare un rai pe pamant.
    Ca idee este minunat,ca realitate…..cine poate garanta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa ne uitam si in curtea noastra... fiecare... si poate intelegem! Acesti "adolescenti tineri" au muuulte a ne invata... in primul rand ne aduc aminte ca si noi am fost asa... poate am uitat cumva... nu crezi?

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
  38. Multumesc,IRINA! Multumesc, pentru gandire, gratie si simtire in tot si-n toate!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Daca as fi citit acest mesaj acum 2 luni, inca as fi fost fericit alaturi de iubirea vietii mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca asa este.. nu este tarziu niciodata! Mai stai?

      Excelsior... un suflet...

      Ștergere
  40. De mult imi doresc sa citesc cartea Fluturi,. Am reusit sa mi-o comand in sfarsit de pe internet. Desi nu sunt o mare cititoare cu greu am stins lumina aseara sa ma despart de carte. Este ceva care te captiveaza...parca a fost scrisa pt toti cei care o citesc indiferent de circumstante sau de povestea vietii fiecaruia care o citeste. "se muleaza " dupa fiecare cititor. E profunda. Tu Irina esti profunda, cu fiecare paragraf ce il citesc imi placi tot mai mult
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  41. Esti specială Irina!

    RăspundețiȘtergere
  42. Frumos si tot odata fiarte adevarat .Cuvinte ne spuse dar , puse in pagina de o fiinta ce a trait si a dorit aceste momente sa fie asa cum sunt aici asezate .SUCCES Irina!!

    RăspundețiȘtergere
  43. Atita adevar si atitea emotii sufletesti nu am mai gasit la nimeni..foarte frumos apreciez foarte mult ceea ce scrii si mesajul ce il transmiti....citind articolele tale am invatat in primul rind sa fiu OM ..succes mare in continuare

    RăspundețiȘtergere
  44. Nu mai este nimic de adaugat...i-mi doresc sa ma iubeasca El si sa putem invata din toate trairile tale...multumim Irina esti o adevărata luptatoare.

    RăspundețiȘtergere
  45. Absolut superb, multumesc distinsa doamna. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  46. Acest text am
    Sa il printez si i-l voi da intr-un plic frumos unei prietene dragi care se casatoreste curand...e tot ce are nevoie sa stie...
    Loredana

    RăspundețiȘtergere
  47. Esti minunata, Irina. Te adoooor! am citit cartile Fluturi intr-o singura zi...

    Te pup

    http://miu-miu.ro/

    RăspundețiȘtergere
  48. Sublim...sublim...sublim....nu am cuvinte să descriu frumusețea interioară a Irinei !!!

    RăspundețiȘtergere
  49. "nu fii egoista"? De cand se scrie cu doi de i?

    RăspundețiȘtergere
  50. Cand apare vol 3 la fluturi?

    RăspundețiȘtergere
  51. "Daca o iubesti..."
    "Daca il iubesti..."
    "Daca va iubiti..."
    “Iertaţi, uitaţi şi căutați să faceţi lucrurile mai bine ca în trecut. “
    “…toate împărţite la doi…”

    Sunt mereu incantat sa "te citesc"...
    Rara avis...
    Lumea ar putea fi muuult mai frumoasa...
    Daca ar dori aceasta... iar "daca"!!!!.....

    Excelsior... un suflet...

    RăspundețiȘtergere
  52. "Dacă vă iubiţi nu prețuiți mai mult lucrurile decât vă prețuiți unul pe celălalt și momentele petrecute împreună… La sfărșit, acele lucruri de care sunteți înconjurați vor fi doar niște vechituri, dar amintirile adunate într-o viață vor fi averea voastră. "

    pur si simplu... ce ar mai fi de spus?

    Excelsior... un suflet...

    RăspundețiȘtergere
  53. Am vrut sa selectez ceva!!!!! Dar nu am putut. Fiece cuvintel ar fi trebuit inscris in piatra si ca orice cuplu care decide sa mearga la oficiul starii civile sa stie aceste indemnari ca pe ,,Tatal nostru,,.Daca am auzi noi toti si am invata in tinerete aceste poveti sint convinsa ca ar fi feticiti mult mai multi copilasi care tare ar vrea sa traiasca imreuna si cu mami si cu tati.

    RăspundețiȘtergere
  54. Ma copleseste postarea aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  55. esti un balsam pentru cel care ti cireste scrierile. Multumim noi toti ca existi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  56. De fiecare data cand citesc un articol scris de tine...raman fara cuvinte, probabil fiecare din noi se regaseste iacest articol. Eu iti multumesc pentru ca ne scrii si pentru ca imparti timpul tau pretios si gandurile tale cu noi!!!
    Cred ca ai o viata frumoasa, si iti multumesc ca ne ajuti si pe noi sa mergem pe drumul catre aceasta viata frumoasa si sa pretuim ceea ce avem si pe cei care ii avem langa noi.

    Multumesc!

    Oana

    RăspundețiȘtergere
  57. Psiholog..?ce psiholog..un articol ca asta te face sa tremuri cand te gandesti la tot ce ai facut..si nu trebuia,articolul e cheia fericirii,dar e si lacatul care poate lega doua suflete,multumim pentru cuvintele bine alese.

    RăspundețiȘtergere
  58. Este tot din cartea fluturi? Trebuie neaparat sa o achizitionez si eu ❤️

    RăspundețiȘtergere
  59. ....fiecare suntem un univers....indiferent de ce expunem,sufletul trebuie cultivat.....sufletul trebuie improspatat.....
    ...cuvintele ,spuse la suparare....dor!!!
    ...de ce sa te superi...cand poti sa fii fericit....ce e fericirea..????...cand uiti de fericire esti trist!!!!

    RăspundețiȘtergere
  60. Mare si minunat esti,doamne si nici un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor tale,printre care este si femeia...asa doamne,da sa-mi vad nimicniciile mele si sa ador frumusetile tale..

    RăspundețiȘtergere
  61. te iubesc enorm,iubitul meu!!

    RăspundețiȘtergere
  62. rar ajuns sa mi se umple ochii de lacrimi cand citesc ceva. Dar de data asta inca din primele randuri ochii mei s-au umezit....deci... superb... fara cuvinte

    RăspundețiȘtergere
  63. Ich liebe dich Laura...

    RăspundețiȘtergere
  64. Foarte frumos........... chiar am lasat o lacrim asa curga pe obraz, am multe de invatat din cele scrise mai sus....... frumossss si iar frumossss Irina - te imbratisez si te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  65. Esti un inger Irina!Te iubesc!Un an nou plin de lumina,liniste sufleteasca si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  66. Ma bucur ca am descoperit blogul tau, te voi urmari si iti doresc numai bine.
    Ma regasesc in cuvintele tale, esti foarte buna inceace faci.

    RăspundețiȘtergere
  67. Ce barbat sta sa citeasca "tot acest adevar" ? Mi se pare ca 99,9 % dintre cititorii dumneavoastra sunt femei...

    RăspundețiȘtergere
  68. Foarte frumos spus, asta daca ar exista o lume perfecta. Fiind blogul unei femei si incepand cu ce trebuie sa faca un barbat pentru a-si face partenera/sotia fericita, mi-am zis: alt articol feminist in care femeia are numai drepturi dar uita de obligatii. Sa-mi fie cu iertare, dar paragraful al doilea parca l-ai scris pentru mine. Nici eu nici ea nu suntem perfecti dar imi doresc sa fim mai mult decat parintii copilului nostru. Asa se trateaza corect problema ascultand atat nevoile ei cat si ale lui. Din pacate multe cupluri sunt dezechilibrate, im care ori barbatul este un nenorocit violent posesiv si gelos, ori invers femeia este o scorpie posesiva si egoista. Iarasi din pacate multi tinem partea sexului nostru in astfel de situatii, uitand ca ticalosia nu tine de gen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ingeri au demoni lor

      Ștergere
    2. Nimeni nu este perfect si, cu toate astea, este mai greu sa vezi paiul din ochiul celuilalt decat barna din ochiul tau. Sau poate ca ne e mai comod asa, sa dam cu parul, decat sa vedem ce e de facut. De multe ori, daca nu chiar de fiecare data, avem tendinta sa judecam dupa propriul nostru calapod sau dupa experientele pe care le-am trait. Si cat de rau gresim! Am suferit ca un caine nedreptati si injurii care mi s-au aruncat, pe nedrept, de catre oameni josnici, pentru motivul ca asa au trait ei, asa le-a dictat experienta lor de viata. Nu te amesteca cu oameni din alta categorie sociala decat a ta! Risti sa nu fii inteles si sa nu ti se acorde nicio urma de respect! Demonii pe care ii trezesti dintr-un inger sunt ucigatori!

      Ștergere
  69. La fel ca Oli,...minunat! Minunat!
    Dar cum de le stii pe toate si poti sa le spui si ii faci sa asculte si sa se minuneze!?

    RăspundețiȘtergere
  70. Daca o iubesti, trebuie sa-i spui asta pe fiecare zi, iar pe langa zis, trebuie sa si simti acest lucru..nu sa zici fortat.

    RăspundețiȘtergere
  71. Foarte adevarat ,foarte frumos ,pana la lacrimi dar,un pic cam tarziu pentru mine.stiu ca niciodata nu e prea tarziu .dar totusi e bine ca exista ,,speranta,, care traiesc cu ea de ceva ani.Toti ar trebui sa invatam si sa aplicam ceea ce ai scris tu IRINA.În viaţă, există şi supărări şi bucurii. Suntem vulnerabili când avem greutăţi, poate pentru că în acel moment le punem înaintea fericirii, le vedem numai pe ele. Să păstrăm în inima noastră un colţişor neîntinat...rezervat numai fericirii sufletului, în care să ne întoarcem când avem greutăţi, în care să ne încărcăm pozitiv şi să reuşim să anihilam partea negativă. Fii risipitor cu iubirea...fă-ţi timp să iubeşti...fă-ţi timp să vorbeşti...fă-ţi timp să împărtăşeşti gândurile preţioase pe care le ai. Comunicarea e cea mai importanta intr.o relatie.

    RăspundețiȘtergere
  72. Intr-adevar,miscator pana la cer,te iubesc,Irina si multumesc pentru sfaturile de viata pe care mi le-ai dat!

    RăspundețiȘtergere