10 lucruri pe care ar trebui să le aibă o femeie în poșetă



Nu aș fi scris despre asta dacă nu aș fi văzut că se poartă sfaturi „practice” (cu care eu nu sunt de acord) despre ce ar trebui să aibă "neapărat" o femeie în geantă. După ce m-am amuzat și m-am mirat de câteva postări pe internet, am început să mă îngrijorez. Nu-mi plac "formatorii de opinie" care îndrumă greșit și tare mi-ar plăcea ca aceste lucruri să fie făcute mai puțin superficial și cu mai multă responsabilitate.
Printre cele 10 lucruri pe care o vlogeriță susține că ar trebui să le aibă o femeie în poșetă, nu se află deloc bani și produse de igienă. Însă ea sfătuiește femeile să nu le lipsească din geantă fondul de ten, primer, pudră, blush, anticearcăn, rimel (aplică cineva rimel peste rimel?!), dar și rujuri, de parcă ar fi vorbit despre un beauty case, nu despre o poșetă. 
Nu era menționat în lista ei nici vreun portofel, ca să se deducă necesitatea banilor.
Eu zic că nicio femeie nu ar trebui să iasă din casă fără bani. Este sub demnitatea unei femei să nu aibă bani pentru taxi, pentru a-și și achita o cafea sau un prânz, pentru a-și cumpăra ceva sau pentru ceva neprevăzut. Am avut o prietenă care niciodată nu avea bani în geantă. Mereu cerea 10-20 lei pentru taxi, pentru tot felul de lucruri și o auzeai adesea spunând, când ieșeam în oraș: "Plătești tu și partea mea și-ți dau eu banii după?"
Legat de produsele de machiaj sugerate de cele care dau sfaturi: eu nu înțeleg de ce trebuie să cari borcane și recipiente cu fon de ten și pudre? Le cari dacă pleci de acasă mai mult de o zi și trebuie să-ți refaci tot machiajul (după demachiere, ceea ce înseamnă că ai nevoie și de toate produsele pentru curățare și întreținere), dar pentru o corectură mică a machiajului nu-ți trebuie toate produsele, ci îți ajunge o pudră sau un recipient mic cu fond de ten, un creion și un ruj (lucruri care încap într-un portfard).

În cazul în care contează și părerea mea, eu vă spun ce nu-mi lipsește mie niciodată din geantă:
1. Portofelul cu acte și bani
2. Telefonul cu bateria încărcată și casca bluetooth
3. Un portfard în care îmi iau câteva farduri, doar strictul necesar: un ruj, un eyeliner, o pudră, un parfum mic de poșetă, o agrafă.
4. O trusă mică în care iau vitaminele și câteva medicamente uzuale.
5. Șervețele umede, uscate și un gel dezinfectant
6. Balsamul de buze 
7. O cremă de mâini
8. Un carnețel și un pix
9. Ochelari de soare
10. Un suport de atârnat geanta
Pe lângă toate acestea am mereu și cheile, o sacoșă, (uneori și o sticlă micuță cu apă) și câteva bomboane.

Ceea ce cred eu că ar trebui să aibă neapărat o femeie în geantă este ordinea. Nu este imposibil de păstrat dacă totul este organizat. Nu suport lucrurile aruncate în geantă și îmi amintesc cu groază cum am văzut pe cineva răsturnând tot conținutul genții pe o canapea. Avea acolo tot felul de chestii inutile, hârtii, bonuri, pungi, câteva rujuri (nu înțeleg de ce trebuie să-ți cari toate rujurile și fardurile cu tine!) carduri, monede, bani mototoliți, iar la sfârșit, când le-a adunat, pe canapea au rămas firimituri de biscuiți, tutun și alte mizerii. Ori geanta unei femei nu este un coș de gunoi…
Cunosc femei care "nu pun preț" pe organizare, care nu consideră util un portofel. Eu zic că tocmai pe un portofel trebuie să se pună preț, acesta găzduind în ordine și siguranță actele, cardurile și banii. Nu este elegant ca o femeie să scoată banii direct din geantă. Cum nu este elegant nici cotrobăitul prin geantă atunci când cauți ceva, mai ales în fața cuiva care așteaptă…
Desigur, acestea sunt părerile mele, dar m-aș bucura să se țină cont de ele. Ordinea, curățenia și eleganța unei femei sunt reflectate și de poșeta pe care o are. Degeaba ai un machiaj impecabil și o ținută curată, dacă geanta ta este un dezastru și dacă nu ai cu tine lucrurile necesare să te descurci în situații de urgență: actele, bani, telefon, produse de igienă.
Geanta unei femei nu ar trebui să fie o paporniță grea în care să care toate inutilitățile, ci un accesoriu care să-i completeze ținuta și care să aibă utilitate maximă.
Celor care călătoresc mult cu mijloace de transport în comun le recomand să aibă în geantă și o carte. Timpul trece repede și minunat când citești ceva și ai șanse mai mari să socializezi și să cunoști oameni, decât dacă stai cu ochii pe telefon. "Ce carte citești?" sau "Cât de bună este cartea pe care o citești?"- este posibil să te întrebe cineva, însă nu cred că te va întreba cineva "Ce vezi în telefonul ăla?" :)

Încă un aspect important, ca să eliminăm o eventuală prejudecată: geanta nu trebuie să fie neapărat scumpă, dar trebuie să arate impecabil și în interior, dar și în exterior, la fel ca restul ținutei, să nu fie deteriorată, jerpelită și murdară. Consider că trebuie să existe un echilibru în toată înfățișarea unei femei, fiecare lucru să fie adecvat ținutei, altfel, va arăta ridicol.
Am o prietenă care m-a mustrat că o învăț pe fiica ei cu lucruri de fițe (pentru că îi dăruiam câte un rimel bun, parfumuri și o învățam să aleagă lucruri de calitate). Și ce e greșit în asta?! Mi s-a întâmplat la fel și cu soți ai prietenelor mele, care au făcut afirmații de genul: "Dar ce, tu ești ca aia să-ți permiți...". Eu zic să nu lăsați pe nimeni să vă limiteze, ci să aspirați mereu la ceea ce este mai bun, să nu cumva să credeți că nu meritați lucruri frumoase și de calitate. Să munciți ca să vă oferiți ceea ce vă place. Doar să faceți alegerile după bunul plac, nu imitând alte persoane, nu încercând să ajungeți la nivelul cuiva sau să intrați în competiție cu cineva. Și orice ar fi, nu alegeți fakeuri și imitații. Eu nu le suport. E de o mie de ori mai frumos un lucru ieftin și original, decât un fals. 
Achiziția unei genți de lux, de exemplu, are marele avantaj de a fi o bună investiție, deoarece anumite genți de lux nu se devalorizează în timp și pot fi revândute, dar mai au și avantajul de a nu se demoda. Însă nu sunt un musai. Unii aleg să investească banii în bijuterii, în proprietăți (o alegere inspirată, cred eu, deoarece acestea pot aduce un venit pasiv) sau în nimic material, ci pur și simplu într-o viață trăită frumos, în vacanțe și cursuri de dezvoltare personală (cele mai bune alegeri!). 
Lucrurile luxoase nu sunt un musai și cine nu le are nu înseamnă că este un neica nimeni.
Sunteți la fel de speciale, unice și minunate și dacă aveți lucruri simple, care vă plac și care vă definesc... și nu sunteți cu nimic mai prejos dacă nu aveți lucruri scumpe, la modă și de fițe. 
Atitudinea este cel mai important accesoriu, vă rog să mă credeți. Degeaba purtați o geantă scumpă, dacă postura voastră este de femeie neînsemnată, ștearsă, umilă, lipsită de eleganță și personalitate. Dar să nu uitați că nimic nu este mai vulgar și mai urât decât o femeie stridentă și, din păcate, am văzut multe femei care defilează prea mândre cu lucrurile lor scumpe, de parcă acelea le-ar da un plus de prestanță.
Lucrurile scumpe, luxoase, opulente nu vă fac nici mai frumoase, nici mai importante, nici mai valoroase. Dar dacă vă place cu adevărat un lucru anume, nu vi-l refuzați. Doar voi vă puteți stabili și impune prioritățile. Oferiți-vă ceea ce vă face pe VOI fericite, ceea ce considerați voi că meritați și că vă este folositor. Nu țineți cont de prejudecățile nimănui, nici de prioritățile altora, nu trebuie să fiți la fel ca alții.   

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc să nu vă lipsească din ținuta zilnică zâmbetul, seninătatea, încrederea, demnitatea, feminitatea și eleganța. 

49 de comentarii

  1. Imi place la nebunie tot ce scrii si ce invat de la tine!Esti o femeie eleganta din toate privintele.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma întreb, pe buna dreptate cred, câte Femei care-si cunosc originea, identitatea si rolul ce-l au în societate, mai exista azi în România, si nu numai, însa mai persistent - uneori chiar obsedant - ma întreb, barbati originali, care sa-si cunoasca identitatea autentica, rolul si responsabilitatea data de Dumnezeu în misiunea interimatului terestru relativ, efemer, scurt si imprevizibil, mai exista în sistemul patriarhal milenar în care nici unul nu a reusit în toata istoria milenara a evolutiei si revolutiilor sîngeroase sa restaureze PACEA si egalitatea autentica dintre cele doua sexe?
    Probabil o vor realiza pâna la urma, cei care-si aleg ei însasi sexul caruia apartin, dându-le clasa "barbatilor" si "femeilor" aparent originali însa fara ACTE de identitate dumnezeiasca...
    Fii binecuvântata, draga Irina !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine punctat! imi place mult cum esti organizata si imi place ca ai lucruri de calitate. desigur tu iti permiti,dar cred ca fiecare si-ar permite lucruri de calitate daca ar renunta la prostii,la tigari,cola si daca ar cumpara putin si bun si nu o droaie de lucruri ieftine si proaste.
    eu nu inteleg de ce e nevoie de atata machiaj,a devenit o obsesie chiar si pentru adolescente care au mai multe farduri decat are un makeup artist!!isi incarca fetzele cu fond de ten si farduri,mare pacat!
    si eu imi doresc o geanta scumpa si imi voi lua cand mi-o voi permite. nu o sa renunt la idee, ci o sa muncesc ca sa pot aduna bani. decat sa-mi iau multe si fara rost, mai bine adun bani si imi iau una care sa imi placa maxim.toate meritam, sa nu mai lasam pe nimeni sa ne descurajeze,mai bine sa muncim si sa ne straduim sa avem tot ce ne face fericite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te contrazici aici.Vb despre lucruri materiale fara importanta dar o geanta scumpa nu se demodeaza....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare poate alege ce își dorește și ce îi trebuie. Am spus clar că o geantă scumpă nu e un musai, dar nu este de evitat sau o irosire de bani dacă o vrei și ți-o permiți.

      Ștergere
  5. Da...De asta te afișezi în Chanel, pe papuci, poșetă și în casa ta. . E hilar sa vorbești despre modestie, bun simt când tu plătești sute de euro pentru un brand...ca sa arăți ca ai bani? De pe spinarea celor care îți cumpăra cărțile
    . Pentru mine ești o dezamăgire totala. În toate volumele tale ai încercat sa arăți ca ești femeia fatala după care toți bărbații întorc capul, dar nu esti decât o apariție obișnuită. Și ăsta e diar un mic exemplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de ce e hilar să vorbesc de modestie și bun simț dacă plătesc sute de euro pe un brand? :))
      Și de unde știi tu că banii pe care-i am provin doar din cărțile vândute și nu mai am și alte surse de venit? Se vede gândirea ta firavă din expresia "pe spinarea celor care îți cumpără cărțile". Află că nimeni nu este forțat să-mi cumpere cărțile și că nici nu este ceva condamnabil că eu câștig bani din cărțile pe care le scriu. Pentru cultura ta generală să știi că nu eram o sărăntoacă înainte să public cărți...și îmi cumpăram numai lucruri de calitate, chiar dacă eram nevoită să renunț la anumite lucruri sau să economisesc.
      Apoi, am dreptul să-mi cumpăr ce lucruri vreau, să aleg ce îmi place și tu nu ai dreptul să mă judeci.
      Cât despre dezamăgirea ta că sunt o apariție obișnuită, nu-mi pasă, nu cred că voiai să te căsătorești cu mine, nici să mă comercializezi ca fotomodel. :)) Eu sunt foarte mulțumită de mine așa cum sunt, mă plac și culmea, sunt și alți oameni care mă plac. Tu ai citit cartea și ai înțeles pe dos, la fel ca mulți alții, superficial... Whatever.
      Este penibil comentariul tău și de obicei nu răspund la așa ceva, însă îți fac un favor: reevaluează-ți frustrările, percepiile și așteptările, nu de alta, dar nu pari a fi pe drumul bun. Și nu mai invidia lumea pentru lucruri, încearcă să evoluezi, fii mai mult, citește încă o dată articolul să înțelegi mesajul.

      Ștergere
    2. Anonim dar de unde stii tu ce papuci are si ce are in casa???

      Ștergere
    3. Ori este cineva care mă urmărește cu regularitate (ceea ce e greu de înțeles dacă tot nu mă place), ori, și mai trist, este o persoană care mă cunoaște... Eu nu am niciun stres, dar nu uitați de karma. ;)

      Ștergere
    4. Atunci când ești persoana publica Îți asumi și criticile. Faptul ca ceea ce ai scris nu a fost pe placul tuturor nu îl face frustrat/a. Ti-Am urmărit blog ul de foarte mult timp(pentru ca am rezonat cu multe lucrurI pe care le-ai scris) înainte sa Îți citesc povestea. Și ești inteligenta, ai reușit sa te vinzi bine, în 3 volume 😊 însă despre cât de reale sunt cele relatate tu știi cel mai bine. La unii a prins, la unii nu. Sa investești bani în lucruri de calitate mi se pare firesc, dar calitatea unui lucru nu înseamnă neapărat snobism. O mare parte din oamenii care te urmăresc sunt simpli și nu își permit lucruri scumpe, așa ca multe sfaturi nu își au rostul. Ăsta e doar părerea mea, de om frustrat și invidios.😊 Numai bine Îți doresc.

      Ștergere
    5. Așa este, îmi asum și criticile. Dar crede-mă, anumite reacții denotă frustrare și invidie. Înțeleg și asta.
      Nu am sugerat nimănui să-și cumpere lucruri scumpe dacă nu și le permite sau dacă nu sunt o prioritate... Eu îmi permit și totuși am și lucruri ieftine, extrem de frumoase. Eu cred că cititorii mei învață ceva din orice scriu. Mă bazez pe discernământul celor care mă citesc și știu că nu sunt oameni superficiali, că nu se opintesc la detalii mărunte, că nu au false valori...
      Întotdeauna va fi cineva care are mai mult, așa cum va fi cineva care va avea mai puțin... dar nu asta ne diferențiază cu adevărat, ci calitatea umană. Oamenii împăcați cu sine, conștienți de valoarea lor nu vor invidia niciodată pe cineva pentru că are un lucru diferit, mai scump, mai nu știu cum...
      Îți mulțumesc că m-ai citit și îți doresc să ai parte de sănătate, fericire și multă iubire!

      Ștergere
    6. Hahaha!Cum a sunat asta:,,de pe spinarea celor care-ti cumpara cartile"!!Zici ca ne obliga sa le cumparam!!Sta cu biciul si jap una!Le cumparam de drag si pentru ca scrie fain,indiferent ca este realitate sau nu!Nici nu ma intereseaza ce este,atat timp cat ceea ce citesc este superb! Doamna Irina,va doresc cat mai multe genti cumparate,,pe spinarea noastra'!Cu respect,Roxana!

      Ștergere
  6. Eram sigura ca vor sari frustratii cu comentarii legate de lucrurile pe care le ai. Tipic rominesc. Invidie si ura pe cel care are mai mult.
    Irina, in caz ca nu ai inteles, va trebui sa umbli imbracata modest, cit mai umila, daca se poate. Esti nesimtita daca iti iei o geanta de calitate si daca din munca ta indraznesti sa iti iei lucrurile pe care ti le doresti. Daca altul n-are, nici tu nu ai voie sa ai. Lol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine că n-ai văzut 2 comentarii cu eleganta adresare "fă" și tot felul de epitete... :)

      Ștergere
  7. M a făcut să râd faza cu "pe spinare celor care îți cumpara cartea!"...articolul este minunat...exact că tine!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place portofelul tip gentuta , de unde este?
    Multumesc,
    BINE PUNCTAT DESPRE LUCRURILE NECESARE IN GEANTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este de la Furla. Se poate folosi ca portmoneu pentru monede, ca breloc sau se poate atașa ca accesoriu la genți.

      Ștergere
  9. Ce pacat ca de unii nu se prinde ceea ce scrii!
    Imi placi ca om, ca femeie si ca formator de opinie. Intru zilnic sa vad daca ai scris ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se prinde de cine trebuie.
      Îți mulțumesc și îți doresc fericire și iubire!

      Ștergere
  10. Îmi place articolul, si poseta mea conține cam același lucru, nu neapărat la fel de ordonată. Cred că era bine daca nu ne aratai și branduri, evitai astfel comentariile răutăcioase. Sau ai făcut-o intenționat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intenționat... am pus totul cu fața, nu cu spatele. :)
      Îmi asum și comentariile, deși, nu le înțeleg. Bine ar fi ca asta să fie cea mai mare supărare a unora, să nu aibă alte griji și necazuri decât că am eu nu știu ce lucruri...
      Gânduri bune cu drag!

      Ștergere
  11. Felicitări d-na Irina! Nu mai băgați în seama răutățile. Eu mi- am salvat articolul pentru a pune în practică toată lista enumerata pentru geanta unei doamne sau domnișoare. O seara frumoasa sa aveți.

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi cumpar genti ieftine si e ok am alte prioritati financiare dar cred sincer ca putem arata decent cu bani putini si ordinea in geanta este Importanta.
    Irina faptul ca tu folosesti branduri e de admirat nu de criticat pentru ca tu porti piesa nu brandul o poartă-te pe Irina- in rest legat de invidii- sa murim de batranete zic!!!:)))))
    Stii de ce ma bucur ca tu cumperi Chanel? Pentru ca mereu voi afla de la tine in ce merita sau investesc in make up die ingrijire.

    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc și te îmbrățișez! Să fii fericită și iubită!

      Ștergere
  13. Doar oamenii ieftini inviziaza pentru lucruri. Imi place articolul Irina. este o lectie de eleganta! Te felicit. Sa nu renunti la scris.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am citit toate comentariile!!!
    Exact asa reactioneaza oamenii la Toate articolele Irinei in care aceasta explica de ce este important sa ne ingrijim. Intotdeauna cand ea va explica ca e ok sa ne rasfatam se va gasi un lup moralist care va explica plin de emfaza ca nu toti au banii ei :)))) (oare?????)
    Seagoing cititori exista produse pentru toate buzunarele si nevoile important este sa ne preocupam si de partea estetica.Nu suntem snoabe doar cochete iar lucrurile care le detinem nu ne fac Mai sanatosi sau Mai iubiti dar cred ca fiecare merita un rasfat,un mic lux fie ca e un sapun bun o geanta sau un ruj.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i putem mulțumi pe toți, nu ne pot înțelege toți... Te îmbrățișez!

      Ștergere
  15. Fiecare articol scris de tine are mult bun gust si invatatura. Cine are putina minte invata ce trebuie, cine nu are isi da cu parerea aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Irina si iarna porti ochelari de soare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, port oricând este lumină puternică fiindcă am fotofobie.

      Ștergere
  17. Nu va supărați doamna Irina, toate comentariile astea legate de pretul unei genți, al cosmeticelor si asa mai departe vin din partea unor persoane egoiste si neorganizate in opinia mea.Nu inteleg oamenii care se plâng că nu își permit să investească în ei.Ok, pot fi cazuri, dar in mare parte nu sta chiat asa situatia.Isi permit sa dea banii pe alcool, tigari si alte vicii, dar nu își permit să aibă grijă de ei.La un simplu calcul doar dacă o persoană renunta la tutun într-un an de zile si-ar permite ce geanta ar vrea si alte lucruri de de calitate.Dna.Irina nu promovează brand -uri, asta nu se intelege, dvs. puneti accent pe calitate (si va apreciez pt asta).Decat sa cumperi 5 genti chinezesti într-un an care se rup imediat, cu banii aia cumperi o geanta de calitate care rezista mai mult in timp.Banuiesc ca aceste comentarii nu vin din partea unor domni, ci din partea doamnelor care uita sa aiba grija de ele si asta este trist.Vazusem un comentariu din partea unei doamne la o postare de a dvs. legată de cosmetice si era foarte ofuscata si deranjata de firmele prezentate si preturile lor, dar nimeni nu se gândește ca nu ati achiziționat aceste bunuri peste noapte, cumpărate treptat cand ne sunt necesare nu reprezintă un efort atat de mare.Tine totul de organizarea fiecaruia, se poate renunta din cand in cand la mersul cu taxiul, si asa ne-am permite sa ne facem diverse mofturi si am mai da jos si din colacelul de pe burtica care ne sufoca uneori cu invidie neuronii.Doamna Irina, eu vreau sa va spun ca sunteti iubita de foarte multi oameni, sunteti apreciată și foarte frumoasa!Si da sunt convinsa ca bărbații intorc capul, din fericire mai sunt bărbați care apreciază frumusețea naturală si cea interioară (mai ales!!) si carora nu le plac scandurile cu baloane agățate pe "ici-colo" :)).Va rog sa continuati in a scrie despre produse pe care le considerati adecvate si idei care va inspira.Va iubesc si apreciez!Cu drag, Lavinia.

    RăspundețiȘtergere
  18. Iar partea legata de banii scosi din carti, realitatea este ca acele carti s-au scris si publicat singure nu e ca si cum dvs ati fi muncit la ele..Nu este problema nimaniu din ce isi castiga fiecare venitul sau cum isi cheltuie banii!!!Nu conteaza situatia financiara anterioara a dvs inainte de a publica cărțile, chiar daca scrisul ar reprezenta singurul venit,inseamna ca sunteti apreciată tinand cont ca sunteti mereu in topurile vânzărilor, nu sunteti datoare cu explicatii nimănui.Lucrurile astea tin de o educație minima de care aceste persoane nu dau dovadă.Sau ar trebui sa se organizeze lunar statistici legate de modul în care trebuie sa va cheltuiti dvs banii doamna Irina?Si in plus de asta ii sfătuiesc pe acești indivizi sa isi bage unghiuta aia lungă de la degetul mic unde doresc dânșii si sa se gândească cat succes aveti daca va permiteți asa "scumpiciuni" nemaivazute, nemaiîntâlnite din banii "scosi pe spinarea celor care cumpara carti" :)))Sunteti minunata, va doresc la cat mai multe carti publicate si vândute pentru ca noi le apreciem!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e asa de usor sa scrii carti si nu trebuie munca de ce nu scriu toti carti?!!

      Ștergere
  19. Geanta aia costa vreo cinci mii de euro!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce daca? I-ai dat tu bani pentru ea? Ti-a luat tie painea de la gura ca sa aiba geanta? A furat-o?!

      Ștergere
  20. Romanul nu se dezminte. Atatea texte frumase are fata asta, chiar si asta este un text cu un mesaj frumos si cu ceva de invatat, dar voi nu comentati la ceva ce va place! Fereasca Dumnezeu sa multumiti vreodata sau sa o laudati pentru ceva ce v-a placut, dar imediat sariti ca ulii cand va roade invidia!

    RăspundețiȘtergere
  21. Doamne,deci te ador!!!
    Sfaturile tale sunt foarte utile și bune de pus in aplicare. Îți ador felul de a scrie și îți ador și cărțile.
    Cât despre faza cu branduri...meriti tot ce este mai bun,atâta timp cât n-ai furat de la nimeni și le-ai luat din banii tai munciți :)
    Sa nu renunți niciodată la scris!

    RăspundețiȘtergere