Produsele mele preferate de makeup



De nenumărate ori mi-ați cerut să scriu și despre diverse produse preferate de mine, în special despre produse cosmetice și de makeup. 
Nu știu dacă pot face review-uri obiective, însă pot scrie despre produse testate de mine și care îmi plac foarte mult. 
Eu nu mă machiez foarte mult, nu folosesc concelear, blush, rimel... Folosesc doar produsele din poze și rar folosesc și rimel. 
Sunt împotriva machiajului strident care încarcă inutil chipul unei femei. Părerea mea este că scopul machiajului este protecția, mascarea anumitor imperfecțiuni și evidențierea trăsăturilor frumoase, nicidecum transformarea radicală și exagerată a chipului.

Foarte important pentru mine este să-mi aplic pe ten o crema BB, CC sau un fond de ten (neapărat unul foarte lejer fiindcă nu am nevoie de acoperire mare) care să aibă factor de protecție UV mare. Aplicarea unui factor de protecție solară este foarte importantă, având în vedere că soarele pătează și îmbătrânește tenul. Protecția se aplică și vara și iarna, nu doar la expunerea la soare așa cum crede multă lume. 
Recunosc, nu am răbdare să aplic creme peste creme, de aceea, după un serum hidratant, aplic una dintre cremele sau unul dintre fondurile de ten din poza de mai sus. 
Am testat cam tot ce există pe piață, atât produse renumite, cât și produse mai accesibile, iar acestea rămân printre preferatele mele. 
Pentru mine contează foarte mult ca produsul să nu arate ca o mască pe față, să se aplice foarte ușor, iar efectul să fie de lungă durată. Am oroare de produsele de makeup care pătează hainele și care fac fața să arate nenatural.

Dacă ar fi să fac un top al cremelor BB sau CC cu SPF, preferatele mele ar fi:
1. La Mer  The SPF 50 UV protecting fluid
2. Chanel Sublimage La Protection UV 
3. Chanel Corection Complete SPF 50
Iarna folosesc creme cu SPF mai mic, dar vara fără factor 50 mi se pătează tenul.
În topul fondurilor de ten preferate de mine sunt:
1. La Prairie Fond de Teint Anti-Age
2. Guerlain Lingerie de Peau Aqua Nude
3. Chanel Perfection Lumiere Velvet


Al doilea produs de make-up pe care îl folosesc este pudra. 
Prefer pudrele libere fiindcă se aplică mult mai ușor și nu încarcă tenul. 
Mult timp preferatele mele au fost Caron și Guerlain Les Voilettes.  
În topul pudrelor mele preferate sunt:
1. La Prairie Cellular treatment loose powder 
2. Caron Poudre Libre Translucide 
3. Chanel Poudre Universelle Libre

Topul pudrelor de finish: 
1. Tresore Rare Ultimate Pearl Protecting and Finishing Powder    
2. Diorskin Nude Shine Color Gradation 
3. Guerlain Meteorites


Al treilea produs de makeup pe care îl folosesc este Eyelinerul (tușul de pleoape). Este produsul cel mai testat de mine, fiincă am căutat mereu un eyeliner rezistent și care să se aplice ușor. Am avut zeci, poate că am testat tot ce există pe piață. Culmea este că cel mai bun este unul care nu este scump - BeYu, iar cel mai prost este Chanel. :) 
Topul celor mai bune eyelinere este:
1. BeYu - este extrem de rezistent, nu se demachiază decât cu demachiante pe bază de ulei
2. Make Up For Ever
3. MAC 


Farduri de pleoape folosesc foarte rar, în zilele mele roz :) , iar nuanțele mele preferate sunt cele pe care le vedeți.
Nu văd sensul să ai palete cu toate culorile dacă nu le folosești. 
Topul preferatelor mele:
1. Naked 3 Urban Decay
2. Guerlain 
3. Chanel 


Ultimul produs de makeup este rujul. Să fac un top al celor mai bune îmi este foarte greu, însă cu siguranță preferatele mele sunt Tom Ford, Chanel, YSL, Burberry și Guerlain. Recunosc, am o slăbiciune pentru rujuri, îmi promit mereu că nu-mi mai cumpăr, dar îmi este greu să mă abțin când apare ceva nou care-mi place. :)

Aștept cu drag să-mi povestiți despre produsele voastre preferate, să-mi recomandați produse testate de voi și să-mi puneți întrebări, dacă doriți. 
Totuși, pentru review-uri recomand blogurile de specialitate, deși cel mai sigur este să testați personal orice produs. 

Să nu uitați că sunteți frumoase și fără make-up, dar totodată să aveți grijă de tenul vostru. Am auzit de multe ori afirmația total greșită "Eu sunt frumoasă așa, naturală, am tenul frumos, nu-mi trebuie creme sau fond de ten." Cremele și fondul de ten nu sunt doar pentru a înfrumuseța sau a ascunde anumite imperfecțiuni, ci sunt în primul rând pentru a proteja tenul de razele solare și de factorii poluanți. 

Orice machiaj să fie însoțit de un zâmbet și vă garantez că veți fi superbe! 



38 de comentarii

  1. Ma bucur ca ai scris despre asta. Preferatele mele sunt produsele Too Faced! Iar fondul de ten cel mai bun pentru mine este Bobby Brown.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Irina!Am o curiozitate:ce parere ai despre genele false?
    Multumesc!
    Deea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu agreez genele false... nu le văd rostul, mai ales celor exagerate, prea evidente, dar nu am nimic împotriva lor, fiecare are dreptul să poarte gene după bunul plac. Am văzut și gene aplicate fir cu fir care arătau foarte bine.

      Ștergere
  3. Atat de multe si totusi ai mereu un machiaj atat de discret :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ai scris despre cosmetice. Ai putea sa imi recomanzi o crema buna pentru ten foarte uscat? 😍 Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde mult de ten. Dacă este uscat cu adevprat, recomand cremele, dar mai ales serumurile hidratante. Serumul, pe lângă că este un booster de hidratare, nu permite pierderea apei, acționează ca o barieră. Desigur că trebuie aplicată și cremă peste.
      Un serum foarte bun este Clarins Hydra Quench, este mai accesibil la pret. Sau BIOTHERM Aquasource Aura Concentrate...
      Ar trebui testate înainte de a fi cumpărate. Eu așa m-am ales cu tot felul de serumuri, le-am cumpărat, testat, dacă nu au fost potrivite pentru mine le-am dat.

      Ștergere
  5. Irina, unde se gaseste eyeliner-ul BeYu? am tot cautat pe net si nu dau de el. caut de foarte mult timp un tus bun...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Irina. Imi poti recomanda un sampon foarte bun pentru par degradat?Simt ca sampoanele sunt în destul de agresive iar eu am un fir subtire, blond natural cu tendinta de a se degradat rapid. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Crescina sau Vichy Neogenic. Le găsești la Sensiblu și acolo vei fi îndrumată care este mai bun pentru tine. Ar ajuta și niște suplimente pentru păr și unghii, de la Solgar sau poate chiar Priorin, însă tot un farmacist ar trebui să te îndrume.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intamplator lucrez intr-un magazin de produse cosmetice si nu pot sa nu remarc socata!!!! ca ai in aceste poze produse de mii de euro!la un calcul simplu cred ca toate costa pe putin 10.000 de euro.nu e cam mult?
    stii,te-am indragit pana la acest articol.cred ca intelegi de ce. iar daca nu intelegi iti vand un pont: unii nu au ce ai tu...pacat ca nu realizezi asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întâmplător mă miră spiritul de observație al unora. Am mai avut o „reclamație” de la cineva care a remarcat din pozele mele postate pe facebook că am câteva perechi de ochelari de soare de mii de euro. Sunt sigură că dacă aș fi postat că nu am bani pentru medicamente sau pentru mâncare, nu ar fi sărit cu aceeași înflăcărare. Nu am avut chef să-i răspund (așa cum îți răspund ție) și să-i spun că am fotofobie și că pentru mine ochelarii înseamnă mai mult decât fashion…
      1. Mă amuză preocuparea unora față de ceea ce au alții. De obicei aceștia nu se preocupă și de neajunsurile altora, nu îi frustrează decât dacă unii au, nu și dacă nu au.
      2. Este fix problema mea cât cheltuiesc pe cosmetice și pe lucrurile mele. Sunt banii mei, munciți de mine și nimeni nu are dreptul să-mi țină contul.
      3. Dacă nu mă mai îndrăgești doar pentru că am niște cosmetice… ok, este problema ta. :)) Sper că-i îndrăgești totuși pe cei care nu au și că și faci ceva să-i ajuți, nu numai să le atragi unora atenția că aceștia există. Să știi că nu doar dl Becali și alte persoane publice trebuie să-i ajute pe cei care nu au, consider că oricine are puțin mai mult decât cineva care nu are poate ajuta. Nu o să-ți povestesc cum și ce împart eu, poate nu ai crede oricum… nu ai putea ține socoteala. :)
      4. În cazul în care nu știi, așa cum unii au mai puțin decât mine și eu am mai puțin decât alții. Așa e viața. Dar eu nu sunt frustrată, nu mă compar cu alții, nu simt nevoia să țin contabilitatea lucrurilor cuiva, ba chiar mă bucur pentru cei care au mai mult.
      Acestea fiind spuse, îți doresc să ai de o mie de ori mai mult decât am eu și să fii fericită. Dar îți vând și eu un pont: cosmeticele, gentile și lucrurile nu te fac mai fericită, mai bogată, mai importantă.

      Ștergere
    2. Ce tupeu pe anonima asta!si ce prostie. ce daca altii nu au ce are ea,cine zice ca trebuie sa ai atatea produse de cosmetica? si daca are bravo ei! ce ma enerveaza invidia unora!
      Irina eu te voi indragi indiferent ce vei scrie pentru ca iubesc omul bun si sincer de la care am invatat atat de multe! nu mai baga in seama invidiosii!

      Ștergere
    3. ce oameni frustrati!
      bravo ei daca are!

      Ștergere
  9. Irina eu nu sunt invidioasa ca altele ca ai atatea dar as vrea sa te intreb de ce iti trebuie pudra? am vazut ca tu ai un ten impecabil...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, tenul meu este foate curat, nu e pătat, însă cremele și fondul de ten îl fac lucios, iar pudra estompează luciul și dă un aspect catifelat.

      Ștergere
  10. Multumesc de recomandare voi incerca sampoanele.
    In ceea ce priveste critica sigur ca orice discutie starneste polemici mai ales ca vorbim de produse destinate femeilor insa:
    1. Nu ne putem simți vinovati mereu doar pentru ca ne cumparam ceva pentru noi-haine,cosmetice,dulciuri,carti etc
    2.Irina nu a recomandat cosmetice scumpe doar a mentionat ce foloseste ea-eu sunt un cititor si cumpar ce imi permit fac un compromis sau gasesc o varianta mai ieftina in functie de prioritatile mele
    3.cosmeticele scumpe sunt eficiente,au formule studiate ajuta si la moral insa nu facem din asta subiect de frustrate. Folosite corect si niste cosmetice din market ne pot ajuta sa aratam decent si fara sa dam toti banii din casa.
    Pe mine Irina ma inspira sa imi doresc produse calitative,sa am grija de mine si sa ma pretuiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Mă bucur și îți doresc să fii mereu frumoasă și fericită!

      Ștergere
  11. Buna Irina, eu caut de foarte multa vreme un fond de ten bun care sa nu arate ca o masca aplicata pe ten. Care dintre cele mentionate crezi ca s-ar potrivi unui ten mixt? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai nevoie de o acoperire mai bună, tenul e cu probleme și pete sau este normal?

      Ștergere
    2. Tenul meu este normal cu tendinta mixta, zona T este mai lucioasa. Multumesc pentru raspuns! 🤗

      Ștergere
    3. Guerlain Aqua Nude. Ar trebui să testezi totuși într-un magazin Sephora, Douglas...

      Ștergere
    4. Multumesc mult pentru sfat!

      Ștergere
  12. Buna. Eu nu cred ca-i faci reclama lu' Chanel. Eu cred ca esti doar putin snoaba. Ma ierti. Am muncit pe branci la viata mea, am facut scoala cat pentru 7 vieti dar nu sunt printre cele ce isi permit sa-si cumpere nici un sfert din ce etalezi tu mai sus. So...mai taie din ele, da-le incolo. Te citeam pentru simplitate, am crezut ca asa este omul din spatele acestor randuri. Sincer, cu postarile de genul acesteia o cam dai in bara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este, nu-i pot mulțumi pe toți... cu atât mai puțin pe cei care etichetează atât de superficial. :) Fiecare cu ce-l doare. Însă eu cred că nici nu ai nevoie de tot ce etalez eu... nici eu nu am nevoie de atâtea, nici o altă femeie. Îți ajunge câte un produs bun din fiecare, pe care le cumperi o dată la câteva luni... deci orice femeie și-ar permite.
      Gânduri bune!

      Ștergere
    2. Irina, asta te citea ptr simplitate, cica, dar daca ai chaneluri si chestii scumpe nu te mai citeste. :)))
      eu zic sa renunti la chanel si la toate lucrurile misto pe care le ai ca sa nu pierzi aceste cititoare atit de importante!! :))))

      Ștergere
    3. Daca muncesti pe branci si nu iti permiti chestii de calitate atunci ai o problema. Ori nu muncesti unde trebuie ca sa castigi suficient, ori nu iti administrezi banii cum trebuie. Poate esti una dintre cele care baga banii numai in casa si in mancare.

      Ștergere
  13. Irinus, bulinus...oi folosi tu toate cosmeticele scumpe din lume, mie imi pare ca tot un aer provincial si prafuit ai. Sorry!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce să-i faci... trebuie să existe și provinciale prăfuite, nu putem fi toate ca tine, probabil. Poate că nici nu ne dorim... suntem mulțumite și fericite cu noi, așa cum suntem, drept dovadă nu suntem răutăcioase nici cu cele mai frumoase, nici cu cele mai șterse...
      Până la urmă, nu contează deloc cum arăți, ci contează cine te iubește. Asta te descrie cu adevărat.
      Numai bine!

      Ștergere
    2. Iata prostia in stare pura!! Incepe cu obraznicia de a i te adresa Irinei asa, de parca te-ai tras cu ea de mineca. Ce sa mai spun de rautate? Oi fi tu vreo frumusete!!! sau daca o femeie nu are gene false si bot proeminent nu mai e frumoasa sau cum?
      Esti foarte rea si cu siguranta esti invidioasa pe Irina! altfel nu simteai nevoia sa iti spui parerea care nu valoreaza nici macar doi bani.

      Ștergere
    3. Ce să facem? Unii sunt frumoși, alții fericiți. Așa cum sunt. ;)

      Ștergere
    4. Arata-ne o poza cu tine sa te vedem cat esti tu de frumoasa! Esti vreo botoxata din aia cu un kil de tencuiala pe fata si te crezi o frumusete! lol!

      Ștergere
    5. Anonimus cacanus, eu cred ca Irina e o femeie frumoasa si foarte finuta si ca tu esti o urita invidioasa pe ea. Si daca ar fi fost Irina o urita lumea tot ar fi iubit-o pentru frumusetea sufletului ei!
      Irina esti frumoasa!

      Ștergere
  14. Si...de ce arata toate ca noi? Daca le folosesti nu tebuie sa arate asa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice lucru pe care îl folosești trebuie să arate îngrijit, să fie curat și bine păstrat. :))

      Ștergere
  15. Sunt de parere ca si alte firme mai ieftine precum Maybeline, Rimmel London, Bourjois, etc., sunt de calitate. Adica, mi se pare useless sa cheltuiesti atati bani pe cosmetice, tinand cont ca si altele pot face o treaba aproape la fel de buna. Eu, personal, chiar daca as fi super-bogata, nu as da atati bani. I-as cheltui intr-un mod mai constructiv. Evident, doar parerea mea :) O zi faina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este. Am folosit și eu produse Burjois, de exemplu și mi-au plăcut. Dar să nu uităm și de multe produse românești care sunt foarte bune...

      Ștergere