Răsfăţul pe care îl merităm




Trebuie să scriu și despre asta, pentru că nu am cum să nu o fac. Mai ales că e despre noi, femeile, despre felul în care ne îngrijim frumuseţea. Sau urâţenia (pentru cele care se simt urâte), pentru că şi aceea trebuie îngrijită până la urmă. 
Să fim sincere: nu toate suntem nişte frumuseţi răpitoare, nu toate reuşim să avem siluete de vis şi un ten imaculat, de păpușică de porțelan. Dar cu siguranţă toate putem fi frumoase într-un fel delicat, cu condiţia să ne îngrijim de ceea ce ne-a fost dat de natură, să ascundem micile imperfecţiuni şi să evidenţiem calităţile cu care am fost înzestrate. Putem fi frumoase chiar și mai plinuțe, chiar și când nu mai suntem tocmai în floarea vârstei și chiar și cu defectele pe care le avem. 
Multe femei îşi imaginează că îngrijirea personală presupune tratamente cosmetice sofisticate şi costisitoare și mult timp dedicat pentru asta. Și pe care nu-l au. Greşit. 
Mă întristează să văd din ce în ce mai multe femei lipsite de orice preocupare pentru sănătatea, frumuseţea şi feminitatea lor, fără grijă faţă de felul în care apar în faţa lumii. Nu mai ies din zona lor de confort şi nu renunţă la jeans, pantofi sport, părul prins într-o coadă sau lăsat în voia sorţii (netuns, nevopsit, deshidratat), bijuterii prost asortate, neadecvarea ţinutelor şi a machiajului la momentul din zi sau la specificul locului în care se află. 
Tot trist mi se pare că mai există încă persoane care consideră îngrijirea personală ca pe un fel de depravare. Li se pare greșit să te fardezi, să mergi la coafor, să ai o manichiură îngrijită, o pedichiură decentă și un ten curățat și hidratat corect. 
Iar aiurea de tot mi se par bărbații care ne vor frumoase, dar care nu înțeleg că frumusețea trebuie întreținută și că pentru asta avem nevoie de timp și de produse și în consecință, ne reproșează că ne cumpărăm cosmetice și parfumuri. Bine zicea tata: "Fă cumva să ai bănuții tăi, să nu fii nevoită să-i ceri bărbatului tău bani pentru un săpun bun și să nu îți poată reproșa niciodată că ai cheltuit pe ceva ce îți trebuie și îți place!" 
Dacă detest ceva la o femeie, atunci detest să o văd neîngrijită, cu părul nespălat (nu admit scuza “n-am avut timp”!), unghiile neîngrijite, machiajul prost şi părul inutil de pe corp… Nu înţeleg de ce unele femei cred că e greşit să avem păr pe picioare (şi-l epilează) dar e corect să aibă păr pe mâini? Sau mustaţă… 
Sunt femei care consideră produsele cosmetice inutile, care n-au descoperit încă plăcerea de a le folosi și beneficiile lor. Am o prietenă dragă care, ori de câte ori vine la mine, se miră că am multe “creme şi cremuțe”. Într-o zi m-a întrebat dacă îmi trebuie într-adevăr atâtea. Nu îmi trebuie chiar atâtea câte am de obicei… dar nici nu mă limitez la strictul necesar, pentru că trebuie să recunosc că am o slăbiciune pentru cosmetice şi parfumuri şi îmi cumpăr mereu, pentru că le folosesc cu plăcere şi mă bucur de ele. Fiecare cu nebuniile lui. Bine că nu sunt vicii nesănătoase, nu? 
Aceeaşi prietenă mi-a spus că şi-ar dori şi ea să aibă un ten frumos, dar nu are nici timp, nici banii necesari şi nici răbdare să se dea cu creme. 
Aici a început teoria. “Cum adică nu ai răbdare şi timp pentru tine?” Timp pentru propria persoană şi pentru îngrijirea personală îţi faci şi dacă ar fi să găseşti doar noaptea târziu, înainte de culcare. Vă asigur că nu veţi fi mai obosite pentru că aţi “pierdut” 20-30 minute de somn folosindu-le în baie, dimpotrivă. 
A te îngriji nu ar trebui să fie un efort sau un supliciu, ci o plăcere binemeritată după o zi de muncă. Un răsfăţ. 
Fiecare femeie ar trebui să îşi aloce câteva minute (în funcţie de posibilităţi) doar pentru ea. O baie cu spumă sau chiar un duş relaxant, apoi alintul cremelor şi al uleiurilor catifelate și parfumate pe piele… Cum să nu ai răbdare şi timp pentru aşa ceva? Cum să nu te bucuri de linişte, de senzaţii şi de arome? Învățați să vă bucurați de astfel de produse, să le aplicați cu plăcere și vă asigur că își vor face efectul pe măsură. 
Ştiu, multe dintre voi sunteţi mămici şi îmi veţi spune că nu prea găsiţi timp pentru asemenea desfătări. Nu sunt de acord. Seara, înainte de culcare sau când copilaşii voştri dorm, meritaţi câteva momente ale voastre. Acele clipe vă vor ajuta să vă relaxaţi, vă vor îmbunătăţi calitatea somnului şi îşi vor arăta beneficiile chiar şi a doua zi, când vă veţi trezi mai odihnite şi mai frumoase. Iar cei pe care-i iubim ne merită frumoase și mai puțin tensionate, nu? Refuz să cred că sunt femei care aleg să meargă la culcare mirosind a mâncarea pe care au gătit-o, a produse chimice cu care au făcut curat, cu mâini aspre și tenul neglijat, în loc să fie curate, delicate, parfumate și relaxate... 
Vreau să cred că fiecare femeie, indiferent de vârstă, îşi doreşte să fie frumoasă şi se simte cel mai bine când este curată, parfumată, fină, aranjată. 
Insist pe răsfățul de seară, aşa cum îi spun eu, pentru că este necesar pentru corp, minte şi suflet. Sunt momentele benefice în care fiecare femeie are posibilitatea să fie singură cu gândurile ei, să nu o mai preocupe nimic din grijile lumeşti, să îşi facă ordine în sertărașele minții și ale sufletului, să îşi stabilească priorităţile, să aibă răgazul de a medita la ceea ce ar trebui să facă pentru a-şi îmbunătăţi starea şi viaţa, pentru a deveni cea mai frumoasă variantă a sa şi mai ales de a visa cu ochii deschiși. Avem nevoie de asta… 
Nu mai daţi vina pe timp, renunţaţi la câteva minute de privit la televizor (sau navigat pe internet) şi acordaţi-vă atenţia pe care o meritaţi. 
Ştiu că unele dintre voi vă veţi supăra pe mine dacă vă spun că preferaţi mai bine să “răsfăţaţi” mobila şi covoarele din casă, în loc să vă alintați pe voi însevă. Uneori, din dorinţa (obişnuinţa sau chiar obsesia) de a avea o casă foarte curată, unele femei se neglijează pe ele. Nu este corect. Trebuie să existe un echilibru, să nu neglijăm nici casa, dar nici să nu ne omitem pe noi din ecuația îngrijirii și frumuseții. 
Și vreau să țineți cont de un lucru, cele care acordați obiectelor (mobilei, covoarelor etc.) o atenție exagerată: lucrurile sunt menite să vă servească, să vă folosească și să le folosiți, nu să le serviți voi pe ele. Îngrijiți-le așa cum trebuie pentru a le păstra curate și funcționale, dar nu deveniți sclavele lor. 
Şi acum să discutăm şi despre produse, despre ce ne permitem şi ce nu, poate scăpăm de prejudecata că e prea scump şi că nu e pentru noi. 
Sunt sigură că anumite doamne vor gândi că ele nu au bani pentru creme, farduri şi alte minuni cosmetice. Dar uită că există astfel de produse pentru fiecare buzunar. Şi vă rog să mă credeţi că sunt creme ieftine, cu ingrediente naturale, care dau rezultate mai bune decât multe creme renumite şi scumpe. Eu nu folosesc numai game de top, ci și produse care îmi fac bine chiar dacă nu poartă un nume celebru și nu au un preț astronomic. Am o gamă preferată, dar schimb des cosmeticele atât pentru a le testa, dar şi pentru că după folosirea îndelungată a unora, tenul se obişnuieşte cu o anumită cremă şi devine imun la “farmecele” ei. 
Nu îmi aleg cosmeticele cu snobism, după cum le cheamă și cât de mult costă, fiindcă nu trebuie neapărat să avem produse scumpe, că nu doar acelea sunt eficiente. Există uleiuri naturale inegalabile (din argan, avocado, orhidee, sâmburi de caise etc.) care fac minuni şi pe care şi le-ar putea permite oricine. Important este să ne cunoaştem tenul. Să nu-i dăm un surplus din ceea ce are prea mult şi să-l lipsim de ceea ce-i trebuie cu adevărat. 
Aşadar, fiecare femeie poate găsi cosmetice care să o ajute, important este ca ele să fie alese cum trebuie, în funcţie de necesităţile tenului, nu după ureche, nu după reclame şi nu după părerile neprofesioniste ale cine știe cui. 
Ştiu femei care se îngrijesc perfect cu produse accesibile şi care au succes cu ele, aşa cum ştiu femei care folosesc toate minunile cosmetice mult lăudate şi scumpe şi care nu au parte de niciun rezultat favorabil. 
Dar dacă totuşi buzunarul vă permite, n-ar trebui să vă zgârciţi să cheltuiţi pentru sănătatea şi frumuseţea voastră. Vă asigur că sunt multe femei care se consideră prea sărace ca să plătească 150 de lei pe o cremă (de care s-ar folosi cam două sau trei luni), dar care aruncă pe apa sâmbetei câte 300, 400 de lei lunar pe ţigări şi pe alte prostii (care mai sunt şi nocive). Nu faceți rabat de la calitate când este vorba despre propria persoană, studiați ingredientele, comparați și alegeți ceea ce este mai bun, pentru că meritați. 
Trist este că atunci când vârsta începe să îşi arate semnele, devenim disperate şi nu mai ştim ce să facem şi cât să cheltuim pentru a salva ceea ce nu am îngrijit la timp. 
Este musai să te îngrijeşti sau e doar o plăcere şi o fiţă? Eu cred că este şi musai şi în același timp e și o plăcere. 
Am auzit adesea femei spunând: „Eu nu am folosit cremă în viaţa mea şi uite, nu am riduri“. Desigur că e posibil, dacă vorbim despre femei care au trăit alte vremuri, mai puţin expuse radicalilor liberi (stres, poluare, soare nociv şi alimente saturate cu tot felul de chimicale), dar au avut noroc şi de o genă bună. 
Dar cremele nu sunt utile doar pentru prevenirea/diminuarea sau estomparea ridurilor. Rolul lor este să întreţină pielea, aşa cum rolul apei este să întreţină vegetaţia (de exemplu), iar una dintre cele mai importante necesităţi ale pielii este hidratarea. Din păcate, nu toate femeile ştiu asta şi trăiesc cu impresia că îşi îngrijesc tenul corect, folosind uleiuri şi creme inutile, inadecvate tenului lor - de exemplu creme antirid la 25 de ani! 
Mai este important de ştiut, dragi prietene, că pielea îşi pierde hidratarea (indiferent cât de bună este crema hidratantă pe care o folosim) dacă nu se aplică înainte de asta o barieră care să menţină hidratarea, adică un produs care să nu permită pierderea apei). Nu vreau să vă plictisesc şi nu vorbim aici despre chestii complicate şi costisitoare, ci despre o formulă simplă: înainte de a folosi crema hidratantă (de care are nevoie orice ten), folosiţi neapărat un ser (loţiune sau spray) care menţine hidratarea. Altfel, crema este inutilă, pentru că se va întâmpla exact fenomenul care se întâmplă cu apa: după un timp se va evapora, așa că nu va mai avea niciun efect. Iar lipsa de hidratare este egală cu ofilirea, din păcate. Aşa se explică de ce femei foarte tinere au tenul tern, lipsit de luminozitate, necatifelat, obosit. Pentru că au un ten dezhidratat. 
Nu voi insista foarte mult cu sfaturile, deși credeți-mă, îmi place subiectul și v-aș scrie ore în șir despre aceste lucruri. Mi-am dorit doar să vă încurajez să vă acordaţi răsfăţul şi atenţia pe care le meritaţi. Să nu consideraţi că îngrijirea personală şi alintul în acest mod sunt un lux inutil sau o extravaganţă. 
Sunt sigură că fiecare femeie va căuta să afle ce necesităţi are tenul și trupul ei, şi va găsi cea mai bună și convenabilă formulă pentru a le întreţine. Fiindcă, repet, frumusețea și sănătatea sunt esențiale pentru orice doamnă și domnișoară. 
Paşii cei mai importanţi sunt: curăţarea (demachierea și neapărat exfolierea), apoi hidratarea şi revitalizarea sau nutriţia (acolo unde este necesar). Nu ne ajută cu nimic să ne copleşim tenul cu toate cremele posibile dacă nu cunoaştem rolul fiecăreia şi etapele de folosire corectă a acestora. 

Aveţi grijă de voi, dragile mele! Nu vă abandonaţi şi nu vă neglijaţi. Meritaţi să fiţi frumoase, luminoase şi fericite!





114 comentarii

  1. Draga Irina imi place mult articolul!Sa stii ca nici eu nu am timp si fac dus pe fuga,dar o sa incerc sa fac cum spui sa vad daca ma ajuta.Ziceai ca ai o gama de cosmetice preferata,imi zici si mie?Sau imi poti da niste sfaturi pentru un ten gras?Multumesc!Pupicei
    Sinziana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Sînziana,

      după ce am testat toate firmele de cosmetice posibile, am realizat că cel mai bine mă împac cu Clarins. Și Clinique îmi plac mult. Dar folosesc din multe game ceea ce îmi place cel mai mult. Iar în materie de make-up sunt fidelă brandulrilor Chanel și Lancome. Dar, am descoperit un creion Avon care este mai bun decât cel de la Chanel. :) Diferența de preț între ele este de peste 100 lei. Așa cum spuneam, trebuie testate și nu alese neapărat după firmă.

      Apropo de creme ieftine versus creme scumpe, am o prietenă care și-ar permite cele mai scumpe creme, dar care folosește gama Ana Aslan. Acestea îi fac bine.

      Pentru corp am învățat cât de important este să evit produsele puternic chimizate (pentru că pielea este un organ sensibil și e important să nu o maltratăm) am început să folosesc geluri de duș (cum ar fi Bioderma, Aderma, Biotherm, Klorane, Vichy) fără parabeni și alte ingrediente nocive.

      Sfaturi pentru tenul gras... păi, ar trebui să folosești produse destinate tenului gras, nu creme grase, uleiuri... Să îl cureți bine, să ai ceva produse care să stopeze producerea de sebum, să alegi cu grijă fondul de ten și pudra, ca să eviți acel luciu neplăcut și încărcarea... nu știu... Dacă e un ten cu probleme, consultă o cosmeticiană sau chiar un dermatolog. Dacă e un ten ok, ajunge să îl întreții cu produse potrivite.
      Te pup cu drag!

      Ștergere
    2. Felicitări .. e foarte bun tot ceaa ce folosești. Am lucrat aproape 6 ani in Douglas si ma bucur cand vad ca folosești produse bune :)

      Ștergere
    3. Sinziana,

      Pentru tenul gras iti recomand produsele de la Renee Rouleau, cosmeticiana de celebritati (precum Demi Lovato) care are propria linie de produse. Iti poti face un test pe web site-ul ei ca sa iti identifici tenul (ea are 9 tipuri de ten, cu produse specifice ptr fiecare tip de piele). Ofera transport international si produsele ei vin in cantitati rezonabil de mari pentru pret. Pentru make-up, incearca produsele de la Tarte si Makeup Forever, si foloseste intotdeauna toner, crema si primer inainte de a aplica fondul de ten.

      Ștergere
  2. Wow, Irina, m-ai socat prin aceasta postare, prin simplul fapt ca eu nu te mai vedeam om, te credeam cumva supra-om, prin toate postarile tale frumoase despre iubire, oameni, iar sa vii acum si sa-mi povestesti despre creme si cremute, despre Lancome si Clarins ma socheaza :)) Te pup si te imbratisez, geniule! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt om, dragă Thabitta... am preocupări omenești, am un job, întrețin o casă, fac de toate...
      Te îmbrățișez cu mult drag!

      Ștergere
  3. Irina am invatat foarte multe de la tine!Iti multumesc mult!
    Si eu ador cosmeticele si imi dedic timp numai pentru mine desi am doua fetite care imi ocupa tot timpul liber....dar reusesc sa merg si la munca,sa ma ocup si de casa si sa am si grij ade mine.Seara ma rasfat asa cum spui.Si dau banii pe lucruri bune,chiar daca nu sunt bogata,castig 1500 pe luna,dar imi iau creme care costa 100-150 lei.Renunt la destule oricum,dar nu ma neglijez.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Teo, fetițele tale vor învăța de la tine să fie frumoase. Te pup cu drag!

      Ștergere
  4. Foarte mult imi place ce ai scris!Parca m-ai trezit la realitate....Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Irina,chiar ma intrebam de ce nu scrii si tu mai multe despre tine,despre locuri in care te plimbi,despre produse care iti plac....pentru ca asa fac persoanele publice,isi ajuta fanii sa le cunoasca cat mai bine.
    Te felicit si iti multumesc ca iti faci timp si pentru noi si ca ne aduci aminte de lucrurile importante din viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi scrie cu drag. Aștept propuneri de subiecte de interes.
      Gânduri bune cu drag!

      Ștergere
  6. Stii vorba aia "sunt prea sarac sa imi cumpar ceva ieftin"?Eu asa gandesc.Mai bine imi cumpar chestii de calitate decat prostii.Ma pretuiesc pe mine mai mult decat chestii care n-au importanta.Desigur ca pe primul loc e copilul meu,dar imi ofer si mie totul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Irina,

    La multi ani! Sa ai un an mai bun decat predecentul care sa-ti aduca multe bucurii!
    Felicitari pentru articol! Il consider foarte util si ma bucur ca ti-ai facut timp sa-l scrii, in felul asta atragi atentia asupra unui lucru foarte important pentru noi toate.
    Eu sunt mamica unui baietel de 11 ani si implinesc 33 ani in curand. Nu spun ca e usor, dar cu putin efort iti faci timp si pentru tine si este extrem de important sa reusesti asta. In cazul meu, pot spune (si nu vreau sa sune ca lipsa de modestie) ca cei 33 ani nu se vad pe chipul meu si nu numai, chiar daca sunt un om normal cu greutati si bucurii, iar viata nu este intotdeauna un basm. Trebuie sa avem grija de noi si sa ne simtim bine in pielea noastra.
    Sunt multe femei, din pacate as adauga, care nu stiu ce tip de ten au sau nu au folosit niciodata o crema de fata pentru ca in opinia lor e mai bine fara. Si care, intr-adevar, te acuza/ arata cu degetul pentru ca iti cumperi tot felul de creme/ produse de ingrijire inutile din perspectiva lor si, de ce nu, care te judeca, ca si mama, pentru ca mergi la manichiura/ coafor.

    Ceea ce as vreau eu sa te rog, cand ai putin timp, este sa-mi spui despre acest ser de care spuneai in articolul tau ca il folosesti inainte de aplicarea cremei. Cateva recomandari poate.

    Iti multumesc! O zi frumoasa iti doresc!

    Cu drag,
    Lety

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mulți ani, dragă Lety și un an cât mai frumos, cu pace și bucurii!
      Mă bucur să aflu că ești o femeie care te respecți. Nu înțeleg prejudecățile femeilor care arată cu degetul femei care se îngrijesc... Da, ar fi condamnabil ca o femeie să își neglijeze familia și copiii, iar ea să exagereze cu atenția pentru propria persoană. Dar o soție și o mamă trebuie să fie frumoasă. Merită asta și soțul și copiii ei, nu?
      A te îngriji ține de respectul pe care îl ai față de propria persoană, dar și față de lumea în fața căreia te prezinți.

      Despre serul de care mă întrebi. Este pur și simplu ser hidratant, care se folosește înainte de crema hidratantă. Există mai multe. Eu folosesc Clarins Hidra Quench Intensiv Serum Bi-Phase (îl ador!), apoi crema hidratantă.
      Foarte bune, care pot fi folosite după 25 ani înainte de crema hidratantă sunt și următoarele:
      Clinique Dramatically Different Moisturising (gel sau emulsie, depinde dacă ai ten uscat sau gras),
      Shiseido Balancing Softener Enriche,
      Estée Lauder Advanced Night Repair…
      BIODERMA Hydrabio Ser,
      Probabil că au și cei de la Avene, Vichy, dar trebuie să te interesezi. Important este să fie un puternic hidratant. Eu, de obicei folosesc serul și crema din aceeași gamă.
      Te pup cu drag!

      Ștergere
    2. Iti multumesc tare mult pentru raspuns si recomandari!
      Nu mi-e foarte clar daca il folosesti zilnic, scuza-ma te rog, dar chiar nu stiu. Din ce am mai citit, intelegerea mea a fost ca-l poti folosi ca parte integranta a unui tratament facial. Dar poate nu am inteles bine, de aceea intreb.
      Multumesc,
      Lety

      Ștergere
    3. Eu folosesc zilnic serul. Cele recomandate de mine mai sus sunt pentru uzul zilnic. Dar există și măști puternic hidratante, care se aplică de 2-3 ori pe săptămână... Eu mai folosesc și din aceste măști, dar zilnic folosesc serul (sau loțiunea). Dimineața folosesc ser + cremă hidratantă (sub fondul de ten), iar seara o cremă nutritivă sau revitalizantă (de noapte).

      Ștergere
    4. Multumesc din suflet.
      Mult succes iti doresc!

      Ștergere
  8. Hahaha,nu e corect!Pai am zis ca ai prea multe,dar trebuia sa pui poza si cu dulapul din baie plin cu cremusoare si sertarele alea doldora!:))
    Te iubesc,dar tot te consider nebuna ca ai atatea creme!Am incercat sa ma tin de ritual cum mi-ai spus,dar imi pierd perseverenta....te pupam Raul si cu mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea e să ai măcar cât îți trebuie (nu colecție) și musai să le folosești! Vă pup!

      Ștergere
  9. Draga Irina imi place foarte mult articolul acesta! Sfaturile date o sa le fie de mare ajutor multor femei. Mi- a atras atentia serul despre care spuneai ca se apluca inainte de a folosi crema. Poti sa ne dai mai multe informatii marci de unde se pot achizitiona? Eu de cand am observat ca am un ten sensibil tot ce cumpar este din farmacie si as vrea sa incerc acest ser mai ales acum in sezonul rece.Cu drag si multe salutari din Craiova!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa cum am spus mai sus, există mai multe seruri, geluri și loțiuni hidratante. Sunt necesare și iarna și vara când pielea duce o luptă aprigă cu reglarea termică și când pierde apa atât de prețioasă pielii.
      Hidratantele se folosesc înainte de a aplica crema hidratantă. Există mai multe. Eu folosesc Clarins Hidra Quench Intensiv Serum Bi-Phase (îl ador!), apoi crema hidratantă.
      Foarte bune, care pot fi folosite după 25 ani sunt și următoarele:
      Clinique Dramatically Different Moisturising (gel sau emulsie, depinde dacă ai ten uscat sau gras),
      Shiseido Balancing Softener Enriche,
      Estée Lauder Advanced Night Repair (ăsta e fabulos, dar scump, deși acoperă necesitatea pentru 3-4 luni)…
      BIODERMA Hydrabio Ser,
      Probabil că au și cei de la Avene, Vichy, Gerovital, dar trebuie să te interesezi. Important este să fie un puternic hidratant. Eu, de obicei folosesc serul și crema din aceeași gamă.
      Te pup cu drag!

      Ștergere
  10. Buna Irina ce imi recomanzi pentru ten iritat.Te pup multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Marian!
      Trebuie, în primul rând, să afli cauza care duce la iritarea tenului tău. Pot fi mai mulți factori: alergeni (la alimente sau chiar produsele de îngrijire pe care le folosești), cauze hormonale sau chiar infecții... Pielea noastră ne avertizează de multe ori (prin iritații și alte semne) că în organism avem o problemă, că facem ceva greșit.
      Un dermatolog poate stabili cauza acestor iritații și un tratament pe măsură. Caută un dermatolog bun. Și evită cosmeticele chimizate, agresive și folosește produse cât mai naturale.
      Te pup!

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns te pup Irina

      Ștergere
    3. Aici răspund eu, pentru că e vorba de un bărbat. :))
      La ten iritat (în general de la bărbierit, praf, foarte ger sau foarte cald) trebuie ca mereu după ras să folosești aftershave fără alcool (asta doar calmează tenul) sau emulsie hidratantă după ras sau balsam de calmare (preferabil de la farmacie - atenție mare să nu fie foarte grasă - eu am de la Vichy și e bună). Eu folosesc ambele. Dar nu e mereu nevoie.
      Și apoi ordinea e simplă:
      bărbierit
      aftershave 15-25minute si-sau emulsie/balsam pentru 20 minute
      spălare pe fața și gata.
      Dacă rămâi cu tenul uscat după procedeul ăsta îți trebuie o chestie de la Avene Lotiune Micelara - sticluta de 400ml de lichid transparent pe care il pui pe discuri demachiante si cu care te dai si care se absoarbe in piele.
      Eu așa mi-am calmat tenul. Sper sa te ajute. :)

      Ștergere
  11. Mulțumesc mult pentru acest articol, Irina! Aștept și alte articole similare. Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu îți mulțumesc pentru că mă citești! te pup cu drag!

      Ștergere
  12. Irina,imi place foarte mult articolul asta!
    Ai pus suflet si ai explicat asa de frumos ca eu cred ca ai convins chiar si femeile care urasc sa se ingrijeasca!
    Eu am o alta problema: unghiile. Mi se rup si mi se exfoliaza. Ai un sfat pentru mine?
    Multumesc si succes in tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc!
      Și eu am avut probleme cu unghiile. Și, după ce ani de zile am încercat fel și fel de tratamente, care mai de care mai lăudate și mai scumpe (OPI, Mavala, etc), am descoperit ceva miraculos: un tratament de la Eveline 8in1 total action Intensive Nail Conditioner. Este extraordinar. Și costă vreo 20 lei. Nu te lua după instrucțiuni, aplică 2 straturi o dată pe săptămână, sub ojă sau doar așa. Are un aspect plăcut de lac, întărește și repară unghiile cu adevărat!

      Ștergere
    2. http://www.farmec.ro/produse/cosmetica-decorativa/tratament-expert---lotiune-cu-vitamina-b5-280.html

      Il recomand! Este genial!!!

      Ștergere
  13. Esti superba,draga Irina! Doresc sa vad mai multe poze cu tine. t

    RăspundețiȘtergere
  14. Irina, ai totala dreptate! E foarte greu sa nu cumperi ceva cand rasfoiesti cataloagele sau pur si simplu treci printr-un magazin de cosmetice. Eu, cel putin, nu pot sa rezist!
    Cu toate astea, la fel ca tine, nu inteleg femeile care nu au grija de ele. Mama, cel putin, nu foloseste creme, machiaje, oje, parfumuri, absolut nimic si nu pot sa o inteleg, sincer. De obicei spune ca-mi iau numai "bazaconii", dar eu consider ca sunt chestii de bun gust si ar trebui sa fiu apta sa ma machiez si sa ma imbrac corespunzator unui eveniment, fata de ea care nu este in stare. Dar evident ca este in stare, cum ai spus tu, sa dea 400 de lei / luna pe tigari. Cel putin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, poate că mama ta a avut altă educație, alte exemple... Fiecare om are prioritățile lui. Important este să-ți urmezi calea ta, să ai grijă de tine și, dacă poți, s-o convingi și pe mama să aleagă să fie sănătoasă, să faci cumva să-și dorească să fie frumoasă. Ar fi mult de povestit despre motivele din cauza cărora femeile se abandonează pe sine, dar nu voi insista. Știu că există cauze, de la soți indiferenți, la lipsa de educație în domeniu, etc...
      Să fii frumoasă, mama ta trebuie să fie mândră!

      Ștergere
  15. Super articolul tau😊
    Trebuie sa ne facem timp si pentru noi

    Te pup si multumeeesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc pentru tot ce am invatat de la tine din postarile de pe blog,de pe pagina de facebook.Multumesc pentru toate emotiile trăite citindu-ti cartea.iti multumesc.te îmbrățișez cu drag.Cu respect Laura Inocan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu îți mulțumesc că mă citești!
      Cele mai frumoase gânduri și îmbrățișări!

      Ștergere
  17. Irina,multumesc de articol!!!
    Mi-ai deschis un pic ochii.
    Si eu iubesc nespus de mult parfumurile si imi place sa ma ingrijesc,doar ca nu prea "gasesc timp" si sint foarte derutata de tot amalgamul de informatii la aceasta tema,(La fel ca si cu alimentatia! ) .Despre firmele cu renume precum Chanel si Clarins aveam impresia ca sint pline de chimicale(!?) si costa foarte mult numele firmei.
    Sint intr-o continua cautare si cercetare.Azi cred intr-un fel ,maine decopar ceva care-mi da peste cap toate parerile cu privire la cosmetica.
    Intr-un timp m-am orientat spre cosmetica bio,gen Lavera,Alverde de la dm.Dar se spune ca si aici e numai numele de "bio".Apoi am luat de la farmacie creme pe baza de uleiuri eterice si galbenele.Dar tot nu sint convinsa.
    Aceeasi problema cu gelurile de dus,de mult timp vreau sa renunt la Palmolive dar nu stiu ce ar fi mai bine in locul lor. De sampon nici nu mai zic,aceasta e o mare dilema.
    Acum vreau sa incerc mai multe produse Yves Rocher,ca sint mai naturale,fara parabeni.Sa vad cum sint.
    Pasta de dinti-te sperii cind citesti ingredientele! Ma orientez tot mai mult pe alea cu extracte din plante.
    Am auzit multe recenzii bune la firma Weleda,dar preturile sunt destul de mari si nu stiu cit de bune sunt.
    E greu de ales,cind nu esti medic/nu ai cunostinte in domeniu,gama este atit de variata si preturile atit de diferite! Totusi cred ca e bine sa folosim cosmetica cu ingrediente naturale,extracte din plante,"sa ne intoarcem la natura",caci sint prea multe chimicale in ceea ce consumam si folosim.

    Ai putea sa imi spui,te rog,ce sampon/pasta de dinti folosesti tu? Si daca ai folosit ceva produse de la firmele amintite de mine mai sus,ce parere ai despre ele?

    Multumesc mult si iti doresc succes! Te admir! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,

      în primul rând îți mulțumesc pentru gândurile bune!
      Da, majoritatea firmelor au în prețul produsului și costul faimei, al brandului. Unele exagerează... Dar Clarins, nu. Nici Clinique. Dacă le compari cu Vichy și Avene vei vedea că nu sunt diferențe de preț fabuloase (cel puțin la același tip de produs, nu la produse exclusive).
      Chimicale au toate, important este să știi care sunt chimicalele dăunătoare și care sunt inofensive. Eu am învățat să studiez ingredientele. Le-am luat pe rând de pe etichetă și am citit despre ele. Apoi am comparat produsele și așa am ajuns să aleg ceea ce am considerat mai bun.
      Am primit cadou niște creme extrem de scumpe (La Prairie), pe care nu le-am folosit. Știi de ce? Pentru că, deși m-a încântat valoarea lor, ingredientele nu m-au convins. Nu trebuie să îți dai masteratul în cosmetică pentru a alege ceea ce e mai bun. Cercetează și o să găsești răspunsurile.
      Cât despre produsele naturale, da, ele ajută mult la întreținere, dar nu și la combaterea anumitor probleme, când vorbim de riduri și alte probleme, dacă nu sunt ajutate de niște agenți de fixare și chestii care le sporesc eficacitatea (mai precis, chimicale). :)
      Toți spun că uleiul de argan face minuni la păr. Așa că, mi-am turnat ulei de argan în păr, fără niciun rezultat, ba chiar a fost neplăcut să scap de încărcătura uleioasă... Dar un produs cosmetic pe bază de ulei de argan, a făcut minuni. Pentru că uleiul a fost ajutat de acei compuși chimici să își facă efectul. Asta nu înseamnă că uleiurile pure nu ajută... depinde.

      Despre gelurile de duș, așa cum am spus mai sus, am renunțat de mult la cele de genul Palmolive... Folosesc Bioderma, Biotherm, Aderma, Vichy... fără parabeni, destinate pielii sensibile. Iar dacă folosesc și variantele de geluri de duș de la parfumuri (Chanel, Lancome, etc), nu o fac zilnic, ci așa, ca un răsfăț ocazional.

      Părul meu se împacă bine cu gama Joiko K pack și cu Kerastase... Am un păr ondulat și deshidratat și folosesc cheratină pură și uleiuri pe care le mai combin și alandala, că încercarea moarte n-are.
      Pasta de dinți este obligatoriu să fie schimbată o data la 1-2 luni, altfel se obișnuiește dantura cu ea și nu mai reacționează, ci e ca și cum te speli doar cu apă. Am auzit că fluoridele sunt foarte dăunătoare...

      Sper că te-am lămurit. Să fii frumoasă și sănătoasă!

      Ștergere
    2. Fetita mea de 7 ani,merge la piscina de doua ori pe saptamana,plus ca ii spal parul sambata.Il are pana in talie.Cum iti dai seama,clorul distruge parul.Folosesc Kerastase cu keratina e, dupa ce il usuc,pun un pic cat o aluna si il dau pe tot parul.Are un par superb!

      Ștergere
  18. Asa de frumos scrii Irina,ai dreptate ar trebui multe dintre noi fete/femei sa avem mai des grija de noi si sa ne pese mai mult de persoana noastra. Iti multumesc,esti un stil de viata pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc! Să iei numai ce e bun de l amine, te rog! Pupici

      Ștergere
  19. Buna, Irina. Am si eu o problema. De cand sunt mica parul meu este rar si scurt. Am incercat tot felul de tratamente pentru crestere si indesire (pastile, solutii, sampoane) dar degeaba. Din cauza acestui "defect" ca sa zic asa, sunt mai mereu luata peste picior. M-am saturat ca mereu sa fiu intrebata "Dar de ce ai parul asa?" "Dar de ce nu iti creste?" , "De ce nu ti-l lasi lung?". La scoala, am colege care in fiecare zi ma iau peste picior din cauza asta. Ma afecteaza foarte mult chestia asta si am ajuns sa nu mai am deloc incredere in mine. Eu am calitati vocale dar din cauza faptului ca nu am incredere in mine, sunt mai timida dar si din cauza acestui "defect", nu pot sa ma duc la canto ca sa pot evolua mai mult. Mi-as dori foarte mult sa imi raspunzi. Sunt convinsa ca un sfat de-al tau m-ar ajuta. Te rog, raspunde-mi si da-mi un sfat. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,

      ai consultat un medic ca să afli cauza părului rar?
      Și eu am avut o problemă, am chelit brusc din cauza unei boli și m-am reparat cu Forcapil (suplimente), am folosit doar șampon din farmacie (Vichy Neogenic, cu care, când te speli stai 2-3 minute, nu-l clătești imediat), iar acum au apărut și fiolele Vichy Neogenic care se aplică pe scalp... Am aflat că sunt mai bune decât minoxidilul și toate formulele scoase pe piață până acum de la Ducray și alții...
      DAR, să nu lăsăm această problemă să îți afecteze stima de sine. Tu nu ești PĂR, nu părul te reprezintă, ci valoarea ta ca om, cu calitățile tale. Nu lăsa persoanele superficiale să te complexeze. Și nu lăsa așa o banalitate să stea în calea visurilor tale, să te limiteze. Te asigur că oamenii meniți să te iubească o vor face, indiferent de felul în care arăți. Tu oferă ce ai mai frumos și arată ceea ce însemni, arată-le celor cu păr bogat cât de frumos poate fi un om cu păr mai rar, cât poate oferi el lumii... că nu părul ți-l vrea lumea!
      Te rog să ai încredere în tine, să scapi de complexe, să cauți să trannsformi acest “defect” într-un atuu, într-o amprentă personală, dar asta după ce vei încerca să îl repari... ok?
      Te îmbrățișez cu drag și îți doresc să fii fericită și să te simți frumoasă!

      Ștergere
    2. Îți mulțumesc din suflet, om frumos! Îți promit că voi ține cont de sfaturile tale! Eşti cea mai minunată persoană, păcat că nu suntem din acelaşi oraş. Te pup cu drag şi îți mulțumesc din suflet încă odată! Îți doresc tot binele din lume!

      Ștergere
  20. De multe ori sunt asa de obosita seara,ca abia imi simt picioarele. Spatele ma doare de la kilele adunate dupa trei sarcini, trei cezariene deci trei copii minunati :) Si dupa ce reusesc sa ii adorm pe toti, ii spun sotului "Eu merg sa fac dus, ma duc sa ma relaxez. Daca se trezeste careva, mergi tu". E scurt timpul, dar e timpul meu pretios. Cateodata adorm langa copii si asa imi place cand aud: "Ce frumos mirosi, mami"

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce super! Nu mi-am imaginat ca o sa scrii vriodata despre asa ceva!
    Iar in tot ce ai scris ai perfecta dreptate!
    Am abia 20 ani da nu trece o seara fara sa-mi aplic pe fata macar o crema hidratanta seara si plus multe alte lucruri..te pup

    RăspundețiȘtergere
  22. Pfffff s-a dus comentariul ..... sa scriu din nou. ....:
    Nivea sau doina e un inceput pt toate buzunarele. ....pt ten gras ....-lămâia, pt
    mustață ..-Gillette senzor excel. ., pt părul de pe picioare .....-pădurea spânzuraților , pt parul de pe mâini .....- mărar la kg. ..pffff glumesc nu ma luați in serios. Un 10 plus pt iri pt blog. Cius

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumim, esti minunta! Iti multumesc pentru ca existi, acolo, undeva, pentru noi. Am un sentiment de siguranta si sunt convinsa ca in orice problema, tu ai un sfat sincer si pertinent. Sa ne traiesti!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mi-a mers direct la inima aceasta postare. Aveam nevoie de un astfel de imbold....pentru ca eu mai uit de lucrurile astea uneori ( din lene , recunosc) . Multumesc, Irina....

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna .E minunat articolul!Nici o femeie nu vrea sa nu fie aranjata sau cel putin ingrijita(despre epilat -sunt femei carora le e frica pentru ca le creste dublu la loc)...De cele mai multe ori am intalnit replica "nu am timp"...o sa razi ,dar chiar asa e...atunci cand ai 2-3 copii e greu sa-ti faci tu manichiura cand o vezi pe a fetei tale....si nici nu-ti permite bugetul.DIN NEFERICIRE ,TOTUL SE REZUMA LA BANI .Mai intervine aici si"mostenirea"daca mama nu se ingrijea, nici fiica nu o va face ,e vorba si de educatie.Eu imi fac timp si cel putin o data pe sapt chiar daca e ora 1 ,stau si-mi curat unghiile(nu suport unghiile lungi,dar nici neingrijite).

    RăspundețiȘtergere
  26. Irina te respect mult si imi place tot ce scrii,dar te-ai gandit vreodata ca poate sunt femei care nu au ce manca si nu au bani de curent si le pica greu cand citesc ceea ce spui aici,realizand ca ele nu au posibilitati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mă gândesc mereu la persoane care nu au ce mânca și care nu au bani pentru a-și plăti facturile, dar mă gândesc și că acele femei n-au nici internet, deci nu au nici acces la postarea mea, ca să le pice greu ceva... Dar sunt sigură că dacă le place să fie curate, se îngrijesc, așa cu resursele limitate pe care le au, cum aveau și bunicile noastre, care își clăteau părul cu mușețel și frunze de nuc, care se ungeau cu miere, seu de oaie și alte minuni...
      Gânduri bune cu drag!

      Ștergere
  27. felicitari irina.nici eu nu pot auzi femeile carre spun,,nu am timp...nu am bani,, nu ai timp pt tine???nu ai bani???dar bani de tigari ai???nu ma consider experta in frumusete,dar ocupandu-ma cu cosmeticele(de la 18ani sunt reprezentant)nu renunt la mine.am facut candva prostia de a renunta la mine,pt a nu starni gelozia sotului...dar inutil..tot bautura a ales-o...acum am grija de mine,de fetele mele..care si ele au produsele lor chiar daca sunt inca mici(parfumele de copii,gel de dus,etc)..te pup irina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup cu drag, Ramona și mă bucur că fetele tale au un exemplu bun. Să fiți frumoase și sănătoase!

      Ștergere
  28. Ce răsfăț, ce timp? Cad lată în pat după o zi de stat cu copilașul. Uneori nu sunt capabilă nici să mă îmbrac în pijama... Minutele acelea pentru răsfăț, cele 20-30, înseamnă somn pentru mine. Pentru că dimineața o iau de la capăt. Produsele cosmetice zac în baie neatinse zile, săptămâni întregi. Sunt de acord cu ce spui tu, dar nu orice femeie poate avea acest ritual. De epilat nu mai spun... Câte dintre cele cu serviciu, copil, casă, treburi gospodărești etc au timp să se pigulească de câte un firicel care apare în mustață sau la sprâncene? De mers la epilat este exclus - trebuie timp pt tratamentul de acolo, pentru drumul până acolo și înapoi. Am 33 de ani, sunt din București, știu ce presupune ritualul de îngrijire al unei femei, dar în niciun caz nu au toate femeile timp să-l facă. Financiar își permit multe, că, într-adevăr, creme se găsesc pentru toate buzunarele, dar timp nu au toate. Am părul lung, îmi place părul meu, îmi place să-l țin desfăcut și totuși stă prins in coadă de mult timp. Dimineața nici nu stiu de ce să mă apuc mai întâi și niciodată nu mă aleg (nu pot, nu vreau) pe mine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, nu trebuie să mergi neapărat la salon să te epilezi, există metode să o faci acasă. Și unele comode și la îndemână. Și există cosmeticiene bune, care vin acasă, pentru a căștiga și ele un bănuț în plus... Eu am cosmeticiana mea, lucreză cu produsele și ustensilele mele, acasă la mine...
      Cred că un copil îți papă tot timpul, dar trebuie să strecori câteva minute și pentru tine... Te ajută, crede-mă. Dacă eu aș fi copilașul tău, dar în variantă de adult, ți-aș spune că nu aș vrea să sacrifici totul pentru mine, să nu te abandonezi din cauza mea, să îți oferi măcar strictul necesar corpului și sufletului tău. Fă un efort, reorganizează-te... e doar o părere cu intenții bune.

      Ștergere
    2. Mulțumesc pentru răspuns. Am plâns... am plâns pentru că nu pot să mă reorganizez, deși sunt una dintre cele mai organizate persoane pe care le cunosc. Și știuccă băiețelului meu i-ar plăcea să am grijă de mine, iar mie mi-ar plăcea ca el să-mi spună "Mami ce frumos miroşi!", așa vum îi spun cei 3 copii unei doamne care a comentat mai sus. Dar nu știu cum să o fac și cred că nici nu-mi mai prea pasă... Oricum sigur n-aş putea face câte faci tu într-o zi! N-aş avea energie, n-aş avea timp... Îmi dau seama, din ce ai scris mai jos, că dormi mai puțin decât mine. Așadar vreo 6 ore față de 8 ale mele. Dar tot faci mult mai multe în 24 de ore decât aș putea face eu dacă nu aș dormi deloc!

      Ștergere
    3. Stii,nu esti singura..o sa vina si ziua cand o sa ai timp,crede-ma!Bucura-te de copilas...anii trec si ai sa iti dai seama ca a fost un sacrificiu placut.Trei ani nu am dormit o noapte,eram ca un zombi...dar nu regret.Copilul meu are acum 7 ani,incep sa am acel putin timp pt mine,dar Stii ce bucuroasa renunt la el pt a ma uita cu el la desene..eu sunt fericita asa..

      Ștergere
    4. buna ioana.scuze ca intervin...cred ca eu te inteleg mai bine ca oricine.am trecut prin momentul cand nu imi mai pasa de mine...candd a plecat sotul am ramas practic fara nimic...eram un cadavru e picioare,neangrijita,ca vai de mine...luptam pt copii mei...si totusi...am realizat in timp ca nu e ok. ..fetele imi dau forta sa merg mai departe...sunt marisoare si inteleg (11ani ,respectiv 8ani)...azi fetele imi spun...,,mami,esti frumoasa,parca esti o pustoaica de liceu..,, multumesc lui dumnezeu ca imi da forta sa trec peste tot...nu renunta la tine...2 minute,fa-ti timp...le gasesti,Ioana...te pup si sper sa nu te superi ...

      Ștergere
    5. Dragă Ioana, poate că aparent nu te înțeleg, deși am multe prietene care au copii. Recunosc, în nemernicia mea am gândit cândva că mămicile de azi se văicăresc prea mult și le-am comparat cu mamele noastre, care ne-au crescut cu greu, care munceau în 3 schimburi, care găteau mereu câte 2 feluri de mâncare și dacă puteau și un chec, care n-aveau pamperși, ci se chinuiau cu scutece din bumbac, care nu aveau mașini automate de spălat și făceau singure piața... Știu o astfel de mama care fiecare bănuț îl cheltuia pentru copii, nu-și cumpăra haine cu anii, le modifica pe cele vechi mereu, era inventivă, din rochii își făcea bluze... Iar pentru că nu se îndura să meargă la coafor și nici să dea banii pe fixativ, își punea noaptea părul pe bigudiuri după ce îl dădea cu bere... Azi, copiii ei știu toate astea și se simt vinovați, simt că mama lor a sacrificat prea mult pentru ei... dar azi ea e bătrână...
      Eu le înțeleg și pe mămicile de azi, știu cât de repede trece timpul nostru (am ajuns să cred că înr-adevăr s-a comprimat timpul), știu că trăim alte vremuri, cu alte așteptări, că stresul și lumea în care trăim ne iau din energie.
      Totuși insist să cauți din nou femeia frumoasă din tine, s-o scoți de la naftalină și să o ajuți să se bucure de viață... Și, îți voi spune ceva, poate prea personal, dar ți-o spun cu toată inima și cu lacrimi în ochi: aș da tot ce am ca să am un copilaș, oricât de greu ar fi să-l cresc... Știu că nimic nu poate egala sau depăși bucuria de a-l lua în brațe, pacea de a-l vedea dormind cumințel, împlinirea că există... că ai cel mai puternic și mai frumos motiv să te grăbești acasă...
      Te îmbrățișez cu drag și îmi doresc mult să fii fericită!

      Ștergere
    6. Mulțumesc pentru răspunsuri și încurajări. O să încerc totuși să schimb ceva. Nici eu nu înțeleg cum de femeile de acum câteva zeci de ani se descurcau fără tot ce-mi ușurează mie munca acum în creșterea copilașului (are 2 ani)... O să încerc să învăț câte ceva de la femeile care scriu comentarii la articolele tale. Par toate femei puternice, deși observ că multe au avut probleme mai mari decât ale mele. Mie mi-e foarte greu să văd partea plină a paharului. Chiar dacă e plin 90%, întotdeauna văd doar restul de 10%... Mulțumesc încă o dată pentru sfaturi și exemple.

      Ștergere
  29. Draga Irina,esti un OM minunat!
    Esti in o femeie care a reintors viata tuturor datorita inimii tale adevarate.
    Iti multumesc din suflet pentru orice cuvintel pe care il scrii:)
    Orice litera a ta e scrisa cu sufletul si inima.
    Iti multumesc ca existi si iti multumesc ca darui caldura de care am avut nevoie)
    Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu îți mulțumesc că mă citești și că știi să iei din ceea ce scriu doar ceea ce e bun.
      Te îmbrățișez și îți doresc să fii fericită și iubită!

      Ștergere
  30. Buna Irina! Imi place mult articolul scris de tine, chiar foarte mult! Sunt femeie, am 24 de ani si citindu-te am ajuns sa te admir foarte mult! Am invatat multe de la tine, ca femeie, ca om si iti multumesc ! Cu acest articol imi dai sperante ca lumea inca mai are oamenii ei buni cu care merge inainte! Din postarile tale, in afara de cea de azi, mi te-am inchipuit ca fiind ceva de vis, neintalnit de oameni ... ceva supraomenesc...o dorinta de a noastra, dar azi ne-ai trezit la realitate, si cred ca majoritatea cititorilor tai sunt de acceasi parere, si ne demonstezi ca tu existi! Esti OM, bineinteles, de o calitate superioara .
    In trecut, citindu-ti volumele cu fluturasi mi-ai dat un impuls de a fi mai buna, mai calda, mai dulce; Azi imi dai impulsul de a fi femeie, de a ma ingriji mai mult si de a nu mai superficiala .... putine persoane au puterea de a schimba lucrurile .
    Mi-ar face o deosebita placere sa stiu ce faci tu intr-o zi obisnuita... Care e programul tau? Gandeste-te si poate te hotarasti ca intr-o zi sa scrii si despre ceea ce faci tu .
    Iti doresc sa ai parte in continuare de inspiratie ca sa poti trata sufletele noastre, de sanatate pentru ca ne place sa stim ca esti bine, si de iubirea celor dragi tie! Oare iti mai trebuie ceva?
    Cu mult respect si iubire, Nicoleta . ( una dintre persoanele pe care le-ai tratat de dezamagirea acestei lumi )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Nicoleta,
      Îți mulțumesc pentru că mă citești și mai ales că ai știut ce să alegi din ceea ce scriu, mai precis exemplul bun și partea pozitivă!
      O zi obișnuită din viața mea?
      Și rutină, dar și diversitate, pentru că nicio zi nu seamănă una cu alta, pentru că am multe responsabilități, proiecte, oameni dragi, oameni care depind de mine…
      Mă trezesc în fiecare zi la ora 6-6.30. Chiaună cum mă trezesc, mă duc în balcon și mă uit la flori, azi am pipăit frunzele orhideelor să văd dacă sunt prea reci, ținând cont că e un ger în Brașov… Apoi mă uit la cer, caut cu privirea guguștiucii pe care îi hrănesc și… începe rutina… Mă pregătesc și plec la serviciu.
      După muncă, la ora 17.30, începe nebunia. Cumpărături, vizite la oameni dragi. Acasă fac totul singură, curat, calc… Iar între 2 treburi de rezolvat mai intru pe blog și pe paginile de facebook să fiu aproape de cititori. Vorbesc mult la telefon, dar niciodată nu apuc sa-i sun pe toți cei cu care aș vrea să vorbesc și-i “sacrific” pe cei mai înțelegători, profitând de bunătatea și toleranța lor…
      Din fericire, mai găsesc timp și pentru prieteni și pentru omul meu drag, ieșim în oraș, nu ratez piese de teatru sau concerte. Îmi vizitez des părinții, pe mama și pe soțul ei și am două familii cu copilași frumoși la care merg cât de des pot. Acolo mă încarc mult cu iubire... și mă simt utilă.
      Închei multe zile nemulțumită și neîmpăcată pentru că nu reușesc mereu să fac tot ce mi-am propus, pentru că uneori o jumătate de oră pe care-mi propun să o aloc unei vizite la cineva bătrân se transformă în 2-3 ore, pentru că trebuie să ascult dureri, sau să fug să iau un medicament, sau să spăl un geam…
      Am multe pe cap și multe de rezolvat, nu e un supliciu asta, eu așa trăiesc. Am zile în care sunt indispusă sau bolnavă, în care nu-mi reușește nimic.
      Mă culc de obicei târziu, dupa miezul nopții...
      Weekendurile le-am lăsat pentru sufletul meu și pentru oameni dragi. Mă plimb, citesc, mă uit la filme și scriu.
      În fiecare zi am cel puțin un motiv să zâmbesc, să fiu fericită dar și să mă întristez... pentru că așa e viața. Și în fiecare zi o iau de la capăt, cu proiecte noi, cu visuri noi, cu noi promisuni și cu noi amânări...
      Te pup cu drag și îți doresc să fii fericită și iubită!

      Ștergere
    2. Irina, scumpa mea, iti multumesc ca mi-ai raspuns! Astazi, toata ziua am stat cu ochii atintiti pe comentarii si tot dadeam refresh la pagina .... Am ajuns acasa si am deschis pc-ul si m-am bucurat enorm ca mi-ai raspuns. Esti intradevar un om normal, poate prea normal . Ai atatea activitati, si te imparti in mii de bucati ca sa ii impaci pe toti, ma repet, te admir foarte mult!
      Iti multumesc din nou pentru iubirea ta! Iti doresc sa fii fericita langa "Robert" al tau! Vei mai auzi de mine .... speranta tot creste in inima mea.
      O seara placuta alaturi de oamenii dragi tie ... eu is cu gandul la tine!
      Nicoleta

      Ștergere
  31. irina cum il cheama pe robert din cartea fluturi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut pe facebook pagina Prietenului Imagianr...sa fie chear Robert? Sau Robert e Alex de fapt? :-)

      Ștergere
    2. Pagina Prietenul Imaginar nu are nicio legătură cu cartea Fluturi sau cu personajele din ea. E doar o coinciență de nickname.

      Ștergere
  32. mi-as dori foarte mult sa apara si volumul 3 al cartii tale

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna,acum am citit si eu.Ma bucur pt femeile care se ingrijesc.Bravo!Eu sunt una dintre femeile ,,fara timp,,.Nu trebuie sa se strice multi bani(pt cele ca mine ce nu isi permit creme scumpe).Miere de albine cu iaurt e o masca excelenta pt fata,pastilele de drojdie de bere un supliment excelent pt par si unghii.Iar bicarbonatul foarte bun pt dinti...E pt persoanele ca mine,sunt cu putine resurse,dar mereu ingrijita...te pup.Imi place tot ce scrii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sunt pastilele de drojdie de bere și cum se folosesc? Mulțumesc.

      Ștergere
    2. Cum nu sunt in România,ma gandesc ca se gasesc la plafar,sau magazine unde se gasesc si ceaiuri.E un supliment alimentar(ieftin) .Chiar daca sunt in strainatate,e tot greu.

      Ștergere
  34. BUNA IRINA,
    ma numesc ana maria si imi doresc mult sa vorbesc cu tine. din pacate am incercat sa iti scriu de cateva ori pe facebook dar nu cred ca ai vazut mesajele mele. Am ceva ce imi doresc mult sa iti daruiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, Ana Maria. Te rog să îmi trimiți un e-mail la adresa irina@irinab.com
      Pe facebook am mii de mesaje și îmi este imposibil să le parcurg.

      Ștergere
  35. Bravo pentru idee si sustinerea sanatatii si frumusetii feminine! Fara suparare si nici un motiv negativ, lucrand in domeniul sanatatii publice si din propria experienta, v-as recomanda sa nu luati tot ce cititi pe internet gata de aplicat pe voi, daca nu iti cunosti tipul de ten...mergi frumos la un dermatolog si cere atat testul pentru tipul de ten cat si un test de alergie la nivelul pielii (parabeni, ftalati, etc).

    Totodata, va recomand sa folositi produse fara aluminium si parabeni, sunt cele mai nocive substante pentru femei (in special) si din pacate se pot gasi si in produsele foarte scumpe si in cele ieftine!

    Cat despre alimentatie, cu cat e mai bogata in produse alcaline cu atat mai bine, si apa pura e importanta, poate cea mai importanta pentru o piele sanatoasa si un par hranit!

    O zi buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  36. Fata draga , dar despre etica , morala , rolul femeii in societate , familie , nu spui nimic ?Trebuie sa fii doar frumoasa ? Aveam pretentii de la tine , un accent pe spiritualitate !!? In definitiv suntem trecatori prin viata ,corpul esre un lucru de care sa ne folosim nu sa fim " sclavii lui ".Creme si alte alea , adica "pe-afara-i vopsit gardu' , inauntru' leopardu' ".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că despre etică și toate cele enumerate de tine scriu tot timpul... Postările mele sunt, în general despre comportamentul uman și despre valori morale... Mă mir că nu ai observat asta, sau ai citit doar acest text de pe blog? :)

      Ștergere
  37. Sotii si copiii nostri se bucura si de zambetul unei femei frumoase si ingrijite. De ce sa nu fie aceeasi care le gateste si care are grija de ei :) ...?...copiii mei spun ca sunt cea mai frumoasa mama dintre mamicile de la scoala, cu toate ca eu vad ca nu este asa...Cand o femeie are grija de ea, face o bucurie atat ei cat si celor din jur!!! daca mai adugam si un zambet celor cu care interactionam, e perfect!!! :) :)

    RăspundețiȘtergere
  38. O postare foarte buna, pe care am savurat-o cu drag. Ai mare dreptate, citind aceste randuri parca o vad pe mama mea, cu refuzurile permanente de a se ingriji. Mereu spune ca ea se vede frumoasa si asa, chiar si la varsta ei (are abia 40 si un pic, mie nu mi se pare deloc batrana). Am incercat sa ii cumpar eu cateva creme de ten si corp si ma tin de capul ei. A inceput apoi sa descopere fondul de ten si demachiantul, apoi rujul. Suntem pe drumul cel bun :))

    Desi am doar 20 de ani, nu pot sa ies din casa nearanjata. SImplul fapt ca aplic un corector, rimel si un gloss ma face sa ma simt mai bine. Iar de ten, slava cerului, am grija permanenta si arata ok. Aceeasi parere despre ingrijire o are si prietenul meu, care nu apreciaza prietenele din grupul nostru care dupa ce s-au casatorit au renuntat la ingrijire. Parca s-au vazut cu sacii in caruta, s-au tuns bob si au renuntat complet la machiaj.

    Pana una-alta, te felicit inca o data pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  39. Irina,dar de unde iti cumperi aceste produse?ca la noi in magazine sunt foarte scumpe...eu mi-am facut un calcul si strictul necesar de creme de fata m-ar ajunge cam la 1000 lei pt 2-3 luni...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi le cumpăr din străinătate (sau chiar din duty free), dar și de aici din magazine pentru că și aici se fac promoții...
      Sunt curioasă ce înseamnă la tine strictul necesar? Și câți ani ai... poate nu faci tocmai alegerile potrivite. :)

      Ștergere
  40. Buna Irina, imi poti spune, te rog, de unde ai luat organizatoarele pentru cosmetice? Mersi :)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Isabela, nu mai știu sigur... cred că de la Bonprix...

      Ștergere
  41. Irina,

    Ai scris acum ceva timp despre parfumurile de la emag, dar nu mai gasesc informatiile.
    Imi poti spune, te rog, daca sunt ok parfumurile achizitionate de la ei?

    Multumesc. Cu drag,
    Lety

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Lety,
      personal am cumpărat 2 parfumuri de la emag, pe care le-am dăruit. Nu cred că o firmă atât de mare și-ar permite să facă prostii... și că ar cumpăra din surse dubioase. Eu i-am întrebat și au aceiași furnizori de parfumuri de la care cumpără și Sephora, Douglas...
      Oricum, poți comanda iar dacă ai vreun dubiu și ți se pare că produsul nu este ok, îl poți face retur.
      Gânduri bune!


      Ștergere
  42. e usor sa dai sfaturi din astea cand ai zeci de parfumuri si masina de fite nu-i asa Irina?dar unii dintre noi traiesc din salariu si nu se plimba prin jeepuri.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aluzia asta mi se pare deplasată... cu atât mai mult cu cât nu îți asumi identitatea, dacă tot mă cunoști atât de bine.
      Am zeci de parfumuri pentru că știu să îmi stabilesc prioritățile. Pentru că nu dau banii pe țigări, prin baruri sau pe alte prostii. Parfumurile sunt o pasiune și un răsfăț pe care îl merit. Dar faptul că am zeci de parfumuri nu înseamnă că nu există un echilibru și o măsură în viața mea.
      M-am certat adesea cu persoane care se credeau prea sărace ca să își permită anumite lucruri și care îmi aruncau în fața „tu îți permiți!“, încercând să mă facă să mă simt prost... sau vinovată că ele nu au? Adevărul este că și ele și-ar fi permis dacă și-ar fi stabilit altfel prioritățile. Pe o prietenă am putut să o conving doar după ce am pus-o să noteze într-un tabel tot ce cheltuiește. După o lună, i-am arătat cum a irosit banii pe prostii... și cum ar fi putut economisi ușor 4-500 lei din care ar fi putut să-și ia parfum, farduri, etc.
      Când îți dorești ceva cu adevărat te mobilizezi, faci sacrificii și îți iei acel lucru. Să ai zeci de parfumuri nu e un ideal, nu e musai... important este să ai ceea ce îți place și ceea ce îți este necesar.

      PS. Dacă mă cunoșteai atât de bine știai că și eu am un job, nu? :) Și crede-ma, până acum am trăit tot din salariu, dar niciodată n-am stat fără să am măcar un parfum și câteva produse de îngrijire. Am preferat să renunț la alte chestii.

      O zi frumoasă!

      Ștergere
  43. Draga Irina,
    imi place mult articolul acesta.Te rog mi-ai putea da niste sfaturi ce antiperspirante sa folosesc?Stii ceva bun?Tu ce folosesti?
    Multumesc mult de tot!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Claudia,
      evită produsele cu aluminiu, oricâtă reclamă li se face. Pe mine mă amuză afirmația "menține prospețimea 48 de ore..." Cine stă 48 de ore fără să se spele? :)
      Eu folosesc Bioderma, Assenzio (e un deodorant cremă foarte bun, îl găsești la Sensiblu), Biotherm, Vichy, dar mai am și din casetele de parfumuri, însă le folosesc rar, nu cu regularitate (fiindcă acestea mai conțin aluminiu).
      Poți încerca și piatră de alaun, dar grijă să fie naturală...
      Te pup!

      Ștergere
  44. Buna Irina!
    Imi place mult articolul acesta.Mi-ar fi placut sa pui mai multe poze si sa scrii mai multe despre creme si alte marci de produse pe care le-ai incercat....asta ar ajuta.Si in tine am incredere..Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  45. Draga Irina, iti multumesc pentru acest articol!
    Eu mai bine nu mananc si imi iau cosmetice si haine. Si mai am o pasiune pentru genti.
    Mi-ai putea spune daca stii ceva rujuri bune pe care le-ai incercat? Si farduri de ochi? Am incercat ceva de la YSL si am fost dezamagita...se stergeau repede si se adunau...
    Eu sunt blond saten, nu foarte diferit de nuanta parului tau...
    Iti multumesc mult de tot!
    Roxana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu la ce zice Roxana! Pudra si fond de ten ai incercat ceva care sa iti placa mult si care sa nu dea aspect de ten incarcat?
      multumesc!!

      Ștergere
    2. Eu vă mulțumesc pentru că mă citiți!
      Și eu am o slăbiciune pentru genți... :)

      Rujuri... am mai multe. Îmi plac mult Estee Lauder, Guerlain, Chanel, Clarins, Clinique, Dior, Lancome. Uite, n-am încercat niciodata un Collistar... vreau să încerc. Preferatul meu este Coco Shine Chanel.

      Fardurile de ochi se aleg în funcție de ten și de nuanța părului, a ochilor... Eu folosesc nuanțe calde, mai ales mov, marsala, roz... Ador movul, prin urmare am câteva palete numai cu nuanțe de mov. Preferatele sunt: Guerlain Les Violines, Lancome Hypnose Doll Eyes (Reflet D'Amethyste), Clinique Rock Violet, Dior 5 Couleurs Iridescent, Chanel Les 4 Ombres... Sunt foarte bune și rezistente. Am și de la YSL și sunt mulțumită de calitatea lor. Poate nu le aplici bine...?

      Fond de ten am folosit multe... Chanel Vitalumiére Aqua și Lancome Miracle Air De Teint au texturi ușoare, nu încarcă, le ador. Vara folosesc unele mai lejere și cu SPF mare, iarna unele mai hidratante... Trebuie încercate pe fiecare ten în parte, în funcție de tipul de ten și necesitățile lui. Ideea e să nu îl transformați în mască... să nu vă încărcați tenul. Produsul și tehnica de aplicare contează mult.

      Ștergere
    3. Am uitat de pudră. Eu folosesc Chanel les beiges. Este minunată. Nu încarcă, dă un aspect fin, delicat. Am fugit mereu de pudrele care încarcă tenul.
      Și ador gama Les Meteorites Guerlain... pudra și perlele. Mergeți și încercați-le. Sunt prețioase, așa de răsfăț... pentru un ten radiant, luminos... :)

      Ștergere
  46. Irina esti superba!!! Sune te rog ce creion de la avon folosesti? Multumesc! PUP!

    RăspundețiȘtergere
  47. ahaha...Shiseido. The best! au un nou ser pe piata de la Bio-Performance, ti l recomand :)

    RăspundețiȘtergere
  48. Ieri am citit articolul tau, azi mi-am luat serul de la Clarins! Diseara am sa fiu muuuuult mai hidratata!

    RăspundețiȘtergere
  49. Irina, ce le recomanzi fetelor de 16 ani? Sa se machieze sau sa mai aștepte ?

    RăspundețiȘtergere
  50. Ingrijirea corecta a tenului trebuie sa fie o preocupare pentru orice femeie. Am gasit informatii despre ingrijirea corecta a tenului si aici http://club-care.blogspot.com/2013/05/ordinea-corecta-in-folosirea.html

    RăspundețiȘtergere